Ahojte, práve sme na dovolenke a žasnem. Tento rok je tu veľa arogantných turistov. Vždy sa nájde niekto nepríjemný ale teraz je ich tu ako maku. Napríklad už viackrát sa nám stalo, že prišli sme k bazénu, dali si uteráky na lehátka a šli sa kúpať. Keď sme sa vrátili späť, tak na našich lehatkach ležali cudzí ľudia. Uteráky nám hodili na zem a dali si tam svoje alebo ležali na našich. Keď sme im slušne povedali, že sú to naše lehátka, tak nám bud tvrdili, že sú to ich alebo nám pred našimi očami zobrali naše uteráky a chceli s nimi odpochodovat preč. Dokonca nám raz odniesli celé lehátko, kým sme si boli pre nápoj. Možno sú to domáci, neviem.
Alebo včera sme sa chystali na pláž a prišla upratovačka. Povedali sme jej, že môže o 10 minút prísť upratať, že ideme na pláž. Ona že ok. Vrátili sme sa večer a izba neupratana, uteráky nevymenene.
Ako reagujete vy v takých situáciách? Hádať sa nechceme na dovolenke ale ani si nechať skákať po hlave.
Upratovacky vám nerozumeju, ked poviete nie, tak neprijdu o desať minút,ale až ďalší den. Blokovanie lehátka uterakmi je klasika,vo veľkých hoteloch to personál zbiera a odstraňuje. Aj sa aktualne kúpete - nechajte si na lehátka aj iné veci - opaľovať, klobúk, nejaké hracky,šľapky a problém sa nezopakuje.. ludia,co hodia o šiestej ráno uterak na lehátka a prijdu sa kúpat o 14tej vytacaju kazdeho,treba to chapat, ze ľudia tak reaguje,že to dajú proste preč...
Blokovanie uterakmi je klasika. Vela hotelov uz to riesi tak, ze sa k lehatkam nedostanes az do rana, ze su bud zamknute alebo nejak ohradene, pozbierane. Aby si tam ludia nevedeli davat veci. Na Cypre som zazila aj to, ze bol uzatvoreny zabranami bazen aj s lehatkami (nebol to hotel na plazi, ale v meste), ktore otvorili denne o 8,00.
Mne sa stalo, ze som mala uteraky na lehatku a isla som do vody a po 2 hodinach asi mi Slovaci dovolenkujuci v rovnakom rezorte ukradli stipce na uteraky. Mala som ich oznacene fixkou, takze som sa rozhliadla a oni boli o tri rady dalej asi. Tak som tam isla a vzala som si ich. Co pokladam za drzost ukradnut ti nieco z lehatka. Bolo to v Dominikanskej republike.
Upratovanie je kapitola sama o sebe. Ja som bola teraz v Rakusku a upratovacka tam chodila vtedy, ked som este ani poriadne nevstala. Ze isla som na ranajky, nechala som si veci v izbe a po navrate bolo upratane. Neratala som s tym, ale proste oni nepridu druhykrat. Este niekde su take cedule, ze prosim upratat tak to davam na dvere z vonkajsej strany.
O arogancii dovolenkarov ani nebudem pisat, lebo to su kapitoly sami o sebe. Ziapanie po personale, utoky na delegata lebo "Zaplatili sme tisice a chceme toto a toto a okamzite".
@anjelicek26 aj my nemáme radi ľudí čo si obsadia lehátko od 7 a prídu o 13. Ale my tam máme reálne uteráky len v čase, keď sa tam kúpeme. Asi si tam budeme dávať aj niečo z toho co si poradila, ďakujem. Dokonca ľudia tu stoja od 7 pri lehatkach s uterákmi, o 8 zapísala plavčík a oni si tam hodia uteráky. Ukážu sa poobede. Toto sa mi tiež nepáči. My to vôbec nerobíme.
Upratovačka nepríde o 10 minút len kvôli tebe ide do radu po celom hoteli a kým skončí aj zabudne že ťa videla. Tie lehátka pri bazéne nechápem, prečo to nemôže byť ako pri mori kde si zaplatíš lehátko a patrí ti na celý zaplatený čas bez ohľadu či tam sedíš 5 minút alebo 4 hodiny.
Súhlasím s tým, že upratovačka ak dostane nie, nerieši, nerozumie, že má prísť o 10 minút, ona si tú izbu oškrtne.
A s tými uterákmi, s takýmto niečim som sa osobne stretla v Egypte pár rokov dozadu - robili to domáci a Rusi. Ale vtedy odhadzovali aj osobné veci do piesku. Teraz sme sa vrátili zo Severného Cypru, tam som si všimla, že zamestnanec hotela chodil okolo obeda a ak na lehátku boli len hotelové uteráky, odpratal ich. Ak tam boli aj osobné veci (tričko, krémy, taška, čokoľvek…), tak to tam nechal…
Tiež mi extrémne vadilo, ak si Turci nechali už večer v cabanách veci (aj osobné, napr. hračky do piesku), tak celý deň sa tam neukázali a prišli až poobede na dve hodinky. Ale cabana celý deň obsadená. Príp. si lehátka obsadili aj pri mori, aj pri bazéne.
Neviem. V akom hoteli ste boli ale lehátka treba riešiť s manažérom. Posledne roky sa osušky vo veľkom všade zbierali, aj nad každým slnecnikom bol napís no reservation. Aj nám sa raz,stalo ze sme boli na pláž ráno, ztade sme išli na chvíľu na bazén a keď sme sa vrátili osušky nikde. Manager ich spakoval do vreca, lebo si myslel, že sme si spravili rezerváciu. V Egypte s tým mali najväčší problém Nemci. Tých išlo šľak trafiť, že si o šiestej rezervovali lehátka a manažér im veci spakoval, keď tam neboli. Lehátok je všade milión ani by ma nenapadlo si ich ísť o šiestej rezervovať. U nás aj pri bazene bolo dosť aj v priebehu dna.
A co sa týka upratovačky ona nemá čas sa vrátiť. Max počká par minút . Ma toho upratovania toľko, že je rada ze to obeha
To uz nie je normalne co sa robi s tymi lehatkami. Lufia asi len kvoli lehatkam idu na dovolenku. Hnus…. Nech si hoteli zabezpecua tolko lehatok kolko je hosti a bude klud nebude internet plny videii ako ludia bezia na lehatka jak sibnuty… otras az ma to rozculilo
@juliacenc a vies co je na tom najhorsie? Ze to je realita....ze ludia su uz jak posadnuti tymi lehatkami, dokonca som videla video, ako sa o lehatko bili!
@muchotrafka298 u nás sa Nemci pomaly tlkli , aby boli všetci v prvej rade. Pritom lehátok miliarda všade na plazí v záhradách aj na bazene. Aj keď som prišla poobede vždy bolo volne , ale nechápem tomu masakru , čo sa dialo aby boli vpredu prví 🤦♀️
@lakebabe je to katastrofa a je to cim dalej horsie. Ja som bola v Grecku tento rok a tam pri bazene to fungovalo tak, ze o 17,00 sa bazen uzatvaral a lehatka sa zbierali a boli ulozene na kope (dalsie rano okolo 9,00 dosiel chlap a lehatka rozkladal). Ceska rodina preliezala pravidelne zabrany, aby sa isli kupat, kedze bazen bol v sanitacii a bolo to tam napisane. A jedno rano idem na ranajky a "mámo lez rychleji do toho bazenu, at sme tam prvni"....v bazene bola nejaka chemia dana, nesmelo sa kupat. Tak tuto uz aj zdravy rozum odchadza. Na plazi bolo lehatok malo, lebo tam bol komplex viacerych hotelov, ja som isla vzdy po ranajkach okolo 9,00 a este okolo obeda sa dalo najst.
@muchotrafka298 nemam slov uz na toto… to uz kde sme dospeli clovek uz nema ani chut ist na dovolenku ked ho tam toto caka
sťažovať sa, sťažovať sa, stazovat sa. Netreba sa bat požiadať o pomoc personal, plavcika, sluzbu, recepciu. Neviem, kde ste boli, ale my cestujeme výhradne do kvalitných zariadení a drahších hotelov s kvalitnými službami. Tam sa eliminuje riziko nepravia a arogancie. Nehovorím, ze je to zaruka kvality, lebo blbcov nájdeš aj v Hoteli Ritz, ale mas aspon záruku, ze tvoju sťažnosť budu riešiť. Dalej, vzdy davam recenziu a vzdy si aj recenzie pred plánovaním dovolenky prečítam. A zasadne nechodim do 3 hviezdička hotelov ani penziónov resp sa im vyhybam. A ak mam akýkoľvek problém s ľuďmi, vzdy davam podnet. A vzdy sa vyrieši. Takže tak.
@muchotrafka298 ja radšej beriem fakt veľké hotely, lebo nemam chuť dostať od niekoho po hlave, že mu obsadim lehátka. My napríklad keď aj Behneme cez deň k bazénu od mora , tak lehátko ani nechcem . Som vo vode alebo v bare , však nepotrebujem tristo lehátok všade naokolo
@lakebabe mna vytaca to, ze niekto si obsadi kludne aj 4-6 lehatok sucasne (pri mori, bazene, v zahrade) a na plaz vobec nepride. Ja ked tam lezim, tak tam lezim, od rana do poobedia, potom idem prec a beriem veci.Ale zazila som aj to, ze v cabanas po 2 hodinach, co tam nikto nebol zbierali veci na kopu a manager to mal v kancelarii.
...ale nehovorte😳😳a kto na tých lehatkach, keď všetko v preplnených Tatrách?🤭 veď všade čítam, že pri mori prázdno
@muchotrafka298 presne toto som písala aj ja. My si ráno obsadíme lehátka, keď ideme na pláž, teda tam rovno aj ostávame. Na obed sa ideme najesť, to tam veci necháme. Celý deň sme proste pri mori. Ale keď ideme kvôli deťom okolo štvrtej/piatej k bazénu, zbalíme veci pri mori a presunieme sa. Pri bazéne už hľadáme len jedno lehátko, príp. stoličku, kde si len veci zložíme… Nikdy sme si nedržali miesta tam aj tam, lebo však každý si rád niekde ľahne.
@gab1sol uplne rovnako to robim aj ja. Niektore dni, ze OK, sme pri bazene ked je chut, tak tam lezime zas cely den. Neblokujem tie lehatka, co nepotrebujem. Len zial, su aj ludia, co rano o 5,00 idu obsadit lehatka a vobec tam niekedy v ten den nepridu. A to mi dojde fakt take sebecke.
@muchotrafka298 však to, kde som tam mam dve lehátka a som tam cely deň, keď si odbehnem na hodinu na bazén zaplávať, neobsadzujem tam nič.
Aj u nás zbierali do vriec kto tam nebol napísal na vrece číslo slnečníku a mohol si si ho u nich vyzdvihnúť.
Ako mne je úplne jedno ci som vpredu ci vzadu a vzadu to mam aj bližšie vždy k wecku a do baru. Nechápem tomu ošialu.
@lakebabe a na kieho frasa su Ti lehatka, ked ides napriklad na vylet a nie si v tom rezorte cely den...lebo aj taku mam skusenost....takze tak. Mne je jasne, ze ked ma hotel kapacitu 500 ludi tak tam nevedia dat 500 lehatok, ale to by bolo jedine riesenie. Aj ked po skusenostiach si nemyslim, ze by to uplne vsetko vyriesilo, lebo zas by sa mlatili o tie vpredu.
Zvyknem si na dovolenke dat na uteraky gumicky na niektory z rohov uteráka. Presne aby sa nezamenili a ked sa nahodou doslo k nejakemu dialógu, to je moj uterak, tak som iba ukazala, ze pozrite sa, tu mam gumičku. Robim to uz roky, od niekoho som to odpozorovala a pacil sa mi ten napad. Na lehatka si davam aj kozmetickú taštičku alebo krem na opaľovanie aby videli, ze sme tam a nie su tam len položené uteraky ale je pravda, ze ja som typ, ze nikdy nechcem prve lehatko v rade. Lebo tam je hluk, deti vreštia, stale niekto chodi okolo, niekto sa prekrikuje 🙈🙈. Nikdy som nechapala tu bitku o prednú radu, lebo to je podla mna najhorsie miesto. Pri bazénoch nelezime nikdy, Cize tie natahovacky som neriesila. Co sa tyka upratovačiek, tak na 90% nerozumejú anglicky, skoro nikde. Ale spravidla sa reaguje na tie oznamenia na kľučku. Cize ak počuješ, ze beha upratovacka, daj rovno papierik nerušiť. Oni sa potom vratia neskor. Ale ak si na izbe a povies nie, beru to ako nie. Alebo sme ida dali vymenit uteraky, ze som jej podala spinave a ona mi dala ciste. Arogantných ludi som zazila kazdej národnosti ale pre mna boli naj deti Ruskej národnosti na Kréte. Kde som robila poriadky. A maly Rus mi hovori po rusky, ti nerozumiem a isiel pokracovat, skákal 12 rocny dobry 70 kg, medzi deticky do guľôčkového bazénika a bola tam tabula, iba do 3 rokov. Uz som cakala komu skoci na hlavu. Nechcela som sa ho chytit fyzicky, tak Tak som sa postavila pred neho a vravim “ty mne dobre rozumieť a ja nahnevam, tak mati nezachránit ta “ 🤣🤣🤣🤣 chlapec bol v sekunde prec a kym som tam bola ja, neprisiel spat.
@barborachors sme v päť hviezdickovom hoteli a recenzie na hotel sú dobré. Napríklad išli sme na obed. Dcéra si nabrala jest, sadla si k stolu a prišla staršia pani, hodila 2 tasky na stôl a začala na ňu kričať, že nech si ide nájsť stôl inde, že ona chce sedieť tu. Čašníci si však dcéru zastali a pani povedali nech neobtazuje hostí. Ona začala kričať, že pozná ich nadriadených a pôjde sa na nich sťažovať. No otras.
@betulinka1 to je dobré 🙂
Preboha to co tam mate za magorov😄 tam uz asi slnko udiera na hlavu
@lakebabe no ja tomu nerozumiem. Fakt prvý krát stretávame takýchto magorov. Ale našťastie je tu väčšina normálna. Aj personál je ok. Ale sme radi, že o 2 dni deme domov🙂
My sme mali toto minulý rok v Turecku, top hotel ale nemecké vedenie a 90 percent osadenstva boli Nemci. Cítila som sa ako v blázinci, po raňajkách raz po nás začala vrieskat riaditeľova matka Nemka na celú restiku, že sme krivo zasunuli stoličky. Chodila tam celú dovolenku ako gestapo. Dokonca sa bola pýtať na recepcii prečo tam ubytovali Rusov😄 stara si myslela, že sme Rusi lebo tak vyzerám a nevedela ze ju rozumiem po nemecky. To boli dva týždne ako v blázinci ako tam chodila každého terorizivat, aby po sebe upratal stôl alebo zásuval stoličky 😄
@lakebabe no to ste mali tiež veselo, našťastie tu je personál super.
To hej vždy sa čosi vyskytne 😄
My sme vyplatili 20EUR na deň za veľké lehátko pre dvoch pri bazéne, pred raňajkami sme to boli skontrolovať, všetko bolo v poriadku. Prišli sme po raňajkách, tak na našom lehátku boli povykladaní iní ľudia, navyše tam fajčili. Čerešničkou na torte bolo, že náš slnečník, ktorý patril k tomu lehátku šľohol nejaký chlap a odtiahol si ho asi o 20m inde k svojmu lehátku, ktoré už nebolo platené.
Rodinka, čo bola vycapená na našom mieste sa tvárila že nerozumie anglicky, keď sme im hovorili, že to je naše miesto. Zrazu začali rozumieť, keď sme zavolali plavčíka. Nuž a po slnečník som si s dostatočne vytočeným výrazom v tvári skočil osobne sám. Som pomerne vysoký a mám asi 140kg, takže ten týpek, ktorý ležal na tom lehátku pod mojim slnečníkom ani nepípol, keď ma zbadal ako som ho rozčúlene schmatol preč. 😁 Potom bol kľud 😉
Iné osobné veci ste kde mali, keď nie na lehátku?
Samozrejme čo sa týka upratovačky, volali sme na recepciu, že zabudli upratať, nech nám aspoň uteráky prídu vymeniť.