Čo sa robí, keď sa dovolenka v zahraničí cez cestovku natiahne kvôli hospitalizácii?

22. aug 2022

Ahojte žienky, veľa z vás je skúsených v cestovaní. Chceli by sme ísť na dovolenku Turecko, Cyprus a čítam, že niektorí ľudia skončia zo stravy v nemocnici alebo ich chytí slepak, žlčník. Väčšina sa stihne do odchodu dať dokopy. Ale čo keď sa to nestihne a človek musí zostať v nemocnici a lietadlo odletí. To mu cez cestovnú kanceláriu vybavia nové ubytovanie, nový let domov? Ja som ďalej ako v Chorvátsku nebola preto ma to zaujíma. Ďakujem.

isis234
22. aug 2022

V cestovnej kancelárii by možno vedeli poradiť

melanta
22. aug 2022

Vybabvíš si to, na čo si poistená. Ak si dojednáš cestovné poistenie, v ktorom máš toto poistené, tak poisťovňa ti zaplatí nové ubytovanie, letenky, atd. Ale vždy v rámci toho, čo máš dojednané v cestovnom poistení. Ak nemáš žiadne alebo nemáš dobré poistenie, tak si to zaplatíš všetko sama.

katkaseiner
22. aug 2022

no moji znamy chodia vselikade po svete, ale teda neviem o nikom kto by kvoli turecku alebo cypru ostal v nemocnici... kazdopadne odporucam poistku...
ludia max navstivia lekara v Egypte (asi najcastejsie kvoli faraonovi) ale teda neviem o nikom ze by chytil slepak alebo zlcnik ... sama sa vzdy davam tiez poistovat - clovek nikdy nevie co sa moze stat ale okrem faraona a synovej horucky som teda este nic v zahranici neriesila...

adaale
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. aug 2022

@adaale ďakujem, my sme ešte cez cestovku neboli, tak sa pýtam preto

autor
22. aug 2022

@katkaseiner myslela som faraóna, vraj niektorí vracali aj v Turecku

melanta
22. aug 2022

My tiež nechodíme cez CK, poistenie máme celoročné a drahé. Ak ideš cez CK, môžeš si kúpiť poistenie cez nich ale aj po vlastnej osi. To je za mňa lepšia alternatíva.

autor
22. aug 2022

@katkaseiner môj kamarát bol na svadobnej ceste v Egypte a z 10 dní 6 bol v nemocnici na infúziách.

aduskatt
22. aug 2022

jednoznačne poistenie, ja som si spravila bez cestovky, vyšlo lacnejšie ako v cestovke a samozrejme všetky tieto veci ako hospitalizácia, repatriácia, pobyt doprovodu počas PN - všetko mám poistené...

kaktusik007
22. aug 2022

dost veci co sa tyka travenia vies eliminovat - staci pit kupovanu vodu z obchodu, nepit drinky v bare s ladom, v kupovanej vode umyvat aj vsetko ovocie....

no a potom klasika, ako bolo spomenute - poistka, poistka, a.... co este? aha, poistka!!!

autor
22. aug 2022

@kaktusik007 ok a to keď idú k lekárovi na na číslo na poistení volajú a oni im všetko vybavia?

isis234
22. aug 2022

Bola som s kamoškami autom v Chorvátsku,, ale cez internet sme platili cestovné poistenie... jeden nikdy nevie.. V Turecku, Tunise, Izreali- len balenú vodu piť

aduskatt
22. aug 2022

k poisteniu dostaneš asistenčnú kartu, keď je problém, voláš na číslo, ktoré je tam uvedené......

autor
22. aug 2022

@aduskatt ďakujem

aduskatt
22. aug 2022

za máličko, ak by si niečo nevedela, pokojne mi napíš do správ

autor
22. aug 2022

@isis234 ďakujem

autor
22. aug 2022

@aduskatt ďakujem pekne

panelacikova
22. aug 2022

ja som mala v rámci poistenia aj transport na SK. našťastie, nebolo potrebné, dala som sa dokopy 3 dni pred návratom. tento transport znamenal to, že ak by som nebola schopná odletu, tak by ma sanitkou odviezli k lietadlu a pod zdravotným dohľadom by som letela domov, tam by ma odovzdali našej lekárskej starostlivosti. tak mi to bolo vysvetlené. chvalabohu, nebolo potrebné. mali sme jedno z najlepších cestovných poistení ale uhradené.

autor
22. aug 2022

@panelacikova tak to si mala super poistenie

autor
22. aug 2022

@panelacikova a čo ti bolo

katkaseiner
22. aug 2022

v turecku nie je faraon 😉 len mozno usetrene peniaze za menej ako 5* sposobili otravu jedla...

aduskatt
22. aug 2022

@panelacikova bez toho aby som mala poistené všetky tieto veci ani nejdem za hranice🙂

autor
22. aug 2022

@katkaseiner aha, som tu na modrom koniku čítala, že niektorí ľudia vracali v Turecku, prehanalo ich

katkaseiner
22. aug 2022

tak ak niekto z 10 dni 6 stravil v nemocnici... no neviem neviem... moj syn dostal injekciu a atb, po injekcii este raz vracal a potom uz nic... a mne zbehla na klinike za 20 minut infuzka a odkracala som na lahku veceru za muzom a detmi - muz neveril ze ma za 20 minut vratili ( mala som hnacky a horucky)...

katkaseiner
22. aug 2022

neviem kde si to citala ze v Turecku vracali ale budis.. moje deti aj na slovensku vracaju (staci viroza, prejedenie, a ich ultra slavny reflux a ide jedlo von).

panelacikova
22. aug 2022

tiež podozrenie na slepák. ja mávam aj doma také záchvaty, ale pridružili sa navyše akútne hnačky a vysoké horúčky /oproti tomu, čo mávam "doma"/. takže som už vážne dostala strach, že sa prejavil naplno, sviniar 😀 ale napokon po nejakých ATB a 3-dňovom pozorovaní ma pustili na rezort... dodnes som presvedčená, že šlo o ďalší covid (miluje ma tento vírus), pretože cestou tam v lietadle bolo veľmi veľa ľudí chorých a moje rôznorodé príznaky by tomu nasvedčovali. nehovoriac o tom, že len čo sme sa vrátili, tak moja dcéra dostala obrovské horúčky a vyše týždňa mala zapálené hrdlo - až také krvavé bolo :(

namornicka
22. aug 2022

Zavolas na tel. cislo co mas na karticke od poistky, oni si zaznacia poistnu udalost a daju ti instrukcie co mas robit. Zvacsa daju kontakt na najblizsieho zmluvneho lekara, toho zavolas alebo k nemu ides. Ten po vysetreni urci ci treba nemocnicu, alebo inu liecbu, ci mozes letiet. Nam ostal clen rodiny v nemocnici par dni, prepasol spiatocny let a poistovna mu po prepusteni kupila novu letenku. Neboli sme cez cestovku, ale to s tym asi nesuvisi. Zalezi na poistke.

autor
22. aug 2022

@katkaseiner veď ja sa nehadam, som rada že vy ste rýchlo boli ok

viestta
22. aug 2022

Zvyčajne to rieši poisťovňa u ktorej máš cestovné poistenie. Preto treba dobre zistiť co tvoja poistka kryje, či len liecebne náklady alebo aj návrat domov, pripadne ako to je s rodinnými príslušníkmi, ktorí cestujú s tebou.