Ako ustielate v spálni? Máte prehoz cez posteľ alebo dávate periny do postele. Mne sa veľmi páčia tie katalógové obrazky posteľ prekrytá prehozom, ozdobné vankúše ladiace zavesy a tapeta…. Chystám sa povymieňat a vynoviť obliečky tak premýšľam do čoho investovať lebo nie som si ista že budem každý den aranžovat spálňu a chcem vedieť či to niekto reálne aj robi doma. Ja rano len opravím vankúše usteliem paplony ktore nechám na posteli a prehoz nemam. Ako to máte vy?
Ja som teraz v novom tiež mala v pláne kúpiť prehoz cez posteľ ale uz roky som zvyknutá keď vstanem prehodím paplón a nechám vetrať a večer už len do postele. Tak asi toľko témy bude U mňa s prehozom 🤣 by mňa večer keď som KO absolútne nebavilo všetky tie deko vankúše dat preč a prehoz poskladať 🙈
@viestta presne tak aj ja robim. navyse je dokazane, ze postielanie podporuje rast roztocov a pod. Proste tie paplony a matrace musia dychat, presusit sa..
Za mna je prehoz velka zbytocnost, ozaj len do katalogu. Dalsia vec, ktoru este trrba prat 😀Ale chapem, ze niekomu to mozno naozaj spravi radost a da si s tym namahu kazdy den to pekne ustlat. Ja si teda radsej vyberiem pekne obliecky a postel si usteliem. A tesim sa z toho tu chvilu, kym mi to deti nerozhadzu 🙂😀
Prehoz pouzivame ako deku na gauc alebo v lete ako tenku prikryvku. Inak postele nechavam odostlane, nech sa vyvetraju.
@viestta
@simsalabim baby a kde prehodite tie periny keď nie cez posteľ ?
Tiez som chcela prehoz... je to pekne, ale upustila som od toho. Periny vobec nedychaju, nevetraju sa. Ja ich prehodim cez sirku postele a otvorim okno
Ja postielam periny,prehoz by ma nebavilo dávať každé ráno a navyše do spálne cez deň nechodíme,tak to je jedno a aj tak deti by tomu poradili zachvilu,ale svokra dáva ,každý ako chce.
A my sme kúpili prehozy,ale využívam to ako ochranu gauč pred deťmi,aby nebol špinavý napr.m to rôzne využitie
Ustielam len raz za rok keď má prísť návšteva. Celú noc sa potím, ktovie čo zo mňa vyjde a potom to mám na deň zadusiť paplonom a prehozom?
Opýtam sa hlúpo, aký je rozdiel medzi postlanim perín a prehodenim perín?
Lebo ja napr periny najprv vyvetrať a potom spravím ako bývajú v hoteloch klasický, žiadne labute a pod
Keď sa zobudím, tak otvorím okno do korán a nechám vyvetrať poriadne periny. Potom ich dám na seba a nechám ich tak. Dám vankúšiky, asi 3 kusy. Nehrotila by som to. Úprimne nechápem, že kde ti ľudia dávajú tých milión vankúšov.
Ale keď poriadne prevetras, tak pokojne môžeš postlat, nemusíš sa báť aj tých milión vankúšov
@hortenziaj bud ich prelozim akoby napoly, cize su pri nohach, kde sa clovek tak nepoti (takze stred matraca je volny), alebo ostanu odhrnute v strede... samozrejme, dokladne sa rano vetraju (taku hodinu).
v manzelskej spali len ulozim paplony a vankuse do normalneho tvaru. Pocas dna sa tam nezdrzujeme takze prehoz nepotrebujeme. U deti je to ine. Ustielahu paplony do suflika a na postel maju bud prehoz alebo deku lebo oni sa aj pocas dna valaju po posteli. Pred spanim vytiahnu paplony a vyvetrame.
Neustielam vôbec
@zeldia Prehoz by som davala na postel, na ktoru sa cez den sada, alebo sa nepouziva casto. V spalni mi to pride zbytocne, aj ked chaoem ludi, co to potrebuju mat tip top 😉. Ale neustlat postel vobec - by som tiez nezniesla...rano necham cca hodinku prevetrat (obcas periny hodim na tu hodinu rano na susiak na balkon), potom usteliem. Pre mna je dolezity aj vizualny efekt.
Mám prehoz, bol súčasťou postele, ako aj dva veľké dekoračné vankúše. Vankúše mám na úplne inej posteli v hosťovskej izbe a prehoz odložený, použila som ho možno 3x. Ráno len klasicky usteliem (alebo muž, proste kto má na to čas a urobí to prvý), paplóny preložím na polovicu, natrasiem vankúše. Ak treba, pozastrkujem plachtu, ak netreba, tak nie.
Doplním: rano otvorím okno na vetracku a nechám otvorene až do chvíle keď ideme spat v zime aj v lete zatvárať len keď veľmi fuka alebo je búrka a pod. V spálni väčšinou cez den nikto nieje velmi zriedkavo si ide chlap cez den ľahnúť na 15-30 minut to by si mohol aj na prehoz napr v nedeľu po obede. Ja som si práve myslela že je to hygienickejsie že nesada prach na posteľ druha vec je že ten prach ktorý cez den popadal na prehoz večer pri odkladani rozpylim po izbe. No presvedčili ste ma že mi nic netreba🙂
@zeldia prehoz nemám. Ráno otvorím okno a paplony preložím na koniec postele. Potom usteliem, ale paplony zlozím tak, aby nezakrývali celú plochu postele tj. bud ich preložím priečne na 2 krát a dám na koniec postele alebo ich zložím pozdlžne na tretinu/štvrtinu a dám do stredu prípadne po okrajoch.
Nemam ani prehoz ani nesteliem, Rano prehodim paplony nech sa vyvetraju aj paplony aj matrace, vecer si do postele lahneme.