Zapáchajúce prádlo zo šušičky

desgaire
17. máj 2022

Ahojte baby, nemate nahodou niektora skusenost? V poslednom case sa mi viackrat stalo,ze som zo susicky vytiahla smradlave pradlo, trosku vonia ako zatuchlina alebo ako to popisat...Pritom asi rok pouzivam rovnaku avivaz aj gel, nic som nezmenila na davkovani, volbe materialov atd. Dnes sa mi zdalo,ze po oprani som citila avivaz, takze v pracke asi nie je problem,muz pozeral aj filter a bol ok...teraz susicka skoncila, po par minutach som vybrala susicku, vsetko bolo vysusene, ale smrdi to :( neviete poradit daku fintu? Aj pracku aj susicku pouzivam 2 roky...Dakujem krasne 🙂

andreagartnerova
17. máj 2022

Do sušičky sa nemá používať aviváž, aspoň tak nám povedali. Pozrel všetky filtre? Mám Bosch a má tri.

simca06022011
17. máj 2022

Nie, nikdy sa mi nestalo aby čerstvo oprane pradlo, kt. Vôňalo a hned som ho dala do susicky, vysusila smrdelo. Zatuchlinou jedine ak som zabudla na to pradlo mokre alebo sa proste zle vypralo (co sa mi stalo ked som plnu práčku dala na kratky program, nízku teplotu). Môže to byt aj avivazou. Riadne to vyper este raz bez avivaze a vyskusaj, mozno pomôže. Asi nic ine len skusat ti nezostáva, moze to byt mozno aj iné...
Inak ak by filtre boli problém moja sušička by dala vedieť, ze treba vyčistiť..

kittykat22
17. máj 2022

@desgaire avivaz nesmie pouzivat pri susicke. Ved tam budes mat vsade plesen 😲 Necitala si navod?

desgaire
autor
18. máj 2022

@kittykat22 ani ekologicka setrna avivaz? lebo pouzivam ekologicku drogeriu a ten praci gel je v podstate bez vone, neviem si predstavit prat iba v nom...

desgaire
autor
18. máj 2022

@kittykat22 a kde vsade mam pozriet ci tam nie je plesen prosim ta? v tom bubne ci?

andrea_82
18. máj 2022

môžeš používať olejové parfémy, tie môžu ísť aj do sušičky
https://www.vonavydomov.eu/olejove-parfemy-do-p...
https://www.puellavone.sk/parfumy-na-pranie/

janage
18. máj 2022

@desgaire tam podla mňa nejde o to ci je to bio, eko....
To máš tak ako keď raz niekto nemôže citrusy, tak tiež je jedno ci sú bio alebo nie. Škodia.

kp7333
18. máj 2022

@desgaire Nam opravar susicky povedal, ze avivaz a gelove pracie prostriedky zanasaju pracku aj susicku. Tie gely sa usadzuju vo vani cerpadla na susicke - aj mi to ukazoval, vyzeralo to ako sliz. Okrem toho, ze to nici spotrebice, sposobuje to zapach, ked sa to rozklada. Tak isto v hadici pracky sa mozu rozkladat usadene gely a to tiez smrdi. Je lepsie pouzivat prasok na pranie a ak treba avivaz, tak pustim potom este extra plachanie.

desgaire
autor
18. máj 2022

@kp7333 a da sa ten sliz este odstranit?

desgaire
autor
18. máj 2022

dakujem vam baby 🙂 skusim to poumyvat a kupim iba praci prasok a bez avivaze...dakujem za pomoc 🙂

srferreira
18. máj 2022

No zeny neviem. Mam susicku a pracku 10 rokov. A su ako nove. Pouzivam avivaz stale, aj do susicky a nikdy mi pradlo nesmrdelo. Susicka mi sama o sebe vonia a to ma nejaky ten rok sa sebou. A tiez nemam v navode, ze sa avivaz nesmie pouzivat 🤷‍♀️ Sama som prekvapena co pisete a nevedela som o tom. Ja mam rada, ked pradlo vonia.

andrea_82
18. máj 2022

@kp7333 my sme s gélovými prostriedkami nikdy nemali problém. Ale odkedy sme sa presťahovali, tak nemôžem dlhodobo používať gel ani do umývačky riadu ani do práčky. Počas používania mi potom spotrebič smrdí. Prešla som na práškové tablety (aj do umývačky aj do práčky) a problém prestal. Takže som si tiež istá, že to bolo z gélových prostriedkov.

mondolina
18. máj 2022

môže sa dávať aviváž, dôležité je čistiť filtre.
https://www.prevysavace.sk/mozem-pouzit-avivaz-...

andrejka1974
18. máj 2022

@desgaire do sušičky sa nikdy nič nedáva iba do práčky

yomiko
18. máj 2022

Ja som mala rovnaký problém, hlavne so športovým syntetickým oblečením a ano, ako tu baby už písali na vine bola aviváž 🙂

kittykat22
18. máj 2022

@mondolina ja ked davam avivaz vynimocne tak mi potom smrdi susicka - tak ich nedavam vobec. Filtre cistim pravidelne. Ale mna odradza ako vzdy kde sa leje avivaz vznika plesen v tej nadrzke v pracke. Schvalne sa pozri, ci ju tam nemas.

kittykat22
18. máj 2022

@desgaire vycisti hlavne filtre a nechaj to tak. Ked budes presusat horucim vzduchom tak by to mohlo byt v pohode. Pisala som vyssie - tak kde sa leje avivaz v pracke tak vznika plesen. Zostava tam zbytkova avivaz a ako je tam vlhko, tak sa vytvara plesen. Nechces vymenit gelove cist. prostriedky za praskove? Tie lepsie cistia a nezostava gel na pradle - nebude ti pachnut. Na biele ti mozem doporucit Ariel mountain spring. Nedavaj ho na farebne ako normalne vytiahne farby 🙂

lenkadenisa
18. máj 2022

@desgaire skús umyť sušičku octom

simca06022011
18. máj 2022

Pouzivam výlučne gely a nemam žiadne opisovane problemy. Treba skusit tie na studené pranie, napr. Novinku som niekde videla od persilu? Alebo prat aj na vysokých teplotach. Pracku mam čistú a tiptop. A to flakam uz aj čistenie 😂 roky sa cistila cca kazde 3m, teraz ledva raz za polroka. Do prachov by som nešla uz nikdy, mam automaticle dávkovanie v práčke nalejem liter gelu/dvoch alebo avivaze do davkovacov a nestaram sa... Susicka v pohode. Pouzivam guľu s parfumom do nej ak velmi treba. Ale inak prachy talianske napr. Voňajú super aj bez aviváže. Teraz testujem parfumy do prania ale popravde v susicke ich velmi necitit a na susiaku citit ale pradlo nie je makkr ako od avivaze. Len vzdy mam kombinaciu s persilom/arielom lebo objem/cena 😁

zuzuliennka1
18. máj 2022

@desgaire avivaz pri susicke nie, nijaka. Na prevonanie existuju vone - das to do prania, do nadobky kam aj avivaz.
Pouzivam zn. Herbow. “Prezije” to pranie, vonia to poriadne, po vysuseni mi veci vonaju v skrini az kym ich neobleciem.
Tieto vone dostat kupit v DM, aj v Teta drogerie.
Jo a este pouzivam spolu s pracim gelom aj Calgon. Jednak preto, ze mame tvrdu vodu a tiez na ochranu pracky. V DMke dostat kupit aj lacnejsiu variantu tohto gelu, dmkova znacka denkmit

zuzuliennka1
18. máj 2022

toto je ten gel

desgaire
autor
18. máj 2022

no z toho co pisete mi napada,ze sme sa pred par mesiacmi stahovali a u svokrovcov sme mali studnicnu vodu a teraz obecnu...ze by mohla aj kvalita vody toto ovplyvnit? kazdopadne vyskusam vase rady a tesim sa na opat vonave pradlo, navyse sa o par mesiacov narodi babatko tak bude potrebovat ciste vecicky

evica17
18. máj 2022

Baby, kdesi som.citala ze na uteraky sa nema pouzivat avivaz, ze to.znizuje ich savost. Moze z avivaze vsak.aj uterak amrdiet , ze raz sa donho clovek.osusi a smrdi ? Tie co som.nikdy neprala v avivazi nesmrdia a iba ten co sa pral v avivazi tak puchne

janage
18. máj 2022

@evica17 skus miesto avivaze ocot alebo sanytol dezinfekciu na prádlo.

kp7333
18. máj 2022

@desgaire ano, on vycistil vanu cerpadla, trvalo to asi hodinu, lebo je k tomu zly pristup - rozobral susicku zozadu a potom do vane cerpadla striekal cistu vodu a odsaval striekackou. My mame susicku Bosch, u inych znaciek to moze byt inak.

evica17
18. máj 2022

@janage cize mi to vytiahne ten pach z uteraka ?

kp7333
18. máj 2022

@evica17 aky pach? uterak oprany na 60 stupnov s praskom na pranie predsa po vytiahnuti zo susicky voni. Uteraky periem vzdy bez avivaze a nikdy nezapachaju. Naopak po vytiahnuti so susicky su vonave a makke.

evica17
18. máj 2022

@kp7333 vonia po oprati, raz sa donho utriem a uz smrdi zatuchlinou....ostatne toto nerobia.
Ten jeden dala svokra muzovi, co pouzival ked tam este byval a ona prala v avivazi, ja neperiem
Tak neviem ci je to tym

engynka
18. máj 2022

@desgaire to bude praveze tou avivazou. Ked dlhodobo pouzivas avivaz tak sa usadza a nasledne zacne tuchnut. Najviac je to citit pri ciernom pradle. Treba vycistit pracku/susicku staci octom a sodou bikarbonou, vyprat na prazdno aj s octom aby to vsade preslo.
Skus pohladat diskusie a clanky. Raz som myslim ze tu na MK nasla staru diskusiu kde o tom pisal nejaky pan co dlhe roky robil v cistiarni. Tam to popisal cely ten proces preco pradlo smrdi a ako sa toho zbavit. Ale v skratke je to dlhodobym pouzivanim avivaze. Odskusane same na sebe a potvrdilo sa mi to a od vtedy ziadna avivaz a popravde vobec mi to nechyba. Mozno pradlo nevinia tak intenzivne ale staci predsa ze je ciste.

evica17
18. máj 2022

@engynka a plati to aj o gelovych pracich praskoch ?