Ahojte mamičky, prosím vás o radu ohľadom výberu umyvacky riadu. Uvazujeme o jej kúpe,doteraz sme nemali...
ide o to,že neviem,či je lepšie kúpiť väčšiu a čakať,kým sa naplní,alebo mensiu a zapnúť viac krát. Sme 5clenna rodina,deti sú ešte malé,riadov veľa v kuchyni nemám,nemam až tak miesta v kuchyni ani som doteraz nepotrebovala viac,teda neviem si predstaviť,že by som zapla umývačku až večer,to by som nemala toľko tanierov a pohárov...v podstate to má odrádzalo od umývačky od začiatku,že kým ju naplním a kým sa to umyje,tak si to zatiaľ spravím aj sama a mám veci poruke.Ale teraz,keď sú už deti tri,tak sa mi zdá,že by mi to ušetrilo čas.Len zdá sa mi,že by mi bolo výhodnejšie kúpiť menšiu a zapnúť viac krát,aspoň teda dvakrát do dňa.
Ake máte s tým skúsenosti, prosím?Aké veľké umývačky máte doma vy a ako s nimi fungujete?
Aby som zas potom neľutovala,že som mala kúpiť väčšiu,keď si na to už zvyknem☺️
@pampusiaci 60 cm na šírku rozhodne!!!!!
My sme traja a máme 60 cm, vám určite tiež takú.
Určite 60, tu ani nie je nad čím premýšľať 😄 Keď sme boli s mužom sami, 45ka nám nestačila. Teraz sme 3ja a mne by sa hodila aj 80tka😅
@pampusiaci Deti budú rásť a aj riad bude pribúdať. 45 by vám bola za chvíľu malá. To je tak pre jedného max. dvoch ľudí.
Ešte k tomu napĺňaniu ... najlepšie je mať po 2 sady z tanierov aj príboru
Ja mám 45, sme traja a ide aj 3x denne. Keby idem kupovať zas tak určite 60.
Určite väčšiu. Dá sa spustiť polovičná dávka napr. ale ešte som to nevyužila 🙂 sme 4. Keď sme všetci doma, púšťame každý deň, kěd v praci a skole, tak obdeň.
@pampusiaci ani som to nedocitala ale rozhodne 60
Do tej 40 dáte hrniec 5 šálok (obrazne povedane) a skončili ste
@pampusiaci v tomto platí - väčšia = lepšia. Dáš tam aj hrniec a nezaplnis tym celu umývačku. Odporúčam kúpiť takú, čo ma horný suflik na príbory. Je to oveľa praktickejšie ako tie košíky, ktoré zavádzajú. A púšťanie viackrát za deň - neviem či je to výhra, keď si vezmeš, že umývačka umýva +-2 hod. Cely deň budeš len čakať kým môžeš naložiť a vyložiť.
A tie dve sady tanierov a príborov je tiež dobrá rada. Zídu sa ti. 🙂
@pampusiaci wow tak teda nam uplne staci 45ka, ide raz denne, niekedy den nejde a ide az na dalsi. Ale zas je pravda, ze do nej davam len male hrnce, vacsie a plechy si umyvam rucne
@pampusiaci udcite 60. 45ka je malo
Hore taky suflik na pribory...mne vyhovuje viac ako košik,ten zavadzia
@pampusiaci pri päťčlennej rodine ani neuvažuj o menšej, určite 60
@pampusiaci no, my sme traja, male dieta a mame 90cm a kazdy den ju naplnim..aj dvakrat 😃😃
60cm. Ved si predstav uzku umývačku a co tam spraces... Ja som v byte mala menšiu bosh, dole jeden hraniec a taniere, príbory a hore poháre a somarinky... Plna kazdy den a aj to som hrnce a spol v rukach umyvala. Aj 2x. Je lepsie ale dokúpiť sadu tanierov a pohárov, nech mate dost ak doma 3x denne jete...
urcite 60cm,. my mame taku a umyva´me kazdy durhy den, ale teda neikedy to vyjde za 1,5dna a teda niekedy sa to nakopi a aj kazdy den umyvame. sme traja.
a ano, je lepsie amt 2 sady riadov- taniere, salky/pohare, rpibory. pribory mame z Ikei,a le koroduju v umyvacke, co je nyvhoda. neviem co s tym.
Určite, určite väčšiu. My máme 45 cm, nemali sme inú možnosť a keď si budem najbližšie prerábať kuchyňu, dám si 60 cm. A to sme len traja. Do malej je problém ten riad naskladať. Ak máš väčší hrniec, alebo pekáč, už nemáš okolo dosť miesta. O to, že budeš mať problém ju naplniť,sa vôbec neboj. 😄
kup tu najvacsiu na trhu, my mame uzku a musi ist aj 3x ked sa vari plus daco umyvam rucne, svagrina ma velky a zapne tak raz za den dva,
My sme traja a podedili sme s bytom aj umyvacku mame malu ale uzivila by sa aj velka.hlavne ked potrebujem umyt velke plechy tie do malej nedostanem..niekedy ide aj 2-3x za den.. Riadov mam dve serie tanierov a dve serie priborov a v pohode to staci.
@pampusiaci urcite vacsiu na 45 cm ani neuvazuj. To fakt len ak mas mini kuchynu v byte a naozaj nemas ani o kusok viac. Ono sa zda,ze nemas vela riadu,ale naplnis ju ani nevies ako
@pampusiaci radšej väčšiu a vsetko tam pekne natlacit 😃
Vacsia jednoznačne a ďalšia sada príborov a tanierov, mozno poharov (neviem kolko mate). Hocijaké ikeacke prežijú mycku 🙂 menej spinit riady uz nebudete, len viac, takže určite kupuj 🙂
My sme dvaja a kebyze staviame znova dom, tak si planujem kuchynu s dvomi 60cm umyvackami. Nam ide min.1x denne
@pampusiaci aj nás je 5 a niekedy hľadám miesto,kam by som umiestnila ešte jednu umývačku,ale zase☝ keď ju treba vyložiť,tak tuším aj tá jedna je navyše! Menej ako 60 ani neuvažuj. Naplníš bez problémov.
@pampusiaci mamina s ocinom maju le 45cm, su sami dvaja a uz nie raz sme ich poculi, ze mali dat tu vacsiu.....
Ďakujem vám všetkým za rady,tak teda väčšiu,šuflík na príbor,zapamätám si...ak máte ešte nejaký dobrý tip čo sa vlastnosti týka,budem rada,nemám s tým skúsenosti...
Riadov inak mám viac,sú ale odložené v pivnici,museli sme zmenšiť linku kvôli plesni na stene,tak som to zminimalizovala...bývame v dome,ale v starom,prerobenom...ale skúsim niečo popridavat...to bolo už dávnejšie a odvtedy sme spravili nejaké úpravy proti plesni aj poličky sme dali otvorené...tak vďaka,ak sa vám ešte bude chcieť,kľudne napíšte,na čo prihliadať pri výbere,ako napríklad ta polička na príbor,to je dobrý tip, vďaka...inak ja si neviem predstaviť,to fakt tam dáte plech od pečenia a umyje to? Ja som bola nejako v tom,že väčšie veci musím aj tak umyť ručne...a pred tým,ako dáte do umývačky riadu,tak ho nejako oplachujete od zvyškov jedla,alebo stačí normálne zjedene z taniera?☺️Možno blbé otázky pre niekoho,ale fakt som doteraz nežila v domácnosti s umývačkou...a ešte by ma zaujímala údržba,čistenie...je to náročné? vďaka
Ako dlho budú deti malé? Budeš za dva roky meniť umývačku? 😉 Tiež sme 5ti a mycka ide aj 2x denne.. keby som mala malú, tak ide aj 5x..
My sme piati a mame bosch 45ku s vrchným suflikom, spokojne do nej dávam aj najväčšie hrnce a panvice, či pekace. Vacsinou ide raz denne, ale stane sa, že i trikrát. Mame len jednu sadu tanierov a úplne to stačí.
Este doplním, že zbytky jedla dávam z tanierov dole, led je niečo ako krupic, tak hrniec najprv namočím až potom dám do mycky. Filter čistom raz mesačne. Mycku nechávam pootvorenu, nech sa vetra. Moja teta dáva do mycky aj zbytky a filter čistí po každom použití
@pampusiaci jednoznacne 60.my sme traja, dávam tam všetko okrem plechov/raz ročne aj tie tam umývam,po vianocnom pecdni/ a drevenej dosky na krájanie. Riad mam min.po dve sady všetkého, ak sme v praci, tak ide umývačka tak 5x tyzdenne, ak sme doma tak 10x. Taniere, poháre, misky ak sú kúsky jedla tak kefkou zosuchnem do kosa, hrnce ak sú viac znecistene ak sa niečo pripieklo na dne tak zalejem na chvilu vodou a kefkou skúsim ci uz to schádza volne a vložím tak.Cistim ju použitím takej čistiacej fľaštičky cca raz mesačne, okraje pretriem po každom umytí riadu. Filter kontrolujem tiez po každom umyti.Používam lestidlo aj sol a po vyskusani vsetkych možných tabliet používam asi 5 rokov uz iba jar platinum. Používam aj na umytie plastového príborníka, chlebíka,odkvapkavaca/ten pouzivam akurát na niektoré časti robota, ktoré nedávam do umývačky.super sa v tom umyju poháre na zaváranie, niekto tam aj zavara.mesiac som bola bez umývačky ked sa nám stara pokazila a teda dúfam, ze uz nikdy tak dlho bez nej nebudem🙂
@pampusiaci u nás ide umývačka denne a sme 3ja. Máme klasický 60tku a dávam tam aj hrnce
@pampusiaci Ďakujem všetkým za názor už vopred.