Tip na práčku

15. dec 2024

Ahojte
Aké máte práčky prosím ?
Doteraz sme mali 2 x elektrolux vrchom plnenú.
Túto druhú máme dva roky.
Prestalo brať aviváž, vyčistili sme už všetko.
A začala búchať ako bláznivá.
Budem volať servisáka, áno, ale pre istotu sa chcem obzrieť po novej práčke.
Budem vďačná za každú vašu skúsenosť, odporúčanie, prípadne ktorej sa vyhnúť.
Ďakujem

ssimusska
15. dec 2024

Máme túto a tak isto od nich aj sušičku. Obrovská spokojnosť. https://www.aeg.cz/laundry/laundry/washing-mach...

lenka22031
15. dec 2024

Mame tuto a aj sušičku k nej. Mame ju rok a velka spokojnosť .https://m.alza.sk/samsung-ww90dg6u25lbu4-d12293...

deti95060810
15. dec 2024

LG - plnenie zboku
slim typ

madeincssr
15. dec 2024

Az sa mi z mnohych citanych (a zopar osobnych skusenosti z mojho okolia) zda, ze zvrchu plnene pracky su akesi problemovejsie. Spredu plnene Electrolux, ale aj LG su zvacsa dlhe roky bezproblemove. A to nehovorim o "zvucnejsich" znackach ako Bosch, AEG a drahych Miele.

autor
15. dec 2024

@madeincssr ja som bola s tou prvou veľmi spokojná ( rovnaký model, len teraz máme novší typ), preto sme druhú kúpili to isté.
Ale táto mi už týždeň žere nervy s tou avivážou, a od včera pri malých otáčkach búcha neskutočne.
A ak to má byť oprava za neviem koľko € ( nie som si istá či je ešte v záruke, musím pozrieť ), tak radšej novú práčku a rozhodne nie už tento typ.
Až Miele nepotrebujem, ale po Bosch som už hodila očko 😁

deti95060810
15. dec 2024

ak búcha tak to môže byť ložisko...
nové stojí 5 e , ale opravár pýtal za opravu 150e... nakoniec mm kúpil za 5e a vymenil...

pseudomonas87
15. dec 2024

My máme AEG starucku, ale funguje bezproblémovo, ďalšiu budeme kupovať LG. Naši majú a veľká spokojnosť.

autor
15. dec 2024

@deti95060810 áno to viem.
Aj tej predošlej odišli ložiská. ( to sme dali vymeniť stálo to 50 € a máme práčku ako záložnú do rodiny ak by sme my či niekto potreboval vykryť nejakú dobu )
Ale ak máme stále riešiť ložiská, tak to už ozaj nie.

autor
15. dec 2024

Ložiská/ložisko, neviem 😆

ibrunova
15. dec 2024

Ja som teraz kupovala, už druhý Electrolux. Ak som pozerala iné, ale všetky majú tú udiorskú násypku hore na dverách, tak som vzala Electrolux

autor
15. dec 2024

@ibrunova mne je fuk kde bude násypka, zvyknem si.
Hlavne nech mám aspoň, panebože aspoň 5 rokov od práčky pokoj. 🙈

simca06022011
15. dec 2024

tak ale vies.. 50eur za lozisko je menej ako 700 za pracku :DDD
Ak chcete lepsiu, chodte do aeg, to je vlastne vyssi elektrolux. Mne vydzrala strasne dlho, mala som problem ale potom zo zamkom, a opravar ked mi pred vianocami povedal, ze diel pride na konci januara, lebo sviatky, dovolenky v de a tak.. tak som radsej kupila novu pracku (jasne, 1,5bez pracky.. haha) a tuto potom dala opravit a je na firme stale.. 20rokov ma :DD niekedy nejaka ta oprava je menej ako nova pracka. TO ze nieco bucha.. mohlo sa vam nieco v bubne niekde zaseknut, mne takto trieskala miele, a bola kostica zacvaknuta za bubnom :DDProste hocico... vravel opravar, ze bezne sa to stava, mince, kadejake drobne veci.. Ja teda mam miele a servis mala za 10rokov 2x - raz zaseknuta kostica (druhy krato som uz vedela, co robit a opravila som to sama) a raz roztrhane tesnenie okolo dveri...

ibrunova
15. dec 2024

A zhora plnených je pomenej

frflos_nespokojny
15. dec 2024

z vrchu plnena pracka je spratnejsia, ale trpia tlmice, ktore casom treba vymenit.
mna takto pracka vytopila. zacala spociatku klepat az sa to zhorsovalo. na starych modeloch sa dali bezproblemovo vymenit loziska .
a novsie napr. whirlpool maju ich zaliate. poslednu pracku ktoru sme kupili je samsung vraj bezuhlikova a musim povedat, ze vyhodila poruchu hned po zaruke.
momentalne ide ale cakam co nas prekvapi

autor
15. dec 2024

@simca06022011 ja viem počítať, aj chápem cenový rozdiel medzi opravou a novou práčkou.
Ale..
Ak mám o rok, dva zas riešiť tento buchot.
Tak ďakujem.
Radšej zvážim novú práčku ako dokola toto riešiť.
Už sme riešili zaseknutý zámok (nevedela sa vypnúť, krútila stále na poslednej minúte ),nepúšťa aviváž, búcha jak bubny v africkom kmeni.
Aj moje nervy majú konečnú stanicu 😄

autor
15. dec 2024

@ibrunova je ich veru pomenej.
Nemáme obrovskú kúpelňu, ale nejak to vymyslíme ak by sme brali predom plnenú.
Čo asi som skôr teraz za skúšku tej predkom plnenej 🤷‍♀️

autor
15. dec 2024

@frflos_nespokojny " skvelé " hneď po záruke 🙄

simca06022011
15. dec 2024

Ja som tym chcela napisat to, ze ten buchot mozes riesit aj s novou, drahou prackou, jasne ak treba, tak proste treba ju vymenit.. ja som to riesila :D Inak nakup pracky je vzdy o stasti, a to som o tom na milion percent presvedcena, najstarsiu pracku som mala elektrolux, a mne drzala roky kym som ju nepozicala sestre = a moja mama si kupila TAKU ISTU, uplne rovnaku a za pol roka bola KO. Cize niekdy sa treba preniest nad nejake prehnane hrnutie sa do kupi noveho a proste mat na toho servisaka ulozene cislo a zavolat ho :D Jasne, ak je vela veci , co nejde na pracke, tak bohuzial.. no... 🙂
Inak viem ze je to na nervy.. ja mam tu Miele a posledny mesiac mi riadne drasa nervicky,, teraz som tiez 2tyzdne riesila avivaz, davkovanie prachu a tak.. a zasmiala som sa nad vsetkymi radami z netu. Nakolko som tento rok presla na prasok na pranie (lebo geeeel nici pracku :DD vraj) a bum bac, vsetko zapchate z neho a to este ho davam aj malo a ja pouzivam aj vysoke teploty vacsinou. CO som sa nadrhla vsetko, dokonca parnym cisticom a aj tak to nepusti prostriedky zo suflika riadne do bubna (ja nastastie mam aj davkovanie,automaticke, na tekute prostriedky, viem to obist...) a neviem ci vobec riesit opravara... proste stava sa... rovnako mi takto odisla umyvacka a proste ked si vezme, ze mi rodina radila = vyhod vymen.. a ja - umyvacka za 1200EUR, a veru, nechcelo sa mi ju vymienat.. nakoniec ma orpava stala aj s drahym dielom cca 150EUR... a frci ta umyvacka bez poruchy jedna radost uz 3 roky od opravy. Teraz bude mat 10rokov. ja by som si dala aspon zistit co tej pracke je.. a ked povedia, ze dat do srotu, tak ju tam dam...
jasne, ak bys om mala spotrebic za 300EUR neriesim opravy drahe...

frflos_nespokojny
15. dec 2024

nechcem konkretne nadavat na urcite znacky, ale treba kupit taku, kde mas blizky a rychly servis. tie nove pracky uz maju elektronicke programatory a tie zvyknu odchadzat ak ti streli ohrievacie teleso za par eur. na tvojom mieste by som nekupoval nic drahe, lebo dnes je vsetko spotrebak.

niekto2hy
15. dec 2024

@simca06022011 Preco nedavas prasok priamo do pracky?

frflos_nespokojny
15. dec 2024

@niekto2hy asi pouziva predpierku

simca06022011
15. dec 2024

@niekto2hy lebo tam sa nedáva. Má sa dávať do zásobníka.

niekto2hy
15. dec 2024

@simca06022011 Mne sa pracka nestazovala,😎

maranta_leuconeura
15. dec 2024

@simca06022011 ty mas v navode napisane, zepraci prasok ide do zasobnika? 🤔 Ja mam teda aeg a zasovnik je LEN na tekute prostriedky, prasok sa ma davat priamo do bubna, presne kvoli tomu, aby sa v zasobniku nezapiekol a neprestalo fungovat automaticke davkovanie

madeincssr
15. dec 2024

@frflos_nespokojny problem tejto doby so servisom (nielen) spotrebicov je, ze cim dalej tym viac funkcnych skupin je integrovanych (oficialne nerozoberatelnych) a tym padom ceny dielov a samotnej opravy atakuju vyznamny podiel ceny spotrebica. A opravari uz su cim dalej tym viac len "menici" na naklady zakaznika. Casto len sikovni kutilovia si vedia dnesne vyrobky opravit cenovo efektivne.

fajnova
15. dec 2024

Ja nedám dopustiť na Bosch. Mám od nich práčku, sušičku aj umývačku.

autor
15. dec 2024

@simca06022011 v polovici som to prestala čítať.
Neuraz sa, ale mňa nezaujímajú omáčky, prepočty, múdrosti .
Inak som sa pýtala.
Naozaj som nevyšla z jaskyňe, ani nedrbla z jahody.

slavomira236
15. dec 2024

Dcera si teraz kupila hoover a chvali.

slavomira236
15. dec 2024

@niekto2hy ja davam aj prasok aj gel do pracky rovno. Do zasobnika len avivaz

niekto2hy
15. dec 2024

@slavomira236 Tiez,v zasobniku je len soda na pranie a avivaz.