Ahojte, chcela by som vedieť, či by sme mohli popísať O veciach,ktoré doma máte, ale nikdy ste nevyužili.
Ja som si kúpila donutkovac.. Nikdy som ho nepoužila...
Varic na vajicka aj rucny mixer pouzivam. Casto. Za mna je hovadina mlyncek na obilniny (nejeme), stroj na chlieb ci stroj na palacinky (nie crepes, normalne palacinky)
Ja čo mám tak používam všetko, neznášam ako spieva Martausová "zaprataný dvor", zato moja mama aj babka toho majú plno, len námatkou spomeniem obrie vitríny s čajovými súpravami a inými pohármi z ktorých sa nikdy nepilo, babka zasa všetko čo nakúpili kedysi na predvádzačkách (hrnce vysávač masážne podložky a pod)
@laila22 ten donutkovač by ma celkom zaujímal😉
Sendvicovac, vobec to nepouzivame, mali sme ho zapnuty iba raz :/
@vroni aký je rozdiel medzi crepes a palacinkami? veď to je to isté, len po francúzsky 😀 a aký stroj máš na mysli?
@pieksamaki napr ja nepridem nikdy na chuť umývačke riadu..podla mna zbytočnosť v domácnosti
@zuzanka.zuzu crepes su tenke palacinky a pancakes su take viacej ako lievance hrube americke.teda aspon u nas v Irsku
@kikina84 to hovoria skoro všetci čo ju nemajú. Ja bez nej by som strávila pol dna len umývanim hrncov.
@kikina84 čosi umývačka je jeden z najlepších pomocníkov ...vždy máš v priebehu pár minút krásne čisto ..nemagaš sa vo vode..aj podľa môjho muža je to zbytočné ale riady umýval ako 10 ročný naposledy....presne ako hovorí @matazirafa.... a aká je to paráda vo sviatky..keď.je návšteva ..sme tu mali 7 ľudí to by som po každom jedle stala ešte pol hodiny pri dreze.... A o nižšej spotrebe vody ani nehovorím 🙂
@lubik87 presne, to už môže považovať za zbytočnú aj práčku. Inak ja ju zapínam na noc kedy je lacnejší nočný prúd a ušetrím aj za energie 🖖 to bol môj sen keď sme šli do vlastného bytu a konecne sa nesr.t s tým ručne.
U nas odstavovac....inak vyuzivam vsetko co doma mame...
Najväčšia zbytočnosť, čo máme je krájač (šunka, syr, saláma,...) nepoužila som ho ani raz, načo, keď v obchode všetko nakrájajú priamo predomnou? Ja by som sa s tým doma babrala dlho a aj tak by to nebolo nakrájané tak, ako z obchodu 😂 mamina ho má tiež, takisto kdesi založený a nepoužíva sa 😉
Hotdogovač obcas vytiahnem ak chcem teplé rožky inak zbytocnost.
Drvicka ladu... ako dieta som milovala ladovu dren. Nasi si mysleli, ze to bude super, kupili ju ale nerobila dren. Iba hrubu drt do napojov. Odvtedy sme ju nezapli..
Pre mna osobne mikrovlnka, isty cas sme ju mali, pouzivali sme ju len obcas, iba nam zaberala priestor v kuchyni.
@zuzanka.zuzu, francuzske crepes su v nasich koncinach obrovske ako super maxi pizza a pecu sa na zvlastnej velkej platni. Palacinky mam na mysli nase klasicke z panvice. Ten stroj pecie mensie, asi ako dezertny tanier, ale snad centimeter hrube, nam nechutili. Ze sa palacinky po francuzsky povedia crepes, viem. Napriek tomu je to iny recept, prave tak ako je rozdiel medzi slovenskymi palacinkami a anglickymi pancakes.
@matazirafa áno aj mňa to napadlo a už som sa videla ako.pol dňa stojím pri dreze a druhú polku sucham prádlo vo vani :D aj ja sa snažím zapínať na noc . aj práčku aj umývačku 🙂
@matazirafa robí iba maličké donutky.. Možno ho ešte v balím po 4 rokoch... Inak z Lidla.
@vroni aha. no viem čo sú tie crepes (robíme ich každý týždeň a keď som žila v paríži, tak som s nimi bola v kontakte každučkýýý deň celý rok ☹ ), viem čo sú pancakes (a nemám rada ani javorový sirup) ale nevedela som aké palacinky robí váš prístroj lebo mamka keď robí "naše" palacinky tak sú podobné tým crepes (cesto rovnaké, veľkosť limitovaná veľkosťou panvice, hrúbka úúúplne rovnaká ako crepes - takže som nerozumela 😉 )
@zlotazla
Mikrovlnka, oďšťavovač...
oh, umyvacka je moja láska 😀 spolu s klimou su absolutne nepostradatelne. ich vynalezcom by mali posmrtne udelit nobelovu cenu za zlepsenie zivota ludstva 😀
no a zbytocnost: asi formicky na koláce. Raz som robila linecke a odvtedy mi lezia skladom. aj formy na srnci chrbat, formy na tortu...vseobecne, veci na pecenie u nas moc nemaju vyuzitie.
a tuto dole nemame, ani ju nepotrebujeme 🙂
my v podstate nemáme asi nič čo nepoužívame, teda akurát mi napadla sušička ovocia, kupili sme ju pred rokom kvôli suseniu hríbov, inak som v nej nič nesušila, ale možno ju zase po roku oprašim kvôli hríbom :D
@zuzanka.zuzu, ja som tym chcela povedat, ze uz som videla stroj na crepes (teda tie palacinky velke ako plachta), na pancakes (teda tie minilievance) a tento palacinkovac (na akoze nase klasicke palacinky), co robi nieco medzi lievancami a palacinkami a je dost o nicom 🙂 A ten rok v Parizi ti sialene zavidim, ja som bola len dvakrat po tri mesiace a dlhsi pobyt sa pohybuje v urovni slintania po nom... 😢
@pieksamaki super dary ako varič na vajíčka , mafinkovač , ručný mixér ..😁 použité raz a leží vo vrchnej skrinke ☺