Dievčatá kúria Vám už na bytoch ? Ak nie máte teplo ?
dnes som sa zobudila a radiator teply
To kedy sa zacne vykurovat zavisi od vonkajsej teploty vzduchu, nie nevyhnutne od kalendarneho mesiaca. Ak by zaciatkom septembra prisiel polarny blizzard, urcite Vas nenechaju mrznut v byte do konca septembra.
Vykurovat sa zacina ked teplota vzduchu von klesne pod 13 stupnov dva po sebe iduce dni. Ak je toto Vas pripad a spravca nekuri, treba to riesit.
Tohtorocne leto je relativne chladne cize pocas chladnych dni by mal spravca zakurit.
Nekúria, ale máme doma biokrb, tak rozmýšľam, že kúpim bioetanol do neho a budem po večeroch zapaľovať lebo už tiež je chladno večer a ráno. 💁
Nekúria. Zima jak v ruskom filme. Šľak ma ide trafiť z tých sprostých predpisov. Ja som prišla do bytu z domu, kde sa kúrilo, keď bolo treba a teda ani po dvoch rokoch som si nezvykla. Ešteže už ideme stavať dom.
@drahomirrra Teplarne kuria cely rok, len nie vsade/kazdemu. Do starsich panelakov nie ale do novych bytoviek ano - napriklad nam posielaju teplo cely rok - v bytovom vymenniku sa z neho robi aj tepla voda aj kurenie, takze zapneme kurenie kedy chceme.
aj klimatizáciou si viete zakúriť 🙂
@hiro Veď jasné, ale toto tu je katastrofa, správcovi je to jedno, ten dohodne s teplárňami vyššiu tarifu kedykoľvek, to nie je problém, problém sú ľudia. Majú mať o desať eur vyššie zálohovky, tak by zobrali správcovu budovu útokom - blázni proste. Pre nedoplatky päť eur chodia vyklopávať a otravovať, ako je to možné.
Podľa zákona o tepelnej energetike sa vykurovacia sezóna začína 1. septembra a končí 31. mája. Ak zmluva s odberateľom tepla nestanovuje inak, tepláreň začne dodávať teplo na vykurovanie ak priemerná denná vonkajšia teplota vzduchu klesne pod 13 stupňov počas dvoch za sebou nasledujúcich dní a podľa predpovede vývoja počasia nie je predpoklad zvýšenia priemernej vonkajšej dennej teploty vzduchu nad túto hodnotu.
Pokles vonkajších teplôt v ranných a večerných hodinách môžu u obyvateľov vyvolať tepelnú nepohodu. V mnohých prípadoch táto nepohoda vedie k žiadostiam občanov na tepláreň o spustenie vykurovania. „Tepláreň Košice je pripravená začať s dodávkami tepla aj skôr ako budú splnené požiadavky zákona o tepelnej energetike a vykonávacej vyhlášky
@sissahh toto je nase v KE ale v zasade az po 1.9
@sissahh my uz tiez kurime,od nedele.sice dom,ale chladno uz je pod Tatrami...sme sa akurat vcera rozpravali s muzom,kurenie sme vypinali koncom maja a uz v auguste zas kurime🙄
@luciakovacova0603 kolega mi na to povedal spod Tatier, ze u nich v dome je chladno len 2m v roku, v juli a auguste, ked nekuri 🤣
@eeffka 🙂 nejako takto 🙂
DK, vraj to od včera spustili v meste ale ešte len dnes sa nás domovníčka pýtala či chceme začať aj my kúriť vo vchode. V byte máme tak 20-21° takže zvládnuteľné
@sissahh nekuria, mame zimu a štve nás to
V Tvrdošíne(na Orave) už v bytovkách kúria. A vôbec to nieje o čakaní kedy a čo urobí dodávateľ tepla a ale o tom, či ľudia žiadajú zapnúť vykurovanie. Takže ak máte zimu, tak skúste aj vy cez svojho domovníka požiadať.
Fuuu ako vidím tak viacerí mame s týmto problém ďakujem za info dievčatá ☺️ Ale je to strašne koľké peniaze idu do dani a podobne a aj tak mrzneme na jeseň a na jar mali by ti zmeniť ten kto nechce kúriť nech si vypne radiátory 🤔
@sissahh nekúria, mame teplo. BA