Čo odporúčate na slimáky ? Idu mi zjesť všetku zeleninu :(
... alebo som videla okolo hriadok tusim bud droty, alebo take kovove pasiky, ktore neprelezu. a nemali by preliezt ani strk.
@juteka tak toto bolo nechutne naco komentujete ? Ked nepomozete smutne
@sihaj ahoj, my sme ich mavali pri plote, na ktorom je pavinic aj v zahradke so zeleninou, celu jar som tam vylievala " grund" zo zalievanej kavy a veru sa tento rok tam neobjavili, vylievam aj teraz _ sem- tam
Skus ich posolit
Feramol, nájdi si na nete, nemalo by to zle vplývať na ostatné zvieratká ani na prostredie. Len slizniak to spapa, zahrabe sa pod zem a zomrie. Nič ucinnejsie som nevymyslela, nám by tiež zožrali celú záhradku, hlavne keď boli ešte rastlinky male a veľa pršalo, nedalo sa s tými najazdami nijak inak bojovať.
ano, solenie ich zabije, ale v zahradke by som to so solou neprehanala - predsa len, aby to tej pode neuskodilo, prilis soli ....
Treba porozkladat vrhnaky z poharov a do nich pivo. Ono ich to nalaka a ty si ich potom vyzbieras
@tasticka59 toto mi dnes presne poradila kolegyňa, že pivo.
Moja mama nasypala okolo hriadok piliny z dreva.
Baby ja mám vysokú vidličku na gril prepichnem hodím do misky a keď pozbieram všetky posolim v miske a je po nich... včera som ich večer nazbierala asi 70. Už som z nich zúfalá. Ale kopala som minule zemiaky a v zemi normálne biele milimetrove guličky a to boli asi vajíčka...Mala som jedno krásne malé jablko na strome včera spadlo našla som ho neskoro už boli na ňom asi 7 slimákov fuj...
Ja ich normalne zbieram...do plastovej flase si dam do tretiny vodu, nasadim gumene rukavice a hybaj...bez chemie
Ja odporúčam bežce indické, ľahké kačky....mám teraz už dokonca 5 😁sú domáci miláčikovia....a slimáka som nevidela odkedy je záhrada ich starosť.
@marcelkaemmka tu v Bulharsku na to ludia cajaju vzdy po dazdi nech sj nazvueraju slimaky a urobia dobre jedlo z nich ci vysmazia tak nehovor ze fuj.
@katkabg no ja ich len vidím a už ma napína na vracanie jedine ak by to bola otázka prežitia vtedy by som jedla inak by ma nikto nikdy neprinútil fuj!!!
Ooo ani ja ich nejem ty ale tu ich maju ako delikatesu 😂😂😂
@janulka1802
ked nechces chemiu, tak len fyzicku likvidaciu. kamoska ich riesila tak, ze dala ku hriadkam melonove supy a oni tam naliezli a vyzbierala ich.