Ahojte baby kde na nete zozeniem kvalitne zatemnovacie zavesy? Diik
@dajana40 ikea. Uplne zatemnia, na tmu. Pozri web, z jednej strany su cierne.
@dajana40 tieto som myslela. Maju ich dokonca v akcii teraz. Maju len sedo modre, ale fakt zatemnia. Je tam aj foto tej ciernej,, je to ako folia, neprepusti ziadne svetlo a odraza aj teplo trosku.
https://www.mybesthome.cz/zatemnujici-zavesy-bl...
ja mám odtiaľto
@janula12345 Zavesy nezatemnia - hore dole po krajoch mas fugy. Zatemnovacie rolety maju po krajoch prilepene bocnice a dole maju listu s gumou ktora prilahne na dolny okraj okna takze nemas medzery kadial svieti slnko.
@hiro ahoj, autorka sa pytala konkretne na zavesy. Preto som odporucila tie, s ktorymi mam skusenost. Ja nepropagujem ziadny produkt, netreba negovat prispevok. Iba som reagovala na otazku. A myslim, ze zo zavesov je to ohladne zatemnenia topka. Hore ani dole fugy nemam, pretoze zaves zacina predsa nad oknom a mam ich az po zem, doslova konce lezia. Ale samozrejme ak ide o uplne zatemnenie, mam vonkajsie zaluzie a to je s vnutornymi roletkami neporovnatelne. To uz je cista tma. Ale na to sa autorka nepyta. 👌
Ked zavesy tak zavesy, ak chce len to tak dobre a spravne radis 🙂
Neporovnatelne s vonkajsimi zaluziami? No neviem, tieto zatemnovacie maju na druhej strane foliu, nieco ako alobal, takze ani ked lampasom cez ne zasvietis tak ani naznak svetla neprejde. A naopak vecer ked pozries do okna tak nevidis ci dnu je svetlo zaznute. A zavesy? Ok, dole sa ti suchaju, povedzme tadial svetlo neprejde. Ale suchaju sa ti aj po povale ze tam nie je strbinka? A kraje ako? Jedine ze ked sa zatiahnu na celu stenu - od steny po stenu ze sa tak natesno dotknu ze tam tiez neostane strbina...
zatemnovacie zavesy (niekde ich volaju aj black out) maju vsade tam kde maju zavesy... google ti najde. Ja som enmala ziadnu foliu, bol zaves krasny jednofarebny.. a neprepustil ZIADNE svetlo. Tma ako v rohu tam bola.. koncilo to cca 2,5cm nad zemou, hore bol garnize nad oknom a z nikade nic nepresvitalo :DDD Len google mi vyhodi kopu vysledkov... ja som si vybrala latku a usili mi moj rozmer presne... kedze je rozdiel ci kupujes zaves na 80cm okno alebo na 3m okno, ci to budes mat zavesene na tyci, alebo kolajniciach, ci stipce, haciky...
@simca06022011 v tomto si dovolim nesuhlasit, ak su zavesy, oni svetlo prepustia po bokoch, iba ak su nariasene a tahaju sa dost po boku a vyske okna.
@mirage suhlasit nemusis, ja to mam doma, cize velmi dobre viem co to dokaze a ako to vyzera. Riadny zaves ma byt nariaseny a ma zakryt okno, rovnako ako aj zaclona ma byt nariasena :D to ze niektori nevedia ako ma zaves vyzerat a davaju to len ako taky kus handry na okno je ina vec :D blackout zavesy plne nahradzuju zaluzie. AK su urobene tak ako maju byt. Tj spravny rozmer na okno... (ale to nie je len o funkcnosti, to je aj o estetickej stranke)
@janula12345 niektore nemaju tu stranu ciernu, ale maju tuto foliu/alebo speci tkanu latku/ vnutri, medzi dvoma latkami. Cize ten zaves je pekny farebny z oboch stran.
@simca06022011 ono to su nejake smernice o tom, ako ma vyzerat zaves?? aj ja ich mam doma, a dobre nariasene, a husto tkana latka, zvnutra cierna. Nestali malo. Zvrchu aj zboku su dobrych 20 cm po stenach, a tma uplna nie je.
@mirage 🙂))) smernice nie su... ale dizajneri na to maju svoj nazor... urcite take dva 50cm zdrapy latky po bokoch okna zviazane maslickou, kratke po parapet nesplnaju tieto predstavy o zavese :D To si uz asi urcite niekde videla... bezne to maju ozdobu v restikach. Urcite ak to chce niekto ako esteticky doplnok je mu to jedno a da si co sa mu paci.. ale ak treba rieist zatemnenie, tak treba aj to riesit. A druha strana.. kto potrebuje totalnu tmu cez den? ja som prave nechvala trochu odhrnute vzdy, lebo by som sa prizabila po tme malu hladat v izbe :D CIze sme mali šero v izbe. A v noci detto.
@simca06022011 no vidis, lebo najskor pises ze tma ako v rohu a teraz, ze sero. Je to rozdiel. A take tie o nicom zavesy len na dekoraciu spominas iba ty..
@mirage ja hovorím ze si nechám a odtiahnute naschvál, aby sme mali šero. Čítať sa treba naučiť.
@simca06022011 mne sa velmi paci toto slovne dotahovanie o uplnej hovadine 🙂 Su hotely, kde sa ta latka taha od stropu, a presahuje aj 50 cm po bokoch, a je velmi nariasena. Tam sme mali totalnu tmu, ale pochybujem, ze mas na zavesoch tolko metrov latky.
@mirage mám. A nenatahujem sa, ty si napisala, ze nemam tmu ale sero.. ked som pisala uplne o dacom inom... čiže ak sa ti nepaci dotahovanie, tak to nerob 🙂
Najlepšie je podľa mňa sa ísť pozrieť priamo na tie závesy do predajne, ja nemám odvahu tieto veci kupovať cez internet. Prvé sivé som kúpila v jysku, len bolo to také trochu plyšové a som niečo zachytila a mám tam očko a som z toho nervózna 😀
@simca06022011 simca a co je teda naj? Nacom je najlepsie to mat zavesene?
@dajana40 ahoj, ja mam asi dva mesiace kupene. V IKEA, tmavozelene volaju sa tusim BLAHUVA. Skvele zatemnuju. Svagrinej som tam kupovala horcicove. Kvalita skvela, jedina nevyhoda je ze si ich musis skratit, vsetky maju dlzku 3 metre. Ale to som doma zvladla lavou zadnou. Takze za mna IKEA.
Zatemnovaci kupi hocikde aj napr.mobelix. mam z ikei,nedam na ne dopustit,zatemnia a neprepustaju slnecne luce
@ikaika My sme ich kupovali asi tak pred 12 rokmi... Takze uz neviem. Normalne roletky neboli moc drahe ale tieto zatemnovacie boli zo 2-3x drahsie. A raz sme len dokupovali zatemnovacie namiesto normalnych, prisli, vymenili. A mechanizmus maju tak isto rozny, ci na retiazky, elekticky pohon atd...
ja v jysku som videla také, aj sa chystám ich kúpiť, len neviem či 30 euro za jeden záves je v pohode cena alebo či aj za menšie peniaze sa dajú kúpiť? 🙂
Orion, perfektne. Predavaju sa taketo rolety asi aj pod inymi nazvami.