Plánujeme prerábať kuchyňu aj s linkou a potrebovala by som posunúť varnú dosku tak, ze bude pred oknom. Teraz je digestor hneď vedľa okna a pod ním varná doska.
Ma niekto skúsenosti s varnou doskou pred oknom? Hlavne nevýhody? A druhá vec, neviem vymyslieť digestor k tomu. Ak by sme dali nejaký fixný, nebude sa dať otvoriť okno (okno otváram naplno len na umytie, bežne len vetracku). Nejaký výsuvný, našla som len vysúvacie dopredu. Stropný, manželovi sa nepozdáva. Zabudovaný do linky, musel by sa sa robiť nový vyvod von cez stenu (teraz je vyvod pod stropom...). Tie digestory, čo sú súčasťou varnej dosky, pre nás je to pridrahe riešenie...
Nechcem od nikoho, aby hľadal na nete digestor a strácal čas našou linkou... Len ci nahodou niekto neriešil podobný problém a nevie jednoducho poradiť.. .. Dakujem.
A neda sa vymenit napriklad drez za varnu dosku? Lebo okrem digestora budes mat problem aj s tym ze ked ti nieco vyprskne tak to budes mat v kuse na okne, na kachlickach to tak nekrici ako na okne. Neviem mne to pride neprakticke. Fakt neviem poradit.
Ako ono chápem boli by to úpravy, no buď zabudovať digestor do linky, ten vyťahovací alebo teda dať skrinku nad okno. Naj by bol ten, čo je súčasťou varnej dosky, ale chápem to už sú iné pálky
Ja mam varnú dosku indukciu pod oknom. Digestor nemám.v lete okno dokorán v zime na vetracku keď varím alebo vyvetram na chvíľu počas varenia. Alebo keď dovarím.zalezi čo varím a aký smrad s toho je.
Nechcela som to veľmi fotiť, ale tak, keď potrebujetm poradiť, tak som aspoň trochu upratala.. 😂 Linku sme robili z posledných peňazí pred sťahovaním, pred 10 rokmi, nebola od začiatku dokončená a teraz to radšej prerobíme, potrebujeme odkladací priestor...
Varná doska má šírku 60, no chcem ju posunúť o cca 30 cm doprava a bude šírky 73 cm... Takže nebude úplne celá pod oknom. Vymeniť varnú dosku a umývadlo - je to dosť zložité, linka ide do rohu a v tej druhej časti je o 10 cm vyššia prac.doska (lepšie sa tak pracuje v umývadle, nie som úplne nízka)...
@bambulienka25 áno, potrebujem odkladací priestor. Celá kuchyňa je pomerne malá, keď sme stavali dom, mali sme 2 deti, teraz čakáme ôsme. 😂 Plus zahradka, veľa zavaram, robím sirupy, kečup... Nie je miesto na poháre a tak... A varím vždy vo väčšom hrnci, bežne 5, 6, 10 litrové..
No, bývame v takej lokalite, kde sa stále stavia... A popred kuchynské okno ide práve cesta, kadiaľ chodia nákladné autá... Ked je sucho, neprší, tak auto prejde a kudol prachu, piesku... Neviem si predstaviť takto variť a stále vetrať... Z praktických dôvodov. Inak vetrame často, lenže cez iné okná...
Ved daj stropny digestor ak uz tam mas aj vyvod a mozes s kludom davat skrinky aj vsetko. A dokonca neviem ktora znacka ma taku funkciu ze ked zapnes varnu dosku tak ti automaticky zapne aj digestor
ja mam dosku pod oknom a mam vysuvny digestor
@misiatko81 a funguje to? Nespini sa to viac? Keď som to videla prvýkrát na fotke, tak som si povedala, že toto nie, že stane sa, že niečo vykypi... A že si nechcem predstaviť to čistenie... Viem, to si myslím ja, netuším, aka je realita... Ešte som taky digestor naživo nevidela...
@misiatko81 ešte ma napadlo zabudovať ten digestor do tej vyvysenej časti, keďže okno začína vo vyššej úrovni ako prac.doska... Ako to máte Vy?
@ajsha123 ten digestor je az za varnou doskou, takze ak vykypi, to nejde na digestor.Ano, okno zacina tak 20 cm nad doskou. a mame hlavmne vyvedeny von z domu, takže taha jak blazen 🙂
@ajsha123 my sme akurát dnes začali robiť murovaný digestor,no máme retro kuchyn. Do toho priestoru nad oknom v pohode dáš výsuvný,len ti to musí urobiť niekto na mieru a je to dosť neekonomicke,lebo v podstate rozoberies kúpený digestor a prerobis.Pod strop nad oknom nezmestis.Manzel má stav.firmu,ak tak radia ľuďom tie tipy digestorov ktoré sa umiestňujú nad varné ostrovy.Tah je veľmi silný a fachčí to aj keď to nemáš priamo nad varnou doskou kvôli oknu.Ja by som zbehla do nejakej stavebnej firmy,dnes už ti vedia urobiť čokoľvek.Len cenovo je to trošku viac ako kúpiť a zavesiť hotovy
@kubkovamama tak to by som rada videla ten murovaný digestor, aj keď ja by som to nevyužila ☺️
Manžel síce nemá stavebnú firmu, ale je stav.inžinier, akurat z iného fachu. Takže on sa tomu rozumie a musí to vyhovovať normám 😁 ale skúsenosti nemá. Radil nám človek, čo navrhuje kuch.linky v štúdiu.... On navrhoval len tie zabudované digestory. Ale pred chvíľou sme s ním volali a dáme tam asi ten stropný digestor. Ak sa zmestí... Niečo vymyslíme. Ďakujem.
@silviarep nie nemám , my máme na okne aj žalúzie tie povytahujem vyššie keď varimkoli tej pare mastnej atď .okno sa lahhsie umyje ako žalúzie 🙈ale na okno mi nefrka nič ,ja mám indukciu ,kúsok pracovnej dosky ,parapeta a až potom okno .čiže je ďalej od indukcie .ale umývam okno rovnako ako aj každé iné ,nič extra. Poobede ak nezabudnem odfotim
Inak ja mám otázku na tieto varné dosky.Aj my o nej uvažujeme ale nevieme či indukciu alebo sklokeramiku.Doteraz sme mali sklokeramický sporák.A teraz tá otázka možno sa budem pýtať ako dilino ale tá doska tá sa tam ako dáva to sa tam len tak položi na linku alebo sa musi vrch tej linky nejak odrezať😀 proste nemáme s tým skúsenosti.To potom musi dojsť elektrikár zapojiť?
Mate nad oknom skrinku? Alebo mate velke okno a skrinka nad nim uz nieje?