Austrian - batožina, let Maldivy

3. nov 2024

Ahojte,

Zhanam co najvacsie tasky vramci rozmerov prirucnej batoziny pre Austrian :
1. 55x40x23
2. 40x30x10

Viem, ze to prve moze byt aj kufor, nasla som, ale idealne by som nieco lahsie. Mate niekto skusenosti s niesim takymto odporucit?
Takisto prijmem akekolvek skusenosti/rady/tipy pri lete s touto spolocnost, mozno je tu aj niekto kto letel presne Vieden - Male 🙂
Neletela som este inou akou charterovou linkou, takze prijmem akekolvek postrehy. Hlavne ale zhanam tu batozinu, pretoze som este nic idealne nenasla a budem sa musiet coskoro rozhodnut ci doplatit este batozinu alebo sa zmestime takto.

Vopred dakujem

lasona
3. nov 2024

Ja mam tuto, zo spodu je zips, da sa ešte zväčšiť. Je priestranná a ma aj vrecka na boku a dá sa poskladať na úplne nini tašku.

maranta_leuconeura
3. nov 2024

Odporucam latkovu tasku. Pokojne vyber taku aj o par cm vacsiu, staci priblizny rozmer, prinajhorsom keby kontrolovali, vzdy sa to da nejak napchat, lebo je makka. S tymi malymi kuflikmi je problem, ze rozne letecke spolocnosti maju rozne povolene rozmery a aj sa to meni... Mame doma kufrik, ktory este 15 rokov dozadu bol dobry na palubu aj nizkonakladoviek, teraz kvoli vacsim rozmerom uz len ako podpalubna a na to je zas pre mna pocitovo strasne maly 😒

autor
3. nov 2024

@maranta_leuconeura dakujem 🙂 kufor mam doma taky, ktory splna tieto rozmery, takze tym padom by som nemusela kupovat nic. No je tazsi samozrejme ako taska, takze zhanam nejaku konkretnu tasku, aby som si vedela porovnat kolko kde vopcham veci 🙂

autor
3. nov 2024

@lasona dakujem, nasla som si ju na nete, ten rozmer prosim je uz roztiahnutej s tym zipsom dole ako spominate alebo nie ? https://www.mohito.com/sk/sk/cestovna-taska-696...

martinmmartin
3. nov 2024

O co ti presne ide? Aby to neslo do batozinoveho priestoru? Na Male lietaju dovolenkari cize je vzdy plne lietadlo, v takom pripade odchytavaju velke kufre pri nastupe do lietadla a supnu ich dolu aj tak (zdarma) . Takze pozor ked ide o to

sulavikova
3. nov 2024

Austrian je max. spoľahlivá spoločnosť. Podpalubie kufor do 23kg, na palubu malý príručný kufrík, ktorý sa vmestí do batožinového priestoru nad hlavou max.8kg a potom ešte 1 kus batožiny typu personal itě napr. crossbody kabelka. Pri prekročení limitu podpalubej batožiny prehodíte to kilečko do príručnej🥰

autor
3. nov 2024

@martinmmartin o co mi ide ?😂 zohnat batozinu do lietadla, nemam podpalubnu batozinu

autor
3. nov 2024

@sulavikova nemam podpapulbu batozinu, viem povolene rozmery batoziny ..

sulavikova
3. nov 2024

Oki, tak malý kufrík a kabelka

autor
3. nov 2024

@sulavikova prosim precitajte s porozumenim prispevok 🙂

sulavikova
3. nov 2024

Lietam výlučne s Austrian. Kufre nemerajú, ale vážia.

biba_18
3. nov 2024

ja mám skúsenosť, že kufre na palaubu nepremeriavajú - a každú jednu tašku premeriavajú, niektoré aj vážia - dettot ruksaky - preto ja osobne by som do tašky nešla ☺️

biba_18
3. nov 2024

keď ideme dvaja - 2 príručné kufre, ja čo najvacšia taška cez rameno ( aby keď ju napchám aby sa vošla do toho menšieho rozmeru - a druhú tašku mám také niečo - má to požadované rozmery a tam napchám všetku kozmetiku čo potrebujem vyberať na kontrolu a jedlo a zvyšnú kozmetiku https://www.vashome.sk/products/cestovna-taska-...

biba_18
3. nov 2024

tú druhú tašku mám takú že sa dá pripnúť na rúčky kufra - teda sa s tým aj dobre chodí. a z mojej skúsenosti - tie kufre s otočnými kolieskami do všetkých strán čo sa dajú tlačiť sú trošilinku menšie než tie čo sa dajú iba ťahať… a jeden neškrupinový kufor napr. american tourister váži tak do 2 kíl, ten na tlačenie aj 2,6 kila a rovnako aj škupinový…

kiki68
3. nov 2024

Ja som s nimi brala kufrik maly od samsonite, potom velky kufor a k tomu kabelku. Kabelku normalnu moju elegantnu damsku na zips. Zmesti sa aj ruksak do tohto ( ten ma muz) a bral si v non laptop, alebo iPad atd. Ja som s nimi lietala dost, nikdy s nimi nebol problem. Pomerne jednoduchy checkin batoziny maju a hotovo. Na palube dostanes jedlo pri dlhsom lete. Ako zle sa s nimi nelieta.

lasona
3. nov 2024

Ten rozmer je roztiahnuty. Za mňa je to fajn prirucna. Keď zazipsujes, je menší. Ale ten som nemerala

nicicka
3. nov 2024

@lasona vyzerá parádne. Akurát tie rozmery dosť presahujú požadované 🤨

nicicka
3. nov 2024

Autorka, potom daj vedieť co si nakoniec vzala. Zijde dá mi táto informácia 😉

nicicka
3. nov 2024
kitycat
3. nov 2024

Ked uz letis taku dialku, nechces si odtial do iest nejaky suvenir? Peknu osusku, mejake speci jedlo, ktovie co tam maju 😃
Zabalit poriadny sampon, koneicioner a opalovak? Fen, saty, kozmetika?
Ja si neviem predstavit balit sa len do prirucnej 😃😃😃

nicicka
3. nov 2024

@kitycat To je v pohode. Ved sa môže pobalit bud do kufríka alebo tej príručnej. My sme chodili s manželom a mali sme len tu jednu príručnu. To bola výzva 🤣. Muž má číslo nohy 47 čiže tam dal slapky a vybavene. Ale väčšinou som mu tam napchala ešte aj svoje veci. 🤣. No a presne on bol vyteseny keď sme tam boli, že hop, máš smolu, nemôžeš si nič kúpiť lebo to nemaš kam dat. Ale vždy som si tam vedela napchat nejaké dobroty kúpené v danej krajine...

lasona
3. nov 2024

@nicicka túto píšu rozmery, neprídu mi mimo toho, čo pani chcela...prvé pani písala 55×40×23

autor
3. nov 2024

@lasona ano dakujem, rozmery sedia, asi ju aj vyskusam kupit a uvidim 🙂 velmi pekne dakuje

@kitycat nie vobec mi netreba osusku z dovolenky, nemam to zo ziadnej destinacie 😂 veci sa daju zbalit len v mensom objeme a obchody tam funguju, nevidim zmysel vlacit vsetko hore dole

@nicicka kludne dam vediet ale letime az v januari 🙂

autor
3. nov 2024

@kitycat fen so sebou nevlacim ani po Slovensku preboha, ved to hadam vsade maju 😂 este som neostala bez nikde … ved na dovcu v teple staci par lahkych veci a plavky 🙂 ja budem este predpokladam zbalena viac ako vacsina “batozkarov” 🙂

kiki68
3. nov 2024

Z mojich skusenosti povolia hocaku damsku kabelku alebo ruksak beznej velkosti, cize nieco ako shopper a nech to neni prepchate. Skor nez o rozmer presny sleduju vahu toho. Aspon mne ju vzdy dali iba na vahu. Nikdy nie na rozmer. Podla mna to ich zaujima viac. Zas Austrian nie je Ryanair a nebude cpat kabelku niekde za 70 eur ako batozinu. Skor naopak. Dokonca boli ochotni spravit to, ze nam prave zadarmo vzali jednu tasku, ked sme tam zabudli potapacsky noz zadarmo do podpalubia a nevyhodili to, alebo neuctovali nejaku sumu za akoze dalsiu batozinu. Bola to hanba jak mraky, ale boli velmi mili.

lasona
3. nov 2024

Inak pridaj sa do skupiny cestujeme lietadlom
Su tam dobre postrehy a rady

nicicka
3. nov 2024

Aha, ty zháňaš aj ten väčší rozmer? Ja len tu menšiu a zvažujem tu z Mohito tak neviem ci to bude v pohode a nebude veľká. Ten väčší by som chcela normálny kufor s rozmermi aby vyhovoval

autor
4. nov 2024

@nicicka ano, preto som ho tam aj napisala :D kufor je tazsi ako taska, takze preto, ale kufor takehoto rozmeru doma mam, takze ak by som si to rozmyslela, tak to mam. Ale ta taska co si ty poslala tiez nesplna tie mensie rozmery len vacsie 🙂 takze som nevedela, co vlastne hladas

nicicka
4. nov 2024

No áno. Je málo tých príručnych tasiek ktoré by spĺňali ten menší rozmer 😖. A ten kufor myslíš že by vahovo nevyhovoval?