Poraďte vôňu do bytu

otrubulka
28. jan 2021

Zdravim, potrebujem poradit, ohladom vone v byte. Kontretne sa jedna o obyvacku. Nakolko je spojena s kuchynou, vzdy, ked sa odniekial vratim, citim zapach z varenia. Uz neviem ako sa toho zbavit. Vetranie nestaci, odparovac tiez nie. Proste to stale citim. Nikdy som nepouzivala klasicke osviezovace, skor preferujem prirodne vone. Zial, tie nemaju poriadny obal, vsetko je to len cez klasicky rozprasovac. A to mi nikdy nevydzi vonat dlho 😏. Viete poradit nieco co naozaj pekne vonia a aj vydrzi vonat?

syslik81
28. jan 2021

kup si lalie tie prevonaju cely byt

leeo
28. jan 2021

Car scents

fineta
28. jan 2021

Elektrický difuzer. Okrem uzasnych vonnych olejov vyborne vyzerá a zvlhčuje vzduch. 😊

susy5
28. jan 2021

@syslik81 trochu nakladne riesenie...

susy5
28. jan 2021

@fineta aky odporucas, prosim? 🙂

otrubulka
autor
28. jan 2021

@syslik81 dakujem za radu, zial taku vonu pri detoch nemozem mat. Lalie vonaju vonaju prilis silno. A ani kvoli detom nemozem mat taku vonu, kedze je jeden alergik.

syslik81
28. jan 2021

detom skodi aj umela vona do zasuvky .. a oleje niesu tiez 2x prirodne ... takze ak beres ohlad na deri zial okrem otvoreneho okna m uskodis tak ci onak .. alebo kup kvalitnejsi digestor ked varis.. mas aj ine vonave kvety nielen lalie ..alebo zacni piest kolace.. ich vona je tiez uzasna ak nespais
@susy5
Lalie tolko zas nestoja

otrubulka
autor
28. jan 2021

@fineta aky pouzivas? Nieco konktetne?

fineta
28. jan 2021

@otrubulka My mame už dlhsie tento s objemom 400 ml z Aliexpressu a účel plní perfektne: https://1ashop.sk/products/ariasana®-zvlhcovac-...

Sú dostupné na nasich strankach všelijaké, aj drahšie. Skús pogooglit. 😊

denka259
28. jan 2021

Ja už dlho pokukujem po difuzoroch locherber milano. Mali by byt 100% prírodné. Máte s nimi niektorá skúsenosti?

otrubulka
autor
28. jan 2021

@syslik81 myslim, ze vona lalii je dost drazdiva na dychanie. Teda popravde mne sa ani moc nepaci 😁 S klasickymi sprejmi problemy nemame, len mi to pride, ze maju velmj slabu vydrz... Digestor mam perfetny a takmer novy... Len mam asi prilis citlivy nos.

denka259
28. jan 2021

A ešte ak môžem odporučiť doma často používam sprej Spiron - tiež na prírodnej báze (alkohol+éterické oleje)

otrubulka
autor
28. jan 2021

@fineta vyzera to zaujimavo, skusim nieco popozerat. 👍

fineta
28. jan 2021

@otrubulka ano, paci sa.. Inak oleje su dostupné všelijaké.. Dokonca aj v bio kvalite vhodné pre deticky, napr. https://www.mamaplace.sk/smes-eterickych-oleju-...

fomelka
28. jan 2021

Teraz tie difúzeri strašne ospevujú, to by ti malo postupne uvoľňovať vôňu prakticky celý deň

susy5
28. jan 2021

@otrubulka ja som nedavno kupila toto.. ja tiez mam otvorenu kuchynu..
https://www.alza.sk/maxi/air-wick-vone-na-cely-...
lenze potom mi trklo, ze ci to je vobec ok... tak to mam vypnute 🙈

otrubulka
autor
28. jan 2021

@denka259 ten spiron urcite vyskusam, citam, ze je to z casti aj dezinfekcia vzduchu, to by mohlo byt fajn. Ten locherber by zaujimal aj mna 🤔

denka259
28. jan 2021

@otrubulka ano, tiež som to kupovala na začiatku pandemie z dôvodu dezinfekcie ale neskutočne milo ma prekvapilo ako prekrásne a relatívne dlho vonia (verbena)

otrubulka
autor
28. jan 2021

@susy5 😁 ja som tiez uvazovala aj nad niecim takym, ale ak je moznost aj nieco prirodnejsie by nebolo od veci 🤣

otrubulka
autor
28. jan 2021

@denka259 tak to si ma potesila, presne take nieco hladam, lebo niektore ako streknem tak za minutu je vona fuc....

mironka
28. jan 2021

@fineta moja mama si kupila predvcerom...vytesuje sa z neho....

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fineta
28. jan 2021

@mironka ano, je to dobrá investicia. Používala som ho v práci vo vacsej miestnosti a keď som ostala minuly rok na MD, kupila aj domov. Tiez mame otvorený priestor a prijemne ho prevonia. 😊

fineta
28. jan 2021

@beata_k napriklad my koberce ani nemáme, len malé predložky, ktoré periem kazdu chvilu v pracke. Sedacka phase ma potah, ktory nesaje tekutiny a tepovat ju dávame 3x do roka, keďže je bledej krémovej farby. Upratujeme priebežne, vetrame denne. Ale prijemna vona z difuzera tu atmosféru cistoty este super podciarkne. 😊

susy5
28. jan 2021

@syslik81 ehm, kazdy tyzden lalie kupovat.. a mozno v nesezone... podla mna palka 😀

ctrl
28. jan 2021

@otrubulka používam difuzer + oleje OnGurad , Levandula , Lemon....

otrubulka
autor
28. jan 2021

@beata_k koberce nemam , mam plavacku a gauc mam ekokozu. Vetram aj 6x za den, no vonu po vareni citim stale. A to mam aj kvalitny digestor. Ja hladam nejaku vonu, ktora by vonala v miestnosti dlhsie ako 2min.a je prirodnejsia, nie nejaka umela a skodliva gebuzina. Ak mas skusenot s nejakou, tak sem s nou... . 😉

otrubulka
autor
28. jan 2021

@ctrl ako dlho vydrzia vonat tie oleje?

susy5
28. jan 2021

@mironka
@fineta baby je ten difuzer velmi pocut?

ctrl
28. jan 2021

@otrubulka záleží od difuzera , ja mám nastavenie na 2,6 a 12 hodín z 5 min. Intervalom vypnutia . Na toto neviem odpovedať , pretože striedam oleje každý deň iný ale zmiešané esenciálne oleje dávam 5 kvapiek všetky mam 15 ml. Mam od začiatku decembra a stale neminute. A jednotlive typu olejov levandula , Lemon , mäta, pomaranč .... si aj miesam, alebo davam čisté.