Kde kúpim Lagotto za primeranú cenu?

12. okt 2024

Mam dieta s Aspergerovym syndromom a preto sme uvazovali nad spolocnikom, aj na terapeuticke ucely. Vzhladom na to, ze mame alergie a aj na nase zivotne moznosti, nam vyslo plemeno vhodne pre nas Lagotto Romagnolo. Ked som vsak pozerala psiky, padla som skoro na zadok. Neviem ako ine plemena ale teda 1500 € je pre nas strasne vela. Samozrejme, v utulku take plemeno nenajdem. Chapem zanietenie, pracu a vsetko okolo toho u chovatelov, co sa premieta do konecnej ceny, ale neviem kde najst psika, ktory urcite nebude mat namierene na vystavy, ani agility a poda snad by sa dal kupit za priaznivejsiu cenu. Neviete o niekom vramci zapadneho Slovenska a mozno aj stredneho? Mozte aj do sukromnej spravy ak nechcete vyzradit verejne chovatelsku stanicu. Dakujem

doriiis
12. okt 2024

Autorka nehnevaj sa,ale keď hľadáš psa štýlom,ako keby si hľadala kabelku,tak radšej žiadneho psa nekupuj.

autor
12. okt 2024

@doriiis Preco? Z coho si tak usudila?

misulka22
12. okt 2024

Skus kontaktovat poradcu chovu ten vie o vsetkych aktualnych aj planovanych vrhoch.alebo oslovit chs ci maju nestandardne stena.ale oocitaj s tym ,ze ak standardne stoji 1500€ tak aj to nestandardne bude okolo 1000€. Je to malo pocetne plemeno.
A inak robim canisterapie ( chodim hlavne ku klientom s PAS ) a teda ides na to uplne zle...to ze by si aj nasla psa za "nizsiu" cenu vobec neznamena,ze bude vhodny k tvojmu dietatu. Psy na terapeuticke ucely prechadzaju urcitym vycvikom a robia skusky zamerane okrem poslusnosti hlavne na povahu plus skusku robi aj psovod. Jw uplne ine ak si niekto kupuje psa len ako spolocbika a clena rodiny a ine ak s nim robi terapie.teda neviem co si predstavujes ako "terapeuticke" ucely

vanilkovazmrzka
12. okt 2024

1000-1500 je primerana cena za dane plemeno.

autor
12. okt 2024

@vanilkovazmrzka vies o nejakej stanici ktora predava za 1000? budem rada za info.

alazala
12. okt 2024

Tiež odporúčam kontaktovať klub - možno niekto bude mať stena nevhodné na chov. Nedávno som videla niekto tak inzerovať španielskeho vodného psa - podobné plemeno , ale len výzorom, nie povahou. Cena 1500 je inak primeraná

alazala
12. okt 2024

Inak možno pre vás by bol vhodný aj pudel, neviem ako sa tam pohybujú ceny, skús pozrieť

colsami
12. okt 2024

Pudel bude este drahsi... A suhlasim co pise miselka, pes k dietatu s Dg sa naozaj vybera inak. A ano ja napr poznam chs kde stali 1000e stence, takze najst sa da. Ale nie takymto stylom no...

korra
12. okt 2024

lagotakov je relativne malopocetne plemeno, nieje tu tolko chovatelskych stanic, "trh" nieje presyteny tak ako inymi plemenami. Preto ta cena jednoducho vyssia bude. Este sa skus pozriet po chovateloch v CR, HU...okolite staty, mozno motyka vystreli a odrastenejsi jedinec sa najde, mozno s vadou v standarte (pet kvalita), alebo menej "atraktivnou" farbou. Su to krasne psy, ale pridu mi aj dost aktivne, cize treba zvazit az tento aspekt.

autor
13. okt 2024

@korra Dakujem za kvalitnu odpoved.

dada2703
14. okt 2024

Tu máš od 650 do 850 eu bez PP po rodičoch s pp. Ak ti ukážu zdr testy rodičov tak by som sa toho nebala.

colsami
14. okt 2024

@dada2703 fiha, dat 850 euro za bezpapieraka, mozno krizenca, alebo potomka blizkej pribuzenskej atd?? Tak to uz je ina kava, hoc verim ze sa najde "hlupy co to kupi". Tieto stenata nebudu mat PP lebo s rodicmi nieco nebude ok - v inzerate klame a zavadza, kedze klub by jej dal krytie a narodene stenata aj na vynimku pred uchovnenim, keby islo IBA o to. Mimochodom, nemaju ziadne zdravotne testy. Takze urcite neodporucam 😉
A vyslovene poziadavka autorky na psika k dietatu s dg je pes z takehoto spojenia iba cesta ku problemom za 850 euro 🙈

dada2703
14. okt 2024

@colsami keď si pozrie rodokmene veľmi rýchlo zisti ci je to príbuzenske krytie. To ci majú zdr testy nevieš. Mimochodom geneticke testy sa robia obgeneracne ak sú oni čistý tak ich nemusia dat robiť ale ich potomkom už áno. To ze snimi neboli na výstave neznamená ze rodicia niesu ôk. Alebo chceš povedať ze chovky predávajú choré psy? Asi nie ci? Možno proste iba nešli na výstavy.

dada2703
14. okt 2024

@colsami a ktorý konkrétne klub pre ktoré plemená dáva výnimky ak psy niesu uchovneny? Výnimku ti daju jedine ak sú uchovneny ale nestihli nahlásiť všetky náležitosti ohľadom krytia v stanovenej lehote.

colsami
14. okt 2024

@dada2703
"Mimochodom geneticke testy sa robia obgeneracne ak sú oni čistý tak ich nemusia dat robiť ale ich potomkom už áno."
- tak taku hlupost som este jakziv nepocula a to mam za sebou studium veteriny, genetiky, a desatrocia chovu.

Nezazila som cloveka ktory ak ma vysetrene psy, nenapise to k inzercii steniat. Ale kludne moze clovek zavolat pani a dozvie sa to, co som povedala.
Btw uchovnenie ako take nema to nic s iba vystavami, je to aj o inych veciach. Asi sa tymto veciam az tak nerozumies.

dada2703
14. okt 2024

@colsami ani by som nepovedala mam dve rozdielne plemena s pp vystavne psy a viem ako to v kluboch chodí. A to ze vystudujes veterinu ta nerobí expertom na chov.

colsami
14. okt 2024

@dada2703
"a ktorý konkrétne klub pre ktoré plemená dáva výnimky ak psy niesu uchovneny? Výnimku ti daju jedine ak sú uchovneny ale nestihli nahlásiť všetky náležitosti ohľadom krytia v stanovenej lehote."

A toto je tiez dalsia hlupost. Vynimky sa bezne vystavuju Klubom ktory zastresuje Tvoje plemeno. A vobec Ti ju nedaju jedine ak su uchovneni ale nestihli nahlasit zalezitosti. Dalsia hlupost, prepac.
Ale nejdem sa s Tebou hadat. Raz to mozno sama zistis, clovek nemoze vediet vsetko, to je ok. Ale bolo by ferove, a najma na forach, keby sa clovek vyjadroval iba k veciam, o ktorych ma vedomosti do hlbky.

Asi si si nevsimla ze vravim o desatrociach chovu, nie len o veterine. To bola poznamka k tej hluposti co si pisala o testoch.

dada2703
14. okt 2024

@colsami si vtipná. Už mi povieš ktorý klub akého plemena dava výnimky? Rada si rozšírim obzory

colsami
14. okt 2024

@dada2703 akykolvek. V opravnenych dobre vyhodnotenych situaciach Ti daju pokojne vynimku na neuchovnene zvierata, na 10mesacne zvierata co nestihli ani len otestovat a uchovnit a napr boli omylom kryte na prve haranie, dokonca Ti daju aj vynimku na zviera co nesplnilo urcite podmienky ku krytiu, dokonca aj ak na dvore omylom nakryju otec s dcerou atd atd, mohli by sme pokracovat. V mnohych opodstatnenych situaciach je totiz Klubu prvorade aby sa nemnozili bezpapieraky na dobrych zvieratach - ak ma majitel co i len trochu zaujem. Ked nema zaujem alebo je nieco so zvieratami zle - tak vyzera presne ten inzerat co si dala.
Vsetko toto co spominam som nie raz videla, u roznych kluboch a predstav si pri (aj ako veterinar) mnohych dlhorocnych chovatelov sa s tym uplne bezne stretavam. Je mi luto ze tieto informacie nemas napriek tomu ze sa v tychto kruhoch pohybujes. Ako hovorim, mozno casom ked Ti pribudnu skusenosti, ziskas iny prehlad. Trvam na tom co som povedala, to co pises je zavadzanie a blud.
Nemienim sa s Tebou dotahovat, ahoj a vela stastia.

dada2703
14. okt 2024

@colsami niesom za množenie bez PP ale zasa povedzme si pravdu ak majú obaja rodicia pp myslíš, že sú chorý? Pochybujem silno. A ak by snimi boli na výstave a neboli by vhodný do chovu kvôli niakej "vade" zlý fľak, chvost, zuby tak to budu mat zapísané v posudku to po prvé a po druhe to neznamená, že šteniatka sú menejcenne alebo choré lebo psy neprešli bonitaciou napr kvôli tým veciam ktoré spomínam.

dada2703
14. okt 2024

@colsami no keďže chovám 21 rokov informácií mam až dosť ale ďakujem 😀

colsami
14. okt 2024

@dada2703 takze clovek co chova 21 rokov niekomu poradi kupit si stena po nevysetrenych rodicoch za 850 euro? 🙂 Ludia zlati... Nie, ani pes s PP nie je cennejsi nez krizenec z utulku, je to zivy tvor. Ale 850 euro dat kseftarom a spekulantom... Mrzi ma, ze mas k tomu ako chovatel takyto postoj. Prekvapilo ma to.

dada2703
14. okt 2024

@colsami ja nikomu nič nevnucujem. Ale za tie roky vidím co sa v kluboch deje a ako sa tam falsuje a jeden kryje chrbat druhému co za podvody sa robia. Vedela by som o tom mesiace rozprávať. Takže ani psy s pp od "super" chovateľov nemusia byť taky super a veci okolo toho košér.

colsami
14. okt 2024

Nevnucujes, hovorim ze radis a odporucas. To je rozdiel.
Vzdy je to o ludoch. Chvalabohu poznam neskutocne mnozstvo poctivych ludi, ktori to robia spravne a s laskou. Preto nevidim dovod radit kupovat krizence s nejasnym povodom a pozadim za 850e.

dada2703
14. okt 2024

@colsami mimochodom mam dvoch psikov z veľmi známych chs a predstav si bohužiaľ majú vrodené vady nezrastene stavce ,nohy zle atď. Vieš čo mi povedali v chs ? Vráťte psa dáme ho utratiť. Ďakujem neprosím dochovam si ho a postarám sa kolko budem môcť. Takže áno ani pes s pp nieje o nič viac ako kríženci. Dlhé roky robím dočasne opatery a tak ako mam chorých psikov tak aj zdravých. Stále je to živý tvor. A tak ako môže ochorieť pes s pp tak aj pes bez PP.

dada2703
14. okt 2024

@colsami prečo hneď píšeš ze krížencov? Ak majú obaja rodicia pp tak šteniatka žiadne krížence niesu tak to proste je. Stačí si len overiť rodokmene ci v tom neklamu ,ze ich majú.

colsami
14. okt 2024

@dada2703 ako hovorim, je mi luto ze Ty vidis a mas skusenost najma s podvodnikmi. Ja poznam skvelych aj poctivych ludi.
A nikde som nepisala ze stena bude zdrave. Pisala som po vysetrenych rodicoch - co je teda ovela mensia pravdepodobnost, ze pes bude mat problem. Ziadna zaruka! Pes je zivy tvor.
Asi aj staci, myslim ze toto uz nie je debata k teme. Ale ocenujem serioznu komunikaciu napriek rozdielnym nazorom. Zelam vsetko dobre! 🙂

dada2703
14. okt 2024

@colsami taktiež aj tebe 🙂

tarrra
14. okt 2024

Ahoj ,ja mám dcérku s vrodenou sluchovou vadou a nedávno sme chceli psíka keďže naša milovaná 14,5 nám umrela. Na SR je jedna chovna stanica ,ktorá má terapeutické a asistenčné psíky a pani vždy jedného z vrhu daruje do rodiny kde ho potrebujú. My sme ho síce nevzali - medzičasom sme si zadovážili iné psicata -ale prišlo mi to ako veľmi pekné gesto.tie psíky sa predávajú presne za tie peniaze ako ty píses

dada2703
14. okt 2024

@tarrra to píšeš o tej ktorá má krížencov labradoodle atď,? Ta vždy daruje jedného..