Takže sme manželia už pár rokov . Máme dieťa ,ďalšie na ceste . Bývame v podnajme ..ale to sme sami sa tak rozhodli zatiaľ.. predtým sme bývali pri rodičoch ..mali sme tam takú malú chatku ,aj menší úver ,prerobili sme si to ..neskôr sa to predalo a rodičia si kúpili byt a nám dali niečo aspoň a dali aj sestre..ktorá absolútne myslím že nemala dostať nič . Nič neurobila tam, nepomohla a býva mimo mesta . A teraz je situácia že aj rodičia by išli najradšej bývať zas do domu a tak mňa tak lámu psychicky aby sme sa naň poskladali spoločne. Veľmi sa mi do toho nechce ..keďze viem ako by to bolo ,že by pýtala zas peniaze sestra.. a myslím že na to aj čaká ..a viem že mame ide aj o to aby mali kde za ňou prísť vnúčatá ..lenže to sa tak nedá . Ako to môže brať ako ich dom ,keď tam máme byť spolu a ževraj to bude naše..a budú tam chodiť na prázdniny a pri najlepšom aj sestra ktorá neviem či sa zachvilu veru nerozvedie .Na jednej strane pekná predstava ale nie. Oni uz pomohli sestre dosť ,aj byť jej kúpili a stále niečo
@solange7 ešte jedno dôležité doplním . Rodičia majú u seba sestrine dieťa 20r.. ktoré sa snaží zamestnať a nedarí sa ..mama ho obletuje ako svoje. Už toto je prekážka .celé zlw
Ja som priama .ja som to takto aj povedala že ja nechcem a by mi tam chodili a bývali ..že nie nie ..reku nechcem už stačilo . Tak mama nadáva na sestru ale najradšej by jej všetko dala 🤦
Zabezpečila by som si vlastne bývanie - iba ja s manželom. Či už byt alebo dom. Rodičia nech sa tiež zariadia po svojom.
Jedine, na co by som sa mooooozno dala prehovorit pri dostatocnej motivacii (rozumej malo penazi a chcem bezpodmienecne dom a chcem ho teraz), by bol jeden pozemok s 2 domami, tak aby sa v buducnosti dal rozdelit na 2 samostatne pozemky🙈🙈🙈🙈ak nie, tak nech "kazdy za seba kope" a do rodicov by som sa nestarala, ako velmi sestre (ne)pomozu. Je to ich dieta a ked sa aj pre nu rozkrajaju, je to ich volba....
Drž sa zdravého rozumu, vlastne bývanie aj za cenu hypotéky je na nezaplatenie
Svätý kľud, tvoj dom, tvoje pravidla
Rodičia si už musia poradiť sami
Áno už od začiatku sme mali inak myslieť
už ti jedno ponaučenie stačilo či.... určite by som maminku zrušila pri pomyslení na túto myšlienku - aby sme bývali spolu. ...
Nie, nechápem, prečo by ste sa mali skladať s rodičmi na dom. Mate svoje, oni svoje bývanie, keď oni nie sú spokojní, nech sa zaradia, ako chcú. Nie ste povinní bývať všetci spolu
@elizabet173 jasné . Vravím im čo špekulujú načo chcú ísť inam..majú čistý byť a svoj ..im chýba vonku byť ..to sú také na city reči
@elizabet173 záhradku už mali no predali . Na dom asi ani nemajú a kto by im pomáhal ..to neni len tak kúpiť starý dom a byt sami tam
Mali dom predali išli do bytu zistili ze chcú byť spet v dome ako nechápem načo špekulovali🤦🏻♀️
@elizabet173 ha ,no sestre..už boli aj také reči že pôjdu tam pri ňu bývať ..akooo zas citové vydieranie a nech idú a čo ..radšej budem sama . Veď aj som tak naučená
@alexk12 je tu možno niečo o čo neviem .
povedala by som že načo si predali .... mohli byť vonku ešte dlho...😉
@deti95060810 veď mali aj záhradu aj to nebolo dobre😒predali to .tak čo furt ,o čo ide ..
Jedina moznost by bola dvojdom postavit a aj papierovo to oddelit vopred. Cize kazdy svoje, dva vchody. Spolocny jeden dom urcite nie, ani rozdelit na prizemie a poschodie urcite nie. Jedine ten styl ako tu tie nove radovky, ze mas je a domy nalepene na seba, ale je to vlastne oddelene. A zahradu si bud tie oddelite ( aspon zivym plotom) po nejaku cast.
autorka, nečítam komentáre, ale v žiadnom prípade.... len pekne žite v podnájme a už keď, riešte si svoje, len ty a manžel - svoju hypotéku, svoje vlastné bývanie. neviem si predstaviť, ako by ste to mali riešiť akože právne napríklad? dom by bol váš alebo tvojich rodičov? nehovoriac o žiadnom súkromí, čoho si si aj sama vedomá. a keby si časom zistila, že si urobila naozaj chybu a nemala si s rodičmi do toho ísť, budeš mať cestu zahatanú hypotékou na nehnuteľnosť, ktorú budú používať oni a tvoja sestra a proste "iní" ľudia, než je tvoja vlastná rodina. keď máš takú, povedzme vypočítavú, rodinu, tak určite by som volila ostať pekne v podnájme a časom si budovať svoje, ak sa bude dať.
@elizabet173 ja som napisala, na oddelitelny pozemok a ak by bola patricna motivacia - cize by nemali dost penazi na vlastny dom/byt, chceli by bezpodmienecne dom so zahradou a idealne uz zajtra....ak akakolvek premenna nesedi, nesla by som do toho...a rozhodnutie je na autorke-sama musi posudit, co jej najviac vyhovuje a co nie...
Myslím že sama už vieš ako sa rozhodneš. Znies zodpovedne a vieš dopredu čo ako bude. Čiže si zbytočne veci nerobíš ružové a to je dobre. Možno sa potrebuješ len utvrdiť že tvoje rozhodnutie je správne. Samozrejme rozhodneš sa ty s mužom a verím že sa dobre rozhodneš. Už keď na začiatku sú háčiky a človek do toho neide úprimne (a tu tá vôbec nekritizujem, tiež by som nezniesla takto žiť) tak to treba zastaviť v zárodku. Až sa sami rozhodnete, urobte tak ako je vám dobre. Za ten pokoj to stojí aj na úkor vyššej hypo. Držím palce
Podla mna kupovat s rodicmi dom na polovicu je velmi zly napad aj keby tam nebol ziadny problem so sestrou.
Urcite do toho nechodte.
Nie. Sama si si odpovedala. A ani by som o tom nediskutovala nech v nich zbytocne nezivis nadej.