Omán - dovolenka

sakura77
23. sep 2016

Ahojte, boli ste niekto v Ománe baby?chystáme sa v novembri a rada by som nejaké postrehy, rady a tak. ...dakujem 🙂 🙂

mimus
31. jan 2017

@sakura77 vidim, ze ti nikto neodpisal
Rozmyslame ist v marci tak ak ste teda boli rada by som vedela ci je to v pohode z dvoma detmi a ako ste boli spokojni 🙂

sakura77
autor
31. jan 2017

@mimus Ahoj.bili sme dve rodiny,my sme mali s prestupom v Dubaji, tak sme mali prestávku, decká si pobehali po letisku ,skočili sme do Mac Donaldu,my pokavickovali a poobzerali všelijakých exotických ľudí 😁neviem aké máš deti, ja 7 a 9 ročné takže to už je v pohode,cesta prebehla ok.Sú aj priame lety ale popravde nám viac vyhovovala tá pauza na rozhýbanie kosti (a nákupy v duty free😀) v Ománe bolo nádherne,úplný klud a prázdne pláže, oproti masovkam napr v Turecku úplne o inom. Boli sme v Al Fanar hoteli ,je menší ale má tri pláže takže občas sne vyzerali na pláži že sme sami tam😀u nás spokojnosť ísť úplná. Je to tam trocha iné čo sa týka stravy,majú už tiež all inclusive ale nedá sa porovnávať čo sa týka množstva S tureckom akebo Egyptom ale všetko čerstvé, výborné pripravené a vždy sa dalo vybrať

zabkab30
10. feb 2017

Aj my sa chystáme do al fanar, dúfam, že budeme spokojní 🙂

sakura77
autor
10. feb 2017

@zabkab30 sú tam v areáli bicykle a na nich choďte po okolí poobzerať 😊

zabkab30
11. feb 2017

@sakura77 určite vyskúšame...ďakujem za radu 🙂

monika4991
12. feb 2017

baby koľko vás zhruba vyšla dovolenka tam? Ďakujem

zabkab30
12. feb 2017

@monika4991 2 osoby cca 2300

tenerifka
13. feb 2017

@sakura77 Predpokladam, ze ste boli v Salalah, ake je tam more na kupanie, da sa plavat, alebo je velmi plytke? Co vlny? Vraj je z niektorych hotelov vyhlad na ropne plosiny, naozaj?

monika4991
13. feb 2017

@zabkab30 dakujem =)

sakura77
autor
13. feb 2017

@monika4991 nás 3300eur 2+2.ale mali sme prestup V Dubaji.s priamym letom je to o niečo drahšie

@tenerifka my sme tam mali dve lagúny s úplne plytkou vodou bez vĺn a tam občas ráno som videla také nákladné" bagrolode"čo cistili dno alebo čo to tam robili😁ale to len skoro ráno keď som si vybehla,normalne cez deň uz nie.a na pláži s morom taj tam akurát každý deň plávala delfinia rodinka😊to bolo milé veľmi, deti prvý deň utekali s krikom z mora že zraloky keď videli len plutvy 😂
Plávať sa dalo v pohode ale musela si si zájsť ďalej takže pre deti ideál 😊

tenerifka
13. feb 2017

@sakura77 dakujem za infos...takze nijake ropne plosiny?, lebo tusim som to citala v recenziach na Hillton.
A este mi prosimta napis, vylety su tam naozaj take drahe? (vraj nejaky do oazy nad 100eur/sosba a pod.). Kedze je to Indicky ocean, je tam v blizkosti moznost snorchlovania/nejaky kralovy utes?
Takze deti si to uzili dosyta

sakura77
autor
13. feb 2017

@tenerifka Áno boli drahé jak šľak tie výlety, my sme neboli lebo s našimi ešte nehrozí ale to snorchlovanie má lákalo ,tak nabudúce snáď 😀bolo tam že ísť na oceán a potápať sa,určite.
Plošiny žiadne, nie.😊

lubere
28. feb 2017

@sakura77 Prosím Vás a neorganizujú sa z Ománu výlety do Dubaja? Lebo my ked sme boli v Dubaji tak sme boli na jednodnovom výlete v Ománe.

sakura77
autor
28. feb 2017

@lubere Áno robia,boli v ponuke

levandula247
1. mar 2017

od 11.3. sa robia priame lety BTS-Salalah🙂, ak by ste potrebovali 🙂

tenerifka
2. mar 2017

@levandula247 to vieme ale mne to moc nepomoze

monika0612
3. mar 2017

Ahoj. My sme boli v máji 2016 cez Hydrotour v Salalah. Priamí let, bez medzipristátia cca 6,5 hod. Čo sa tykalo hotela a ubytovania bez problémov. All inclusiv nám stačil, v teple ti ani moc nechuti jesť. Alkoholické nápoje sa podávajú iba v určitom čase, pani musia mat dlhé nohavice na večeru. Mentalita ľudí je iná ako u nás. Ománci sú väčšinou vzdelaný, zamestnaný na vyšších pracovných pozíciách. Podradnejšíu prácu robia všetko prisťahovalci. Keďže som tiež nemala žiadne info a šli sme s 3 ročnou dcérou, brala som jej nejaké sladkosti na pláž a súmraku. Nakoniec sme boli v meste na 1/2 dennom výlete aj s malou a úplne v pohode. Je ta Carrefour, kde kúpiš brumika len pod iným názvom🙂 a úplne všetko ako u nás. Pláž mala 2 časti, na jednej boli vlny, druha bola v zátoke vhodná pre malé deti. Dali sa pozorovať delfíny z dlhého móla. Teplota mora 28-30•C
A ešte k mentalite😀Muž muža pozdraví, ženu nie. Ženy ich kultúry nás stále považujú za nahé aj keď mame plavky. Zelená farba je farbou ich sultanátu, preto radšej zelené plavky treba nechať doma 🙂

kittykat22
3. mar 2017

Omán je super, pokiaľ disponujete s 2000eur naviac ktoré vám nevadí minúť aby ste sti to tam skutočne užili. Krajina príliš drahá na to, že sa v nej nič špeciálne nenachádza. Druhý krát by som do Ománu nešla. Ak neviete čo s peniazmi odporúčam Hotel Al Bustan.

yanni
3. mar 2017

@kittykat22 No ja ano. Oman mame co by kamenom dohodil a je tam nadherne, pokojne, cisto, nijaky hurhaj, stress, fakt klidk. Short trip na 4-5 dni robime casto, striedame s Bahrain, Abu Dhabi atd.
Mam radsej ako Dubai, ten uz fakt nemusim.

tenerifka
3. mar 2017

@yanni ja ti verim, v Dubaji som nebola a ani po tom netuzim, do Omanu by som sa rada pozrela, najma kvoli spoznaniu odlisnej kultury, pamiatkam....len ja to mam dost od ruky.....

tenerifka
3. mar 2017

@yanni ja mam tuto vedla Maroko,Mauretaniu, Senegal, Gambiu.....ale nejako sa nemozem odhodlat, nepripadaju mi tie krajiny dost atraktivne

yanni
3. mar 2017

@tenerifka Maroko nemusim, Gambia, Senegal, no co ja viem, s malymi detmi skor nie, neskor by som mozno pouvazovala ale Mauretania moze stat za to. Treba nastudovat 😉
Oman je fakt pekny a pokojny.

kittykat22
3. mar 2017

@yanni to ano, ked to mas na skok tak to je super. Co sa tyka Dubaja mas pravdu - hrozne miesto. HROZNE. Bola som tam len jeden krat a viac krat sa tam nevratim. Nechces ist do Kene do Giraffe mansion ked to mas blizko?

Oman je pokojny az nudny 😀 Super destinacia pre bohateho dochodcu.

sakura77
autor
4. mar 2017

No ja neviem,my sme boli v Al fanar a boli velmi úctiví a aj zdravili všetkych,či už mužov alebo ženy. Praveze sa veľmi snažili a vždy nám vyšli zo vsetkym v ústrety ....samozrejme viem posudit len v rámci hotela,do mesta sme nešli.
A áno je to vyslovene kľudova a oddychová dovolenka.tak záleží čo hľadáte no.či akciu alebo len čistý relax .na akčnú dovolenku to určite nie je 😊

lubere
7. mar 2017

@monika0612 prosím vás o kolkej sa letí z bratislavy? aj mi ideme cez hydrotour

mimus
7. mar 2017

@sakura77 dakujem za info a fotkz 🙂

mimus
7. mar 2017

@lubere my letime 11.3 o 8:10 rano odlet z Bratislavy

sakura77
autor
8. mar 2017

@mimus juj to je za chvíľku 😊uzivajte 😊😊

monika0612
8. mar 2017

@lubere my sme leteli o 23,50. Mala prespala celý let. Až pred pristátím nám ju letuška kázala zobudiť. Odtiaľ sme leteli okolo 9 rano.

simca401
8. mar 2017

@mimus tak vy uz teraz v sobotu letíte 🙂 my ideme 6.maja, uz sa nevieme dockat 🙂 letí sa Travelservicom alebo inou spolocnostou?