Ahojte.prosim odporucte mi pohodlnu autosedacku pre 15mesacne dieta. Najlepsie z vlastnej skusenosti. Ked zaspi aby nepadala hlava. Moze byt s isofixom aj bez.dakujem
@simca06022011 dobrý deň, prečo sa im prosim nepáčila Cybex s pultikom? Akurát ju zvažujem kúpiť, takže by mi recenzia pomohla. Ďakujem
@shallimar no myslim, ze sestra ten pultik nevedela zapinat alebo take daco, vzdy mala pocit ze ju ide rozpucit, mala jej v tom vrieskala ako pavian... ako neter je dosu "kus" baby, a sestra ma 50kil aj s topankami.. tak verim, ze sa jej nechcelo bojovat so sedackou... ja osobne som to na vlastne oci nevidela, tak nejaku podrobnu recenziu nedam 🙂
... ale tu na konovi som uz videla recenzie na to, sksute vyhladavac vo fore.
@laura0107 pultikova sa neda polohovat (takze kyda hlava) a je to kategoria 9 az 36. Male 15m dieta je v tom utopene. Dalej naprd v lete. Dalej pri takomto rozptyle kategorie sa musia uz robit ustupky v bezpecnosti aj pohodlí, ked ma to iste sediet 15m aj 12r. A podla najnovsich zisteni/testov ten pultik nie je bezpecny
Pozri cybex sirona
@laura0107 my sme teraz na odporucanie kupili joie i spin 360 pre 16m. A je super. Da sa prisposobit sklon a je aj na sikme sedadla v aute. Zalezi ake mate auto aj, preto v niektorych sedackach pada hlava....
Pro takovýho prcka určitě protisměrku 0-18. S isofixem je super Joie i-spin 360, Nuna Prym nebo Besafe izi turn (některý auta mají velký sklon sedadel a tyhle jediný otočný sedačky ho vyrovnají). Na pásy třeba Joie Steadi nebo Stages, Axkid minikid, Klippan Century. Pecka je Axkid one, ale ta je dražší
@jolana2804 dakujem za odpoved
Neviete mi prosim povedat aky je rozdiel medzi joie steadi a stages?
My sme teraz kupili Joie i spin 360 E.👍 zatial spokojnost.Vyborne vysledky v adac testoch,prijatelna cena,otaca sa,nie je o com.
@laura0107 Záleží na váze dítěte. Pokud má dítě alespoň 11kg, tak bude už dobrá Joie Stages (je do 25kg - do 18kg 5-ti bodový pás a protisměr, do 25kg po směru a poutání pásem z auta), pokud je dítě drobnější, tak mu bude líp sedět Joie Steadi
@nini1010 i-spin 360 E, je vhodná tak od 12-13kg, protože nemá zmenšovací vložku
@jolana2804 Tak s tym nemozem suhlasit.Na zaklade coho sudis?Ona nema NOVORODENECKU vlozku,aj v popise sa pise ze je urcena pre samostatne sediace deti.Moj syn ma 17 mesiacov,nema ani 10 kil a sedi tam uplne akurat.Myslim ze nemas s touto sedackou osobnu skusenost,inak by si to netvrdila.
@nini1010 novorozeneckou vložku mívají děti v i-spin 360 cca do 12kg, klidně i déle. Každý odborník tuhle E verzi doporučuje pro větší děti
@jolana2804 Ja zopakujem este raz co som napisala,takuto blbost by si nenapisala keby si ji realne vyuzivala,evidentne len teoretizujes.Nemam zaijem dalej diskitovat o nicom.
@nini1010 Jasně, tvoje dítě může být vyjímka, ale prostě většině 10kg dětí vede pás bez vložky přes břicho, místo toho aby vedl přes nožky, proto se mají autosedačky hlavně vyzkoušet.
@jolana2804 A este jeden dolezity fakt.Vytobca uvadza,ze tato autosedacka je vhodna od 61 do 105 cm pre samostatne sediace deti.
Pocuj este tak vseobecne, kup si radsrj s isofixom. Je to bezpecnejsie a aj preto, ze v blizkej buducnosti uz budu platit normy ze ten isofix treba. Tak aby ste nemali nevyhovujucu resp ju uz potom nepredate atd.
Dalej my mame cybex sirona ktora sa otaca o 360st a je to veeelmi pohodlne pri usadzani aj vysadani. Napevno by sme uz nechceli, nebrali.
@nini1010 ako som vyssie pisala my sme kupili ispin 360, ispin e je ta ista ale bez vloziek a mala ma 16 mesiacov cca 75cm a 11kg a jedina vlozka ktoru sme vybrali je hlavova. Inak v nej bola strasne utopena. Vyrobca uvadza ze je od narodenia ale teda neviem si predstavit tam dat novorodenca to len na margo toho ako to uvadza vyrobca. Chcela si osobnu skusenost 🙂
@natalia1619 temu som zakladala ja.dakujem za odpovede.
@laura0107 viem 🙂 najlepsie je vyskusat my sme boli v showroome v ba aj nam sedacku dala do auta aby som videla ako sedi, za mna 100 bodov za skusenost.
@nini1010 Nemá cenu ti psát o tom, co je pravda a o tom, co píše výrobce 🙄 Paní pode mnou ti psala vlastní zkušenost, o který jsem právě mluvila. Takhle vypadá malý miminko v sedačce, která je ,,vhodná” od narození, protože to píše výrobce přece. Sedačka mu ,,skvěla sedí”
@jolana2804 Takto male babanko by som nikdy nedala do takejto autosedacky prepanakrala! 🤦♀️🤦♀️na to maju rozumni ludia hadam vajicka,nie ci ako? my sa bavime o 15 mesacnom dietati preboha co ma 10 kg.13kg ako si uvadzala mala moja dcera v 3 rokoch,kamaratov 3 rocny ma 13 kg...15 mesacne dieta nielenze sedi ale je dlhodobo samostatne chodiace a meria daleko cez 80 cm.Nuz naozaj to treba hnat do extremov 🤦♀️ Fakt,kasli radsej na to.
@jolana2804 a prosim.ta.Toto predsa ani nie je autosedacka.Joie i spin 360!Ved to nema ani isofix zakladnu.Nechapem co tu fabulujes.Tito ozaj nema cenu.Kazdy kto ma rozum si pozrie video k pouzivaniu tejto autosedacky,alebo ide do obchodu a sam oskusa na duetati a spravi si nazor a bie tu pouzivat obrazky uplne inych sedaciek.
@nini1010 chtěla jsem ti ukázat, že i když výrobce píše, že je sedačka od narození, tak prostě není! Ty píšeš, že vaše i spin 360 E je vhodná od 61 cm (to asi těžko, můj syn měl třeba 60cm ve 3 měsících a zdaleka neseděl). Výrobce si píše, co chce. Jemu jde o bezpečnost autosedačky, ne o špatný vývoj dítěte. A ne vždycky 15měsíční dítě má přes 80 cm. Moje dcera (17m) má 78cm 😉
Celkovo by malo ísť malé dieťa z vajíčka do väčšej sedačky až keď samostatne sedi. Čiže akákoľvek sedačka 0-18kg nie je pre novorodenca! Nech si výrobca píše čo chce.
@nini1010 abys neřekla, že dávám fotky jiných sedaček. Tady je 360 E a dítě má pásy na břiše (nesmí to být). Ano i tak velký dítě potřebuje vložku pod zadek, aby pásy vedly přes nohy
@jolana2804 Pane moj dobry zase ty?Ok,vies co mas pravdu.Kontaktuj autorov ADAC testov,ze tato sedacka nema mat preco take dobre hodnotenia.Pekny den ti prajem,maj sa.
@nini1010 zbytečný, ty to fakt nepochopíš...
my sme mali BeSafe iZi ... take nieco a velmi sme boli spokojni. Ona sa dala aj "zaklopit" trochu a teda dieta nesedelo rovno ale zaklonene a nic malej nepadalo. My sme ale cestovali skor dlhe trasy, tak +150-200km a viac, po meste malo...
S ostatnymi osobne neveim porovnat, ine ako besafe sme nemali 🙂 Sestra ma teraz 2,5rocnu babu, kupili jej ako prvu sedacku cybex s pultikom vpredu a hned ju aj vymenili. CIze ta sa u nas v rodine neosvedcila.