Ahojte, bývate niektorá v rodinnom dome oproti škôlke, škole? Nie je tam príliš hlučno? Rysuje sa nám pozemok presne oproti škôlky a školy, hneď oproti oknám by som mala jedáleň a škôlkarske detské ihrisko. Keď deti džavocú, bláznia sa, hrajú sa. Deti máme odrastené a s manželom si chceme postaviť na starosť malý dom. Už máme aj radi svoj kľud.
Je to hlučné a bude to počuť. Skús sa prejsť okolo, keď sú deti vonku.
Až na tych par rokov co budeš na materskej, ak budeš, tak deti sú v škôlke vtedy, keď vy ste v robote, takže hluk ani vnímať nebudeš.
Akože deti sú hlučné, ale zase v škôlke sú koľko vonku? Hodinu doobeda, občas poobede, v normálnom počasí. Poobedia, večery (pokiaľ je to oplotený areál), víkendy, prázdniny pokoj. Za mňa lepšie ako pri ihrisku, kde je niekto skoro stále, po večeroch zase puberta...
Hej, počas prestávky robia deti na dvore hluk alebo keď majú vonku telocvik, či akcie ktoré sa konajú na dvore ako deň detí a podobne. Ale neviem ako ďaleko to máte od pozemku a tiež čo chcete mať smerom do ulice, či denné miestnosti alebo spálňu. My sme tak bývali rovno pred školou ale mali sme tam kuchyňu a obývačku, cez deň mi to nevadilo. Ale keby som tam mala spálnu asi hej, no zase plastové okná sú celkom dobre proti hluku keď zavries. To hovorím zase z aktuálnej skúsenosti, máme pod oknami veľké ihrisko. Pri otvorenej vetracke počujem všetko, keď zavriem tak je to celkom slušné.
no .. ja ti poviem moju skúsenosť..bývame presne oproti škole a škôlke a už sme to tak olutovali.. deti sme tam ani nedali lebo tým že sme boli oproti a videli tie učitelky ako sa k tým detom správajú bola t kaastrofa..jediný pokoj kedy tu máme je leto ale vlastne aj to už nie lebo decká chodia na školák.. a teda neni to tak že deti sú vonku len hodinu.. je to fakt hrôza a ľutujem to každý jeden den..
ja mam okno pri skolke.... pocut ich len ked su vonku navzduchu ked maju nejaku akciu... obcas aj normalne ako sa nahanaju pokrikuju a podobne... ale mne to nevadi... bud zavriem na tu hodku okno alebo niekedy si to aj uzivam... zaspominam si na casy ked moje deticky takto stebotali. 🙂
Ja byvam oproti skolke, deli nas len cesta, a ano deti pocut ked su vonku.
Je to cas medzi 10-12 a cca od 14:30 do 16:30...kym neskonci skolka.
My mame byt rovno pri zakladnej skole, a v lete ked spime pri otvorenych oknach, tak pocujeme detsky džavot ako keby boli u nas v spalni, hlavne rano, kedy idu deti do skoly a poobwde ked su na dvore.
určite lepšie ako mať reštiku a benzinku nonstop....
bežne ma budí kamionista z benzinky ktorý ráno o 3 hod. túruje kamión...
takže MŠ úplne Ok
Este si uvedom, rano vela aut ked deti dovazaju do skolky a poplusni ked idu po nich, pripadne besiedky, akcie, a podobne, normalne problem zaparkovat pred vlastnym domom
@maminkasisa práve som toto išla písať, mne by ani tak nevadilo ten hluk z deti (najmä keď som v práci celý deň...) Ale presne ta premávka...
Nemali sme síce vtedy dom, ale byt na vyvýšenom prízemí a rovno cez cestu bola škôlka a jasle. Deťom sme "videli do tanierov" presne som poznala ich denný režim. 🙂A nebol nijaký problém, žiadny extra hluk ani nič podobné. Ale možno sme si len zvykli, z druhej strany sme mali hlavnú cestu s premávkou 24/7
Ak chcete mať na starobu kľud, tak naozaj nie je vhodné stavať dom pri škôlke a škole 😂.
My máme našu záhradu so záhradou škôlky (delí nás len plot) a deti je teda počuť dosť. Ja ani na záhradu, keď sú vonku nechodím (bud rýchlo ráno idem, alebo potom, keď idú spat na obed) po obede sú dlho vonku od 14 dovtedy, pokiaľ si neprídu po deti rodičia. Na záhradu nechodím, keď sú vonku, lebo keď ma tam deti uvidia, hneď za mnou bežia a otázky: teta?? A vy tu bývate?? Co robíte??... ako ja nemám problém sa s nimi rozprávať, len učiteľka nemá rada, keď sú pri plote a potom na mňa zazerá, ako keby ja ich vyvolávam.
Normálne cez leto keď sú v škôlke (každý rok to menia, raz je júl, druhý rok je zase august) plánujem všetky dovolenky, prázdniny/babky a výlety a keď majú deti v škôlke prázdniny sme doma 😅 ale je pravda, že ja si deti viac "užijem, lebo som doma, muž, keď chodí do práce a príde o 18 ani nevie, že tam nejaké deti boli. Ale myslím, ze lepšia škôlka ako tesco 😁
Bývam v bytovke na prízemí oproti škôlke hneď cez cestu, celý dvor MŠ je pred našim balkónom. Aktuálne tam mám aj syna. Von chodievajú od 10,30 do 11,30. Poobede iba v teplé slnečné dni po 15ej max do 16ej - v tom čase si ich preberajú rodičia. Po zatvorení MŠ je areál uzamknutý a na ihriskách nie je nik.
@mistymay33 v lete nie sú prázdniny?
Ja mám oproti krcmu a škôlku 2 domy ďalej..keď som na dvore deti počujem dnu nie
Tak to ste ma nepotešili. Ale asi to je pravda s tým hlukom. Škôlku a školu dokopy navštevuje okolo 300 detí, tak to bude asi poriadny džavot.
mne osobne by to asi nevadilo, orientovala by som spalnu a detsku izbu pokial mozno na druhu stranu, a presne ako pisu baby, aj tak ten ruch pocut v case ked inak budete byvat v praci, okrem teda materskej atd ale tiez nebudu vonku cely den. Ja osobne by som bola asi natesena ze ako blizko potom deti odvediem do skolky, urcite aj skor by som sa nebala ich potom pustit same do skoly 🙂
Ja bývam v dome oproti škôlke 😄. Delí nás cesta. Deti mi vôbec nevadia, ale z aút som nešťastná. Smogový hluk je okolo 8:45-9:00 a potom 15:30-16:00. A hlavne keď prší tak sa tu tvoria v uvedených časoch zápchy. Ale inak keď sú deti vonku a ja som v záhrade, tak to vôbec nevnímam. Máme zelený plot. Cez wkndy a cez prázdniny je tu bohovské ticho. Spálňu mame na opačnej strane.
Ja bývam síce v bytovke, ale hneď vedľa škôlky a cez malý parčík je škola. V škôlke nie je veľký hluk. Z balkóna vidím priamo na dvor a ja sem tam pozorujem deti ako sa hrajú a to mám už odrastené deti. Pri škole je ten hluk ráno a poobede, cez deň nie. Mne osobne by to nevadilo. Môžete si nasadiť stromy, ktoré vám zabezpecia súkromie a väčší kľud. Orientácia miestností v dome by mala zohľadniť aj svetové strany. Aby sa nestalo, že kvôli škôlke otočíte obývačku na zlú svetovú stranu.
My sme byvali v cinzaku, na prizemi a skolku sme mali par metrov...jasne, bolo pocut cez leto cez otvorene okno ale nic strasne. Aj tak sme boli bud v robote, von alebo ked aj nie, nebolo to nic na nevydrzanie ta hodina denne. Popride chvila poobede. Bud sme sa tesili, ze konecne su deti trochu von alebo sme zavreli okno na tu hodinu a hotovo.
Byvala som pri zakladnej skole a pocula som deti klasicky ako na sidlisku ale iba poobede ked isiel skolsky klub vonku no nic strasne. Aktualne byvam pri materskej skole taktiez pri ihrisku a nepocut ich absolutne ze vobec. Ked otvorim okno od desiatej do jedenastej ale rovnako ako predtym - nie je to nic hlucne. Este k tomu aj ja sama pracujem ako ucitelka v materskej skole a vedla nas si taktiez postavili dom ale sem tam sa stane ze deti pchaju ruky cez plot a podobne aj ked ich upozornujeme cize si treba aj toto premysliet a sem tam aj prehodena lopta 😅
Mne by ani tak nevadil ten hluk,ale premavka. Pred skolami nie je kde zaparkovat,nemas tam sukromie,vkuse niekto chodi okolo. Ale zase v lete v lete je tam klud.
Orientujte dom tak, aby tym smerom bola kupelna, komora, hala, mizno kuchyna… a oddychovu cast domu do zahrady.