Ako zútulniť túto obývačku?

12. dec 2022

Cauko baby,

prerabali sme spodnu cast domu, davali sme vsetko biele kvoli svetlu. Uz sa pomaly stahujeme, ale mne to pride strasne neutulne, iba velka biela plocha.
1. Za ten TV by som dala asi tie kachlicky, pripadne tapetu? Skrinky budu visiet.
2. Myslite, ze zavesy mozem dat, ked je strop vyssi??? Nebude to cudne vyzerat, ked dam garnizu tesne nad okna a tam bude este 60 cm medzi plafonom a garnizou?
3. Co s tou velko stenou za stolom? Ako to ozivit? Tie nalepky ako text o rodine su uz out? Pripadne velke zrkadlo? Obraz?

Sedacka bude modernejsia aj stol jedalensky, toto mame iba docasne, kym vyrobia nove 😊

Dakujem 🤗

deti95060810
12. dec 2022

za televízor kachličky? asi nerozumiem...
na Mk je skupina pekné bývanie - skús sa opýtať tam maminiek - isto tiež poradia...

dori92
12. dec 2022

Ahoj, skús pridať otázku na FB do skupiny interiérový dizajn, každý deň tam pribúdaju podobné otázky a vždy sa nájde dosť ľudí čo dobre poradia 😊

luccija
12. dec 2022

Za TV kachličky, ale neviem ako farbu pri takých parketach sú dosť výrazne.A tie kachličky už ma každý a začína to byť otravné. .Ale asi by som tam dala drevo, alebo tie moderne lamely čo sa teraz dávajú

2.zavesy by som ešte neriešila my máme tiež také veľké okno z obývačky a a záves nám len posledný rok aj to ho idem zrušiť🙂nebude to vadiť, že bude nad oknom koncit

3 .určite žiadne nápisy o rodine a pod ..mne na tej stene chýba ešte kus nábytku komoda?či nejaký moderný regál zeleznodreveny regal...môžeš si spraviť machovy obraz ľahký zvládneš aj sama, alebo teda pekne zrkadlo, moderný obraz ..

Ja si myslím, že to je veľmi pekný priestor a nejaky väčší kvet, podusky, koberček to zutulni tá dispozícia je skoro ako u nás.Len to nepreplácaj z každého rožka troška, ale moderné a jednoducho
Čo je ten vyklenok za stolom?
Za TV môžeš dať aj farebnú stenu

luccija
12. dec 2022

@dori92 to je výborná stránka rada sa tam kocham🙂

evka_3
12. dec 2022

Nejaký obraz mi tam chyba ☺️ farebný …alebo fotky deti na fotoplatne

dori92
12. dec 2022

A k tým otázkam, určite nevadí ak dáš závesy, kľudne aj na koľajnicke a hneď od stropu, my máme tiež vyšší strop a máme to tak. Za tv by som tapetu nedávala, to už skôr obklad alebo dekoračnu stierky,teraz to dosť letí. My máme obklad tehlový . Nálepky by som tiež nedávala, presne ako píšeš, tým už odzvonilo. Všetko závisí na Tom v akom štýle chces interiér orientovať. Možno by tam ukázali pekne drevené lamely.

svokrinjazykmonika
12. dec 2022

Podľa mňa bola chyba aby bolo všetko len biele.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
54tinka54
12. dec 2022

Obklad za TV je dobrý nápad, na stenu za stôl by sa mi hodil nejaký machový alebo moderný obraz.. nápisy nie 🙈
Na sedačku nejaké vankúše a tiež by sa mi do tej miestnosti hodil nejaký väčší koberec.
Ak chceš záclonu a závesy, daj koľajnice na strop, bude to tak lepšie ako garniža 🙂

dadis
12. dec 2022

Ja by som dala farbu - mliecnu zaclonu a jednofarebny hruby zaves - napriklad horcicova, tyrkisova, staroruzova- ale iba jedna - tu jednu farbu by som pouzila aj v koberci, vankuse, obrazy nastene, zavesne svietidlo nad stol, stolicky, obrusky, taburetka, kvetinac a pod..hlavne s citom a decentne, menej je niekedy viac... Za tv by som dala bud dreveny obklad

sima338
12. dec 2022

za mňa vymeniť lampu, zvoliť krajšiu ako hentú, čo sme niekedy mali všetci. pridať pekný obraz, časom určite aj stolík ku gauču ( nevidím ho tam ), na ten sem tam kúpiť nejaké kvety ( kludne aj obyč tulipány z Lidla ), pridať závesy a teda krajšie si upratať ( to nie je hejt, ale takto to pôsobí ako mess, i keď je to nový dom )

eskop
12. dec 2022

Podľa mňa nejakú tapetu za TV a hlavne záves a záclony, to robí domov domovom podľa mňa.

jazula
12. dec 2022

Ten kút so stolom sa mi zdá veľmi tmavý a prázdny…nálepky na stenu ale skôr nie, ja by som dala k nemu iné stoličky a nad stôl zavesila pekné výrazné svietidlo. A s pár peknými kvetinami to hneď bude vyzerať inak. Tá dracéna nemusí byt v zlom stave, ale v tom veľkom priestore vyzerá nejako smutne 🙂

luccija
12. dec 2022

Prečo ste nedali TV do prostriedku, ale hneď z kraja?

autor
12. dec 2022

@dori92 dakujem pekne skusim 🤗

autor
12. dec 2022

@luccija no tie tehlicky za TV neviem aku farbu vobec 🤔 ci sede, aby to nebolo vsetko hnede.
Povodne som chcela tie lamely, to je teraz trendy, ale ja neviem...uz mam toho dreveneho akosi dost, staci ta podlaha a kuchynska linka ma tiez zastenu drevenu.
Ja rozmyslam nad tymi zavesmi, vsade sa mi to paci, je to take utulne 😊 budu tam este zaluzie, klasicke biele.
Doplnky by to spravili, len este som sa nerozhodla pre farbu sedacky - paci sa smaragdova.
Stol bude drevena doska a kovove nohy.
Ten vyklenok tam bol - predtym to bola dielna - a prehovorili ma majstri nechat ho 🤔 ze dam policky sklene a je tam aj led svetlo...tam budu fotky pravdepodobne.
Ak by si bola taka mila, potesili by ma foto do spravy. Ak hej, napisem Ti IP. Vdaka 🤗

autor
12. dec 2022

@deti95060810 tie tehlicky som myslela, zle som sa vyjadrila. Vdaka pozriem 🤗

autor
12. dec 2022

@luccija pretoze ta sedacka nie je na stred. Je dolava situovana, aby tam vosiel stol jedalensky 😊

autor
12. dec 2022

@dori92 prosim, poslala by si mi foto tych zavesov? Ak hej, napisem Ti do spravy 😊
Hej ta farebna omietka by to spravila, plus este policky nejake asi vedla tej TV.

siska25
12. dec 2022

Tak za mna, ja by som po celej tej stene, ako su tie velke okna dala uplne jemnu bielu zaclonu. Tiez na to male okno. Ten stol v tom rohu,by som odtial dala prec, nevidim tam vstup do kuchyne. Podla foto nie je vidno, kde je kuchyna, ale stol by som dala do priestoru pri okna. Do rohu by som umiestnila velku rohovu sedacku s nejakymi dekoracnymi poduskami. Na zem kobercek a stolik ku sedacke. Tv a skrinky dat na stred toho vyklenku. Kedze nabytok je biely, mozno by som zvolila tu cast za tv nejaku jemne kremovu farbu.Do toho rohu, kde je stromcek by som si dala spravit kniznicu alebo nejake police a mozno spravila taky citatelsky kutik s kreslom. Ten nabytok by som uz nedavala cisto biely, ale kombinovala by som nejaky drevo dekor. My mame v obyvacke biele steny, preto sme uz nevolili biely nabytok.

autor
12. dec 2022

@dadis
@54tinka54
@sima338 ano baby, svietidlo bude moderne nad stolom aj lampa nova.
Vlastne vsetko, preto sa pytam, vy viete vzdy dobre poradit 🤗
Neporiadok je tu stale, to sa neurazam, len teda uz sme museli opustit dohodnuty podnajom a stale to nie je tip top 😬
Napadol ma aj ten obraz machovy za stolom, pripadne nejaky iny, ci foto na platne.
Tie zavesy mam teda namontovat na strop kolajnicu? Tak to bude lepsie myslite? Vyska je cca 3 m.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. dec 2022

@siska25 no kuchyna je vedla, vacsinou jedavame za pultom barovym, tento stol sme dali kvoli oslavam a podobne. Cize nie je moc vyuzivany.
Tam kde je stromcek maju byt kachle klasicke cierne.
Inak rozmyslam aj ja nad tym stolom stale, ci to neprehodit s gaucom 🤔
Vdaka za tipy.

dagmarovita
12. dec 2022

Mne sa páčia vliesove tapety od Kretchmera, maju ich na tapety folie, ale len tak pár pásov, zas to je tiez práca vyberat, lebo majú rozne pekné, do akej farby chcete ist podla podlahy, nabytku, gauca, ostatne zladit podla materialov a farieb ake budete mat. Neviem ten vyklenok či chcete, naco slúži, ale telku ste mohli dať presne do stredu toho vyklenku, ale asi tam idete dat nabytok. Dala by som si hlavne nad dvere kvalitný drevený kríž, majú pekné, moderné. Ale ked nie si veriaca tak nič. Hlavne ze tam bude te mať plno lásky a porozumenia, dôvery,... spoločného šťastia, prajem celej rodine. Máte to super, zutulnis to podla seba co sa Tebe páči, aby to bolo vkusné, postupne. Zas aby si nevyhorela, tak v pohode chod na to, zdravie a laska je prvé, byt mozes postupne, prakticky ako bude vyhovavat, hlavne buď v pohode,

autor
12. dec 2022

Kuchyna je biela, preto som volila biely nabytok aj tu, kedze mame velke okna z juznej strany iba. Druha severna strana je bez okien, lebo je v kopci zapusteny ten dom.
Baby nejak som sa stratila, uz ani ta podlaha sa mi moc nepaci. Citim, ze je toho dekoru dreva privela. Pridavam foto pre predstavivost lepsiu.
Ked bola ta obyvacka prazdna sa mi lubila, ale teraz sa mi to zda hrozne 🤨

luccija
12. dec 2022

Krásna kuchyňa aj schody
Pošlem Ti foto len lezime s chrípkou musím to tu dat trocha do poriadku🙂napíš mi večer poslem

macekovam
12. dec 2022

Stenu za televízor by som len omalovala napríklad na kapucinkovu jemnú farbu... Potom stenu za sedačkou by som dala,, kachličky,, tehlové.. A z tej steny pri stole by som urobila kvetinovú stenu... Police a na nich kvety...na sedačku vankúše.. A teda tu záclon a záves.. A koberec asi nejaký zivsi

julish
12. dec 2022

Knihy a kvety spravia atmosféru. Už by som nedala nič drevené či “akozedrevene”

siska25
12. dec 2022

Tak v tom pripade by som ja osobne urcite stol dala pod to okno, hned tam mas aj kuchynu. A tie zaclony spravia naozaj velky efekt. Teraz som doma zvesila vsetky zaclony, ze ich idem prat a normalne to tu mam doma take strasne neutulne, studene. Ta kuchyna je krasna, ja by som aj nabytok v obyvacke volila presne v takych istych farbach, biela a miestami jemny dekor. Ked v tom rohu budes mat kachle, tak to zase inak ukaze, mozno za tie kachle by som dala nejaky jemny obklad. Ja sa priznam, ze ked som zariadovala, tak obyvacku, kuchynu a jedalen som si nechala navrhnut, sama som si netrufla.

autor
12. dec 2022

@siska25 dakujem 😊 my sme mali predtym obyvacku hore, tak sme to iba zniesli, ale urcite bude nova sedacka, aj ten stol. Burali sme otvor na schody, aby sme spojili vrchnu a spodnu cast - doteraz sme mali dve samostatne jednotky a na dvor sa dalo ist iba vonkajsim schodiskom, co bolo o nicom (dole boli dielne, dom je do svahu postaveny).
A veru, ked pride muz z prace, skusime to prehodit ten gauc a stol. Tie zavesy a zaclony pojdem kupit urcite.
Veru som nejaka prikratka nato, asi poziadam nejakeho dizajnera tiez. Vedela by si mi dat kontakt, kto Vam to navrhol? Dakujem