Prosím vás ideme prerábať väčší 2 izbový byt. Máme detskú izbu a obývačka je taká dlhšia cca 6m a pod oknom máme posteľ a vedľa gauč ale otočený tak ako keby oddeľoval tu izbu. Lenže chcem to mať ozaj dako predelene a rozmýšľala som nad tým že tá posteľ ostane pod oknom spravím sadrokartonovu priecku ale len do polovice a zvyšná polovica tie posuvné mliečne dvere aby prenikalo nejaké to svetlo poprípade vyvetrať s tým že tie dvere otvorím. Myslíte si že to bude ok keď v tej obývačke teda nebude okno?? Fungujete niekto tak.? Chceli sme aj prehodiť do obývačky kuchyňu s obývačkou a do kuchyne spálňu ale to už sa musí riešiť voda a plyn ťahať cez wc a kúpeľňu veľa roboty a tak... Čiže toto mi príde také menej náročnejšie. Ďakujem za odpovede
Mám kamarátku ktorá žije v 2.izbáku, a aby decká mali svoju izbu, tak ona obývačku predelila sadrokartónovou stenou a v tej časti bez okna má ona spálňu.
Nakresli, lepšie budeme vedieť poradiť.
@maca1984 no to by sa tiež tak dalo rozmýšľala som aj na tým len to by som robila troška inak tým pádom by to bol priestor čisto len na posteľ. Kvázi by bola chodbicka a obývačka lebo keby to dám len na polovicu tak by sa chodilo cez spálená do obývačky
No neviem ako mas riesenu kuchynu? Moja znama tak dvojku prerobila ze kuchynu si dala do obyvacky ako v 1/5izbovom byte a s povodnej kuchyni je izba.
Velmi sikovne urobene to ma.
Takúto " miestnosť" v miestnosti má aj ona urobenú.
Akurát že ona má vstup do izby tam kde je na foto skrinka, a tú jej spálňu potiahla po celej dĺžke bočnej steny.
Má tam posteľ, skrinku na mieru od stolára, aj komodku.
Nič veľké, ale veľmi praktické, útulné a funkčné.
Tú stenu nemá potiahnutú až po strop, a dvere má tiež takéto posuvné.
Keď v obývačke otvorí okno, u seba dvere- prevetrá sa jej to.
Nedavala by som sadrokarton, ja by som to riesila drevenými otocnymi lamelami napr. Alebo nieco posuvne, co sa da zasunut co najviac, to svetlo bude chybat inak.
Kedysi sme byvali v takom dome, obyvacka bez okien a stena susedna s kuchynou, tak bolo tam velke okno ale svetla bolo aj tak velmi malo, bolo to deprimujuce.
Pri takejto izbe by som dala obývačku do oknovej časti a mala bez okna spálňu. Obývačka bez okna je za mňa neakceptovateľná.
Nechapem, preco mat spalnu s oknom a obyvacku bez. Ved do spalne chodis len spat, kdezto v obyvacke si pocas dna. Cize logicky potrebujes mat svetlo v obyvacke…🙄
Jáj, ja som to zle pochopila.
No jednoznačne spáĺňu bez okna , keď už .
Nie obývačku.
Veď do obývačky ti prídu aj hostia, návšteva, ty/vy tam budete tráviť čas.
Otazka je ci potrebujes spalnu predelit len opticky alebo aj realne tj. ked sa spi potrebujes mat splanu zatvorenu aby sa mohlo v obyvacke fungovat.
Kamoska majú 2 izbak jedno dieťa. Predelila jednu izbu sadrokartonom jedna polovica spálňa ( tam nemajú okno) a druha polovica detská izba ( tam okno ma) a ďalšia izba už veľká je obývačka zvlášť kde ma balkón. Určite by som nerušila takto obývačku.
Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede spravíme to veru tak spálňa bez okna a obývačka s oknom 😊
A neviete otvorit stenu z kuchyne do obyvacky? A spojit to? V kuchyni okno je, mozno by stacilo, lebo v podstate na obyvacku zostanu len cca 3m, mali by ste obyvackokuchynu, lepsie by sa to obsluhovalo
@vroni ja by som zas nedokazala mat spalnu bez okna… potrebujem vzduch 🙈
Ja by som navrhla spálňu bez okna a predelit niečím zaťahovacie, aby ste len počas návštevy zatvorili spálňu, v takom prípade budete mať svetlo v spalni, len v čase návštevy bude zatiahnuté a lepšie sa bude vetrať.
https://spaceup.sk/kovovýroba/lamelové-steny tu máš priklad
@simsalabim ani ja…ale ved nemusia stavat stenu, staci opticky oddelit, napr co tu vyssie pisala niektora zienka - otocne drevene panely.
Toto ako je to na tom obrazku je to podla mna celkom super lebo ked si doma ides spat kludne si nechas otvorene dvere do "spalne" a v lete mozes aj celu noc vetrat sucasne obe miestnosti. Ked mas navstevu nezavadzia ti tam postel zbytocne iba zavries dvere a mas obyvacku a nie krizom krazom jedno cez druhe...
Este ak ti to priestor dovoli by som to urobila tak aby sa mi popri posteli zmestila komoda vo vnutri idealne po celej dlzke steny, pripadne ak sa da aj zavesne skrinky na stenu. Budes mat sice "zapratanu spalnu" ale tam chodis iba spat a nemusis riesit dalsiu skrinu v obyvacke 😉
@simsalabim, tak v spalni otvoris dvere a vyvetras cez vedľajšiu izbu, ale sedieť cez deň v izbe bez okien musí byť šialene deprimujúce...
@mk1111111111 nedá sa to tam cez stenu je detská izba, dá sa jedine manipulovať s tou dlhou izbou
@mantilka áno veď tak to chceme
@kulumulu123 presne tak bude tam komoda aj telka na stene ďalšie skrine nemusím tieto lebo na celú chodbu mám velikánsku skrinu.. v obývačke bude iba závesna tv skrinka tv na stene gauč v tvare L a konferenčný stolík nič viac
@vroni veď to má štvalo že to je asi blbost.. prvotný nápad hovorím bol kuchyňa s obývačkou potom takto tá spálňa potom muž vymyslel že posteľ ostane pod oknom a vznikne teda obývačka bez okna ale zhodnotili sme teda zase že spravíme tu spalnicku len a obývačka bude tam kde je okno
Keď pogoogliš nájdeš aj pekné prepojenie obývačky s posteľou bez priečky a budeš mať okno aj v spálni aj obývačke😁 ja by som to riešila tak, spálňa bez okna a v lete , uff to si neviem predstaviť, pošlem nejaké napady
Moja idealna obyvacka tiez mame iba tv na stene, skrinku pod telkou a gauc v tvare L, 3konferecne stoliky ktore sa lahko spracu pod seba ked treba si ich roztiahnem ako uznam za vhodne 👍plus fotelku v kute👍
@20erika07 ďakujem aj takto sme chceli ale chceme mať tú spálnu uzavretú proste aj tak sme tam len cez noc v noci je tma čiže mi to nevadí že okno tam nebude a vetrať sa bude dať lebo celá jedna strana budú posuvné dvere
@barbie1981 ďakujem ale nechcem to vôbec takto. Chcem mať predelene a uzavretú tu spálnu. Leto neriešim sme podkrovny byt máme klimosku
@kulumulu123 presne aj ja chcem ten troj stolík či ako to nazvať 🤣🤣🤣 máme teda podobný štýl
Nakresli pôdorys...