Ahojte
Má niekto prerobený byt na 4 izbák?
Pôdorys môjho 3 izbového.. podľa vás ako ho najlepšie prerobiť na 2 detské izby 🙂
takyto tazko, jedine z kuchyne pri balkone spravit dvere do "obyvacky", ktoru predelis prieckou, a budes mat 2 vstupy, avsak izba od chodby nebude mat okna, takze to musis poriesit bud presklenou castou na priecke alebo len zasuvnymi dverami miesto priecky (kvoli vetraniu) my sme to tak mali jeden cas spravene v obyvacke, miestost bez okna bola spalna a druha polovica obyvacka
@hiro @betulinka1 ta stena, ktore je medzi kuchynou a obyvackou, medzi chodbou a chodbickou a medzi spalnou a detskou je nosna a do tej len tak dvere nespravia. Aj keby statik odobril nemusi to povolit spravca a ani stavebny urad
Rozmýšľame aj nad posteľou schovanou v skrini v obývačke. Byt nepôsobí malým dojmom podľa mňa..
má veľkú chodbu kde sú skrine v kuchyni mam väčší stôl set. Na sedačke si neviem predstaviť spávať každý deň preto posteľ v skrini schovaná.
Nemožné..... Izba bez okna je šatník, nie Izba
Spravte detsku z obyvacky, ked rozumne rozmiestnite nabytok tak zabezpecite sukromie aj pre deti rozneho pohlavia, obyvacku dajte do izby vedla vchodovych dveri a spalnu vedla kupelne. Nemusite nic burat, len sa obratte na bytoveho dizajnera, nech vam detsku vyriesi, ak si na to sami netrufnete
@viestta Tak potom by sa mohol roh kuchynskej linky dať na druhú stranu, na tej stene s terajšou kuchyňou by bol drez. Potom by to síce chcelo zvýšiť podlahu v spálni (terajšej kuchyni), lebo linka sa nachádza na protiľahlej stene.
Ale ako tak bližšie pozerám na tú pôvodnú kuchyňu, neviem si veľmi predstaviť, ako a kam by sa tam dala umiestniť manželská posteľ. Je to veľmi malá miestnosť a ešte má aj dvere na balkón. 🤔
@viestta si si ista? Lebo nosne su tie hrube. A tato je tenká.
@betulinka1 hrubé je vyznačenie bytu
Mám väčší byt, a keby som z neho robila 4iz boli by to len chlieviky s kúpeľnou. Treba obývačku vyriešiť stavanym nábytkom a urobiť tam posteľ vyklápaciu alebo gauč na denne spanie.
@betulinka1 poznam ten typ bytov, viem ake panely su kde.
@h2 zas ta kuchyna mala nie je a este ta priecka medzi balkonom v povodnom prevedeni byvala len dreveny sendvic, ak je vymurovana, tak z yporiek a s tym sa da smerom na balkon pohnut o nejakych 30 cm. Takze postel tam vojde a na chodbe je habafuk miesta na skrine, aj satniky som tam videla vymurovane.
@viestta Ja som zle videla tú šírku, myslela som, že je to 2m, až potom pozerám, že 2,8. Tak potom by sa tam tú posteľ dalo dať.
Ja by som určite spojila obývačku s kuchyňou v tej najväčšej miestnosti. Problém s rozvodmi a celkovo návrh dispozičného riešenia by som riešila s architektom.
My to akurát riešime. Máme síce trochu inú dispozíciu, ale spravíme to tak, že kuchyňa bude v obývačke, to je najväčšia izba v byte a detská bude z kuchyne. Kuchyňa a obývačka budú naoko oddelené barovým pultom.
@h2 tvoj napad s kuchynou v obyvacke je tazko realizovatelny. Vserky rozvody (voda, odpad, plyn, su strasne daleko). Prakticky nerealizovatelne. Kuchyna sa da rozsirit o logio. Zrusit logiu a rozsirit kuchynu. Oni ale nechcu rozsirit kuchynu, cize ak logiu maju, nechala by som.
Obe spalne su takmer identicke. Myslim, ze maju okolo 12m2. Tam dat deti. A do obyvacky bud kupit kvalitny spaci gauc, alebo tu vyklopnu postel.
Znami mali v najmensej spalni chlapca, vo vacsej spalni dve dievcata. Dospely mali vyklopnu postel. Fungovali tak az kym sli deti na VS.
PS: tie steny su medzi miestnostami nosne. V tomto podorise sa tazko nieco meni. Male zmeny byvaju v jadre (posun par cm) a este ta logia, ktora sa pouziva ako rozsirenie kuchyne.
A koľko to má M2?
@betulinka1 za mna nijako.,izby nie su velke , vniknu ti len mini kutiky...a este bez okna...moj brat prerabal 3 izbak na stvor, ale mal velku izbu kde boli dve okna a dvoje dvere a vznikli dve mini izbicky...ale ta izba mala cez 20 metrov stvorcovych
Podla mna tie izby su moc male na to, aby z toho bol 4i...max.do obyvacky dat roztahovaci gauc a bude z toho "spalna"...ale nic moc riesenie