Let lietadlom

margaretka012
21. júl 2022

ahojte. mame s priatelom letiet na dovolenku spolocnostou ryanair no poslednu dobu citam same hrozne veci. co sa tyka letiska, ci toho, ze vela ludi pise, ze mali problemy s pristatim. prosim vas co sa deje coho sa mam obavat, na co sa pripravit? cim dalej tym viac ma to stresuje. tak ze ci nemate akusenosti, alebo ma neviete nejako utesit ze v skutocnosti to nie jw take zle 😂

janinah
21. júl 2022

Nakoniec každý doleti.tak nestresuj a tes sa na dovolenku.

margaretka012
autor
21. júl 2022

@janinah dakujem pekne 😂😂 zabudla som sa podporit vetou, ze lietadlo vzdy pristane 😂

lesana25
21. júl 2022

Letecká doprava je štatisticky najbezpečnejší druh dopravy na svete. Bola by veľká náhoda, ak by práve tomu vášmu lietadlu niečo stalo.

au1994
21. júl 2022

@margaretka012 Dnes sme leteli, všetko úplne v pohode, vyrazili sme skôr, prileteli sme skôr. Minulý mesiac som bola na otočku v Bergame, tiež s Ryanairom, úplna pohodka, všetko fičalo, ale záleží aj od letiska. V Bergame bolo letisko dosť rušné a preplnené. Tam verím, že môžu byť skrz nával ľudí zdržania.

margaretka012
autor
21. júl 2022

dakujem kocky. uz som letela, no strasia ma reci ludi co som pocula za poslednu dobu a som zvyknuta vzdy strwsovat z takych veci.

melanta
22. júl 2022

Za posledné 2 mesiace sme leteli 3 krát (čiže dokopy 6x v lietadle), z toho raz vyše 15 hodinový let s prestupom. Nepočula som o tom, žeby aktuálne boli nejaké problémy. Hovorí sa skôr o tom, že letiská majú nedostatok zamestnancov, preto zvykne byť na letiskách zdržanie, ale ani s tým sme nemali nejaký problém. Takže kľud a uži si dovolenku. 😉

tenerifka
22. júl 2022

@margaretka012 ludia to prilis prezivaju, mozno skor chcu dat vediet, ze boli na dovolenke, a tlapaju hluposti. Pre mña je letiet lietadlom ako pre niekoho ist autobusom, lietam velmi casto a zazila som uz kopec vselijakych situacii, aj tych neprijemnych, ale ako bolo pisane vyssie, je to najbezpecnejsi, rychly a aj dost pohodlny sposob prepravy, nastav sa tak, ze si to uzijes a tes sa na ciel cesty

1fifinka1
22. júl 2022

Priateľ našej dcery letel z USA na konci júna. Mal 3 prestupy. Posledný let z Kodane do Viedne stále presúvali. Nakoniec ho po 6 hodinách zrušili. Do dnes mu nikto z aerolíniek nepísal na jeho ziadost o vrátenie peňazí. Zostal sedieť na kufri v Kodani 24 hodín. Chlapec s cukrovkou na inzulíne. Hotel nezohnal, lebo v tom čase začínala Tour de France. Lety vypredané, hotely obsadene. Zohnali sme mu naveľa let do Prahy na druhý deň, šli sme tam po neho. Samozrejme v plnej sume. Naspäť mal letieť cez Amsterdam, povedala som nech všetko zrušia, kúpia iný let na september, mimo prázdnin a dovoleniek. Tu mu už peniaze vrátili a hneď kúpil novy let. Predstava, že ostane visieť v Amsterdame je hrozna a viac než pravdepodobná. Z mesiaca prázdnin na SK ma 2 podarilo sa mi zohnat aj inzulín. Tiež sme mysleli, že jemu sa to nemôže stať. Lety kupoval vo februári, kto vtedy vedel...... Ale vraj dovolenkové sú na tom lepšie. Ale ne letela by som po tých skúsenostiach, strachu, beznádeje.

kiwi3
22. júl 2022

ja mam tiez celkom stres, lebo ma cakaju tri lety v blizkom case, ale tak snad sa nic take nestane. zrusi sa tusim 5% letov, tak dufajme, ze spadneme do tych 95% 🙂

1fifinka1
22. júl 2022

A ešte manželov kamarát tiež, ostali v Londýne na letisku 2 dní. Ani nie týždeň dozadu. Takže nezlahcovala by som to.

tenerifka
22. júl 2022

@1fifinka1 a akoze co ma urobit? Strachovat sa dopredu? malovat si hrozne scenare? Co si tym pomoze? Proste veci bude riesit, ked bude treba. Pripadnu reklamaciu tiez. Ja som pred par rokmi reklamovala zmeskany pripoj v Doha smer Maldivy u Qatar airways, prvy let z Madridu mali omeskany a druhy sme nestihli, postarali sa, mali sme stravu atd...ale na Maldivy sme prileteli o 5 hodin neskor dalsim letom. Qatar sa branil, tak som reklamaciu postupila na AESA, a cuduj sa svete, do 3 tyzdñov som mala na ucte vratenych 2400 eur, treba poznat svoje prava a vediet, kam sa treba obratit

1fifinka1
22. júl 2022

@tenerifka treba rátať so všetkým. Nič viac, nič menej.