Dubaj so 14-mesačným dieťaťom

20. feb 2024

Ahojte, chcem sa spýtať kto bol s dieťaťom v Dubaji ako ste riešili stravu pre dieťa, varili ste alebo jedlo s vami to čo ste mali vy, nevieme či ísť do hotela so stravou alebo apartmán a variť kvôli dcére.
Viem že Dubaj nieje Egypt ale bojím sa aby nemala žalúdočné ťažkosti

ptvw
20. feb 2024

Plačkova 🫣😅 samozrejme vtip, snáď niekto poradí ale ja by som sa tam nebala🙂

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lula3108
21. feb 2024

Boze vobec si nevsimaj ten trapny komentar nadomnou, dieta je super prisposobive a vobec nie je chuda za to ze rodicia ho zoberu na dovolenku🙄my sme boli s 8 mesacnou teraz v omane a to dieta ani raz za cely tyzden nezaplakalo, ona bola totalne spokojna a vychillovana cely cas. V aute vyvadza a nechce tam byt ani 10 minut a 7 hodin v lietadle bola sami usmev a spala😄
Co sa tyka jedla tazko povedat na co je dieta zvyknute, ked chcete ist do hotela tak kludne chodte a pre istotu zoberte kupovane kapsicky alebo viete aj tam kupit uplne v pohode. Podla mojich skusenosti su tie jedla malo korenene aj solene pri svedskych stoloch. Ranajky aj veceru som jej tam vzfy nieco nasla (zeleninu na pare, chlebik, cerstvu zeleninu, ovocie) a obed som dala kapsicku. A este som zbalila instatnu kasu ktoru som davala s ovocim. Aj mama si potrebuje oddychnut od varenia a ten tyzden urcite prezijete.

autor
21. feb 2024

@lula3108 ďakujem za odpoved na moju otázku a nie za nezmyselné komentovanie ako koment vyššie 😂 asi ma ľudia neprestanú prekvapovať 🤦‍♀️
Malá papá všetko s nami len teda samozrejme bez nejakého silného dochucovania.
Malá je parťák na všetko takze v ceste problém nevidím
Skôr riešim otázky stravovania aj ied viem že Dubaj neni Egypt a neni to tak špinavé ale aj tak mám strach či bude ok ak by jedla napríklad ovocie a zeleninu umyté v ich vode. Určite by soˇ zobrala aj niečo z domu ako hipp hotovú stravu aby sme mali niečo po ruke keby náhodou.
A prosím ta ako ste riešili vodu na pitie pre malú ? Naša pije stále dojčenskú a najradšej by som si zobrala z domu ale muž by na mna pozeral ako na blázna 😄

lula3108
21. feb 2024

Ovocia a zeleniny sa neboj, ja som teda supala vsetko, ale moja ma teda len 8 mesiacov cize ani doma nedavam so supkami. Ale pre lepsi pocit by som osupala v zahranici 🙂
Co sa tyka vody ja som tahala dojcensku jednu flasu, ale my sme boli v rezorte kde nic nebolo v okoli. V dubaji v pohode kupis vodu a oni maju tiez len balene cize ani taku by som sa nebala dat dietatu.
Za mna boli najsikovnejsie kapsicky, nebala som sa ze rozbijem, hodila do kabelky a fungovali sme uplne v pohode.
V dubaji sa podla mna nemusis bat, tam v tych potravinach kupis totalne vsetko, aj bio ovocie alebo dojcenske prikrmy aj vody 🙂

simoli
21. feb 2024

Boli sme so 17 mesačným. Síce to je už veľa rokov ale chodíme doteraz a boli sme aj teraz.v.lete. Ničoho by som sa nebála, je to čistá krásna krajina, milujeme ju. Júl august veľmi teplo, teploty atakuju 45 tak toto je jediná vec na ktorú treba dat pozor s malým bábom. A druhá cestovanie, vtedy sme leteli s emirates to bolo v pohode...neviem ale ci by som išla s nizkorozpoctovou, to bolo peklo aj pre nás už veľkých minulý rok...

autor
21. feb 2024

@lula3108 veľmi pekne ďakujem za radu a normálnu odpoved 😄

autor
21. feb 2024

@simoli super, ďakujem za radu 😊 my chceme ísť už o 3 týždne a vtedy tak našťastie tak teplo neni

lucia13022023
21. feb 2024

Milujem keď sa niekto spýta na otázku, a miesto odpovede dostane nevyžiadane rady a ľutuje dieta co ide na dovolenku 🤣🙈
K otázke, 14 mesačne je už dosť veľké, ja som volila raňajky biely jogurt, kašu, ovocie, lievance.. Vždy sa niečo našlo. Večere tiež suché, chlebík, zelenina atď.. Na obed sme chodili do reštaurácie a objednala som napríklad kašu zemiakovú a rybu, a poprosila som ich nech ju nedochucuju a mal také. A mimo týchto troch jedál nejaké chrumky, kapsicky ale ešte aj mlieko. ☺️

tilly
21. feb 2024

@eniaq jasne, že je to nutné. Deti by mali od malička spoznávať svet, učiť sa správať v lietadle, reštauráciách, na verejnosti a pod. 14 mesačné je už pomerne veľké dieťa.

melanta
21. feb 2024

Neporovnávaj Dubaj s Egyptom. Z pohľadu kvality služieb a čistoty/hygieny je to akoby si porovnávala Fabiu a eskový Mercedes. V každom dobrom hotely budeš mať na výber množstvo jedla, ktoré vieš dať aj takto malému dieťaťu. A všade ti na požiadanie pripravia aj niečo špeciálne, ak by bolo potrebné. Chodím na Blízky východ pravidelne, nikdy som v Dubaji nešúpala ovocie či nikdy som sa nebála vody. Je to krajina, ktorá je ďaleko pred Slovenskom. Takže ak sa bojíš Dubaja, tak Slovenska sa musíš báť stonásobne. To platí aj o zdravotníctve či bezpečnosti. Takže nerob si žiadne vrásky.

melanta
21. feb 2024

@eniaq ja ľutujem teba. Tak prízemné názory človeka, ktorý asi závidí, že niekto má prostriedky na to, aby cestoval a aby dieťa žilo aktívne už od mala. Zrejme si letel len chartrovým letom s cestovkou, inak by si vedel, že niektoré normálne letecké spoločnosti majú sedenie pohodlnejšie ako tvoja obývačka.

autor
21. feb 2024

@lucia13022023 ďakujem za ďalšiu normálu radu a odpoved 😊 tiež to tak spravím a zoberiem jej nejaké kapsičky aby mala 😊

autor
21. feb 2024

@melanta ďakujem 😊

asdfka
21. feb 2024

Autorka aj my sa chystame, tiez riesim dilemu stravovania, ale ja mam 10mesacne. Kedy idete ak sa smiem opytat?

autor
21. feb 2024

@asdfka ahoj, teraz v marci sa chytáme 11.3 😊 tiež sme to s manželom dosť riešili a chcela som variť ale všetci mi hovoria že zbytočne budem variť a aj tu som dostala dobre rady tak nebudem vymýšľať a zaplatíme si normálne stravu v hotely 😊 vy sa kedy chystáte ?

dreamax19
21. feb 2024

@eniaq paneboze. ja lutujem Teba, ze si taka zatrpknuta, ze tu niekto prosi o radu a ty ides poucovat. Zavist je asi neprekonatelna co?

asdfka
21. feb 2024

Tiez v marci, nemame este presny termin. Idem dnes pozriet do cestoviek ako sa ceny pohybuju, a chceme potom vziat nejaky last minute 😀

melanta
21. feb 2024

Neber veľa kapsičiek. Ak také niečo budeš potrebovať, kúpiš tam v hypermarkete. Ceny v potravinách sú ako u nás.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. feb 2024

@asdfka my ideme bez cestovky, ale tiež ešte nemáme nič kúpené s čakáme či náhodou niekde nevyskočí lepšia cena 😊

autor
21. feb 2024

@melanta ďakujem za radu 😊

asdfka
21. feb 2024

Anonym, akurat som sa vratila z cestovky som v soku z tych nizkych cien. Vyzera to ze poletime 14.3 ale z BA 🥲

autor
21. feb 2024

@asdfka a na ako dlho sa chystáte ?
My to máme z Viedne čo som pozerala letenky ale asi by mi viac vyhovovalo z Ba máme to bližšie a návrat je potom v noci a keď si predstavím že pôjdeme ešte 2 hodinky autom domov neviem no
A hotel ti aký ponúkli ?

autor
21. feb 2024

@asdfka a v akej cestovke si bola ?

asdfka
21. feb 2024

Vive, vyslo nam 1083 na osobu bez cestovneho poistenia, to je 5eur na den. All inclusive na 7noci
My sme z KE, budapest uz nebol volny 🥲

lucia13022023
21. feb 2024

@eniaq ty si podľa mňa jeden z tých ľudí, ak teda máš dieťa, ktorým sa skončil život narodením dieťaťa 🙈🤣

autor
21. feb 2024

@asdfka tak to je naozaj veľmi dobrá cena, no budem to musieť asi aj ja ešte pozrieť, našťastie nemáme ešte nič kúpené ale do nedele by som to mala rada vyriešené už 😄

autor
21. feb 2024

@asdfka tak vy by ste boli potom ešte viac cestovať domov, ja sa nemusím vôbec sťažovať na tie 2h 😄