Tento rok zvažujeme, či ísť alebo neísť na dovolenku. Spomína sa chudoba a tažké časy. Trochu máme obavy míňať z úspor. Je tu na tom niekto podobne?
Veď napíš aké máte úspory, aké máte mesačné výdaje, koľko ušetríte mesačne. Lebo inflácia je sviňa a zbytočne na účte držať napríklad 30 000eur. Ak ale máte 3000 eur a dovolenka vyjde na 2500 a ostane 500 radšej by som dovolenku oželela v týchto časoch.
Chystate sa byt v blizkej dobe chudobni? Alebo o co ide...
Podla tvojho zostatku na ucte sa rozhodni.
nepises, ake mate uspory, kolko mesacne zarobite, miniete a usporite a aka draha dovolenka to ma byt.
Je to železná rezerva, na ktorú sa siaha až v čase núdze alebo ušetrené peniaze určené na dovolenku?
Neviem či ste boli minulý rok, predminulý, ale aj keby som mala zobrať z úspor idem.Ak nemáte teda úspory tak, že nič nezostane, ked zaplatíte dovolenku
Ano, aj ja mam obavu, uspory sli na zateplenie domu zaciatkom jari, zelezna rezerva este je a deti chcu niekde ist...my chodime len tu na SR poznavame prirodu a historiu a mame nizkonakladove dovolenky...doteraz 5dni 2+3 spolu vsetko do cca 500e. Uvidime ako toho roku.
Dovolenka sa dá urobiť aj "za lacno". Nebude to síce All inclusive a hotel pri mori, bude to Slovensko a nejaká pekná chatka, hory, kúpaliska, turistika, ale zážitky budú perfektne aj tak 🙂
Úspory ale predsa nie sú na dovolenku. Úspory sú na horšie či krízové časy. Takže ak nemáte našetrené zvlášť na dovolenku alebo nevieš zaplatiť dovolenku z platu, tak z úspor by som nebrala.
My sme minuli lebo zijem tu a teraz! Niekedy ked som bola mladsia a mama ma nechcela pustit na disku mi vravela tolko este bude diskoteek! Teraz viem, ze nemala pravdu. Prisla korona, vojna.. dva roky bolo zatvorene cez zimne mesiace aj pre neodkovanych. Preto som si povedala, zijem tu a teraz
@stevvvka no lacne chorvatsko je uz minulostou. Ceny maju obrovske
@diaszoky nerozumiem co pises 😁… 1900 je tiez extrem vela
My nejdeme, všetko je drahšie, takže tento rok bez. Nerobíme z toho tragédiu, neubudne z nás. Budeme chodiť na výlety po okolí. Radšej si ušetríme na horšie časy.
@andrejkap123 HR bolo vždy drahé
@andrejkap123 no ved pisem ze aj bulharsko je drahe nielen chorvatsko citaj s porozumenim
@andrejkap123 bulharsko 1900€ s all inc masaker cena
@miriam11
ano, ja si tiez myslim, ze dobra dovolenka sa da naplanovat aj v okoli, kde clovek zije, napr. kazdy tyzden si vybehnut na nejaky ten vylet
alebo napr.
napr. zobrat deti do Familyparku .....budu mat zazitok a budu na to dlho spominat (teda zavisi vela aj od veku deti)
a da sa to spojit napr. v navstevou Neusiedlersee (tam na deke mate fakt pocit ako pri mori, aj ked teda voda nic moc.....ale ta atmosfera je super)
prespat lacnejsie sa da napr. v Madarsku v Soproni
@miriam11 10 rokov dozadu bolo lacne
@diaszoky no nenapisala si to tak ze bol problem moje porozumenie….. 😂 ale ved to je jedno
ale prosim ta, keby sa kazdy tymto riadil tak vsetci doma sedime v depkach, treba sa tak zariadit aby dobre bolo 🙂 nie samozrejme nevyhnutne ist k moru ak sa neda ale myslim ze ked clovek chce najde nejake prostriedky a moznosti ako a kam si ist oddychnut.
My jedeme. Po 3 letech dovolené na SK a s výletmi do Vídně apod. Ano, stojí nás to Řecko s dvěma dětma 3 500 € (plus ještě výlety na místě apod), se kterými se mi těžko loučí, ale už si to moře a slunce a všechno děti zaslouží. A my taky. Nechci čekat zase rok, dovolené budou ještě dražší, světová situace možná ještě víc o ničem...
@melanta asi mas pravdu
Pojdeme len na par dni tu na Slovensku. Tak aby to vyslo z vyplaty a nebudeme siahat na uspory.
Dakujem za rady a pripomienky
co je horsie? byt bez uspor, alebo bez dovolenky? 🙂
Tak buď mám peniaze na dovolenku, alebo nemám...buď chcem ísť, alebo nechcem...