Maminy poradte z vasich skusenosti. Mam dve deticky - v lete budu mat necelych 5r. a 2r. Co je lepsie hotel s all inclusive - alebo hladat nejake penzion ,kde budem stravu pripravovat ja....Pocuvam rozne nazory okolo - ake su vase skusenosti?
@jespera urcite all inclusive,tam vyberies kazdemu...na doovolenke varit,to je za trest nie dovolenka 🙂
my sme bolo s necelym dvojrocnym a v pohode sa dalo vybrat,pripadne skoro vsade sa daju dokupit detske stravy nejake,hippky mali dokonca aj v Dubaji 😉
a vela hotelov ma aj detsky bufet s dietnejsou stravou,tak aj podla toho mozes vyberat🙂teraz v turecku co sme boli mal aj nutrilon,varenu ,dusenu zeleninu neochutenu,kase a podobne..
Jednoznacne allinc. Este aj na dovolenke chces varit? My sme v lete boli v tunisku,mala jedla vsetko-aj zmrzlinu aj vajcia.nic jej nebolo.
@jespera , hlasujem jednoznacne za All inclusive. Pre deti v tvojom veku sa da v pohode vybrat strava vo vacsine hotelov. A ak by si uz ozaj nevedela nic vhodne najst, vzdy sa da v miestnom obchode nieco kupit - ale to sa nam veru nestalo, ze by sa deti nedokazali najest a to uz mame toho precestovane celkom dost, od maleho malicka nasich deti.
@jespera ide o to, kolko penazi chces dat za dovolenku. Mozes si zvolit aj nieco medzi. Mne sa paci ponuka napr. ako ma Fifo cestovka. Maju aj par campov, dovolenka v karavane....ale stale je tam plna penzia, takze varit nemusis ani v campe :D. Plus urcite je na trhu ponuka pobytov v apartmanoch, penzionoch, atd...kde je zaroven aj ponuka plnej alebo polpenzie. Urcite by som si nevolila dovolenku, kde by bolo treba varit. To je hovadina. Hlavne, ked mas male deti a vonku je horko a si na dovolenke a chces vyuzit ten cas na dovolenkovanie a nie na varenie, nie? Minule leto sme boli v penzione, kde bola aj kuchynka, ale aj tak sme mali polpenziu, ranajky a vecere a obedy sme riesili niekde vonku. Boli sme tam len ja s muzom a s nami nase 1,5 rocne dvojcata. Uprimne, neviem si predstavit tam varit pri nich :D. Stacilo tie nervy, nez sme sa rano vychystali na ranajky a plaz :D.
urcite nevarit, ale u nas staci s tromi detmi ranajky a vecera. tak mozes cely den chodit kam chces a nebyt viazana na obedy
kuchyna, jednoznacne. alebo nieco medzi. aj kuchyna+restiky. moje deti v resikach nechcu jest a ta ich kultura... to by sme sa pri stole hadali cela rodina. takto som navarila, nikedy na 2 dni, alebo minutky a rychlovky. + moznost kupenia a grilovania ryb je ajno nuno moznost pri mori.
mne osone tento model vyhovuje, zazila som aj all inclusive a polpenziu, aj plnu penziu este bez deti, to ako tak slo, kym nam na 2 sviatok vianocny neservirovali smazak....
no hej, ako pise maca_p, ze kuchyna k ruke na nejake minutky, rychlovky, moze byt. My sme trebars detom urobili narychlo dake cestoviny alebo tak. Teda, ak si sikovna a urobis si plan na nejake rychle jedla. Ale aj tak, furt je to nejaka ta robota navyse. To uz zavisi od konkretnej rodiny a asi aj veku deti. My sme boli radi, ze sme co najskor vonku.
@jespera Ked boli moje deti vo veku tvojich, volili sme vzdy hotely, kde bolo AI, pripadne plna penzia, kedze do normalnej restiky sa mi s nimi nechcelo kazdy den chodit, takto sme im vzdy nieco z bufetu vybrali, jedlo sa dalo pekne nakombinovat. V hoteloch su zvyknuti na rodiny s detmi a obcas nejaky plac ci krik je normalka, co je ale v lepsej restauracii dost neprijemne.Hlavne sa vykasli na nejake varenie, zrataj si, kolko casu zabijes nakupovanim surovin, varenim, prestieranim a potom este upratovanim, ved aj ty si potrebujes oddychnut a deti za tyzden-dva bez domacej stravy nezomru
Dietatu je to podla mna jedno, deti su tvarne a tesia sa zo vsetkeho, nemaju este preddefinovane co sa im ma pacit.
Ide o rodicov a o to aky typ dovlenky chcu prezit, dieta sa prisposobi a oblubi si styl rodica.
Ked chcete byt na jednom mieste v jednom komplexe, nevadi ze si priplatite, urcite je lepsi ALL.
Ked chcu byt ludia dobrodruznejsi, v oblasti kde nie su velke hotely, alebo mat uplnu slobodu pohybu, nevadi im trosku aj toho nepohodlia ktory k tomu patri, alebo dieta nie je restauracny tup, je lepsia vlastna strava.
My sme napr. skor ten druhy typ a deti to prezili a oblubili si. Myslim ze by ale rovnako dobre by sa vysporiadali s ALL. Ale my by sme umreli od nudy, pre mna by to bolo za trest, aj ked akoze za cenu ze nemusim prstom pohnut by som sa citila ako v klietke. Su ale ludia pre ktorych je prave to oddych.
Ved si vyskusajte jedno aj druhe a potom sa dalej rozhodujte co vas viac oslovi.
ja odporúčam vlastnú stravu - viem, čo dám do hrnca a čo dieťa zje. 😝
deťom je to jedno 😀 ale čo sa týka teba, určite ALL.. 🙂 inak to bude dovolenka akurát tak pre deti.. jedine že varenie je tvoje hobby..
zavisi od deti... moja starsia do 3 rokov okrem "overenych" jedal nezjedla nic ine, takze sa nam stalo, ze popri svedskych stoloch sme vecer skoncili na izbe pri krupicnej kasi, len preto, ze ta hotelova bola prilis husta... dalsia dcera mala zasa problem, ze ked videla hranolky nechcela jest nic ine, a to v all inc. samozrejme videla vzdy... 😉 ale inak by som samozrejme volila ten ALL. 😎
My sme mali plnú penziu a malý mi za celú dovolenku nič nezjedol, mal vtedy 2 roky, celú dovolenku bol na mlieku a príkrmoch, čo som mu našťastie zobrala z domu, jednoducho sa bál jesť v prítomnosti veľa ľudí, no ale tak ty poznáš svoje deti najlepšie aké sú, či sa vedia prisposobiť alebo nemajú radi zmeny.
ja by som brala all incl. a najmensiemu das prikrmy alebo mlieko ak nebude chciet.. chodili sme po dovkach sice len s jednou, ale uz toto leto jedla s nami vsetko v restike, da sa vzdy vybrat... ked bola mensia robila som jej mlieko/caj na izbe, prikrmy sme nemali problem ohriat doniesla om si ich na kazdy den + ovocie. Ako papa starsie dieta neviem... ja by som na dovlenke nevyvarala... minimalne polpenziu by som brala, ak pojdete na vylet alebo niekde cez den, najete sa tam... ale my na obed este spavame, tak ... 🙂)
no to je tak 50:50 podla toho ake mas deti a asi aj podla toho kam ides (mam na mysli krajinu), ako tu uz predomnou pisali, ale ja si myslim, ze pre pohodu a oddych je all lepsie. a to nielen koli tomu, ze nemusis stat pri sporaku ale aj koli napojom a napr. aj olovrantu a pod., ktore mas dostupne pocas celeho dna aj na plazi. zaroven podla mna to all vyjde lacnejsie.
podla toho, co preferujes... ja napr. neznasam megarezorty s AI 😀 ale zaroven nikdy na dovolenke nepripravujem stravu ja...
mam rada, ked mozme ist kazdy den do inej restauracie a skusat, chodit na prechadzky a tak... tie velke rezorty su vacsinou niekde na plazi uplne mimo zivota a toto ja osobne neznesiem...
boli sme par krat aj v 5hviezdovych rezortoch aj v chorvatsku v apartmane, nikdy sme nevarili sami, osobne preferujem skor ubytko, ktore si vyberiem priamo na mieste, nie pol roka vopred...
a okrem toho neznasa ai, lebo ked tie dobroty vidim, tak sa neovladnem a potom tie kilecka navyse 😀
inak ak riesis, co bude jest 2rocne dieta, tak vo vsetkych dobrych rezortoch su aj detske kutiky, kde maju jedlo pripravovane speci pre mensie deti, niekedy su to sice vyprazane hovadiny a hranolky, ale vacsinou tam mavaju zeleninu bez soli a tak...
a este jedna vec... ide aj o to, ako mas deti zvyknute stravovat sa v restikach a ako sa tam spravaju, ci sa nenudia a nepobehuju potom a tak... nasi su nastastie, co sa tyka stravovania vonku celkom kulturni, vedia, ze v restike sa nebeha, sedi sa pekne a pekne sa papa, takze pre nas nie je problem ani rezort, ani stravovanie v restike...
@jespera Ak apartmán s kuchyňou - tak treba rátať aj s tým, že nákup a príprava jedla ukrojí z času. Navyše kým sa zorientujete, kde čo nakupovať, kým sa tam dopravíte, zaparkujete, nakúpite.... Akože dá sa...ale je to čas navyše venovaný len nákupu surovín. Dá sa doma si pripraviť jedálny lístok a časť surovín už niesť zo Slovenska. Lenže pri mori potrebujete aj tak kupovať čerstvé ovocie, zeleninu, ryby, mliečne výrobky, pečivo...Zase v hoteli je pevne stanovený režim raňajok, obedov, večere, ktorý deťom nemusí vyhovovať. Napríklad v niektorých hoteloch večera začína o 19.00 h a niektoré detičky by už o takom čase potrebovali byť už v postieľke. V hoteli raňajky začínajú zvyčajne o 8.00 h a niektoré deti sú hore už od 6-7 h a už o 11.00 h potrebujú spať. Zase v hoteli sa o suroviny starať nemusíš, na raňajky dostaneš čerstvé pečivo každý deň bez toho, aby si trávila čas nakupovaním a cestovaním do obchodu /v horúčave/ a hlavne nemusíš myslieť na to, či netreba niečo dokúpiť. Jednoducho len prídeš do jedálne a vyberieš, na čo majú deti chuť...Samozrejme už pri kúpe dovolenky si treba zistiť referencie na stravu v konkrétnom hoteli.
@jespera my si vyberame iba alliklusiv, my sme boli prvy krat pri mori ked nas este nemal rok,mali sme allinklusiv,mala som obavu lebo doma sme mixovali jedlo lebo sa kuskami dusil a tam v hoteli bol velky vyber jedla aj dietneho nesoleneho,nepochopitelne tam jedol vsetko ale vsetko ani mixovat nebolo treba iba popucit,odvtedy sme pochodili este 2x taliansko,1x turecko vsade iba allinklusiv a tam jedol vsetko co doma vybera,v turecku bolo pre deti uz skor jedlo tam sme sa boli na jest o tej 18 tej a potom o 20 sme isli na veceru a veru este aj tam jedol s nami,
ja teda neznam all ... podla mna lepsie pre deticky varit si sam.. a nebudes predsa cely den pri hrnococh... vobec to nie je ani otazka penazi my kebyze si mame vybarat tak jedine ze kuchynka a pripravim ja. a za max.40 mas --- a dobre vies vselijake rychlovky uvarene ... mna to vobec neoptazuje.. a ekd sa to tak vezme a ide o dovolenku pri mori aj tak ... teda aspon my sme medzi pol 12 a pol 3 urcite NIE na plazi na najvacsom slnku.... a to nehvorim o detoch...takze tak ci onak ma 3 hodky cas na aprtmane odychnut a rychlo uvarit.. a zostane aj na veceu...a ked tak si vybehnete nieco kupit... my ked sme boli v grecku uplne som milovaa ked sme rano vstali vedla nas bola pekarnicka typicka a skocila som kupit pecivko, mm urobil medzitym kavicku alebo poamzanka a ptm mnam mnam... u mna je dolezite citit sa na dovolenke AKO DOMA... a all to je vstat prichystat seba deti prezliect ist niekam medzi vselijakch ludi tam sa kupltivovane spravat napapt ist prec prezliect a ist na plaz...
takto je to proste rodinka vstane deti este v pyzamku napapte idete bez velykch chystciek... a hlavne co ak to 2r dietatko vstane o 6 a bdue hladne a ato 5r vstane o 9... budes ako s kazdym uteka priebzne alebo to prve bude 3 hod cakat kym sa zobudi to druhe alebo zobudis o 6 vsetkych aby ste mohli ist jest... a bude uz o 6 nachystene... NIE NIE NIEE u mna urcite ALL NIE nikdy iba ak by som mozno sial do nejakej mega exotiky kde nemam nejako moznosti.. ako napr. MAle divy 😀
all, nic v zlom ale mamicky ktore tvrdia ako ich na dovolenke neobtazuje varit pre celu rodinu su bud klamarky alebo nepriznaju ze na all nemaju jednoducho dost penazi ( aj to beriem ako dovod, ale netreba sa hanbit to povedat)
allinn je o tom ze idem kedy chcem aj 3x a nie ze 12,00 obed lebo 12,30 sa zatvara...
na dovolenke sa chcem citit na dovolenke, nie ze vsetci nastupeni v plavkach a ja chudera, kupujem, varim, pratam... mozem osr... taku dovolenku. na dovolenke mam vylozene nohy a citam knihu.
@eeffka ale no tak existuju aj ine dovody ....my napr. radi pochodime aj okolie a viazat sa na all in sa nam nechce .... a ked ideme na vylet najeme sa tam, na ryby a plody mora ideme do overenej restiky, da sa kupit v pohode cele grilovane kura, alebo hotova piza...
ale musim dodat ze moje deti su extremne vyberave, obaja s dietami ... bola som s nimi v lete aj v hoteli so sved. stolmi a maly tam videl mlieko s cokoladovymi cerealiami a to on zboznuje ale nesmie 😝 a bol to des... takto ho to nedrazdi ..
inak aj ranajky sa daju v pohode kupit rano na plazi, kapucinko s croiassantom, alebo dzusom ... a tak .. uplne v pohode... 😉
@maznacik007 no ano ale mas 10r a 5r dieta, nie 5a 2r, ja mam 8a 2r a vylet hrozi maximalne 2,5hod, resp po veceroch nakolko my chodime k moru takze na prechadzky sa da ist tak po 19,00 vcer ked nepecie
Neriesim deti s intoleranciami, bezne dieta vo veku 2 a 5 r ma v priemerne alinn zastupenu vsetku stravu. a to som nebyvala v 6* hoteloch, minuly rok som bola s 1 1/4r a najedla sa , polievky, zeleniny duesene, zem.kase, ryza, maso naprirodno.. aj tu hranolku do ruky dostala aby sedela ako pat penazi.... to ze niektore deti ked vidia hranolku a kornfleky dojedli je si myslim chyba rodica, sak je to uplne normalne jedlo aspon pre moje deti zak sa za tym nemusia zabit niekde v restike, radsej budu tie cestoviny, zem.kasu, ryzu a 1-2hranolyk do poctu ich nezabiju
ale varit extra pre deti lebo ono mi nechce toto a tamto.... kto si ako vychova tak ma ( to myslim vseobecne), niektore mamicky sedia s detmi do 10r doma alebo "ako by zvladli cestu na dovolenku", my chodime od 2mesiacov tak isteze nebudem chodit ako bratia pepickovci s pastekami a zavaraninami
@eeffka nemotam sa v kuse okolo hrnca... robit pecivko na ranajky a spapat 20 minut, zobrat jablcko a zjest 5 minut, urobit a zjest rychly obedik max.1 hod... jogurtik na olovrant 10 min a vcera z obeda alebo vonku... kolko z dna ti to zabrie... v ramci prechadzky pocas sietky ti moze partner vybehnut nieco kupit na druhy den ..max pol hodka.... cize pre mna je toto POHODLNEEEE .. a to vsetko v pyzamku ci domacom obleceni
pre mne NIE je pohodlne rano vstat, vyobleiakt sa, nacesat sa, namkeupovat sa, pripravit dieta, pripadne dve, ist niekdym rano do bufetu, tam zabit pol hodinu, ist hore, prezliest deti., obleist deti, deti ist na plaz, prist z plaze, ist hore prezliest sa do nieco normalnejsieho pripravit deti ist dole najest sa ist hore prezliest deti napr. na spanok... a vecra detto... medzitym beham hore dole zobrat johurt alebo ovo... proste nepohodlne... kazdy je zvyknuty inak mne ALL nevyhovuje a hlavne ked by su deti...a ked sme deti nemali tal sme boli od rana do vecera prec a zobarali sme si do ruksaku nieco jest alebo sme kupili jedlo na mieste... all znamena ze budes stale pri ruke rezortu to je podla mna od veci...
.... tak netrapos... tebe ked vyhovuje lezat a citat knihu prosim.... mne to nevvyhovuje....ja si viem veci pekne zorganiziovat...
@eeffka my mame iny styl tiez chodime od malicka.... ja ale rada pochodim muzea pamiatky okolie a tak ... proste to prestriedame s pobytom na plazi ...ale len lezat na plazi a chodit jest stale tam isto by ma nebavilo .... a neberiem ziadne pasteky u nas to ani doma nekupujeme nelubia to, ani zavaraniny.... vsetko si kupim tam ... 😉 ale teda ako som pisala povacsinou nevarim .... lebo sa stravujeme v restikach ... ale tam kde sa nam chce... max. urobim spagety s parmazanom a kupovanou omackou...
alebo naporcujem prinesene kura z grilu z obchodu, pripadne si dame na obed pecivo sunku a tak ...a na veceru ideme do restiky ... ja sa necitim ako otrok ...
Mna by nebavilo byt stale tam isto ..proste nie ... ja chcem vidiet, ochutnat miestnu stravu a tak ..
a neni to o peniazoch....
@bbarboraa nemyslim si, ze all znamena nepohnut sa z rezortu. nic nieje cierno biele. aj ked mas all nic ti nebranit vybehnut von. a s detmi je to trosku inac. hlavne s malymi. moja mala by najradsej bola od rana do vecera vo vode. jasne, ze ideme aj na vylet ale kym bola mala tak som ju urcite nevlacila v 45C horucavach kazdy den po pamiatkach.
vsetko ma svoje vyhody a aj tie nevyhody si vies poriesit ci uz s all alebo bez.
@jespera to by pre mna nebola dovolenka...my sme jednoznačne za ALL...mam snad nárok na 10 dni voľna za cely rok 🙂