Máte doma kávový kútik?

2. feb 2024

Ahojte tie čo máte kavovar máte doma urobený nejaký ,,kávový kútik ,,?😊 v zmysle že máte pri ňom nejaké doplnky či už kávu alebo salky

Chcela by som si takýto kútik urobiť vždy som po tom túžila a konečne mám parádny kavovar tak chcem aj okolo Neho to mat pekne
Hlavne kávu by som chcela mat vyloženú lebo mám veľa rôznych pekných balení a nemám nejakú inšpiráciu nechcem to mat len vedľa kavovaru položené
Tak sa rada inšpirujem ak niečo takéto doma máte

guudy
2. feb 2024

Nemam kavovy kutik z praktickych dovodov, aby mi to nezaberalo miesto na linke a tiez nemam rada lapace prachu. Takze kavovar je na linke, kava v spajzi, salky v skrinke pri ostatnych poharoch. Nic ine ku kave nepotrebujeme. Vychutnavame si kavu, takze nemame ziadne sirupy, skoricu, cukornicku, atd…
Chapem tvoje nadsenie z noveho kavovaru a pekne balenej kavy, ale za mna je to zbytocnost…aby som sa pekne vyjadrila ;)

Radsej si kupuj kvalitnu kavu (tj nie z beznych obchodov)

autor
2. feb 2024

@guudy vďaka ale v tomto mám jasno a chcela som čisto inšpiráciu od tých čo to tak majú 😊 tiež nemám rada prach a všetko všade mám schované tak tutu jedinú vec ozeliem že bude tak ako už roky chcem. Hrnčekov mám veľa tak pravdaže tie mám odložené ale chcem tam mat len kávu a možno nejakú cukornicku peknú , všetko decentne
Hlavne o tu kávu mi ide 😃

autor
2. feb 2024

@pecka ďakujem to je zlate 😃 takto oresne uvažujem či nejakú malú skrinku alebo poličku nechcem mat všetko vonku iba niečo a hlavne všetko poruke čisto veci ku káve

tenerifka
2. feb 2024

@guudy ja presne tak ako ty😂👍

majlo1234
2. feb 2024

Nemam, mam kavovar na linke, a nad nim v skrinke vsetky serepeticky, kavu, konvicky, rozne salky, cukornicku a nadobku na mlieko, podsalky, proste vsetko co potrebujes pre hocikoho, kto pije kavu. Plus caje. Pod kavovarom mame akurat pribory, cize vsetko na jednom mieste, nikde nemusim behat.

babulkomale
2. feb 2024

Neviem presne, ako si to predstavujes s kavou. Ta by totiz mala byt v ideálnom pripade pre zachovanie chuti a cerstvosti nasypana vo forme celych zrn v nasypke kavovaru len par hodin. Cize najlepsie je mat ju v original baleni, ja som preto presla na 200 g balenia, nasypat si do zasobnika a pouzivat a ked minies, zasa dosypat.
Cize mat ju v nejakych priehladnych dozach alebo rozne otvorene balenia neodporucam. Nemala by byt vystavena svetlu, kysliku a teplu.
Jasne ze salky a tanieriky, cukornicku mat mozes okolo, to je tvoja vec, co koho do toho.

babulkomale
2. feb 2024

@guudy preco mi ukazuje tvoj nick raz ako @guudy a potom ako @chlapík?

autor
2. feb 2024

@guudy a dodatok ku káve to je pre mna samozrejmosť keď mám kavovar skoro za 2 tisíc tak nebudem do neho dávať kávu z obchodu 😏 a rovnako tak ho beriem zároveň ako doplnok a preto si chcem naplniť tuto moju predstavu tak snáď sa ozve niekto kto to ma rovnako ako ja
Ja zase nemám inde lapace prachu ako obrazy vázy sošky atd aj linku kuchynskú komplet prázdnu iba nože 😁

milanemila
2. feb 2024

Nemam rada povykladane taketo “blbosti”, takze mame vylozeny na pracovnej doske ostrovceka kavovar a potom v skrinke pod nim vsetky veci spojene s pripravou kavy ako salky, pohariky, cukor, sirupy, kavu atd
Neviem si predstavit mat povykladane salky, ved na to sa prasi. Este mozno zrnkovu kavu v nejalej sklenenej velkej doze (do tiez neviem ci to na svetle nedegraduje) alebo kapsule.

autor
2. feb 2024

@babulkomale ja neviem človek sa tu spýta či ma niekto takýto kútik a dostanem tu odporúčaní akú kupovať kávu 😃🤦‍♀️ do zásobníka nedávam veľa už len preto že rada striedam tak nechcem tam mat dlho jednu
Mám aj sklene nadoby v ktorých mám nasypanu kávu ale keďže mám vždy iné nechcem si tam lepiť lístočky aká to je
Tie balenia otvorené sú vacsibou znova uzatvárateľné čiže to nevadí a aj tak nám nikdy dlho nevydrží
Momentálne mám asi 4-5 kav pravdaže nemám 30 balení a nebudem to mat doma ako v obchode
Skôr chcem v kuchyni len takýto pekný kútik kde bude polica s kavovarom možno nejaký maly obraz niečo v súvislosti s kavou čo sa hodí, 1-2 salky nejaký cukor a káva .. kto vie ten vie ako myslím 😊

autor
2. feb 2024

@milanemila tam svetlo nejak nemám čiže nebude na to prazit ani slnko ani veľmi svetle miesto čiže to je ok

majlo1234
2. feb 2024

Prepac, ale ozaj si neviem predstavit dat 2000 eurovy kavovar na policu😂pozri si ked tak nejake napady na nete, ja som nic take u nikoho nevidela.
A otazka na ostatne kavopicky- mate skusenosti so skladovanim kavy v mrazaku?

petulda333
2. feb 2024

Ja ti rozumiem. Sice mame kavovar len za cca 350€ ale tiez sa mi to paci. Ja mam len salky a cukornicku na polickach. Ale inak pozri pinterest,krasne inspiracie

guudy
2. feb 2024

@babulkomale presne ako pises s kavou. Tiez ju mam v originalnych obaloch z dovodu uchovania kvality. A kedze mam bezne aj 3-4 kila v tych 200 g baleniach, najlepsie je jej v spajzi😁😁😁

guudy
2. feb 2024

@babulkomale 😂😂😂 tak to naozaj netusim. Som tu uz dost dlho a len s jednym nickom. Kde ti to ukazuje? Tipujem, ze chyba v matrixe🙄

guudy
2. feb 2024

Autorka, pisala som ti o kvalite kavy preto, ze to prave stale nie je samozrejmost ;)

guudy
2. feb 2024

@majlo1234 nemam skusenost so skladovanim kavy v mrazaku….preco by si to robila? 🙂

guudy
2. feb 2024

Autorka, mohla by si sem hodit fotku linky s kavovarom…nech aspon vieme, o ako style sa bavime 🙂

majlo1234
2. feb 2024

@guudy videla som to uz viackrat, predpoklad je, ze kava nevyprcha. Tak ma zaujima, ci to niekto robi. Ja totiz kupujem kilove balenia, a niezeby som az tak vedela rozoznat rozdiel, ale ak to ma nieco spravit, preco nie

angeli121212
2. feb 2024

Mne by sa na tento účel hodila taka skrinka nástenná z jysku čas od času ju mávajú aj v rôznych farbách ja ju mám položenú na pracovnej doske a pripevnenu ku stene a tiež tam odkladám nejake cappuccino resp. Iné kavoviny

diewcatqoo
2. feb 2024

Ak sa to rata, tak nad kavovarom v skrinke mam vylozenu kavu v kilovych originalnych skaredych baleniach. Zrovna dnes sa mi podarilo jeden balicek vysypat na zem (nastastie tam uz bolo mozno len 200g, ale aj tak mi bolo do placu).

guudy
2. feb 2024

@majlo1234 aha tak. No ja kupujem kvoli tomu 200-350 g balenia. Skor by som hladala dobru vakuovu nadobu, mrazit by som nemrazila.

babulkomale
2. feb 2024

@guudy ako mas tu prvu odpoveď, tak guudy mi evokovalo tu firmu Very goodies co zasobuje pumpy, akoze suvislost s kavou a isla som pisat a naraz vidim nick @chlapík v tej tvojej odpovedi 👀👀👀 nepijem ani nedrogujem, nechapem to 😂

babulkomale
2. feb 2024

Dobre, prepac, uz nebudem nic pisat. Chcela som len dobre poradit. Svetlo nemusi byt slnko, kava oxiduje.
To máš pákový kávovar?

babulkomale
2. feb 2024

@diewcatqoo tak teraz moze ta vysypana kava posluzit ako dekoracia 👍

guudy
2. feb 2024

@babulkomale 😂😂😂 nuz okrem alkoholu a drog prichadzaju do uvahy este spinave okuliare😂😂😂😂😂😂

vierka0508
2. feb 2024

Pozri na tik toku (coffee station ideas) tam je kopec inšpirácií, mne sa to tiez veľmi páči, ale my zas nemame kavovar a ani nechceme 😀 my mame radi našu zalievanu klasiku.

babulkomale
2. feb 2024

@guudy nenosím 😃fakt to tam bolo 🙂

banalu
2. feb 2024

@majlo1234 Ja skladujem v mrazaku, poradil mi to sesternicin muz, ze v jeho kulture bezna prax (zid). 🤷‍♀️
Vraj si zachova lepsie chut a aromu.
Je to kavomil dusou a telom tak mu verim uz 20 rokov 😆 negooglila som ci to je pravda.