Solvex v Turecku

spendlik1010
21. júl 2024

Vybrali sme si hotel v Alanyi, po strasti plnej 4 hodinovej ceste autobusom z letiska, sme dorazili do hotelu Bieno Club SVS 5 minút pred 21 hodinou. Práve zatvorili jedáleň a nám samozrejme nikto večeru neodložil. Boli sme 4 dospelý, obe izby čo sme dostali smrdeli kanalizáciou. Povedali sme si, že vydržíme, veď na druhý deň máme stretnutie z delegátkou. Po pol hodine, keď delegátka Janka neprišla sme jej volali. Bola celá prekvapená, veď podľa nej stretnutie je až na ďalší deň a to som jej musel 3x zo opakovať, že máme v pokynoch niečo iné, čo tvrdila ona, následne mobil položila, bez následného ospravedlnenia. Ďalší deň prišla iná delegátka. Milá, všetko sme si povedali, izby nám následne vymenili až na 4 deň. Aj to, že tento hotel je možno 4 hviezdičkový pre tých Rusov ale nie pre Slovákov. Je na HAMBU pre celý SOLVEX, že ponúkajú takýto hotel úrovňou 2 hviezd nám Slovákom. Vrátili sme sa späť o 20 - 30 rokov dá sa povedať vo všetkých smeroch, čistote, úrovne gastronómie, prostredia. Už nikdy viac cez SOLVEX.

marcellka32
21. júl 2024

Solvex je už dávno známy tým, že oblbuju ludi

guudy
21. júl 2024

@spendlik1010 chapem tvoje rozhorcenie, zjavne sa vam vyber hotela a cestoviy nevydaril.
Ale strasne ma pobavilo - nikto nam neodlozil veceru🤭🤭. Hotel predsa nie je zodpovedny za to, kedy sa ubytujete.

stanulienkat
21. júl 2024

@guudy hotel nie je zodpovedny, ale na take situacie tam ma byt delegatka. Cestuju nieklko hodin, na letisku mali byt dopredu tiez niekolko hodin-to je vcelku dost, aby boli hladni. Hotely v Egypte, Turecku, Grecku maju zvycajne o 1-2 hviezdicky menej, ako maju nakreslene na prieceli.🙂
Treba im hodit (CK) recenziu na nejaku oficialnu stranku.

abbey1
21. júl 2024

@spendlik1010 Nebudem obhajovať dekegatku, slovo proti slovu.
Ale v dnešnej dobe internetu si kúpite pobyt a nezistite si do detailov podrobnosti?
Pred každou dovolenkou prelustrujem hotel, okolie, celú destináciu. Prečítam si recenzie, pozriem reálne fotky a skutočne nás veľa toho zaskočiť nemôže.
Smrad z kanalizácie je samozrejme možný aktuálny problém a také reálne vyskočiť môžu.
Ale vyplakávať, že hotel nezodpovedá 4 hviezdičkám? Skutočne ste si vopred mohli zistiť, za co vlastne peniaze dáte.

petamich
21. júl 2024

@guudy no neviem ale nam napr. tento rok 2x na podnet delegata nachystali studenu veceru na izbu, lebo sme sa neskoro vracali z vyletu a pred odchodom nam restiku otvorili skor, aby sme sa este stihli najest 🤷‍♀️ tak asi sa to da, ked je zaujem

a rovnako po prichode na izbu po prilete a ubytovani o 4:00 rano, lebo meskali lety sme mali na izbe veceru nachystanu, studenu ale bola

sisa_s
21. júl 2024

Ten hotel vyzera otrasne uz len z fotiek na internete🙈na invii ma 3*, nie 4...mohli ste si popozerat recenzie, aj zahranicne..a zistit dobu transferu, ze to netrva hodinu

petamich
21. júl 2024

autorka ono zial je naozaj potrebne si poriadne pozriet recenzie :( mrzi ma, ze ste zazili taktuto dovolenku a teda Solvex ma vela hotelov horsej kvality v ponuke

chiara_elle
21. júl 2024

@autorka viac krat som sa stretla s tym (u slovenskych cestoviek), ze ponukaju hotely 4* a ked som si pozrela pri nejakom uzsom vybere hotel na tripadvisore recenzie, tak som zistila ze je to len 3*. Pripadne 5* bol na tripadvisore a bookingu realne 4*.

Asi v 2-3 pripadoch som ich konfrontovala a odpoved - cestovky: cestovky maju rozne kategorizacie, moze sa to lisit o 1*. Len skoda, ze vzdy je to horsim smerom. Nikde som nevidela, ze 5* by bol kategorizovany ako 4 * v cestovke ...
Moja skusenost: do Turecka/ Egypta len do 5*, pretoze aj tam to niekedy vyzera na 4 slabe *. A urcite citat predtym recenzie vsade kde sa da, idealne aj s realnymi fotkami.

muchotrafka298
21. júl 2024

@chiara_elle toto je slovenska a ceska specialita v CK, ze oni neudavaju pocet oficialnych *, ale ich vlastne hodnotenia. Ktore sa na hviezdicky napadne podobaju, su to kruzky, slniecka a podobne. Cize ked s niekto pozrie to a vidi, ze aha 5 hviezdickovy hotel a v skutocnosti je to hodnotenie CK, co nema s oficialnou kategorizaciou hotela nic spolocne.

chiara_elle
21. júl 2024

@muchotrafka298 ja viem, lenze pozri link na solvexe: je tam napisana oficialna kategorizacia 4*. V popise ubytovania.

Toto je uz vedome zavadzanie, ziadne ich 4 slniecka

https://solvex.sk/dovolenka/turecko/alanya/bien...

katka533
21. júl 2024

@spendlik1010 neviem, kolko stal, ale vždy plati za malo penazi malo muziky

muchotrafka298
21. júl 2024

@chiara_elle na oficialnej stranke hotela vobec nie je uvedene, o aky hotel sa jedna. Tam to nie je pisane nikde. Na Tripadvisore ma 4* a tiez na Holidaycheck. Tak zle recenzie, ako ma tento hotel, to som uz dlho nevidela.

luccija
21. júl 2024

@spendlik1010 Solvex mal voľakedy pobočku v Petržalke teraz to už nesledujem kde su... tam sa stále menili zamestnanci a non stop mali na profesii inzeráty.Jedlo vám mohli odložiť to je pravda, že smrdí kanalizácia to často neovplyvnis a, že ste boli 4 hod od letiska ste asi vedeli....škoda Turecko je krásne zaručene pocasie,ale ja by som zo Solvexom necestovala.

guudy
21. júl 2024

@stanulienkat ale ved su bezne aj nocne prichody do hotela. V takom pripade si logicky zabezpecim stravu sama. Napr nakupim po prilete na letisku 🙂
Co s tym ma delegat? Ten im ma zabezpecit veceru? Asi nie 🙂
S delegatom spravne riesili problemy s ubytkom. 🙂

anonymous87
21. júl 2024

@guudy no tak u kvalitnych hotelov je to absolutne normalne. My sme minuly rok prisli na hotel okolo 01:30 v noci a restauracia s mensim obcerstvenim bola pre nas otvorena….a delegat bol na recepcii pritomny aj o tomto case

Autorka: vzdy vzdy vzdy pred cestou pozriet recenzie kade tade, YT videa a google maps… vyhnes sa velmi vela problemom a sklamaniam

stanulienkat
21. júl 2024

@guudy ano, ako pise
@anonymous87 je to normalne. Tiez sme mali prichod v noci a cakali nas suche oblozene misy. Z inej dovolenky odchod o cca 5 rano, cakali na nas suche ranajkove balicky. Mali sme to zaplatene, Ck aj hotel vedeli, ze vtedy pride zajazd. Normalna vec.
S delegatom sa riesi vsetko. Na to tam je. Je to zastupca CK.

guudy
21. júl 2024

@anonymous87 tak autorka zjavne nebola v kvalitnom hoteli podla toho co pise.
Co im branilo pytat na recepcii room service/veceru vramci stravovania?🤷🏼‍♀️
Oni si povedali, ze to vydrzia. Len teraz je uz neskoro sa stazovat..

guudy
21. júl 2024

@stanulienkat my chodime do hotelov, kde neprichadza zajazd, ale jednotlive rodiny znrpznych letov 🙂

luccija
21. júl 2024

@guudy keď mali začať večerou mali ju mať odloženú, alebo náhradu.A ešte skôr, keď su teraz také omeskania

abbey1
21. júl 2024

@spendlik1010 Hotel som našla na Invia ponúkaný ako 3 *. A má dosť zlé recenzie, sťažnosti na stravu, izby, treba topánky do vody. Toto je veľmi veľmi zlá voľba na Turecko.

guudy
21. júl 2024

@luccija tak preco si ju nepytali na recepcii? Nevolali obratom delegatovi?

anonymous87
21. júl 2024

@guudy to neboli. Ale ja som reagovala na tvoju poznamku, ze hotel nie je zodpovedny za to kedy sa ubytuju… co nie je pravda…

mircalla
21. júl 2024

@spendlik1010 Zly hotel, zla CK. Niet divu

anonymous87
21. júl 2024

@spendlik1010 prepac, ale ten hotel aj na foto vyzera ako z 90 rokov 🤷‍♀️

guudy
21. júl 2024

@anonymous87 no, nie je zodpovedny za to, kedy hostia pridu. Ked bude meskat let 8 hod, je za to zodpovedny hotel? 🙂

anonymous87
21. júl 2024

@guudy nie, za meskanie nie. Ale kvalitny hotel tu stravu zabezpeci… to je cele. Cize ziadne take, ze smola, ze ste meskali. Vas problem…

guudy
21. júl 2024

@anonymous87 este raz, zjavne si autorka zle vybrala hotel aj cestovku. Nevybrala si kvalitny hotel (ty pises o kvalitnom hoteli). Mala sa stazovat na mieste. Ked pride v case, ked je rest zavreta, tak to ma riesit hned a nie len dodatocne ponadavat. Nie vsetci ludia chcu jest ked pridu vecer/v noci do hotela. Takze zlyhala komunikacia u autorky.

Neviem, ci je autorka az taka neskusena cestovatelka, ale tuto skusenost si zapamata. Nespoliehat sa len na to, co je na papieri. Strasne vela veci sa moze po ceste pokazit a prekazit povodny plan. A najma teda veci riesit okamzite🤷🏼‍♀️

katka5161
22. júl 2024

@spendlik1010 vam Ta cena tipujem 300eur na osobu nebola podrozriva? My sme boli teraz v Turecku Belek a za 3 osoby sme platili 3000e

lydiaklucarova
22. júl 2024

So vsetkou uctou,to ste si nepozreli hodnotenia? 56%spokojnosti je nieco strasne. Pod 88-90 ani nepozerame hotel. Tento ma 56%. To znamena,ze kazdy druhy clovek bol nespokojny. S tým nema nic CK ani delegatky. Jednoducho ste sli pravdepodobne po cene a to sa odrazilo v kvalite.

mircalla
22. júl 2024

@lydiaklucarova Mas pravdu, ale na druhej strane ma to daco aj s CK. Kvalitne cestovky ako Satur ci Hytrotour si taketo hotely nedaju ani do ponuky. Maju len overene hotely s vybornymi recenziami, dlhodobe vztahy s tymi hotelmi a skoro vsade aj vlastnych animatorov. Znicili by si reputaciu, keby toto vobec ponukali