Ahojte viete mi poradiť na koho sa obrátiť ak chcem odškodné za meškanie letu 4 hodiny nám meškalo lietadlo z Ba na Kretu. Mali sme aj cestovné poistenie. Dá sa riešiť meškanie aj priamo o leteckej spoločnosti a aj cez poisťovňu?ďakujem za rady.
Nám v júni zrušili let do Albánska a dostala som 800€ od poisťovne prakticky obratom, do troch dní. (400€ za mňa a 400€ za muža). Odškodnenie od leteckej spoločnosti sa mi osobne riešiť nechcelo, zadala som si žiadosť do SkyRefund, majú dobré recenzie, všetko vyriešia za teba, len si teda berú 35% províziu. Ale mne je to už jedno, keďže sme leteli prakticky zadarmo a toto bude iba také malé všimné 🙂
pozri si nariadenia EU a dovod z ktoreho lietadlo meskalo. Bohuzial casto Ta odpisu. Nam minule odklonili let a skoncili sme na letisku vyse 600 km od povodneho a houby pretoze to zhodili na meteorologicke podmienky (nie je pravda, spolocnost nedodrzala pravidla letiska, ktore malo zatvaracie podmienky kvoli udrzbe a lietadlo meskalo, ako vzdy cely mesiac, takze vynimku nedostalo, ale chod to dokazat)
@kikusik23 ja som toto riešila pred rokom a určite máš narok na odškodnenie - presne ako píšu vyššie tak sa to rieši cez formulár na stranke (ak ste leteli Ryanairom). Zohladnuje sa meškanie pri pristátí - to musi byt viac ako 3 hodiny. Na email cez ktorý si bookla letenky by ti malo prísť potvrdenie o meškaní (to môžeš predložiť aj poistovni a mala by si dostat odskodne aj od nich). Vyplnis ten formular a na zaklade kilometrov (pod 1500 je to 250 eur na hlavu, nas 1500 je ti 400 eur na hlavu) by ti mali poslat odskodne na každé zakupene sedadlo.
@kikusik23 ja som kupovala letenky priamo u Qatar airways, 5-hodinove meskanie som reklamovala po navrate priamo u nich, odpisali mi, ze nemam narok, lebo mali technicku poruchu a blablabla, tak som porobila kopie dokladov a poslala reklamaciu na AESA-to je institucia tu v Spain, ktora sa tymto zaobera, do tyzdña mi pisala pravnicka z Qatar airways na mimosudne vyrovnanie, dostali sme naspat plnu sumu za letenky, t.j. 600 x 4=2400 eur.
Takze aj ked ti letecka spolocnost odpise bludy, ze nemas narok, nedaj sa a postup to dalej, narok urcite mas
ja sledujem na IG profil "nickpapcun", akurát má tam o tomto super infošky. Tu má aj odporúčanie napísať na refundio.cz (hlavne pozri link na IG na nich) a oni to preveria a pomôžu. Ja s tým osobné skúsenosti nemám, ale teda za skúšku to stojí, ved to nebolo málo peňazí. Alebo skús cestovku, príp. poisťovňu.
Išlo o bežnú linku alebo charter.
Určite yy som nešla cez žiadnu agentúru ktorej ostane 35% za co? Za to ze napíše mail?
Kvôli čomu vzniklo meškanie?
Toto je naj info: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/pa...
Kuk sem 😉 alebo na jej FB profil https://travelhacker.blog/ako-co-najskor-dostat...
Priamo cez spoločnosť záleží z akého dôvodu bolo meškanie. Ak technické príčiny, vscsinou je kompenzácia. Ak štrajk, nepriaznive počasie a veci, ktoré letecká spoločnosť nemohla ovplyvniť, tak nie je kompenzácia od leteckej spoločnosti. Vieš kvôli čomu bolo meškanie?
@bluka2 ja som dostala aj keď strajkovali 🤣
Milujem keď meškáme a najlepšie keď nestihnem pripoj...to sa €len tak hrnú.
Ešte aj pocestuje človek.
Za prácou som chodila do Afriky..
Trasa vie-lhr , lhr Sierra Leone...
Už z Viedne sme meškali. Nestihla som pripoj. Tým zr tam lietali len 3x do týždňa tak mi navrhli riešenie a to letieť do Francúzka a odtiaľ do sierry.
Keďže by som ale aj tak prišla s meškaním viac ako 24 hodín je to myslím.. platili 800...plus platili hotel vo Francúzku plus nové letenky...a co čert nechcel, z fr sme meškali tiež tak bolo zarobene.🤣 všetci vytocení ja uz som korunky prepočítavala.
Na tu dobu a ten vek to bola šialená suma
@marlent ja mám teraz taký let z činy, že máme 20 minút na prestup a ten druhý let do konečnej destinácie je už posledný v ten den 🥲 nechcem sa dopredu tešiť, ale šance sú dobre, že nám dajú 3x600 EUR a tým zaplatia viac, než stala letenka. Už toto skvele spojenie ani nepredávajú (bolo povodne 50 minút na prestup - čo som hneď hádala, že to asi nepôjde podľa plánu a hla, Číňania posunuli odlet o 30 minút). Akože tiež som už zarobila ako píšeš (ale technické príčiny), ale teraz skúšam nový level - letenku, čo platia oni. Uvidíme 🙂
Ak teda platia aj kvôli štrajku, tak super. To som ešte nemala takú “smolu”
@bluka2 my sme takto nemali stihnut let pred mesiacom, nas let zo Singapuru meskal a do Istanbulu sme prisli s velkym meskanim, let do Madridu uz mal teoreticky odletiet, ale mal tiez nejake meskanie, sprintovali sme cez cele letisko (bolo nas dokopy 13 ludi na tento let) a ked sme dobehli ku gate, tak vraj gate closed, dostanete hotel a blabla.....tak sme tam zacali prosit a prosit (my sme sa fakt museli dostat domov), a nakoniec zrazu bolo mozne nas dostat na palubu a odleteli sme, ak by som nemusela ist domov, pozriem si krasy Istanbulu na ucet Turkish airlines, a po navrate by som reklamovala a dostala naspat prachy.....
Prosim Vas, ten formular sa kam posiela? Lebo ja som sa vsade docitala, ze iba postou do Stassbourgu 🙈
@chrvacka prečo nedohodli?
Aká spoločnosť?
Ja som "vymahala" od British airways.
Najskôr mi poslali voucher v hodnote 40e.
Napísala som im ze dik ale ze mam nárok na 1200 e alebo 1300 už si nepamätám.
Odpísali mi ze určite nie.
Tak som im odpísala spolu s linkami na webovú stránku to boli nejaké regulácie európske a až potom odpísali ok..
@kikusik23 Kedy ste leteli? Podarilo sa ti to vybavit? Nam meskal let 28.6. z BA do Heraklionu - na odlete 4 h a na prilete viac ako 3 h. Dovod meskania nam oznameny nebol, dostali sme voucher na obcerstvenie. Z claimcloudu mi odpisali, ze nemam narok na kompenzaciu, na dalsi mail, ktorym som sa dopytovala na dovod uz nereagovali.
@kikusik23 priamo s leteckou spolocnostou, pozri si dopredu ich reklamacne podmienky, nech vies, na co mas narok. Ja mam skusenost len s meskanim z destinacie, nie do destinacie. Tam sa vtedy zohladnovala dlzka meskania a vzdialenost od priletovej destinacie.