Ahojky.Chceme ist este teraz v juni na dovolenku s dvomi detmi (5,10) ,ale nevieme si sa rozhodnut ci Grecko ci Turecko.Tak aby aj nejaky vecerny zivot tam bol.Poradte mi prosim ak niekto bol tam aj tam
@katkaseiner cez cestovku,bola som dvakrat na Rodose,ale tam vlastne za rezortom nic nebolo,jeden krat sme si pozicali auto a pochodili ostrov,pani v cestovke mi Kretu neodporúča,lebo,ze je tam veterno.Ja by som tak chcela aby aj nejaka promenada bola vecdr,ze zajdes pochodit.V Turecku som nikdy nebola...
@marfka3 ak si nebola v Turecku, tak ho urcite odporucam, hladaj ale 5* hotely a pozeraj recenzie. Fakt tie rezorty su top.
Co sa Krety tyka... ja som ju nikdy nezvazovala ale predvlani proste som na ine nemyslela - my sme ale isli mimo rezort na 2 tyzdne.... neskutocna dovolenka. Ano, bolo aj veterno ze sme do mora nemohli ist, ale my sme mali vybrate auto a vtedy sme pozreli kde je menej veterno a nasli sme si inu plaz kam sme chodili potom velmi casto - volala sa Bali. V rovnakom case bola kamoska v rezorte na Krete a prve 3 ci 4 dni ani do mora nemohli vliezt... taky vietor tam mali. Cize ak Kretu, urcite odporucam na vlastnu past a mesto Rethymno... dlha dlha plaz (zial tu sme mali tu cervenu zastavu cize sme sa kupat nemohli, ale kupali sme sa tam v iny den ked tam tak nefukalo) obchodiky, kaviarnicky, restauracie, dokazala by som sa tam prechadzat kazdy den...
A este ma ocarila Chania. Tam by som sa tiez kludne promenadovala aj cely den...
ked s detmi tak urcite Turecko
@katkaseiner ahoj, zaujal ma tvoj komentar, lebo o dva tyzdne ideme presne rethymno a chania, spolu na 7 dni. budeme mat aj auto cely cas. ideme s dietatom 6r. co by si odporucila? plaz bali si rovno ukladam, keby bolo veterno 🙂
Keď chceš dovolenku, že NIČ neriešiš, len oddychuješ, rochníš sa v mori/bazéne, o deti je vystarané, lebo máš poruke všetko, tak choď do tureckého rezortu. My sme tak chodili s deťmi, keď boli malé. Teraz s veľkáčmi chodíme do Grécka. Vždy iné miesto, vždy prenajímame auto a vždy ideme na dlhšie ako týždeň. V Grécku je obrovská škoda sedieť na riti v nejakom rezorte. Tento rok ideme na Krétu na skoro 3 týždne, máme dve ubytká, 10 dní na juhu, 10 dní na severe, prilietame do Heraklionu, odlieme z Chanie … no my cestujeme bez cestoviek, takže sme si to vyskladali presne podľa našich predstáv a potrieb.
@deedol
Vieš čo, my ešte nevieme 🤣. My na prvú hľadáme letenky a ubytko, to veeeeeeľmi dopredu, lebo nás je 5 a ubytko pre 5 je veľmi ťažké zohnať tesne pred, prípadne je to už veľmi drahé. Náročky sme vzali dve ubytká na opačných koncoch a auto, aby sme pochodili čo najviac. Ale presne, čo kde ako konkrétne ideme kukať, to riešime tak týždeň dva dopredu.
@marfka3 co sa týka mora krajšie plaze more a prostredie za mňa jednoznačne Grécko aj strava, zas Turecko ma s deťmi lepšie vyžitie v rezortoch tobogany minicluby atď a večer máš kam ísť behat po meste po obchodoch. Ale obidve krajiny mam veľa krát prejdene a Grecko je za mna omnoho krajšie
@deedol my sme boli na Elafonisi - odporucam ist velmi skoro - cca 3 hodiny trvala cesta a boli sme tam o 8 rano - o 11tej zacnu prúdiť autobusy a koncí krasa ...maj ale natankovane lebo oni otvaraju mimo mesta okolo 9 rano (my sme mysleli ze cestou natankujeme a vela nechybalo ze by sme k benzinke cestou z Elafonisi uz tlacili auto 🤦).
Odporucam Raptorland - nie je to prilis ďaleko od Rethymno - to je taka akoby domaca zoo kde vies nielen pozriet chameleony, hady, atd, ale ti ich aj do ruky daju a poucia ako ich drzat, ci hladkat, ci nie... este sme v ten den boli aj Arkad Monastry - velmi pekne, kostol, budovy, fakt sa nam to velmi pacilo, plus sme si pozreli aj Knossos a Heraklion. Predpokladam ze letite do Chania, my sme pristali az na 3.krat...plus sme videli vojenske stíhačky...su to americke stihacky - boli sme aj v Chanii na plazi a tam nas nami lietali...zaujimave to bolo. Vacsinu plazi mas pieskove, ale nasli sme jednu nádhernú nedaleko Bali - taku cisto kamienkovu, zial nepamatam si meno...nadherna voda, zial bez topanok sa tam nedalo...
Grécko 💜
Vlani sme boli v juni v grecku a more bolo chladne. Teraz aktualne sme kvoli moru v turecku a je teplejšie ako v grecku. A aj lepsie..deti vlani do mora nechceli ist kvoli teplote i kamienkom, teraz cisty piesok, dllllho voda nize pasa.
A urcite je co pozerat. Ved taka podobná akropola z lindosu je aj tu v side, dokonca viac pamiatkok, plus atrakcie pre deti
@zorkahorka
Nemôžeš to takto generalizovať. Moja švagriná chodí roooky LEN do Grécka, boli asi na 15 ostrovoch. Chladné more spomínala raz. My sme minulý rok boli n Kose. Na juhu bolo more chladné, no na severe, ako polievka teplé. Zrejme je to Tureckom, lebo ten sever je takmer pri Turecku, ale určite by som netrvdila, že more v Grécku je chladné.
@yoxinka a kedy chodia? V juni? Na konci juna? My sme boli v polovici na rhodose - to je dost juzne
@zorkahorka
Rôzne
@jamidea mne sa v Turecku páčilo. Čisto, veselá spoločnosť. Teplúčko. Výborná strava. možno záleží, v ktorom meste má pobyt.
Známi boli na ostrove Kos. Chválili si. Vraj sa tam ešte vrátia. Ich život sa uberá krásnym smerom. Je to ostrov anjelov,,, civilizácie z minulosti.. Atlantída.❤🌞
za mna obe krajiny su top. Nepises ci chcete ist do rezortu alebo po vlastnej osi. Ak do rezortu, tak v Turecku si fakt vies kvalitne vybrat - cenovo su vacsinou lacnejsie ako Grecke.... v Grecku taka kvalita nie je v rezortoch, zato krajina je krasna (aj ked spinava) a jedlo vonku na ulici top top top za mna.... skus este mozno specifikovat ci rezort alebo mimo rezort a teda kde cca v Grecku - podla mna bude ale more v Turecku teplejsie v juni ako v Grecku....