Mam 6 ročného, 4 ročnú a bábätko. Na dovolenku tento rok nejdeme max na pár dni niekde s autom. Neviem čo mam robiť cez 2 mesiace s detmi 😩 prvé 2 týždne sú ešteže ok, kúpalisko, prechádzka, park, výlet, múzeum, k jazere, zmrzka, navštívime rodinu, a potom už len NUDA. Čo robíte vy??
Sak ked dokoncis tento zoznam, zacni odznova, ked to cele zopakujes 10x, uz budu zrazu vianoce 😃
6 ročného by som niekde do tábora dala....
Babka a dedko?
ja nerozumiem otázke. To fakt nevieš, čo máš robiť s deťmi? Ja som to milovala. Žiadne vstávanie, žiadne naháňačky do školy, do škôlky a mohli sme robiť čokoľvek.
Nuda s detmi? Zblaznit sa? Ved si mozere uzivat krasny cas spolu. Ziadne povinnosti skola, skolka. Ihriska, kupanie, hry, aktivity, kamarati, navstevy, proste cokolvek vam pride na um a na co budete mat chut. Deti mame pre radost, aby sme si I my dospeli pripomenuli hravost a bezstarostnost. Ved chvile s detmi su tie najkrajsie.
Ja som sa este so svojimi detmi nenudila. Vzdy sa da vymysliet nejaky program. Doma sa daju robit nejake vytvarne aktivity, pripadne sa daju hrat rozne spolocenske hry, vonku sa tych aktivit da robit snad este viac. My casto chodime na rozne tury, da sa ist na kupalisko, da sa hrat na dvore futbal.
Moje majú 11,7 a 4. Chalan bude dva týždne s bratrancami u babky. Baby budú vtedy v škole a škôlke (škola robí letný camp, škôlka je v júli otvorená). Potom týždeň stanovačka s tatinom a partiou kamošov, 4 ročná ostáva so mnou doma. 10dní dovolenka a zbytok nejako pozliepame.
To vážne sa toto pýta niekto ??? 🤷Veď si zistím rozpočet na celé prázdniny a podľa toho už nie i vymyslieť
Nuda? S deťmi? A akože prečo máš 3 deti? Máš 3 deti aby boli 10 mesiacov v roku v nejakom zariadeni a keď máš s nimi byť 2 mesiace cez leto doma tak sa akože zblaznis? Dufam len ze srandujes....Ja naozaj nechápem prečo takíto ľudia majú deti..a ešte 3! Niekto nemôže mať ani jedno. Však dieťa je člen rodiny, tvoja súčasť, tak aké zblázniť sa, a nudiť sa a co s nimi robiť a podobne...🙈 to ich mas nasilu pozicane od niekoho??
Och a ja si tak uzivam. I ked jasne niekedy su to nervy. Ale ten klud. Pokoj. Ziadne nahlenie. Vylety. Zmrzlina. Bicykel. Kupalisko. Nam aj 2mesiace su malo.
Popravde, odpocitavam dni do prazdnin a tesim sa, ze si budeme moct robit cokolvek sa nam zachce, bez skolskych povinnosti a kruzkov a desim sa prazdnin kedy budem uz opat makat a budem mat 25 dni dovolenky na cely rok. Babky nemame, takze to musime s muzom nejako zazracne prekryt🤷♀️
haló, to je nutné takto komentovať a hneď vyvodzovať aká je mama a na čo mala deti? To naozaj naša spoločnosť musí hneď nieko posudzovať a robiť záver?! Ruku na srdce , ak je v rodine bábätko tak je to troška o prispôsobovaní sa a niekedy sú dni, kedy aj my rodičia máme už dosť to celé zmenežovať -- ..@autorka je to o naplánovaní, záleží, kde bývate, to čo si vymenovala je fajn, zapoj do toho nejaké kreatívne aktivity na doma (na nete je kopec inšpirácii), ak máte nejajých známych, deti - sem tam sa spojte a urobte si spoločný program okrem toho treba nechať deti aj doma sa sem tam zahrať a nerobiť im animátora aj to je cesta ako si majú rozvíjať fantáziu., ak ste v meste tak zvyknú byť rôzne akcie / knižnice sem tam robia a pod/.. a vychutnávaj si tú pohodu nevstávania bez povinností, ja si priznám, že prázdniny sú pre mňe jeden veľká odmena 🙂
Nehnevaj sa ale ja nechapem ako moze byt nuda. Je tolko moznosti. Tolko hier. Staci ich deti naucit a zahraju sa aj same. Aspon chvilu. Netreba im stale robit animatorov. Ja keby som bola 10 rokov doma s detmi mam co robit.
To, co doteraz 🤷🏼♀️Vstat, upratat, jest, prechadzka, jest, spat, prechadzka, jest a spat.
presne, to iste ako inokedy.. na co cirkus robit? 4rocna hadam bude mat este aj skolku.. 6 rocny uz asi nie... proste bezne dni ako teraz.. nenasekaj si to za sbeou prve tyzdne, ale nechaj dni kludu medzi a natiahni tie aktivity na dlhsie. Vyuzi babku, dedka, denny tabor.. ale tie mensie dve ti aj tak ostanu - s rovnakym rezimom ako doteraz. netreba okolo prazdnin dramu robit, su to dni ako kazde ine.
Jednoducho ráno vstávame neskôr potom raňajky od 9.30 do 12.00 pobyt vonku potom obed mladší spánok od 14.30 do 17.00 az 18.00 vonku ihrisko prechadzka potom večer e kupanie večera spanok
@beata_k fíha no to je život..
Moja najmladšia bude mať počas prázdnin rok a pol, snáď sa nám podarí spat ráno aspoň do 8mej.... No ak byvas v byte, verím, že mas takýto problém, to by som ani ja nevedela. My bývame v d9me, doobedu povinnosti, navariť, oprat, upratať, poobede relax na dvore, bazén, bicykle, korčule, kolobežky. No s bábätkom to tiež nie je jednoduché, aj tí dvaja starší sú ešte mali... No, musíš nejako zvládnuť ten čas, pokus sa užiť si to a oddychovať počas prázdnin. Nechaj ich lenosit, nech sa hrajú, maľujú, tvoria z plastelíny alebo modulitu, bublifuk, vystrihivacky, nalepovacky, pozri si nejaké nápady na nete, aby si nemusela hneď od rána s nimi behať po ihrisku. A hlavne, Ty si to prispôsob sebe, nech Ti počas prázdnin nenarastu rohy. Rozumiem Ti. Sama mam tri deti, síce staršie, ale tiež je to niekedy o drzku vymyslieť, čo s nimi.
No to som aj ja zvedava tento rok, mam pubertiacku ktora chce chodit vsade ale zaroven nikam, 7 rocneho ktory sa vsade nudí a rocneho ktory... budem rada ked nebude stale aspon revat :D dovolenka bude az v septembri...
A bývate v byte alebo v dome? Ak v dome tak si myslím že to je super, dať vonku na dvor bazén a máš vystarané. Príp nejaká opekačka, grilovačka…
V byte toho až tak veľa nenavymyslas, ale zas v meste máš možnosti ako napr denný tábor pre najstaršieho, alebo ak máte nejaké centrum voľného času.. detské ihriská, výlet do ZOO, detské kútiky..
Ja mam len dve deti ale hrozne sa tesim na prazdniny. Nemusim ich vozit na kruzky, do obeda pojdem do prace a poobede si to spolu uzijeme. ❤️ Chystame sa tyzden k moru, tyzden do Tatier, starsia dcera pojde na tyzden na sustredenie. Zvysok casu bude pohodicka - bajk, zmrzlina, bazen, vylety ☺️
Tak trochu ti aj zavidim, ze sa dokazes nudit popri detoch. Mne sa to zatial nikdy nestalo a obcas to fakt zufalo potrebujem.
A s tebou co robili vasi, ked si bola mala? Ja neviem, preco dnesni rodicia maju potrebu robit detom animatora 24/7. Mas 2 deti vo veku, kedy sa uz spolu prehraju. Sem tam vylet, zmrzka, sem tam sa valat doma v perinach, stavat bunkre atd.atd. ihrisko, prechadzky...popri tom na tebe ostanu bezne povinnosti ako varenie,upratovanie, starostlivost o babo, ako bolo vyssie spomenute. Ano, aj to je zivot. Nie si Geissenova, aby si bola nonstop niekde. Ja uz sa neviem dockat prazdnin, ziaden kolotoc skola, kruzky...ked budeme hladne, budeme jest, ked sa nam bude chciet ist na zmrzku, pojdeme, ked nie, zapneme si telku. Ked sa starsia zavrie do izby (predpuberta) budem rada, ak babo zaspi a ja si v pokoji vypijem kavu, nie este vymyslat rychlo nejaku inu cinnost... deti sa "nudenim" rozvijaju, musia si same vymyslat cinnosti, skumat, objavovat...
Veď celé prázdniny opakujte stále dokola tie veci, čo si vymenovala .. my trávime veľa času na kúpalisku, decká by chodili aj každý deň, výlety po okolí, zmrzka v meste, ihriská... Krásne slnečné dni a niekto sa dokáže nudiť, to nechapem 🙄
Tak ja sa už neviem dočkať prázdnin 😄 mám 2 a 5 ročné, staršiu občas nechávam doma zo škôlky aj počas roka, ale ona moc nechce 🤣 tak už sa veľmi teším, kedy budeme konečne spolu každý deň. A nepotrebujeme robiť nič špeciálne, stačí mi chodiť po zaujímavých miestach v okolí, občas na ihrisko, stretávať sa s kamarátmi a rodinou, alebo len tak lenosit doma bez toho, aby sme museli myslieť na stíhanie škôlky a krúžku 😁 a bez výčitiek nechávať deti večer hore, keď ráno nemusia vstávať 💪 posledné leto, ktoré nepracujem, takže posledné, ktoré si s nimi môžem tak naplno užiť 😍
Nuda? Nechapem...ako sa mozes nudit s 2 malymi detmi...
Do prázdnin máš ešte kopu času urobiť si plán - trebárs 1x za týždeň výlet a to k vode, do parku, do múzea, alebo stačí k altánku niekde za mestom/obcou a niečo si opiecť. Môžte s deťmi raz za týždeň niečo spolu vyrábať - urobte si detské dielne, deti môžu skladať papier, maľovať na tričká. A keď im zoženieš väčšie kartónové škatule tak sa s nimi vyhrajú niekoľko dní - raz z nich bude vlak, potom raketa na mars, auto, a keď pridáš deky tak kľudne bunker. A nechaj ich hrať sa spolu bez teba - vystačia si. Aj tak ťa počas dňa asi najviac bude zamestnávateľ bábätko.
A nezabudni zapojiť do aktivít aj muža. Keď príde z roboty tak pobaľ deti a choďte na zmrzku alebo si sadnite do podniku na limonádu/pivo.
Starsi syn velmi rad chodi k starkej, kde byva aj heho bratranec, takze tam sa velmi prebavi. Maju tam aj bazen, casto tam pridem aj ja s mladsim.
Kedze mladsi na obed spava, chodime do okolia na vylety, preluezky, atrakcie.
S muzom aj dalej, ten s nimi turistikuje, bikuje
Ten 6 ročný nechce ísť do tábora? Aspoň denného