Ahojte . Poradne prosím co do kuchyne. plávajúcu podlahu alebo Dlažbu. Kuchyňa bude spojená s obývačkou
máme otvorený priestor - kuchyňa, jedáleňa obývačka - v tomto poradí... v kuchyni máme dlažbu, potom prechodovú lištu a hneď začína plávajúca....
@mami92 za mňa dlažba, ktorá je podobnej farby ako plavajuca v obývačke. Veľakrát mi niečo padlo z rúk, hrniec, pohár, nožík a zostalo mi odstiepene z plávajúcej podlahy. Už by som dala iba dlažbu. Čisto z praktického hľadiska. Takisto sa môže stať, že sa ti pokazí umývačka alebo prívod vody a voda podtecie pod linku. Plavacku to zničí, dlažba je v pohode.
My tak máme v spoločnom priestore kuchyna-jedalen-obycacka plávajúcu podlahu, z dizajnového hľadiska je pekne dať len jeden dekor, žiadne prechody, žiadne listy, jedna čistá nerusena plocha. Máme aj podlahovku samozrejme. Ja som zimomriva, určite som nechcela dlažbu. Teraz dosť dávajú aj vynil, to sme my vtedy nemohli dať kvôli nejakých technickým parametrom. Určite si pozri aj ten vynil, ten je tenší.
@mami92 mame otvoreny priestor,predsien,chodba,kuchyna a obyvacka.vsade mame dlazbu (na pohlad vyzera ako drevo)okrem detskych izieb a spalne,kedze je v celom dome podlahovka.ja osobne by som do kuchyne plavajucu podlahu nikdy nedala,je to neprakticke (ked sa daco vyleje,zatecie,zvlast pri malych detoch),a hlavne ak je spojena s obyvackou,ten prechod medzi dlazbou a podlahou je nepekny.
Mame podlahovku a mame plavacku vsade. Aj v kuchyni. Ale kvalitnu. Cize je za 10 r co byvame je neznicena. No priznam sa ze mi extra nepadaju hrnce ci noze na zem. A zas odbit sa moze aj z dlazby. Par x som vyliala pohar s tekutinou. Ale pretrela som a pohoda.
Inak prijala by som uz zmenu. Podlaha sa mi okukala. Ale nic jej nie je a take veci ja nemenim. A zas by som dala plavacku
Ďakujem a nemáme podlahové ale radiátory. 🤔
Mame dlažbu, do kuchyne by som plávajúcu nechcela
V celom byte mám vynil, vrátane kúpeľne a toalety. Nikdy som nepochopila, prečo majú ľudia v byte parkety a do kuchyne dajú dlažbu. Za mňa je otrasné a nevkusné mať rôzne podlahy a ešte k tomu bez logického dôvodu.
Mame vsade dlazbu a som spokojna
Nikdy by som nedala dlazbu, mimo vykurovacieho obdobia je riadne studena. Ja mam velmi dobru skusenost s korkovou podlahou. Mame ju vsade okrem kupelni a vstupnej haly.
@petka1402 mytus... my nemáme podlahové, máme dlažbu a vôbec to nevadí, pri betonovani sme odizolovali spodok a nie je to vôbec ľadové 🙂
@simsalabim my máme všade dlažbu a odizolovali sme spodok a je to v pohode 🙂 a kde sme to nespravili lebo sa nedalo tak tam máme papuče 🙂
@diamond007 ok, je fajn, ze vam to vyhovuje. Mne by vadilo aj to, ako je dlazba tvrda, vela chodime bosi.
@mami92 mam parkety v kuchyni, ale vodoodolne
@diamond007 dom nieje prízemný je vyvýšeny o 7schodov pod kuchyňou je kotolňa
Keď nemáš podlahové kúrenie tak o dlažbe neoremyslaj.Plavacka do kuchyne je nevhodná,zničí sa..takže jediná voľba je Vinyl...a ten by som volila aj keby mám podlahove
My máme plávačku, nebola úplne najkvalitnejšia, už bola v byte keď sme ho kúpili. Po 5 rokoch je na niektorých miestach trošku akoby vydutá, vidieť jej spoje. Čiže ak plávačku tak určite dosť kvalitnú.
Mama má dlažbu s dekorom dreva, majú podlahové kúrenie. Samozrejme, že je bez kúrenia studenšia, ale zas na prejdenie v ponožkách je to pre mňa úplne ok. Nekúpia podlahovým stále a nebolo mi to ešte nepríjemné.
Pre hranie detí na zemi v obývačke je studená aj jedna aj druhá 🤷🏻♀️
Alternatívou je kompozitná podlaha, vynil… možností je viac.
Máme tiež obývačku spojenú s kuchyňou a jedálňou a máme v celom priestore plávačku. V byte sme to tiež tak mali a boli sme spokojní. Pre mňa je dlažba studená
@zuzu188 aj pre mňa je studená, napr. na jar, na jeseň, keď sa ešte. alebo už nekúri, aj v lete bývajú občas upršané chladné dni a dlažba pôsobí studeno len na pohľad, nie to po nej chodiť
Dlazba je za mňa studená....navyše keď ti niečo spadne v kuchyni,tak na dlažbe sa to aj väčšinou rozbije....plavacka....čo ja viem naši majú v kuchyni a po pár rokoch....no nic moc....v kuchyni je najviac zaťažená,sem tam voda a tak....proste to vidno....ľudia dávajú obývačku plavacku a kuchyňa dlažba....okej dajme tomu ale sú tam tie hrozné prechodove listy....takže mne vychádza keď je to spojené nech je to všade pekne rovno v jednej farbe....tak jedine asi vinyl...nieje až taký tvrdý ako dlažba,odolnejší ako plavacka....budeš spokojná uvidíš...pozri u nás neokukanu značku grabo plast,v zahraničí celkom bežna u nás ju tiež dostat....robia vynil pre obchodné domy,telocvične,zdravotnícke zariadenia....majú aj pekné drevené dekory....kvalita a zaťažova trieda sa samozrejme nedá porovnať so značkami gerflor,quick step....😉a cena tak tá je samozrejme nižšia ako u komerčných vinylov....
@diamond007 v poriadku, ja nikoho nenútim, chcela poradiť, poradila som z vlastnej skusenosti a aj to co viem od známych...
@mami92 bývame v tehlovej bytovke na najvyššom poschodí. Obývačku mame spojenú s kuchyňou, mame dlažbu, ja osobne si neviem predstaviť, že by som mala v kuchyni plavacku, mam ju v spálni, má hrúbku 10 mm a lacnota to nebola, a najradšej by som ju vlastnoručne vytrhala, taka je zničená, neviem ako by vyzerala po 5 rokoch v kuchyni... Pokiaľ riešiš dom a máš podlahové tak určite dlažbu, drží najlepšie teplo, potom vinil ale plavacku určite nie...
@domiklik presne tak,ja z mojej skúsenosti už plavacku nikdy nikde .tiež máme dráhu 10mm plavacku v obývačke a spálni,bývame 4roky a ťa plavacka v obývačke je zničena,odstiepena,doskrabana...dlažbu máme v kuchyni,ale za mňa je to studené pokiaľ není podlahové...ale do domu už budeme riešiť kvalitný vinyl..alebo teda dlažbu a podlahové..len tiež je pravda ako sa písalo...že kým nie je ešte vykurovacie obdobie...Ta dlažba je raz studená..za mňa vinyl top
Predpokladam, ze ked nemate klasicke podlahove kurenie, budete zvyknuti chodit v papuciach cely rok.
Drevo alebo laminat ako plavajuca podlaha po case v kuchyni vyzera znicene. Laminat neopravis, drevo by si pri drahsich verziach este mohla obrusit a nalakovat...co bude stat tolko ako nova podlaha.
Ak ti raz vytecie umyvacka, tak s plavajucou podlahou sa mozes rovno rozlucit. Keramicka dlazba sa poskodi, ked ti spande nejaka panvica, hrniec, ale vysekas tu poskodenu a prilepis a vydparujes rezervnu dlazbu. Ak ti hrniec padle na vinyl, tak sa to tiez poskodi. Takze ak vinyl, tak so strukturou bruseneho betonu, aby nebolo vidno male poskodenia.
Rozhodovat sa musis aj podla vysky(hrubky) podlahy. Ak na hrubke este nezalezi a mate vela penazi, tak velmi pekny(pre mna) je bruseny beton-gres, ako to byvalo v starsich domoch. Tam je ale hrubka, myslim, minimalne 2 cm.
Asi najvhodnejdia mi pre vas pride dlazba. Uz predavaju aj na pocit "teple" keramicke dlazby.
Ja by som dala vinylove do celeho bytu…