Kde mi pokrstia dieťa, keď nie sme zobratí?

jessica45
24. sep 2023

Ahojte v ktorom kostole mi pokrstia syna keď niesme zobratý lebo pri dcere bol problem nepokrstili nám ju lebo že sme nemali svadbu 🙂 v ktorom kostole toto tak neriešia neviete dakto 🙂🙂

zmrzlinka2021
24. sep 2023

@jessica45 a prečo sa rovno pri krste nezoberiete?

abbey1
24. sep 2023

@jessica45 Môžem otázku? Keď nie ste praktizujúci kresťania, prečo vám záleží na sviatosti krstu? Nie ste zobratí z akého dôvodu?

majlo1234
24. sep 2023

Hocikde, treba sa pytat, tiez im ide o nevinne dusicky.
My sme nepraktizujuci krestania, svadbu sme nemali v kostole, a krstit sme dali pre pokoj na dusi mojej matky

ivetz
24. sep 2023

@jessica45 Ty vies, co je krst? A o co vlastne ide? Asi celkom dobre tomu nechapes! Okrem ineho je to zavazok, ze dieta bude vychovavane vo viere. Nie je to divadielko pre rodinu spojene s posedenim...

h2
24. sep 2023

@zmrzlinka2021
@abbey1
@ivetz Dievčatá, riešite niečo, na čo sa autorka nepýta! Neviete o nej nič, nepoznáte jej situáciu, dôvody, pre ktoré nie sú s otcom detí zobratí.

mogaa
24. sep 2023

Treba obvolať okolité farmosti a spýtať sa.....

laura07
24. sep 2023

Ahoj. Nám to vybavila, nejak sa ma ani nepýtala, krstná mama mojej dcéry. My sme manželia, ale sobáš nebol v kostole, lebo ja nie som ani krstena a ani neverím v Boha. Krstná mama mojej dcéry (skrátene švagriná) 🤣 ma všetky sviatosti a ona to nejak s jej mužom vybavila.

mamamasama
24. sep 2023

@laura07 Darčeky a oslavy za každú cenu 🤣🤣🤣 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ To naozaj? Dieťatko ste zasvätili Bohu, urobili z neho kresťana a sami nie ste veriaci. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Aspoň ste mohli počkať, aby sa v budúcnosti rozhodlo samé za seba. IQ tykve a to všetko len kvôli párty 🤦🏻‍♀️

diaalex
24. sep 2023

Záleží aké náboženstvo chceš pre dieťa. My s manželom sme sa zobrali na úrade (aby kritici mali srdce na mieste, mali sme mať riadne v kostole, ale mesiac pred svadbou mi zabili ocka) a potom prišiel covid, ďalšie tehotenstvo a nevyšlo to. Farár nám deti riadne pokrstil, poznal nás, mal nás sobášiť, pochovával aj on (medzi inými farármi) môjho ocka.

janinque
24. sep 2023

Mne pokrstili syna v Ziline u Salezianov ako slobodnej matke. Knaz povedal, ze dietatu sa krst odopriet nema. Neriesili okolnosti, krst bol do dvoch tyzdnov. Drzim palce!

h2
24. sep 2023

@mamamasama 🤦🏻‍♀️ Akej párty?! To si človek nemôže spraviť párty, hocikedy chce, aj bez krstu? Píše, že ONA nie je veriaca. Možno jej muž je a záležalo mu na tom.

minenkak
24. sep 2023

@jessica45 dieťa sa môže dať pokrstiť aj samo keď bude chcieť

diaalex
24. sep 2023

@mamamasama vy ste teda fakt dobrá kresťanka, odsudzujete človeka a následne sedíte v kostole v prvom rade, že sa nehanbíte!!! Dúfam, že sa aspoň úprimne vyspovedáte a nebudete klamať ešte aj sluhovi božiemu!!

h2
24. sep 2023

@diaalex Presne tak. Bohabojné kresťanky a len výčitky a odsúdenie. 👎

paciko9
24. sep 2023

Ak dobre citam autorka nepise,ze su neveriaci len,ze nie su zobraty. A to su 2 rozlicne veci. Nekritizujte ak jej neviete poradit tak nekomentujte a bodka.

mamamasama
24. sep 2023

@diaalex a kde si prišla k tomu, že som? 😁

mamamasama
24. sep 2023

@h2 🤣🤣🤣🤦🏻‍♀️Bavím sa. Ešte niečo? Ty si si tiež pravdepodobne urobila krstnú párty, urobila zo svojho decka kresťana a ani mu nedala šancu, aby sa rozhodol sám, lebo maminka chcela darčeky? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

marcella1979
24. sep 2023

ahoj.v ziline v kostole dobreho pastiera, su milí, ustretoví

abbey1
24. sep 2023

@h2 A ty nesudis? Tiež o nás nič nevieš a bum. Také a onaké kresťanky sme. No sekla si sa. Pýtala som sa práve z dôvodu, že sama som od praktizujúcieho kresťanstva upustila. Ale, keď som veriaca, akceptujem princípy a hodnoty vieri a nevyberám si sviatosti, ktoré mi vyhovujú z ktoré nie a nebudem hľadať kňaza, ktorý vlastne obchádza učenie a princípy vlastnej cirkvi.
Preto som sa autorky pýtala, prečo nie sú zobratí. Či tam sú relevantné dôvody, alebo len to typické dnes moderné, že sobáš je zbytočnosť, aké pokrstiť dáme, aby dali babky kľud.

evula38
24. sep 2023

@paciko9 presne suhlasim....komentáre plne negativity 🙈🙈🙈 už aby sa clovek bal aj niečo opytat 🙈🙈🙈

guiseppinka
24. sep 2023

Mali by ti ho pokrstit uplne normalne vsade. Rodicia podmienku aobasa v kostole splnat nemusia, dolezitejsi su krstni rodicia, ktori v tomto prevezmu ulohu viest dieta k viere

domininini
24. sep 2023

@h2 velmi to prezivas 🙂

h2
24. sep 2023

@abbey1 Ani ja nie som vydatá a dieťa mám pokrstené, lebo som veriaca a chcela som, aby pokrstené bolo. Vydatá nie som z dôvodu, že môj muž je rozvedený a s prvou manželkou mal svadbu v kostole. A nie som taká dokonalá bytosť, aby som sa s kvôli tomu s ním rozišla, keď sa milujeme a rozumieme si. Dodržiavam pravidlá v tom, že neprijímam sviatosti, som si vedomá toho, že môj život nie je v súlade s cirkevnými pravidlami. Ale neviem, prečo by kvôli tomu moje dieťa nemohlo byť pokrstené a vychovávané vo viere.

h2
24. sep 2023

@mamamasama Ty si totálne mimo, s tebou škoda reči.

h2
24. sep 2023

@domininini Áno, pretože sa ma to týka, viď dlhší príspevok vyššie.

mamamasama
24. sep 2023

@h2 Si veriaca. Docvaklo ti o čom je reč, alebo stále nie. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

jessica45
autor
24. sep 2023

Tie ktoré ste odpovedali na moju otázku kde vam pokrsrili dieťatká tak vam ďakujem veľmi pekne ❤️ pôjdem sa teda popýtať lebo prvú dceru nam odmietli pokrstiť lebo niesme zobratý nato mám určité dôvody prečo niesom bydatá za otca mojich detí tak som bola krstiť inde a tam mi ju pokrstil hneď to bol akýsi vyšší farar alebo kto to bol dekan alebo kto to bol a že ich poriadne sprdne za to že ako ai dovolili mi nepokrstit dceru lebo preto že niesme svoji ja som kresťanka aj krst som mala aj všetko tak teraz nas už anaď neodmierltnu keď ich naposledy sprdol fararov že ako si to dovolili 😇😇

jessica45
autor
24. sep 2023

@zmrzlinka2021 lebo mám nato určité dôvody prečo som si ho nezobrala.....

jessica45
autor
24. sep 2023

@abbey1 mám nato svoje osobné dôvody prečo som si ho nevzala a to vám rozpravať určite nebudem... som pokrstená aj všetko tak bude tak isto pokrstené aj moje dieťa

jessica45
autor
24. sep 2023

@paciko9 ďakujem ❤️ očicidne sa nudia keď komentujú veci na ktoré som sa nepytala ale úplne odveci 🤦‍♀️🤦‍♀️