Letecky so psíkom

viskupovaandrea
2. aug 2017

Ahojte. Potrebovala by som poradiť.
Chodíte niekto letecky so psíkom spoločnosťou Ryanair?
Ak áno tak ako to vlastne funguje? Je potrebne zavolat na Call Centre a dat im vsetky info o psíkovi (vaha, vek, rasa..) alebo sa to da urobiť online? Čo vsetko psík potrebuje? (Ockovanie proti besnote, musi byt odcervneny a mat pas? To staci?)
Ďakujem za všetky rady ,velmi nám to pomôže.

fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fefe123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ratira
2. aug 2017

Mne sa este nikdy nestalo, ze by leteli aj zvieratka lietadla. Teda som ani netusila, ze sa mozu takto preravovat. Pre nich to je bezpecne?

mummy01
2. aug 2017

Ryanair neprepravuje zvierata a ak nahodou letis do UK tak tam je zakazane prepravovat zvierata letecky.

azzflo
2. aug 2017

Ryanair zvieratá neprepravuje a tá dokumentácia je trochu zložitejšia, ale všetky info nájdeš na internete.
@mummy01 zakázané prepravovať zvieratá letecky? My tak lietavame dosť často a veruže o žiadnom zákaze neviem

viskupovaandrea
autor
2. aug 2017

@azzflo takze spoločnosť Ryanair mi psíka nezoberie? Teda nemozem ist s nim letecky? 😟
Potom je tu možnosť ist autom ale to bude dlha cesta do UK 😞. Akou spoločnosťou lietaťe ked idete so psíkom?
Ak by sme sli autom ake doklady potrebuje?
Dakujem. 😗

charlie1980
2. aug 2017

@viskupovaandrea Viem, ze Cesi povoluju zvierata, tam je aj viac priestoru dolu. Inak sa prepravuju este v kufri lietadla, ak ide o vacsieho psa. Ked sa zmesti do tej malej prepravky, tak pod nohami. Potrebujete ockovaci preukaz-medzinarodny (kedysi boli zvlast, teraz neviem) Aj autom potrebujete ockovaci preukaz a prepravku.

winnerka
2. aug 2017

S nami dosť často lietajú psíky smerom Amerika , lieta to austrian , lufthansa, condor .... takze žiadny zákaz leteckej prepravy psov neexistuje. Jedine tieto low dosť aerolinky naprepravuju.

liliuska
2. aug 2017

ahoj, low costy neponukaju taku sluzbu ako preprava zvierat, to su extra sluzby na ktore sa nezameriavaju. Austrian ti prepravi zvieratko na 100% len musis vsetko vybavit este pred kupou samotnej letenky. Podmienky najdes tu:
https://www.austrian.com/Info/Flying/Transporta...

co ti dava prehlad o podmienkach prepravy, ktore su +/- rovnake pri ostatnych aerolinkach az na tie charges. Kazda aerolinka musi mat podmienky verejne dostupne.

azzflo
2. aug 2017

@viskupovaandrea Ked idete do UK, tak treba tusim len cip, pas (vsetko riadne registrovane), vakcina proti besnote a odcervenie (tu pozor na datumy, je to tam presne urcene, tusim 1-5 dni pred cestou, ale nie som si ista). No a letiet mozete, ale ako hovori @winnerka, low costy v drvivej vacsine zvierata neberu. My lietavame vacsinou Austrianom alebo British Airways (obe maju aj lety Vieden-Londyn, neviem kam sa vy chystate), respektive my chodime smer USA a Australia, tam je tych spolocnosti na vyber viac a zvierata nie su problem.
No a prepravku do lietadla treba vacsinou svoju, poziadavky tiez maju kazda spolocnost svoje. A do auta tiez, v niektorych statoch musi byt pes v klietke v aute.
Ak idete len na par dni, tak by som psa osobne netahala so sebou 🙂