Nikdy sme neboli na Orave a tento rok by som to chcela zmeniť. Moja predstava je ísť vlakom (nechceme šoférovať a riesit parkovanie) chceme kvalitne služby (ciste luxusne ubytovanie a dobrá strava). Veľmi nenáročná turistika, pozriet hrad neviem co ešte by sa dalo? Viete poradiť kde v ktorej oblasti sa ubytovať aby sme sa tam dostali verejnou dopravou? Ubytovanie kde ste boli spokojní alebo viete o ňom. Pripadne program.
@zeldia krásny hotel Green na Kubinskej holi, avšak bez MHD, tá je o dosť nižšie. Na Kubínskej je ale stále čo robiť, či v lete alebo v zime. Prípadne hotel Park a penzión Koliba(rozprávkové domčeky, pozrite na nete) v Dolnom Kubíne.
Z DK máte blízko do Oravského Podzámku(vlak aj bus), na Oravskú Priehradu(bus)
Zázrivá, prípadne kúsok ďalej Terchová..
Túry z okolia DK a širšieho okolia -Choč, Vyšnokubínske skalky, Kubínska hoľa...
Ak chcete cestovať bez auta tak sa musíte vyzbrojiť trpezlivosťou, rozplánovať každý deň. Prípadne na dlhšie výlety požičať auto(napr. na výlet na neďaleký Liptov, 17 km je RK kde sú pekné tury na Hrabovo atď.
Kúpanie-aquarelax DK(malo muziky za veĺa peňazí) Oravice, Tatralandia LM, Bešeňová.
Ahoj zalezi aj aky program vas bavi (lyzovacka na Kubinskej ci v Zuberci ,vlacik v Or.Lesnej alebo Slanicky ostrov umenia)
zijem na Orave vela mam pochodene ale neni šanca ze vystupis z vlaku a najdes ubytko na urovni 😔 to si radsej odskocime vzdy do Polska (Zakopane,Bielsko,Zywiec…) smutne ale realita
Ahojte dievčatá. Dakujem za info, nechceme brat auto chceme len oddychovať a zabudla som napisat že myslim letnú dovolenku napr jún. Nemusime aní veľa chodit mimo trás ktoré pôjdu od hotela - jednoducho len byt a oddýchnuť si, pripadne ten hrad pozriet. My pôjdeme s batohmi na chrbte tak teoreticky od vlaku dôjdeme do hotela aj peso? alebo hotel pošle auto? Vezmeme taxík do hotela od stanice? To zvládneme neako, či nie?
@zeldia Bez auta by som určite nešla. Dostať sa k tým top ubytovaniam bude komplikované verejnou dopravou. No ak sa chcete veľa nachodiť, tak do toho.
Ubytko - Hotel Park v DK, Palatín v Oravskom Podzámku, Oravský háj, Koliba v DK, Oravice (ubytko priamo v aquaparku), Green na Kubínskej holi, Villa Helia...
@zeldia mne sa páčilo v Zuberci a odtiaľ sme chodili na Roháčske lesa, hrad, Oravsku priehradu , ale neviem si to predstaviť bez auta.Mne sa tam viac páčilo ako v Tatrách.Aj v Zuberci máš veľa kvalitných ubytovaní na Oravskej priehrade priamo v prístave bol pekný hotel s výhľadom na priehradu
@dianaana lebo ja nesoferujem a muz síce jazdí ale je to príležitostný vodič a z KE je to pre “nešoférov” šoférovať daleko🙂 ja to myslim tak vystupim z vlaku neako sa dopravim do hotela a tam sa vystravujeme nic nám netreba nakupovat v potravinách o jedlo sa nestarám stara sa hotel. A z toho hotela pôjdem na dvoj - trojhodinovu prechadzku na nesky kopec alebo niekde tam okolo do lesa alebo kam 🙂)) a myslim tri štyri dni ved nemusim byt úplne vsade a vsetko vidiet 😉 nechcem byt jeden den v Bešeňovej druhy v Tatralandii tretí na oravskom hrade. Normálny lepší hotel kde sa dostanem peso, taxíkom od stanice s tam budem chodit okolo😉
@luccija aj ja si to myslim že aj nám sa bude pacit viac ako v Tatrach (vysoké mám prejdené skoro cele viackrát, nízke tak okrajovo) ale už ma to nebavi aj to množstvo ľudí a hlavne už som tam bola a na Orave nie. Ešte k tomu autu, kolega býval kdesi v chate a rano štartuje auto a nic - kuna mu prehrýzla v aute neake droty🙂))
Alebo myslite si že to nezvládneme bez autá? Že mám blby nápad a radšej ísť inam?
@zeldia Len vystúpiš v Zuberci a k ubytku to môže byť ešte poriadna prechádzka.
@zeldia Keby si napísala, že auto nemáte, tak pochopím. Ale vy ho máte, muž má vodičák, ale netrúfa si? Ja som pred XY rokmi bola tiež príležitostná šoférka, ak sa to dá vôbec tak povedať. A prekonala som sa a išla cez 3/4 Slovenska, bola to dovolenka s viacerými zastávkami na rôznych miestach. Išla som len s mamou - nešoférkou, tak som nemala inú možnosť. Vlakom, či autobusmi by sme sa nedostali nikam. Na Orave som bola viackrát, milujem to tam. Ale bez auta by som vážne nešla.
@zuzanockamt ale to by nám nevadilo ja neviem tri km prejdeme peso furt sedíme pri PC len nám to prospeje.
Otazka znie že kam? Vôbec to nepoznám nikdy som tam nebola tak viem googlit len som chcela neaky tip od domácich pripadne od dovolenkárov kde sa vam pacilo v akom hoteli. Ale Dakujem za všetky príspevky.
@zeldia Ale veď keď ste unavení a nechcete nič robiť, tak auto ti práveže veľmi uľahčí život. Mne sa nechce veriť, že jeden chlap, predpokladám, že mladý, má problém odšoférovať z Košíc na Oravu. Ale keď chceš, trmácajte sa vlakmi a následne autobusmi a potom ešte peši, so všetkou batožinou. My ti to tu nepíšeme preto, že ti chceme zle, ale práve naopak.
Veď v pohode, keď si s tým, OK, že vystúpiš na zastávke a hotel potom hodinku chôdze, tak choďte vlakom/busom. Prídete do hotela a potom sa budete motať okolo, no. Len to potom sa nemusíš trepať na Oravu, môžeš ísť bárskde okolo Košíc do hotela a tam oddychovať 🤷♀️. Ja už keď niekde idem, tak to tam chcem aj pokukať trochu a nie len sa krútiť okolo hotela a riešiť transporty. Šak nie je to Afrika, ale nejakú mega super user friendly dopravu nečakaj. Orava je inak krásna, je škoda byť v jednom hoteli a chodiť okolo, podľa mňa.
Baby vy ste ma tu úplne zničili, naozaj to nezvládneme? Lebo viete keď rátam 5 noci dva dni z toho cesta že nema to zmysel že les a hotel mám aj pri Prešove? Normalne ste ma zdeptali☹
@zeldia Presne tak. Ak chceš len hotel a prechádzať sa dookola,tak ti stačí ostať doma na východe. Orava je úžasná, je tam toho veľa, no určite ísť autom,aby ste to stihli absolvovať.
@zeldia 😁 Ach, tak to som netušila, myslela som, že keď je príležitostný vodič, tak bude mladý. No ale tým viac som prekvapená, že si netrúfa. Myslím, že to zvládne bez problémov a dodá mu to sebavedomie na ďalšie cesty.
Ja som toho veľa nacestovala po Slovensku, ako študentka, bez auta. Ale to boli iné časy. Raz som takto zostala trčať v malej dedinke v Slovenskom Raji, odkiaľ už v ten deň nešiel žiadny spoj. Išla som vtedy stopom, v tých časoch bežná vec. Dnes si to už neviem predstaviť.
@zeldia
Tak ja nechápem, načo chceš ísť do hotela na Oravu, keď chceš byť v hoteli a chodiť okolo po lese. Šak to je blbosť. Keď idem na Oravu, idem tam na to, že si to chcem pozrieť. Keď potrebujete nejaký reset a síce, sedieť v hoteli a chodiť okolo, ic do hotela v okolí Košíc/Prešova, načo sa trepať na Oravu. Mne to nedáva zmysel 🤷♀️.
@zeldia Vidíš, sama píšeš, že dva dni z toho cesta. Keby ste išli autom, z Košíc ste na Orave za dve hodiny a štvrť. Z Prešova pod dve hodiny. (Keď dám do navigácie cieľ Oravský Podzámok.) Nehovoriac o tom, že cestou tam, či späť, si môžete urobiť zastávku vo Vysokých Tatrách, napríklad. Alebo hocikde, kde budete chcieť. Oproti vlakom, či autobusom neporovnateľná sloboda.
nechceli sme ta zdeptat. len ti priblížiť co si možno nevies ani prestaviť . ten zuberec by sa ešte dal. odporúčila by som ti kolibu Josu. pekne ubytovanie, výborná strava aj menši wellnes. rozhodne ale nie luxus. tým slovkom si ma trochu vydesila 🙂 tam by ste mohli urobiť nejaké túry. ale napríklad na skanzen-Brestovu je to myslím z dediny okolo 4km. ak by ste chceli aj Tatliacku alebo vodopád. nechodíte kilometre a stále to nie je tura na kopec. autom si prídeš do bližšieho východiskoveho bodu.
potom kebyže chcete ísť pozrieť hrad alebo priehradu. dostať sa tam autobusom ...neviem ci vôbec ide priamy spoj. ja za seba neviem si predstaviť ten stres napríklad práve na hrade rozmýšľať ci stihnem možno jedniny autobus naspat. mimochodom aj hrad naprikad len od pokladní ku vstupnej bráne je celkom kopček . proste sa uchodite a malo uvidíte. ale ak to beriete ze aj cesta je zážitok... 🙂 teraz ma napadlo...dokonca cez prázdniny ani nechodia všetky spoje ako cez školský rok 🤷🏻♀️
@zeldia žijem na Orave a určite by som každému doporučila prísť sa sem aspoň pozrieť. lebo je tu nádherne ❤ a je čo robit v zime aj v lete. akurát si neviem celkom predstaviť presúvať sa verejnou dopravou. keď si predstavím len cestu vlakom, tak neviem o žiadnom kvalitnom a už tobôž nie luxusnom ubytovani v blízkosti vlakovej stanice. k lepším hotelom sa nedostanete asi ani autobusom, jedine ak tak možno taxíkom. pohodlnejšie by ste to mali autom, aj čo sa týka presunu k jednotlivým atrakciam.... ale možno sa mýlim a niekto ti dá fajn tip