Horšia časť hotela pre Slovákov

6. jún 2024

Ahojte stalo sa vám na dovolenke, že hotel segregoval ľudí dľa toho odkiaľ pricestovali?
Napr, hotel má hlavnú budovu, kde sú reštaurácie, recepcia, obchody atď. Následne sú vedľajšie menšie budovy s mini apartmánikmi von.
Dosť sa nám stáva, že Slovákov dávaju mimo hlavnej budovy, takisto aj Čechov, vždy mimo do apartmanikov von.
Aj vám sa to stalo?
Potom sme pozistovali že áno v hoteli robia takéto uloženie ľudí podľa krajiny a že Slováci su hrozní turisti tak ich dávaju von, kde nemôžu toľko pokradnúť a poškodiť ….
Ach.
Išli sme cez cestovku, nedalo sa tam vybrať konkrétnu izbu že kde bude.

pribinak
6. jún 2024

Ak ideš cez cestovku tak to zalezi aj od toho čo si napr cestovka zajedna, akú časť rezortu.

dskjhfdlkdjhl
6. jún 2024

Nevyuzivame sluzby cestovnej kancelarie a teda asi aj preto sa nam toto nikdy nestalo.

ibrunova
6. jún 2024

Nie je to preto, že by niečo poškodili, ale závisí to od toho, ktorú časť hotela/rezortu kúpi konkrétna cestovka. Či drahšiu, lepšiu, alebo lacnejšiu.

melanta
6. jún 2024

Nie, to nie je o tom, že Slováci sú hrozní turisti. Je to o tom, aké izby si cestovka objedná. Aj to je jeden z viacerých dôvodov, prečo nechodíme cez CK. Vyberieme si izbu, akú chceme.

pralinka25
6. jún 2024

No tak byt v hlavnej budove nie je vzdy vyhra.

tykat
6. jún 2024

Ono to zalezi aj od toho cez aku cestovku ides, my chodime tak ze si objedname typ izby napr. vyhlad na more, zdielany bazen, mezonet... a od toho sa odvija aj cena zajazdu. Ak si priplatime tak mame izbu lepsiu. Lebo niekedy idu ludia po cene a tam su prave tie horsie izby. NIektore cestovky na to aj upozornuju ze je to napr. "promo" izba - ma horsiu polohu napr. okno ma otocene na dvor z kuchyne, alebo je niekde pri vchode kadial kazdy chodi a pod..

tykat
6. jún 2024

@pralinka25 inak aj toto je pravda, hluk, ludia, personal, zasobovanie...

janababana
6. jún 2024

O tomto som nepocula. Skor to bude v cestovke - ze ponuka lacnejsie ubytko na SR a CR.

ivana11155
6. jún 2024

Cestovky si vacsinou zajednaju tie najlacnejsie izby. Niektore maju za priplatok aj suity alebo ine nadstandardne. Ale ak si objednas economy,tak mas tie najlacnejsie.

janababana
6. jún 2024

A este jedna vec - Slovaci nie su hrozni turisti, to su ine narody. Dokonca ani nie sme najvacsi drzgrosi.

vevesh
6. jún 2024

Ja len- funguje to tak roky rokuce- uz dobrych 30 rokov🫣🫣🫣a slovakov a cechov davaju mimo z 2 hlavnych dovodov- lebo cestovky im menej platia (=mensia kupyschopnost ako cestovky, tak aj hosti za extra sluzby) a ine narody si potrpia viac na kvalite (ak by dali danu cast nemcom ci francuzom napriklad, tak mozu zabudnut, ze na druhy rok dany hotel obsadia hostami z danej krajiny).
Takze, ano, vieme o tom, a nevyuzivame preto cestovky...

autor
6. jún 2024

@vevesh Áno o tom hovorim nemci francuzi anglicania vždy v hlavnej budove

melanta
6. jún 2024

Nemci, Franzúci, Angličania sú v lepších izbách, pretože si ich zaplatili. Choď mimo cestovky a zaplatíš si izbu, akú budeš chcieť. Dokonca aj lepšiu ako tí Nemci a Francúzi.

vevesh
6. jún 2024

@melanta ono sa da zaplatit si tu izbu cez nemecku cestovku a budu ubytovani aj v hlavnej budove. Len to nechapu ludia, ze ich to drahsie vyjde, lebo ked das do tripadvisora hotel, tak lacnejsie ponuky mas z sk ako z nemecka ci rakuska napriklad (ako jasne za cenu, ze sice ten isty hotel, ale menej lukrativne miesto v hoteli...)

vevesh
6. jún 2024

Inac slovaci si v drvivej vacsine nepotrpia na kvalitu a ono to ako na sk, tak aj na najnavstevovanejsej destinacii slovakov vidno (v chorvatsku...)- ceny vs. sluzby su neporovnatelne oproti inym krajinam....

maca1984
6. jún 2024

To je o tom, aké izby si ck zazmluvní. Slováci moc nie sú ochotní si priplácať za lepšie, krajšie,novšie izby, lebo sú drahšie.

anavianavi
6. jún 2024

ano, takto to funguje. rovno dovolenky sa predavaju v danych krajinach. Napriklad nemci a slovaci priletia na letisko. Transfery vezu nemcov do lepsich hotelov alebo ako ty vidis do lepsich casti hotolev. Suvisi to aj s tym, kto ma aku kredibilitu ako krajina. Dovolenka nemcov bola pravdepodobne aj drahsia a krajanov drzia pri sebe. Rovnako nemci na dovolenke minu voac penazi ako slovaci, preto sa dostanu aj k lepsim sluzbam.
Slovaci si za svoju povest mozu samy. ak sa chceme rovnat zapadnym statom, musime sa tak aj spravat a to zial suvisi aj s tym aka bohata krajina a jej ludia su. Vsetko ma zial suvis s politikov. Volime populistov a tak sa aj potom mame.
Musis si bud rezervovat dovolenku sama alebo priplatit za dovolenku. Cestovne kancelarie maju dohody s hotelmi. Musis ist inou cestou.

lavender94
6. jún 2024

Ak sa jedna o Egypt a krajiny tohoto typu, dá sa to vyriešiť 20 eurovkou v pase. Milión krát sa nám stalo, že ľudia na zájazde sklamaní, dostali hnusnu polorozbitu kuticu a my sme si spokojne pískali v jednej z najlepších izieb. V drahších hoteloch sa nám toto nikdy nestalo a nepotrebovali sme ani nikoho uplácať. Deje sa to podľa mňa len v tých lowcost destináciach

sovica
6. jún 2024

Ak máš v hotelovom rezorte, kde je hlavná budova - hotel + okolo hotela apartmánové domčeky, tak si vyberáš, či si kúpiš hotelovú izbu alebo apartmán a podľa toho Ťa aj ubytujú. Hotelová izba - drahšia, apartmán - lacnejší. Chodievali sme do takého rezortu (nie cez CK) a kupovali sme si apartmán z toho dôvodu, že bol oveľa väčší, ako hotelová izba a mali sme tam všetko, čo sme potrebovali (aj dve kúpeľne, veľkú chladničku - na hotelovej izbe je len minibar...). Hotelová izba bola síce "krajšie" zariadená a bola v hlavnej budove, kde je všetko (recepcia, jedáleň, vnútorný bazén, wellness...), ale nám nevyhovovala. Okrem toho bola o dosť drahšia.

autor
6. jún 2024

Nám sa to stalo napr v ospevovanom Cypre v Kaya artemis hotel, kde sme boli 3 dospele a 1 dieta. Dali nas do tych bocnych domcekov. Prisli sme na izbu, bola tam jedna mamzelksa postel a 1 pristelka. Ako sa tam zmestime? Personal tam nevedel po anglicky, len nam povedali ze inu izbu nam nevedia dat. Tak sme dostali prosim pekne jednu rozkladaciu rusku postel, na ktorej pocas celeho pobytu jeden dospely lezal

zmrzlinka2021
6. jún 2024

@melanta
Nemusi platit "zaplatili". Zial SK cestovky si davaju take marze, ze setria na klientele.

guudy
6. jún 2024

My sice chodime cez cestovky, ale rakuske/nemecke. Pozriem na webe hotela typ izby a este sa nam nestalo, ze by sa nedala booknut (ak nie je ten typ uz vybookovany na pozadovany termin). A ano, musi si clovek za tu izbu zaplatit. Ziadna ina cesta nie je.
Slovenske cestovky prisposobuju ponuku dopytu. Ak je raz dopyt po lacnejsej dovolenke, holt tomu zodpovedaju aj sluzby…

katesocka
6. jún 2024

Spomínaš Kaya Artemis. Minulý rok sme tam boli, ak si dobre pamätám, cez cestovku sa ani nedalo vybrať ubytovanie v hlavnej budove, tie boli pre zahraničné cestovky. Mne osobne to ani nevadilo, z tých domčekov to bolo bližšie k moru aj do jedálne. Inak, na recepcii po anglicky vedeli, teda aspoň so mnou tam po anglicky hovorili (ale na výmenu izby sme sa informatívne pýtali delegáta)

simca06022011
6. jún 2024

no zase nezovseobecnujte, vela slovakov rozmysla a nejde do hodicjakeho pajzliku len kvoli cene. moja prva dovolenka bola takato o nicom, lebo nevedela som, viac som taku chybu neurobila. Prezentacia noveho apartmanu v chorvatsku, a ked sme prisli dostali sme stare zatuchnute izby, s chladnickou na spolocnej chodbe a kuchyna bola akoze taky maly prirucny stolik :Dfotky boli uplne z inej casti. A toto je problem je, ze ludia zvacsa kupuju v CK... a tam im odporucia a idu. Ale informacie podla mna zvacsa su, ze ubytovanie nie je v hlavnej budove.

Objednavam si pobyty vylucne online, pozriem mapu, google street view, kde je plaz, kde budem byvat, booking mi ukaze v tej lokalite vsetky dostupne ubytovania a cenu za noc rovno na mape... porziem recenzie, recenzie ubytka, restauracii, plaze (ano aj plaze, lebo na prepchatu betonovu plaz s drzim plavcikom, kto by chodil? :DD) a potom si objednam ubytko.

simca06022011
6. jún 2024

autorka a dufam, ze to ubytko ste reklamovali u cestovky... :D lebo aby dospely na dovci spal na ruskej posteli je riadny trapas

vevesh
6. jún 2024

@simca06022011 tu nejde o zovseobecnovanie- ale vies aky je rozdiel medzi slovenskym a nemeckym turistom? V drvivej vacsine, slovak sa maximalne postazuje na recepcii a odchadza ako tu napriklad s ruskou postelou (alebo niektori menej iniciativni by sa na tej posteli pomestili). Nemec by im tam urobil taky bordel, ze polka nemcov by im dala negativne hodnotenia a dana rodina by okamzite isla do ineho hotela a cestovku zazalovala -preto aj skacu okolo niektorych narodnosti a u niektorych len mavnu rukou....

svetlonos
6. jún 2024

@janababana
súhlasím! Najhorší sú Arabi a Holaňdania 🙈.
Po prvých upratovačky vynárajú z apartmánu mega vreca s bordelom, mrvia kade chodia atd.
Druhý sú zgrlisi ze až. Zazila som až 3 holandské rodiny, ktoré dali pekný tringelt. Ostatní takmer vždy vyberali to najlacnejšie.

svetlonos
6. jún 2024

A k zlým turistom patria ešte aj Rusi.

guudy
6. jún 2024

@svetlonos co sa tyka sprepitneho, tak zalezi, ake zvyklosti su v danej krajine. Ak nie je obvykle davat sprepitne, tak ten clovek pravdepodobne neda ani ked je na dovolenke v zahranici. Napr nam sa moze zdat privelka suma sprepitneho v USA. Co sa tyka holandanov, ti su velmi uprimni a priamociari. Ak nie su spokojni, nenechaju sprepitne len zo slusnosti ;)

svetlonos
6. jún 2024

My chodíme tak, ze si vyberieme destináciu, hotel aj let sami. Mame co chceme a sme spokojni.