Cestovanie s dieťaťom k moru

19. mar 2024

ako ste cestovali s detickami, ci uz mensimi alebo vacsimi ako rodinka k moru, bez stresu a co vetko ste museli vybavit? 🙂 a mate aj nejake specialne tipy? :D

bucko555
19. mar 2024

Neviem teda či chcete ísť autom či letecky , borcom rade musia mať vlastny cestovný doklad a potom podľa spôsobu cestovania sa dá ďalej debatovať

tiezjedna
19. mar 2024

Primarne potrebuju pas alebo OP. Bez toho to nepojde. Potom záleží kam chceš ísť a či s CK alebo bez. Otázku si položila veľmi široko. Za seba - áno, cestujeme s deťmi od malička - auto, lietadlo, loď. A my teda bez cestovky.

autor
19. mar 2024

auto nemáme, busom alebo mozno letom , laka nas spanielsko, ale aj kludne by sme sli aj blizko ako je grecko

monillia
19. mar 2024

@autor Grécko je akože blizko?No busom to máte minimálne 24 h.

katica06
19. mar 2024

Nastúpili sme večer do autobusu deti skoro celú cestu prespali a keď sa ráno zobudil už mohli vidieť more.
Mohla by si skonkretozovať otázku

autor
19. mar 2024

@monillia myslela som blizsie :D

tiezjedna
19. mar 2024

@autorka rozpočet?

autor
19. mar 2024

@katica06 no su a kus obavy co sa tyka napr. letu, ja som letela len raz ale to bolo len tu a ako darcek, ako by to zvladal napr. maly, priatel tiez este nikdy neletel a ja som letela len tu na svk a nebolo mi uplne najlepsie, pri stupani hlavne , ale bolo to davnejsie.. :D

katica06
19. mar 2024

Moje deti nikdy nikam neleteli. Ale tu na koni nájdeš plno mamičiek, čo lietajú hore dole aj s bábätkom

monillia
19. mar 2024

@autor úprimne busom by som išla tak max na sever talianska prípadne chorvátska. Všetko ostatné je masaker, dieťa to možno prespi, ale ty a partner...Už z tej cesty na a z dovolenky budeš potrebovať dovolenku.

autor
19. mar 2024

@katica06 mne sa tiez paci viac bus, sice cesta dlhsia, ale nemuseli by sme sa obavat ci by nam prislo zle pocas letu :D

katica06
19. mar 2024

Do Talianska sme mali cestu.7.5h aj s prestávkami

autor
19. mar 2024

@monillia ved toto.. proste aby sme boli co najmenej vycerpani ale cesta je cesta , k moru dlha...

bucko555
19. mar 2024

Dcéra 6 ročná sme išli pred rokom letecky a jej bolo zle tlaky v ušiach doslova plakala a povedala že nechce.ust letecky už

paulahr
19. mar 2024

Minulý rok sme leteli s 8m ba cyprus a tento rok bude mať rok a pol a letíme do Španielka 🙂 všetko bez cestovky, lietadlom

autor
19. mar 2024

@katica06 to je celkom super a kde ste sli vy?

autor
19. mar 2024

@paulahr je to bez cestovky drahsie ? 🙂 a cez koho mate poriesene poistenie ? 🙂

monillia
19. mar 2024

@autor mám za sebou cez 200 letov nikdy mi nebolo zle od žalúdka (a to som citlivka) ani si nepamätám nikoho komu by prišlo zle.Nemozes porovnávať malé lietadlo a to veľké čo lieta do dovolenkovej destinácie. Trochu cítiť tlak v ušiach pri vzlietani a pristavani ,da sa tomu zabrániť, alebo zlahcit to cukrikom.

martinka13
19. mar 2024

Ano. Veľa krát. Aj keď boli menší (1,5 roka a viac) a aj teraz, keď sú väčší. Teraz už dávame aj 10 a viac hodinové lety. Už sú ale veľkí (9 rokov). Autobusom by som nikdy nešla. Šla som raz ešte bez detí. To by som im nikdy neurobila. Vždy sme šli cestovnou, takže bez nejakých veľkých vybavovaciek. Akurát sme vždy dôkladne nastudovali recenzie o hoteloch a rezortoch. Aj izby sme vždy vybavili už z domu. Aby nedošlo k prekvapeniu. Kvôli letom chodíme zväčša z Viedne, nakoľko časy vieš už pri kúpe dovolenky.

autor
19. mar 2024

@monillia mne byva zle uz ked cestujem iba busom od zaludka :D mne pri lete sa zatemnovalo pred ocami no ale tak to bolo tym ze to bol prvy let :D sa na to da zvyknut ale predsa no ...

katica06
19. mar 2024

Boli sme v Bibione, ale bus stál v rôznych mestách napr Lignane

paulahr
19. mar 2024

Boli sme už párkrát s mužom cez cestovku a vždy to vyslo drahšie ako ísť bez cestovky už sami dvaja alebo aj traja so synom 🙂
Poistku si robíme cez Uniqua a zhodou náhod sme ju aj minulý rok využili syn dostal na Cypre ,,žabu” V ústach a nemali sme nič a masticky z lekárne nepomohli tak sme navštívili súkromné zdravotnícke centrum a super neplatili sme ani cent iba dva telefonáty a bolo, ešte poslali faktúru ktorú za nás uhradili (170€ prosím pekne 😀za vyšetrenie a jednu mastičku do ust, ale pomohla)

yanni
19. mar 2024

Ake stare dieta mas? Busim neviem, mne praveze v bude byva zle. Od detstva. Bud nikdyyyy. Letecky nie je problem. Nase deti lietaju prakticky od pocatia a nikdy nemali nijake problemy. Ani s tlakom v usiach. Inak co chces akoze vybavovat. Kupis dovolenku bud cez Ck alebo si to poskladas sama. My sme NIKDY neboli cez CK. Ja vsetko planujem a bukujem extra ako to nam vyhovuje. Takze u vas: bukdnes let/bus a ubytko. Deti aj vy dospelaci checknut ci mate platne OP/pasy no a ide sa. Boli ste uz niekde? Ak nie, skuste najskor blizsie. Niekde Na severe Talianska. Adria. My sme vlani v lete robili okruznu jazdu Talianskom (autom). Kalabria to by bolo daleko na bus/letecky ok. Ale sever okolo Benatok, vlastne tam cele pobrezie by bolo pre vas na zaciatok ok. Aj keby sa nieco prihodilo, odtial sa dostanete rychlo domov aj na vlastnu päst. napr aj vlakom.

belllinka
19. mar 2024

Tak najprv pises, ze radsej busom, aby si sa nemusela obavat, ze ti bude zle v lietadle a v dalsom prispevku napises, ze ti byva v buse zle 🤷‍♀️

lulu1812
19. mar 2024

Ja by som busom nesla🙈🙈mam problem sediet v aute v zadu nieto busom😂ak je rozpocet dostatocny riesila by som letecky. Boli sme pred 2rokmi ja juznom cypre cez nemecku cestovku a bola to parada... 10km od letiska ubytko s bazenom allinclusiv kusok more. Minimum slovakov...minuly rok opakovane chorvatsko ubytko u domacich boli sme spokojny. Zalezi od toho na co mas a naco si trufas s detmi. Ci su deti zvyknute cestovat atd...do chorvatska sme sli autom na noc a bolo to fajn naspat sme sli cez den a tiez sa dalo na moje pocudovanie maly mal 11mesiacov

autor
19. mar 2024

@paulahr no super :D tak ste mali stastie.. a dam na tvoju radu a budeme radsej bez cestovky 🙂

autor
19. mar 2024

@yanni bude mat 3 roky 🙂 priatel bol pri mori ako 12 rocny, v Grecku, ja som nebola vobec a zbieha sa mi na to chut velmi :D hej tiez chceme najprv niekde blizsie 🙂

belllinka
19. mar 2024

A aky mate rozpocet?

autor
19. mar 2024

@belllinka hej byva ale nie je to extrem, poviem tak ze niekedy byva niekedy nie, ale to v porovnani ako mi bolo zle v lietadle sa neblizi :D tam mi bolo skoro az na omdletie...

banalu
19. mar 2024

Busom s detmi stovky kilometrov... NIE!
Raz som sla busom do Bulharska a radsej by som sla na miestne kupalisko ako sa trepat autobusom! Nikdy viac ma nik nepresvedci, ze toto moze byt dobry napad! A to som bola mlada 18tka, sli sme s partiou a mali sme co robit, aby sme sa nezblaznili.
Ked uz tak letecky. Je to milion krat pohodlnejsie.