Všimli ste si to aj vy alebo iba ja? Tento rok ešte nieje ani december a už veľa ľudí dáva fotky vyzdobených stromčekov a vysvietene osvetlenie. Som si istá ze minulý rok ešte nik z môjho okolia takto skoro nestaval stromček, celkovo to začalo až po tom 1. Decembri.
Aký je váš názor na to?
Môj je taky ze je to skoro a človek sa potom už tak neteší na tie vianoce. U nás sa stavia stromček na 3.adventnu kvôli deťom, do Vianoc by bol cely rozobratý, čiže musím čakať ci chcem alebo nie. Ale celkovo, nemôžem sa potom dočkať 3 kráľov a hneď po ho skladám. A to vianoce milujem a veľmi si to s deťmi užívam. Ale toto je podla mňa len predbiehanie, kto skôr.
Ja som ešte u nikoho nevidela postavený stromček. Nemyslím si, že ide o predbiehanie, každý robí ako mu to vyhovuje. Veľa ľudí sa aj tak teší viacej do Vianoc. A 24 to sekne
Moj nazor je taky, ze ja si vyzdobim kedy ja budem chciet a druhi nech si vyzdobia, kedy oni chcu.
@anjelicek26 dotklo sa ta to lebo patríš medzi tych o ktorých píšem, to je pochopiteľné. Mňa len mrzí ze potom fakt. 27.12. Už ľudia skladajú stromčeky a zabudli ze vianoce niekedy boli. Pre mňa trvajú vianoce 3 týždne. A vtedy si ich najviac užívam 🙂 ako sa hovorí, všetkého veľa škodí.
@hipuska ja čo kukám tak každý deň dá niekto z mojich priateľov na fb ze už majú stromcek
Autorka prosim ta nedramatizuj... vianocny cas su 4 tyzdne (4 adventne nedele), vzdy to tak bolo a potom este od stedreho dna do Troch Kralov... pre teba mozno tri tyzdne, pre ineho podstatne dlhsie... My ideme 21ho prec, vratime sa az po sviatkoch...takze ten strom budem mat pravdepodobne kratsie, ako ty 😅
@anjelicek26 áno 4 týždne ale tak začínať s tým deň po dusickach je choré:D
Nevsimla som si. Ale aj keby som si vsimla, kazdy nech sa zariadi ako len chce a ako mu to vyhovuje. Je mi to v podstate uplne fuk ako kto ma.
My mame stromcek od 24.12. do 6.1. Tak nam to vyhovuje. Ci sa to niekomu zda vhodne alebo nie ma vobec nezajima.
Nemam na to nazor ziadny ked je to u niekoho doma, rada si pozriem fotky, mam rada Vianoce.
Ja osobne si ale navodit v Novembri vianocnu atmosferu nedokazem, vsak realne ziadne Vianoce niesu a este tak skoro nebudu. Hoci fakt sa mi to paci.
V maji tiez nezacnem chodit v plavkach lebo sa neviem dockat leta ktore bude tiez coskoro
Autorka vies presne toto patri do kategorie, ze keby sa kazdy staral sam o seba, je o vsetkych postarane...
Nech majú doma aj tri stromy, čo ťa to trápi? Však si postav kedy chceš ty. My zase staviame až 24.12. A skúsil by mi niekto povedať, že neskoro 😁
@anjelicek26 to bolo trefné a pravda 😉👍
Ty postav v tretiu adventnú nedeľu a iní nech si postavia aj v máji.
Majú výzdobu u seba, je to ich vec.
Btw- ja som dnes postavila/vyzdobila stromček a je mi šumafuk či si o tom niekto myslí že je to skoro.
poradím ti neprojektovať vlastné vnímanie do vnímania ostatných😉 nám už teraz veľa svetielok na aj v baráku svieti, stromček robíme už roky hneď po Mikulášovi a rušíme ho až keď opadá😉 užívame si naplno chvíle pred Vianocami, Vianoce, a aj čas po Vianociach a na Troch kráľov rozhodne neodstrojujeme. Výzdobu a všetko okolo postupne pridávame, takže sa nám to nezunuje😉
Autorka, ale preco Ta trapi, ci si druhi tie vianoce uziju horsie ako Ty? Ved predpokladam, ze Ta nenuti nikto nazdobit si dom.
je to čudesné. aj podľa mňa sa vytratí duša vianoc. tento nádherný kresťanský sviatok by sa mal sláviť, keď sa má. ale je to na každom človiečikovi. ja si užívam vianočné fotenia s mojími jezuliatami. baby želám Vám čo najkrajšie sviatky. :=)
Akurát som pozerala fotky a o takomto čase sme už minule roky mali postavený stromcek ( asi boli deti chore , tak smw sa chceli zabaviť ) . Tento rok však zatial ani nemám pocit , že budú nejake Vianoce .
To fakt ta trápi kto kedy si postaví stromcek? Nechcem si ani len predstaviť ako prežívaš naozaj dôležité veci v živote....
Stačí nedovoliť deťom rozoberať stromček a možno by vyzeral😉. A k tomu,ako skoro,veď každý nech robí ako uzná. Podľa psychológov ,je lepšie skóre ozdobovanie. Tak si vyber. Ale podľa mňa tá to zaťažuje zbytočne. 😂
ano, samozrejme, mas uplnu pravdu.. vsetci, ktori to maju ako ty, su zdravi a ti ostatni su chori
spokojna?
si super, si spravna, mozes pokojne spavat 😀
Ako to majú iní mi je jedno, aj keby mali výzdobu od septembra 🙂
Ja osobne výzdoba od začiatku decembra, stromček až 23 al. 24.. a výzdobu vrátane stromčeka máme potom ešte dlhoooo....To sa tiež niektorí čudujú, že ešte aj celý január to máme 😁 (no a čo 😛)
Ale je pravda, že ja si najviac užívam to predvianočné obdobie, dokonca o dosť viac ako samotné Vianoce 🙂 A rovnako je pravda, že tento rok ma to akosi viac ťahá už výzdobu spraviť, ale počkám do toho decembra. Teraz si ešte užívam jesennú výzdobu, vysvietené tekvice a tak 🙂🙂
My už výzdobu mame, stromček bude budúci víkend. Pre mňa Vianoce končia 27.12., to už robím. Bodka.
Vianoce sú krátko, ten pocit vianoc, kľud a pokoj ľuďom chýbajú. Takto majú ten príjemný pocit dlhšie. Nie každý to rieši podľa dávneho manuálu, vtedy toto, potom tamto. Každý ako mu vyhovuje. Netreba sa uháňať a potom 24.12. po večeri a rozbaleni darčekov, poniektorým polnočnou sa všetko čaro skončí. Tak vianocujme mesiac😅
Prisahám, že žiadnu výzdobu zatiaľ nemám.
Ale teba mrzí, že nejakí CUDZÍ ľudia si skladajú 27meho stromčeky a zabudli, že boli Vianoce ? Fakt ? 😅
To sú problémy... Závidím.
To ze tvoje deti stromcek rozoberu do vianoc, je tvoja vec… a to ze si niekto da vyzdobu hoci hned po dusickach, je kazdeho osobna vec… co ty vies, kto kde cestuje po svete, koho cakaju na navstevu z opacneho sveta?! Nestaraj sa… tak ako niekomu nosi stromcek anjel, inemu santa, ini ho zdobia spolu s detmi… inak som niekde citala, ze stastni ludia si vyzdobuju domovy skor, aby si ich uzili co najdlhsie… my zdobime postupne cez advent, stromcek vzdy okolo 18., ale ja napr potom 6.1. by som nedbala, keby jar dosla😁
Môj názor je taky, že nech si každý robí ako chce...toto ,,dedinské" ohováranie a staranie sa do druhých z duše neznasam
Autorka, neprežívaj to tak. Vianočnú hudbu počúvam už od augusta, jeden stromček už je z často ozdobený, darčeky nakúpené a zabalené, zoznam koláčov je hotový. Postupne všetko sa do, ale aj počas adventu urobí. Žiaden stres kvôli tomu. A nie, Vianoce u mna nekončia 27.12, ale až po Hromniciach. Stromčeky sa neskôr odzdobia, ked sa nám bude chcieť.
Ži a nechaj žiť 😉
Firmy ako napr. svetstromčekov potrebujú predať tovar skôr ako priamo na Vianoce. Preto oslovujú napr. influencerov. Tí musia stromčeky postaviť skôr, ako aj urobiť výzdobu, aby stihli osloviť potencionálnych zákazníkov. A to už ovplyvňuje aj iných. Ale keď chcú, tak nech majú… Nech sa z toho tešia. My budeme zdobiť stromček pred Mikulášom.
Čo mňa skôr prekvapuje, tak influenceri, ktorí počas roka často apelujú na ekológiu, recykláciu, majú každý rok nový umelý stromček, novú výzdobu v najnovších trendoch…
No ved rob to tak ako doteraz... preco nad tym spekulujes, ked nejdes riesit predbiehanie, kto ma skor? Ti to moze byt volakde... my svetielka mame od novembra (balkon, schodiska, bez vianocnych ozdob), od adventu mame v celom dome uz vianocnu vyzdobu, od 14.12. vzdy aj strom... tento rok uz od 1.12. lebo na sviatky nebudeme doma, tak nech si to uziju... ini ludia ma nejako netrapia proste...