Prvýkrát letím. Ako to funguje s batožinou?

simca0121
3. jún 2022

Dobrý deň , chcela by som sa opýtať , prvýkrát letím a neviem ako to funguje s batožinou samozrejme som si toho už na internete veľa prečítala ale zaujímalo by ma či môžem mať v príručnej batožine tekutiny s obsahom 1l a či môžem mať aj v podpalubnej batožine tekutiny s obsahom 1l . Alebo len v jednom kufri môžem mať. Ďakujem

esmera50
3. jún 2022

@simca0121 ahoj, to ja keď budem prvý raz letieť, zaujíma ma, či mi nebude v lietadle zle :D mám strach o toto

janai1
3. jún 2022

@simca0121 na palube môžeš mať len nádoby s objemom max 100ml v celkovom objeme 1l
V podpalubnej batožine to nie je obmedzené

bluemoon24
3. jún 2022

V prirucnim zavazadle muzes mit max 100ml flasky, vsechny musi mit dohromady max 1l - pokud mas napriklad v 100ml flasce pouze 50ml, pocita se to jako 100ml + vsechny musis narvat do pruhledneho sacku (1 sacek na osobu, je na letisti), pocita se napr. i rasenka, kremy, tekuty ruz, atd. V podpalubnim zavazadle muzes mit ruzne objemy, neni to omezeno (pokud se nebavime o alkoholu a zakazanych latkach). V prirucnim zavazadle nemuzes mit nic pod tlakem (deodorant, tuzidlo, lak na vlasy, atd.). A ano, muzes mit aj v prirucnim aj v podpalubnim.

panelacikova
3. jún 2022

@janai1
@bluemoon24 baby a kde zoženiem 100 ml fľaštičky, nádoby? ďakujem

janai1
3. jún 2022

@bluemoon24 prečo by nemohla mať dezodorant alebo lak na vlasy?
https://www.esky.sk/tipy-pre-cestujucich/letenk...

janai1
3. jún 2022

@panelacikova ja som kúpila v DM

panelacikova
3. jún 2022

@janai1 Ďakujem, pozriem, lebo tiež nás to čaká a idem prvýkrát s dcérou, ktorá potrebuje užiť aj lieky....

evita_g
3. jún 2022

@janai1 lebo je to pod tlakom... nám zobrali všetku kozmetiku, dokonca aj zubnú pastu, leto to malo viac ako 100 ml. Ale pasy ani len neotvorili, hm...

janai1
3. jún 2022

@evita_g ja normálne nosím lak na vlasy a deodorant na palubu a nikdy mi ho nevzali 🙈
Navyše v tom linku co som pridala je to medzi povolenými

simsalabim
3. jún 2022

@janai1 moj prostredy pravidelne pride o deodorant-sprej. Vzdy zabudne, ze si ma zobrat gulicku a nie sprej a vzdy mu ho zoberu. A to lieta dost casto 😅

simca0121
autor
3. jún 2022

@esmera50 toho sa trochu bojím aj ja 😀 a ja mám extrémny strach z výšok 😀

simca0121
autor
3. jún 2022

@bluemoon24 ďakujem veľmi pekne 🙂

esmera50
3. jún 2022

@simca0121 to ani nie ja, skôr sa bojím, keď bude lietadlo vzlietať, či mi nebude zle od žalúdka atd...

simca0121
autor
3. jún 2022

@panelacikova ja som včera kupovala tie nádobky aj s taštičkou v Pepcu za 1,5 € 😀

simca0121
autor
3. jún 2022

@esmera50 dúfam že nam to všetko dobre dopadne 🙂 mne pani z cestovky hovorila že si mám dať v lietadle žuvačku alebo sa snažiť zívať lebo vraj zvykne zaľahnúť v ušiach ale že to neni nič strašné 🙂

esmera50
3. jún 2022

@simca0121 moja krstná viem, že nemohla v lietadle jesť, čo jej bývalo zle...

esmera50
3. jún 2022

@simca0121 a ešte viem, že vo výškach vraj začnú dosť bolieť neopravné kazy zubov :D čiže najprv - hop! - k zubárovi :D

simca0121
autor
3. jún 2022

@esmera50 no môj žalúdok tiež neni extra silný tak dúfam že to dám ináč sa prepadnem od hanby 😀
Našťastie kazy nemám takže to je v pohode 😂
Cestu máme 2 hodinovú to neni až také strašné 😂

kristina2412
3. jún 2022

@panelacikova má Tiger, DM a tiež sezónne aj Pepco.

nikiki29
3. jún 2022

Dievčatá, už keď je tu táto téma. A čo cestovné fľaštičky, ktoré nemajú vyrazený objem na obale? Kúpila som v Tiger 3ks v priesvitnej taštičke, ale na fľaštičkách nie je písaný objem, ako to potom kontrolujú? 🤔 ja som tiež neletela vyše 5 rokov a vtedy to len tak letmo pozreli, ani to nebrali do rúk, len som ukázala priesvitný obal 🙈

slovakboy
3. jún 2022

@simca0121 o žalúdok sa neboj to býva zriedka taká jazda aby dvíhali žalúdok. Výška až taký problém nie je ale klaustrofóbia môže byt ak ju máš. Nezľakni sa keď vo výške začne lietadlo triasť ako keby šlo po hrboľatej ceste alebo sa zrazu prepadne o meter a trosku ťa nadľahčí v sedačke. Sú to len turbulencie alebo pri pristávaní pilot manévruje a vtedy sa lietadlo všelijako hýbe. Ty to ber ako že sedíš v autobuse a idete po hrboľatej ceste len s tým rozdielom že tam sú aj prepadliny nie len kopce. Nič silne to nie je. Väčšinu času môžeš mat pohár s vodou na stolíku a nevyleje sa. Ako vo vlaku. Lietadlo je štatisticky najbezpečnejšie a spomínam si že keď bola v zime poľadovica nesmeli sme z prace cestovať do zahraničia autom ale len lietadlom. Lebo to bolo bezpečnejšie.

domiklik
4. jún 2022

@panelacikova kúpiš aj pepcu, Teddy, kiku, v lidli, za pár centov, resp. Do eura

travelllerka
4. jún 2022

Baby, ale na tých nádobách musia byť napísané ml, inak Vám to tiež mozu zobrat, keď to nebude viditeľne napísané.

simca0121
autor
4. jún 2022

@travelllerka fúha to som nevedela lebo ja mám také kde na tých flastickach neni napísané ml iba k tej taštičke je taký papierik kde je to rozpísané

travelllerka
4. jún 2022

@simca0121 mne tak raz zobrali, že nie je označené ml. Hoci bolo očividne, že to nebolo viac ako 100ml

simca0121
autor
4. jún 2022

@travelllerka no radšej si asi kúpim aj s označenými ml pre istotu aby sa mi nestalo že mi to vyhodia , by ma porazilo 😀

bluemoon24
4. jún 2022

@janai1 aerosolove znamena, ze jsou jako nadobky od parfemu, napriklad weleda ma nebo alverde. Vim to z vlastni zkusenosti, uz 2x mi je vyhodili, nic pod tlakem nesmi byt

janai1
4. jún 2022

@bluemoon24 ahaa ja nosím taky ten 100ml lak na vlasy od dm a vždy mi ho nechali 🙈 tak asi som mala len šťastie

lila8686
4. jún 2022

Prosim vas ja sa tu votriem len chcem opytat ked mam takto zakupenu batozinu ako na na foto tak kufor odovzdavam az ked nasadam do lietadla ? Alebo to zle chapem ? A este co sa tyka liekov tie ktore mam v kufri mozem mat aj viac druhov ( nurofen sirup,smecta,nalgesin) ? Este berieme aj kocik ale maly ma 2 roky a kupenu letenku ako uz pre dieta nie ako batola nebudeme uz nic dufam,za kocik doplacat. Dakujem za radu 😊

simsalabim
4. jún 2022

@lila8686 kufor si beries na palubu a sama vylozis hore. Musi to byt ten maly kufrik - pozri si rozmery 55x40x20 tusim. . A prirucnu tasku davas pod sedadlo. Tiez pozri na rozmery. Nic neodovzdavas. A ti tvoji spolucestujuci David a Patrik maju iba jednu prirucnu tasku, ak dobre vidim.