Taliansko - Ligurská riviéra

monika0612
26. apr 2015

Ahojte. Je tu veľa diskusií o dovolenke v Taliansku. Navštívili ste niekto Ligurskú rivieru. Chceme tam ísť v lete na dovolenku. Ďakujem za info.

bibiana26
26. apr 2015

Ahoj ja som bola v Ligúrii - konkrétne Janov a jeho okolie. Síce to bolo mimo turistickú sezónu,ale táto oblasť je krásna. Portofino je úplne čarovné.

cawes
26. apr 2015

@monika0612 a kde tam ides konkretne , ja idem do Genoa ale tam sa napriklad kupat neda

monika0612
autor
26. apr 2015

Chceme ísť do mestečka Impéria, je to cca 60km od Sanrema. Taliansko ako také poznáme, ale skôr tú časť od Kalábrie až po Rimini. V Ligurskom mori sme sa ešte nekúpali. 🙂 Je to aj dosť ďaleko, chceme ísť autom.

cawes
26. apr 2015

@monika0612 spytam sa mojeho je talian a chodi kazdy rok za kamosmi na ligursku rivieru 😀

monika0612
autor
26. apr 2015

@cawes Ďakujem

emyly
26. máj 2015

@monika0612 nakoniec ideme do Ligurskej riviery aj my. Ideme na prelome jún/júl, a tiež autom... dve auta za sebou. Dialka neskutočná + ročné bábo...kombinácia jak vyšitá 😀 Mestečko Pietra Ligure... a tiež zbieram info o tejto destinácii 😀 Vy kedy idete? a kam?

monika0612
autor
26. máj 2015

@emyly My ideme 4 až 18.7. tiež do Pietra Ligure s tromi deťmi, len tie staršie už majú 16,17 rokov. Najmladšia má 26 mesiacov. S ňou sme boli v Chorvátsku v 3 mesiacoch s potom v 15. Cestu vtedy zvládla v pohode a tiež to bolo okolo 1200km. 🙂 . To skôr ja som vtedy bola z toho nervózna.

emyly
27. máj 2015

@monika0612 super 🙂 a kde budete ubytovaní? Ja teraz riešim trochu dilemu z nočného cestovania - moje deti v pohode (12,10,8) len sestra v druhom aute bude mať 15 mesačné bábo...ja budem šoferovať prvá a neviem, či spať pred jazdou či nie...chceme vyraziť okolo polnoci.... 🙂

monika0612
autor
28. máj 2015

@emyly No my sme chodili aj v noci aj cez deň, len ten deň je pre nás výhodnejší. Ideme skoro ráno a keď sa nič nedeje na ceste dá sa to zvládnuť. Do Chorvátska sme dali cestu za 12 hodín. Len jasná že sme nešli podľa pravidiel 🙂 . A moja skúsenosť z nočnou jazdou? Vyrazili sme 20 večer zo Žiliny. Okolo 2-3 ráno pauza na spanie a potom pokračovať. Na miesto sme dorazili o 8 ráno. Išli sme priamo do Makarskej. Len toto je viac km takže tiež ešte neviem kedy vyrazíme. 😉 . Ubytovanie máme v rezidencii Hermitage. A vy? Zajednavali ste si ho cez cestovnú kanceláriu, alebo priamo.

emyly
28. máj 2015

@monika0612 My sme min. rok išli 11 hodín do Rosolina Mare, a v pohode...len to sme vyrazili po tretej hodine nadránom. Takže čo-to sme spali. Čo teraz asi nebudeme. 😉
My máme ubytovanie v rezidencii Sant Anna, cez Ludor.sk... veľmi milá pani nám to vybavovala, mala nekonečnú trpezlivosť s nami, nakoľko sme 12-členná banda a mali sme rôzne požiadavky 😀
Akurát neustále kukám počasie, aké tam je momentálne, a predpoved, aké tam bude...na webcam sa tam ľudia už opaľujú, poniektorí člapkajú... tak uvidíme. V priemere tam je teraz okolo 25, no hlásia 30 bud. týždeň.

monika0612
autor
12. júl 2015

Ahojte. Ešte pár dni si užijem Ligursku rivieru. Prvé dojmy boli Ok. Keď sa vrátime popíšem viac. 🙂

emyly
12. júl 2015

Ahoj....my sme už týždeň doma, ale myšlienkami stále v Ligúrii....bolo úúúúžasne, nádherná krajina... 🙂 veeeľmi lutujeme že sme boli len týždeň, poučení sa na buduce vychystáme určite na dva 🙂
@monika0612 prajem krásne počasie a samé dobré zážitky 😉

mircalla
12. júl 2015

ahojte tema potesila....nam sa na vychode nepaci, na juh je daleko autom...minuly rok sme boli v cinque terre a sestri levante, teraz ideme za janov - finale ligure, alassio a diano marina...
nikdy nejdeme naraz, vzdy ostaneme 1-2 dni na vychode a pokracujeme. uz sa velmi tesim. nechodime cez cestovku, ale pozeram odporucenia na nete a potom cez www.booking.com

emyly
12. júl 2015

@mircalla my sme spoznali Pietra Ligure, a výlet v okolí - Finale Ligure, na ceste späť Janov (krásne historické mesto). Cinque terre bolo od nás daleko ale určite chceme toto mestečko navštíviť. Liguria je krásna krajina, kde to už zaváňa exotikou... Krásne čisté pláže, čistučké a teplé more... severný Jadran je oproti tomuto nič 🙂 ani my nechodíme cez cestovku, išlo nás 12, by sme skrachovali 🙂 Odporúčam agentúru Ludor sk, a presne ako píšeš, pred dovčou vela googliť a všetko si vopred naplanovať - od okolia, stravy, pláží, až po výlety.. 🙂

mircalla
12. júl 2015

@emyly suhlasim...severby jadran mi pride taky socikovsky a more bahnove...liguria je uzasna...skuste niekedy montorosso al mare

emyly
12. júl 2015

@mircalla obrázky na nete su krásne...a je to o dosť bližšie ako čo sme boli 🙂 dakujem za tip, je to bližšie aj ku Pise, ktorú sme tiež nestihli tento rok pozrieť..

monika0612
autor
28. júl 2015

Ahojte. Konečne mám trošku času tak Vám idem trošku popísať. My sne strávili v Pietra Ligure 2 týždne a po pravde celkom príjemná dovolenka. Na začiatku má trošku sklamalo ubytovanie- rezidencia Hermitage. Fotky ktoré poslali boli pekné a napísane bolo komplet vybavenie kuchyne. Keď sme prišli síce bolo upratané, ale steny boli dosť špinavé, takže by ich bolo dobre namaľovať. V kuchyni bol iba plynový šporák a malá ľadnička a to bolo všetko. Nie som síce náročná, ale variť vodu na rannú kávu 10 minút nie je nič moc. More bolo čisté, pláž 250m, čo sa mi zdalo dosť daľeko😀 ale nebolo, sme mali súkromnú, takže bola tiež v poriadku. K didpozícii sme mali 2 stoličky a slnečník, ale kľudne sme využívali aj ďalšie 2. Mestečko pekné. Mali sme šťastie jeden večer sme zažili ich cirkevnú slávnosť, ktorá končila ohňostrojom o pól 12 v noci. Jeden deň sme si spravili výlet do Monaka, čo je do 100km odtiaľ. Za tie dva týždne sme tam nestretli ani jedného Slováka, takže stále iba taliančina😀. Toto bola už naša 3 dovolenka v IT a ak môžem doporučiť z troch miest / 1. Kalábria( Ciro Marina) 2. Riminy, 3. Ligurska riviéra (Pietra Ligure) je Kalábria najkrajšia. Nabudúce skúsim nájsť ubytovanie priamo cez IT cestovky😀

emyly
28. júl 2015

@monika0612 ked sme si písali naposledy, googlila som recenzie na vaše ubytko a ozaj neboli bohvieaké... my sme boli nadmieru spokojní, vybavenie, čistota, všetko super...rezidencia Sant Anna, mali sme dva apartmány vedla seba tak na večernú seansu pri vínku k susedom bolo na krok 😀 varili sme si sami, ale vybavenie kuchynky dobré, tiež veľmi čisté čo prispelo k spokojnosti 😉 mestečko Pietra Ligure nám prirástlo k srdci, aj ked sme neboli všade, veľmi ťažko sa nám odchádzalo... týždeň je žalostne málo, chce to určite dva 😉 jednoznačne odporúčam Ludor.sk, pani ktorá nás vybavovala, bola denne na online chate a trpezlivo odpovedala na tisíc otázok 😵 bolo nás 12 tak sme chceli vedla seba apartmány, vybavené k spokojnosti..síce, pláž bola kúsok dalej - 400 m ale aj tak sme si našli krajšiu ešte dalej, a vôbec nám to neprekážalo...doobeda v bazénoch, poobede v mori 🙂 bazény krásne, čisté, všade starostlivo udržiavané... (pridavam jedno foto fotené od nášho ubytka 😉 ) my sme boli na výlete v susednom mestečku Finale Ligure, a v Janove... tiež som bola 3-tí krát v Taliansku, a Ligúria jednoznačne vedie 😵

mircalla
28. júl 2015

nas to caka o 3 tyzdne,uz sa tesim, mozem sa opytat, kolko to vyslo na osobu/noc? ja som hladala ubytko dost neskoro, az v juni, uz to bolo dost rozchytane, o tejto ck som nevedela,nabuduce skusim

emyly
28. júl 2015

@mircalla v dobrom závidíííím 🙂 znova by som išla...možno ak o rok. 😎 Na osobu a noc? Všeho všudy ubytko vyšlo na 828 eur, t.zn 2 apartmány po 6 osôb...takže necelých 10 eur na osobu/noc. Lenže to bolo v zľave. Veľa sme googlili, tiež bolo všetko obsadené alebo neskutočne predražené.... pani z agentúry som zadala požiadavky, a ona hladala a hladala, až našla 🙂 a kam idete vy?

verushkokav
28. júl 2015

My sme boli v Riccione , boli sme už 3tí krát a paráda , chorvátsko som už zavrhla - nuda a drahota ....keď tak kuk moj album, mám tam foto 🙂

emyly
28. júl 2015

@verushkokav len som pozrela prvú fotku a vedela som že to bude druhá strana....podla mušlí 😀 ono v Ligúrii takéto potvorky nie sú, teda popri plážach nie, my sme tohoto nazbierali plno min. rok v Rosoline. 🙂 áno presne ako píšeš, ani nás Chorvátsko neláka...inak, krásne fotečky máte 🙂

danielita18
10. jún 2016

@verushkokav presne ako píšeš,chorvatsko nuda,my vždy len Taliansko,mna Chorvatsko nidy ani len obrazkami nelakalo a v Taliansku mas toho ozaj vela pre deti,lebo preTalianov su deti najdôležitejšie aj Ricione je super

leaa70
11. jún 2016

@mircalla tak to je krasna destinacia, kukala som fotky

liza68
14. jún 2016

Pomožte mi! 3 noci by sme chceli byť v Monterosso al Mare, typ na hotel, apartman? A potom ešte 4 noci Sestri Levante- všetko ma zaujima, čo vidieť, čo vyskušať, najlepšia reštauracia!

kiityii
15. jún 2016

@mircalla z netu mam tento tip uz ulozeny dlhsie...nadherna zatoka a tusim na nete s chvalou /top 1 plaz , nesetria 🙂

mircalla
15. jún 2016

Inak nadherne miesto, co sa oplati navstivit je Varigoti, uzasne
Pacilo sa mi aj Noli
No musim sa tam vratit

anega79
15. jún 2016

@liza68 moj muz je zo sestri levante. krasne mestecko, je tam vela preliezok pre deti, v lete detsky vlacik, ja mam rada restiku Conte Max - taka pizzeria, aj morske plody a potom v Riva Trigoroso Restauraciu Dilly na morske plody - sice to vyzera taka kutica ale varia tam dobre. Zo sestri vam ide vlak priamo na Cinque Terre tam sa oplati ist. potom Portofino, Camogli..

anega79
15. jún 2016

Camogli a Cinque Terre

mircalla
16. jún 2016

@angera Tu sme poli tiez, nie je to sice Liguria, ale este krajsie