Baby , idem sa len vyrozprávať, väčšinou mi to pomôže...🙈 Mám depku, z toho že ideme na dovolenku 🙈 akoze ja sa teším , ale chytá má úzkosť, kedysi som roky sa balila na turnusy do Rakúska a vždy som pri odchode plakala že idem preč..
Teraz mám to isté , ja to neviem popísať, mám malé deti a normálne mám úzkosť ,že sa idem baliť a idem preč..strašné, popritom sa teším na dovolenku,len sa bojím čo sa nám niečo po ceste nestane atď..úplne na hlavu, to som aj vtedy prežívala a či sa mi to vrátilo alebo neviem ..ideme do Chorvátska autom
@marca12 prisaham neviem čo ma to napadlo , to je strašné niečo , presne to isté mám ako pred rokmi , že plakať a plakať, pritom som sa prvá tešila na dovolenku
@marca12 "každý" obavy teraz rozhodne nemá 😉
Ja to mám podobne, veľmi sa teším..tiež ideme autom do Chorvátska, ale už teraz sa modlím aby sme sa všetci vrátili domov zdraví..dovolenka nám všetkým dobre padne, ale odkedy som mamou ten strach je obrovský 🙈
stat sa ti moze cokolvek aj doma aj cestou do roboty aj kdekolvek naco sa vobec tym trapis....ja osobne na to zle nemyslim, myslim radsej na dobre ze sa nikomu nic nestane a hotovo.....podla mna mas zle nastavenie....keby som mala vzdy mysliet len na to ze niekomu sa nieco stane tak asi ani nespim :D
@nezabudka3391 áno snažím si to hovoriť aj ja..ale je to 11 hodín cesty, tak mám rešpekt....to som mala aj vtedy keď som šla do At
A čoho konkretneho sa bojis?
Idete s detmi prvy krat?
Ides sama s malymi detmi? A bojis sa soferovania?
@missdiva nie idem s mužom
@tykat nie nie boli sme pred dvoma rokmi , vtedy som to nemala ,lebo všetko šlo ako po masle, teraz sa nám toho nakopilo viac a asi už som z toho flustrovana
@zmrzlinka2021 že sa nevratime
Za sa nevratite?
No je to mozne, rovnako ako je mozne, ze by si sa nevratila z lidla ked ostanes doma. Nikto si smrt neplanuje ale taketo strachy a plakat kvoli tomu nie su v norme. A to nechcem byt drsna, len teda na dovolenku sa mas tesit, ak ti to sposobuje uzkost radsej ostante doma.
A z akeho dôvodu by ste sa nevratili?
Riesis toto napr. aj ked ides do obchodu, ze sa uz asi nevratis?
Nehces vyhladat pomoc psychologa? Pravdepodobne si nesies nejake traumy, a bolo by dobre ich riesit terapiou
Tiez si Myslim ze toto je uz na odbornu pomoct. Mas uzkosti. A nevies to regulovat. Nie je to hanba riesit s odbornikom.
Mám niečo podobné. Ja mám problém napr aj s inými ľuďmi okrem muža sadnúť do auta. Hneď všelijaké pocity. najhoršie je na to myslieť a domýšľať si rôzne scenáre. Potom sa ťa úzkosť stupňuje... Zamestnaj hlavu inými myšlienkami.
A ak by ste zmenili spôsob prepravy za autobus, aj vlaky idú do Chorvátska, pomohlo by?
@marca12 "kazdy" nema obavy. Toto co citam od autorky je snad mensina. Rovnako ako zeny co nemozu byt samy doma, muz nesmie robit pracu kde sa chodi na sluzobky alebo zeny co sa boja tmy 🙈
Nerob z psychosiny normu prosim.
@miadi
@zmrzlinka2021 baby ja nemám nič proti psychológovi ,ale ja odchádzam ,zajtra hneď a chytilo ma to teraz ...
Neboj sa, ukľudni sa, keď máš daj si magnézium 2 tablety, pobal rodinu, myslí na to, ako si to užijete, neprenášaj strach na deti...my cestujeme veľa, chcem aby deti nemali strach spoznávať svet, nebáť sa otvoriť ústa keď sa človek zamotá niekde, používať cudzí jazyk nielen v škole ;)
@anickaaa6aaa a ty soferujes?
@babulkomale malo. Ale áno. Prečo?
Autorka,
nateraz to vyries realitou.
Nahlas si povedz: Moje strachy su iracionalne, neopodstatnene a nedovolim, aby mi klamstva ovladali mysel. Odmietam to.
A pri kazdej myslienke uvedene opakuj.
Zajtra odchadzas ? Tak chod skor spat 😉Daj si magnezko alebo pivo alebo co ta zvykne uspavat. Vypni hlavu .. ak to nejde tak Skus tv 📺 nieco napinave ze zabudnes na svoje strachy.
@anickaaa6aaa ze ci by nepomohlo keby si soferovala ty. Ze to mas v rukach.
Stastnu cestu a uzi si to ! Zijeme len raz. Nepokaz si dovcu. Mysli pozitivne!
@babulkomale chodím len krátke diaľky aj to s mužom lebo som si odvykla.. takže neviem či by toto momentálne pomohlo 😅 a s cudzimi sa bojím lebo mám šťastie na takých čo jazdia ako dementi. Bohužiaľ.
Ja sa z každej dovolenky teším domov 😄 nemám strach z nehody alebo z niečoho konkrétneho, ale asi mám fóbiu z cudzích miest, necítim sa dobre niekde kde to nepoznám, komplikuje mi to aj silná klaustrofòbia. Možno je to kvôli tomu, že pred veľa rokmi, keď neexistovali ešte mobily, sme sa s mužom dostali v cudzine do problémov. Čím som staršia, tým viac neznášam cestovanie. Možno to budem riešiť so psychológom, ešte uvidím, zas až tak ma to v živote neobmedzuje, dovolenkujem na Slovensku a nie v cudzine a hotovo. Keď bola dcéra menšia, chodievali sme k moru, pre ňu som to spravila rada, aj keď ma to stálo trochu energie, teraz by som už nešla.
@salamistka ja zas z cesty ,ja už keď som tam ,tak ruka hore 😅 ja sa potom nechcem vrátiť 😄 ale akoze cesty..to je pre mňa problém , toho tam sa už nebojím
Vieš čo, my dorazíme na dovolenku a vadia mi tam ľudia, zvuky, pachy, neviem čo kde je a začnem rozmýšľať, že ako to tam týždeň zvládnem. Potom už je to lepšie, len tie prvé dni ma chytá panika, že prečo som sa dofrasa nechala zasa nahovoriť 😄
Kazdy ma obavy,ale nesmies sa nechat ovladat a prevalcovat strachom. Tiez chodime autom a mam obavy,ale nie take,ze by mi spavat nedali.