Ako sa zbaviť slimákov v záhrade?

zanet49
13. aug 2019

Čo odporúčate na slimáky ? Idu mi zjesť všetku zeleninu :(

ukulela
13. aug 2019

ked nechces chemiu, tak len fyzicku likvidaciu. kamoska ich riesila tak, ze dala ku hriadkam melonove supy a oni tam naliezli a vyzbierala ich.

ukulela
13. aug 2019

... alebo som videla okolo hriadok tusim bud droty, alebo take kovove pasiky, ktore neprelezu. a nemali by preliezt ani strk.

juteka
13. aug 2019

@zanet49 zober ich na pekac a spapkaj 😋

marcelkaemmka
13. aug 2019

@juteka tak toto bolo nechutne naco komentujete ? Ked nepomozete smutne

sihaj
13. aug 2019

@zanet49 "zbieram" cely rok škrupinky z vajíčok a davam ich okolo zeleniny

kuravesele
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zanet49
autor
13. aug 2019

@juteka pani má nejaký problém ? Další blby komentár po môj príspevok

zanet49
autor
13. aug 2019

@sihaj tak to by som ešte mohla skúsiť 🙂

sihaj
13. aug 2019

@zanet49 ale naozaj ziadna skrupina do kosa, vsetky odkladam

verpav
13. aug 2019

@zanet49 Droždie rozdrobit vo vode a dat do kelinku na viac miestach rozložiť

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lericenkam
13. aug 2019

@sihaj ahoj, my sme ich mavali pri plote, na ktorom je pavinic aj v zahradke so zeleninou, celu jar som tam vylievala " grund" zo zalievanej kavy a veru sa tento rok tam neobjavili, vylievam aj teraz _ sem- tam

lala0000000
13. aug 2019

Skus ich posolit

lucyluv
13. aug 2019

Feramol, nájdi si na nete, nemalo by to zle vplývať na ostatné zvieratká ani na prostredie. Len slizniak to spapa, zahrabe sa pod zem a zomrie. Nič ucinnejsie som nevymyslela, nám by tiež zožrali celú záhradku, hlavne keď boli ešte rastlinky male a veľa pršalo, nedalo sa s tými najazdami nijak inak bojovať.

ukulela
13. aug 2019

ano, solenie ich zabije, ale v zahradke by som to so solou neprehanala - predsa len, aby to tej pode neuskodilo, prilis soli ....

tasticka59
14. aug 2019

Treba porozkladat vrhnaky z poharov a do nich pivo. Ono ich to nalaka a ty si ich potom vyzbieras

katrinka8
14. aug 2019

@tasticka59 toto mi dnes presne poradila kolegyňa, že pivo.

lucinika
14. aug 2019

Moja mama nasypala okolo hriadok piliny z dreva.

monika9694
14. aug 2019

Baby ja mám vysokú vidličku na gril prepichnem hodím do misky a keď pozbieram všetky posolim v miske a je po nich... včera som ich večer nazbierala asi 70. Už som z nich zúfalá. Ale kopala som minule zemiaky a v zemi normálne biele milimetrove guličky a to boli asi vajíčka...Mala som jedno krásne malé jablko na strome včera spadlo našla som ho neskoro už boli na ňom asi 7 slimákov fuj...

nelca84
14. aug 2019

Ja ich normalne zbieram...do plastovej flase si dam do tretiny vodu, nasadim gumene rukavice a hybaj...bez chemie

zirka
14. aug 2019

Ja odporúčam bežce indické, ľahké kačky....mám teraz už dokonca 5 😁sú domáci miláčikovia....a slimáka som nevidela odkedy je záhrada ich starosť.

katkabg
14. aug 2019

@marcelkaemmka tu v Bulharsku na to ludia cajaju vzdy po dazdi nech sj nazvueraju slimaky a urobia dobre jedlo z nich ci vysmazia tak nehovor ze fuj.

janulka1802
14. aug 2019

@katkabg no ja ich len vidím a už ma napína na vracanie jedine ak by to bola otázka prežitia vtedy by som jedla inak by ma nikto nikdy neprinútil fuj!!!

eliska13
14. aug 2019

@didaa ale veď oni vyliezaju zo zeme máme ich strašne veľa aj mladé maličké ja som kúpila také modré granule a bol pokoj všetko stihli zožrať jahody, kvety, hosty...mám celé dierkovane listy
@zanet49

katkabg
14. aug 2019

Ooo ani ja ich nejem ty ale tu ich maju ako delikatesu 😂😂😂
@janulka1802

lucyluv
14. aug 2019

@eliska13 ferramol sa volajú tie modré granule 🙂
@zanet49

katie253
14. aug 2019

@zanet49 Ja som čítala v časopise(nemám ho teraz pri sebe) ,že treba urobiť taký postrek Z obyčajného octu. Skúste nájsť na nete a S tým postriekať.

katie253
14. aug 2019

@zanet49 Ja som čítala v časopise(nemám ho teraz pri sebe) ,že treba urobiť taký postrek Z obyčajného octu. Skúste nájsť na nete niečo a S tým po strieľať.

jarinka33
15. aug 2019

@katie253 ocot nevyzerie listy na rastlinach? ako to sa mi zda byt az take moc drasticke. skor by som skusila pouzit nejaku past na tie potvory slimacie

0hena0
15. aug 2019

@zanet49 slimaky su vo francuzsku delikatesou. Rozbehni biznis 😊