Prvá dovolenka rodinky s puberťákmi

7. jan 2023

Akú destináciu by ste odporučili rodinke s puberťákmi ktorá plánuje cez letné prázdniny cestovať letecky k moru prvý krát v živote?

zmrzlinka2021
7. jan 2023

No to zavisi od zaujmov tej rodinky - chcu sa cely den vyprazat na plazi, kupat a vecer promenadovat - mozno Turecko.
Chcu aj dobrodruzstva, niečo vidieť? Mozno Spanielsko, Mallorca, Kanarske ostrovy...

Ale za mňa taka srdcovska - Malta

zara0201
7. jan 2023

@zmrzlinka2021 prosím dobre poznáš Maltu? Ideme koncom apríla

zmrzlinka2021
7. jan 2023

@zara0201 No nie som expertka, ani by som nepovedala ze "dobre", ale bola som tam dvakrat aj som ju precestovala a tym ze je to maly ostrovcek, tak sa da rychlo spoznat.
Malta je fakt krasna, dobra volba! A dobry mesiac! Mam odskusany aj april aj jul a teda v juli take "peklicko" 😉

queen_mary
7. jan 2023

S teenegermi by som mozno volila nejake zivsie miesto. Niekde, kde je v okoli mozno aquapark alebo zabavny park? Juh spanielska je na toto super - Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola. Alebo pobrezie pri Barcelone, ako je Callela. To je tusim Costa brava? Alebo Mallorca..

Potom mozno Kreta, Cyprus myslim, ze je zivsi (nebola som). Alebo Turecko - to vas vyjde asi cenovo najlepsie 🙂 a tie hotely su na trosku inej urovni ako napriklad v spanielsku 🙂

marsmykkok
7. jan 2023

Za mňa Južný Cyprus Protaras. krásne pláže, blízko mestečko na nákupy. Príjemná stredomorská klíma, nie je to Afrika.

zara0201
7. jan 2023

@zmrzlinka2021 preto ideme v aprili lebo ju chceme precestovat. Prosim ta existuju tam nejake denne/tyzdenne listkh na dopravu po ostrove?

zmrzlinka2021
7. jan 2023

@zara0201 ano, maju inak relativne super MHD - ale taky "lezerny" styl 😉 My sme chodili tou ich MHD a cez leto tam proste brutalne peckovali klimu.
Urcite navstivte Mdinu, Valletu, Gozo, Marsaslok (su tam obrovske trhy)

autor
7. jan 2023

@zmrzlinka2021 ak by šlo o záujmy väčšiny rodiny tak si vystačíme Slovenskom či okolitými štátmi. Ako po iné roky. Dovolenka pri mori u nás nebola možná s finančných no hlavne zdravotných dôvodov. Jedná sa skorej odporúčanie kvôli pozitívnym vplyvom morského vzduchu.

queen_mary
7. jan 2023

Aha, tak potom by som asi chorvatsko riesila. Viem, ze na malom losinje bolo stredisko ore astmatickych pacientov..

autor
7. jan 2023

@queen_mary dieťa nemá astmu

queen_mary
7. jan 2023

To znamenalo, ze je tam cisty morsky vzduch.

zara0201
7. jan 2023

@zmrzlinka2021 v Marsacloxx budeme asi byvat

zmrzlinka2021
7. jan 2023

@zara0201 uz mate ubytko? Ak nie, rada poradim.

betulinka1
7. jan 2023

Turecko nejaky hotel s Aqua parkom. Alebo Egypt Hurgada alebo Cyprus ako to bolo písané vysie. Ak chcete ist letecky.

zuzanka.zuzu
7. jan 2023

a rozpocet?

zara0201
7. jan 2023

@zmrzlinka2021 este nemame, vo Valette je to drahe... ak mas dobry tip...

autor
7. jan 2023

@zuzanka.zuzu nízky😢

zmrzlinka2021
7. jan 2023

@zara0201 hotel Dolmen - St. Paul s bays - vynikajuca poloha!
Ta poloha je velmi dolezita - kvoli cestovaniu a celkovemu zazitku

zara0201
7. jan 2023

@zmrzlinka2021 Pebbles resort predbezne dme pozerali,toto je blizko neho pozeram

zmrzlinka2021
7. jan 2023

@zara0201 celkovo ten cíp je fajn, velmi dobrá dostupnost takmer vsade

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
negymama
7. jan 2023

7my sme boli v lete 2022 prvy x pri mori so 4 pubertakmi od 11 do 17 rokov. v chorvatsku, severna dalmacia, na 11 dni vyslo nas to 2700 eur so vsim vsudy. Vela sme dali na jedlo, nase deti maju zdravy apetit. 😀
Boli xme na 1x vylet lodou, 1x vylet v horach, Velka paklenica, a 1x na rieke Zrmanji, kde sa daj aj splavovat, skakat na lane do vody, hladat a skumat zivocichy , pri tej rieke sa im mega pacilo,ze lepsie ako more. Decka boli velmi stastne a spokojne. Vystacili si hlavne s vlnami a nafukovackami.

nasi nepotrebovali aquapark...lebo my roky chodime na kupaliska do Madarska. kde si uzili tobogany, a ine zazitkove atrakcie. Teraz chceli hlavne zazit more.

beata_k
7. jan 2023

Lacnejsia dovolenka je v Egypt.

zuzanka.zuzu
7. jan 2023

no veď povedz sumu, to je predsa úplne prvoradé... "nízky" 🙄 to je koľko? darmo ti tu budú radiť.

autor
7. jan 2023

@zuzanka.zuzu naše doterajšie dovolenky boli pre 4osoby do 500 či sme boli pod Tatrami či pri Balatone.
Cesta autom či busom k moru sme museli vylučiť. Máme ušporených 1tis. Pozerala som ponuky cestovných kancelárií našla som ponuky okolo 1,6-1,8tis. čo by sme zvládli. Tie destinácie mi nič nehovoria. Poznám akurát Bulharsko aj to s 80tich rokov,

luccija
7. jan 2023

Ak nie ste zbehli v cestovaní choďte do Chorvátska či Talianska kvôli lepšiemu vyzitiu kolotoče, aquapark, či miniparky skôr Taliansko.Pri 4 osobách letecky a rôznych príplatkoch sa nedoplatite.Ja si myslím, že 4 za 1800 nie je šanca ísť letecky bez nejakej super akcie pár dní pred odletom.aky je vek detí?V Chorvátsku sú hoteli kde je dieťa do 14,15 r zadarmo.

luccija
7. jan 2023

Jaj píšeš, že cestu autom či busom ste museli vylúčiť teraz čítam...aj do Chorvátska môžeš ísť letecky či do Čiernej Hory a je podstatne lacnejšia ako Chorvatsko

jaja20
7. jan 2023

No, pochybujem, že taký nízky rozpočet vám bude stačiť na zahraničnú leteckú dovolenku pre 4(?) dospelé osoby. Lebo keď píšeš puberťáci,tak už zrejme nebudú mať detskú cenu... Jedine, že by ste si vyskladali zájazd sami,bez cestovky.

autor
7. jan 2023

@luccija tak ako mám chápať tieto ponuky ?

negymama
7. jan 2023

pri tak nizkom rozpocte by som skusila Bulharsko alebo Albansko