Cesta autom po Albánsku

26. feb 2023

Ahojte vsade citam ake je nebezpecne jazdit po albansku autom vraj su tam dost sialeny vodici a umrtnost na cestach je vraj vysoka... Vodicak mam cca 20r, po ba jazdim v pohode bez nehody bez problemov... Chcem ist na dovolenku do albanska s 2detmi trasa dures - sarande.. Bol tam prosim niekto takto autom? Je to ozaj pravda alebo sa na nete iba prehana... To iste som citala aj o rumunsku hlavne kvoli vysokemu poctu proipitych vodicov tam som nemala ziadny problem jazdit s detmi tak teraz ozaj neviem...

liljana
26. feb 2023

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/360552-v-a...
Trip po Albansku s 2 detmi? Tak vela stastia .. Preco radsej neskusite Srbsko, Ciernu Horu,... ked chcete nebezpecnejsiu exotiku?

aaadkaaa
26. feb 2023

Boli sme v Durese autom, zazitok to je, okrem Tirany nemaju takmer nikde znacky, ides stylom "silnejsi pes..."

ivanaks
26. feb 2023

Boli sme v Albánsku cca 10 rokov dozadu, ale len za hranicami (počas dovolenky v Čiernej Hore), a teda bežne tam jazdili v kruháči v protismere, pred križovatkou a v horách pred zákrutami sa trúbi (jazda na červenú nič neobvyklé a v horách na úzkych cestách musí vycúvať ten, kto má slabšie auto alebo nervy)...

jamimo
26. feb 2023

v Albánsku sme síce neboli, ale autom Srbsko, Macedónsko, Grécko a úplná pohoda.

dadi30
26. feb 2023

Ak sa rozhodnez ze pojdes a ides svojim autom, prever si ci ti plati PZP aj havarijne poistenie v Albansku a tak isto v kazdej krajine cez ktoru pojdes..to mi tak napadlo po precitani prispevku..

zuzanaam
26. feb 2023

Po Albánsku by som sama s deťmi autom nešla ani za nič. Prejazdili sme Čiernu horu ako doktorandi v r. 2007 a 2009 a sám Albánec nás varoval k približovaniu sa k Albánskym hraniciam. Stanovali sme tam a v noci sme mali nepríjemný stret s Albánskymi pašerákmi. Našťastie sme prežili. Aj v Čiernej hore sa jazdilo pomerne divoko, skrátka Balkán. Prečo nejsť s deťmi na dovolenku radšej do Grécka, Chorvátska, alebo inej bezpečnejšej krajiny.

strongi
27. feb 2023

My teda chodíme do Albánska často, milujem tú krajinu, ale šoférovať tam, je čistý adrenalín. Som naozaj dobrý šofér, ale toto by som nedala. V skratke to poviem takto, že rýchlejší, skúsenejší a odvážnejší šofér vyhráva a popri tom, nesmie nabúrať. A ja stále tŕpnem ako to dopadne a obdivujem manžela, že to s prehľadom dáva. Ale my sme obidvaja adrenalínové typy. On miluje šoférovať a ja tŕpnuť.

226lenka
27. feb 2023

Teda neviem aké staré sú deti, ale ja by som radšej volila inú krajinu. Radšej Čierna hora. Mne stačilo čítať nejaké reportáže ako sa tam jazdí, dopravné značky sú im zbytočne a na križovatke ide prvý ten čo má lepšie auto

duunlo
27. feb 2023

Bol som tam autom tak pred 4 rokmi. Krajina ako taka nic moc, ale more maju nadherne. Cenovo je to tiez prijatelne, co sa tyka bezpecnosti, toho by som sa nejak neobaval ale je to taka “slimacka” krajina, kde zena je proste pre nich “zena”😁. Co sa tyka jazdenia po tejto krajine, tak to je adrenalin ako vsade. Znacky, neznacky proste ides. V mestskych ulickach sa minate len o spätaky ako to je vsade uzke, ale az nechapes, nikto sa nikde nenabura aj ked sa tam jazdi ako bez cestnych pravidiel. Za mna urcite sa tam este pojdem niekedy pozriet a kludne aj autom.

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka1522
24. máj 2023

Dobry večer poraďte mi prosim vás idem na dovolenku s dvomi deťmi do albánska do durres hotel albania star je to tam bezpečne

aaadkaaa
25. máj 2023

@janka1522 hotel aj plaz je super, my sme tam boli, ziaden problem nebol

mokon
19. jún 2023

@strongi dobrý deň, chceme vyskúšať tento rok Albánsko, viete mi napísať trasu, kadiaľ je najlepšie ísť? Ďakujem

duunlo
19. jún 2023

@mokon ak chces ist Sarande a okolie tak Madarsko, Srbsko, Macedonsko, Grecko a Albansko. Hranicny prechod je dobre sledovat online, ktory je najmenej vytazeny.

mokon
19. jún 2023

@duunlo ideme Velipoje

duunlo
19. jún 2023

@mokon tak to potom Madarsko, Srbsko, Cierna Hora, Velipoje.

vroni
19. jún 2023

Bože, to sú dristy. Po Albánsku sa jazdí úplne normálne aj keď trochu temperamentne. Diaľnica je perfektná aj keď ešte nie všade dokončená. Llogara pas je kompletne bezpečný horský priesmyk, na vrchu je super restika s bombastickym výhľadom na dve moria (rozdelené podľa pravítka samotnou matkou prírodou). Úsek od Gjirokaster po Sarande je trochu dobrodružný (cestou, nie albancami) a veľmi sa podobá Monacu (akurát treba liezť cez kopec a nemajú cez neho tunel). Inak sa neodporúča chodiť do horských oblastí. Niektoré strážia rodinné klany a turistov nevidia radi. Vďaka absolútnej jedinečnosti albánciny (nepodobá sa žiadnemu inému európskemu jazyku) sa mimo väčších miest a turistických centier doslova a do písmena nedohodnes. Inak je Albánsko nádherné, ľudia veľmi milí a pohostinní, ale je to taka kombinácia Balkáncov a Turkov. Ak máte radi staroveké pamiatky, prídete si na svoje aj s kultúrou.

mokon
19. jún 2023

@duunlo ďakujem ♥️

igoim
13. júl 2023

Ahojte ideme do Velipoje dve deti dá niekto trasu bezpečnú a informácie ako tam je ako sa platí karta hotovosť a mená. imino12@centrum.sk
Ideme Nitra -
Velipoje

igoim
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mokon
13. júl 2023

@igoim ideme v sobotu, tak ak nikto neodpovie skôr, napíšem, ideme od KE

igoim
14. júl 2023

@mokon ďakujem idem 29.7.

igoim
14. júl 2023

@mokon ok

igoim
21. júl 2023

Albansko

igoim
21. júl 2023

Cestujem do Albánska

andreasko
2. máj 2024

@mokon ahoj aj ste boli vo Velipoje? My sa chystáme ísť tento rok

mokon
2. máj 2024

@andreasko Áno

ivank_807
7. júl 2024

Dobrý deň , chystáme sa do Albánska Golem , od 27.07.2024 . Bude to nása prvá cesta do Albánka , doteraz sme vyberali dovolenku iba v Chorvatsku ale tento rok sme sa rozhodli ináč . Chcel by som sa opýtať skúsených cestovateľov do tejto destinácie cez ktoré krajiny prechádzate ? Plánoval som cestu cez HU HR Čiernu Horu a Al . Obavám sa cesty cez Srbsko Kosovo Macedónsko , aj keď je to dlhšia cesta . Ak viete poradiť budem vďačný . Ďakujem

duunlo
7. júl 2024

@ivank_807 tam cez Kosovo tiez neides, akurat je to dlhsia trasa voci Ciernej hore.

ivank_807
7. júl 2024

@duunlo skôr by som si vybral bezpečnejšiu trasu aj keď dlhšiu ideme 3 autá