Môže 2,5-ročné dieťa sedieť v podsedáku?

liwinka9
28. sep 2022

Dobrý ďeň ,prosím vás môže 2 a pol ročna sedieť na podsedaku?

zuzinka888
28. sep 2022

Moze. No je na tebe aby si zvazila ci je to aj bezpecne. Za mna nie. Sedačka- bez diskusie.

luliu
28. sep 2022

@liwinka9 nie je to pre neho bezpečné, ak by ste mali nehodu, je to veľmi nebezpečné az život ohrozujuce

liwinka9
autor
28. sep 2022

@zuzinka888 samozrejme aj za mňa je to bezpečnejšie ale sve deti v zadu tak to sa lesva pohnem pri nich keď sedim

85miska
28. sep 2022

@liwinka9 ja mám 9 mesacneho v autosedačke a sedím s mužom vpredu. Deti sú nejako vážne choré že musíš byť pri nich?

liwinka9
autor
28. sep 2022

@85miska nie ale dcerka nevie obsedieť v aute je to boj s nou ,radčšej sedim pri nej

jankalukasova
28. sep 2022

2,5 ročné dieťa na podsedáku? To je veľmi zlý nápad.

85miska
28. sep 2022

@liwinka9 a druhé dieťa má aký vek?

kulumulu123
28. sep 2022

@liwinka9 zvaz si ci je pre teba dolezitejsie sediet vzadu medzi detmi alebo ich bezpecnost pocas havarie.... Mam 2.5r syna a nedokauem si dost dobre predstavit ako by sedel na podsedaku v aute priskrteny bezpec pasom 🤦‍♀️🤷‍♀️😫....

belasy_motylik
28. sep 2022

Náš sedel do jedenástich v autosedačke a tá mu aj zachránila pri havárii život, 2,5 ročné dieťa už nie je bábätko, pokiaľ chápe normálne, tak toto sú situácie, kedy sa má vedieť správať a vydržať, neviem si predstaviť ako vyzerá to, čo opisuješ, že nedokáže vydržať. Určite by som dieťa nedala na podsedák, pokiaľ by preňho ešte bola na trhu autosedačka.

vroni
28. sep 2022

Druhé dieťa dopredu a normálne sedačky. Kde je problém?

luliu
28. sep 2022

Dcéra bola v sedačke do 10 rokov, syn do 9 rokov. A keby im nebola mala, neriešila by som jej zrušenie. V živote su určite priority a bezpečnosť je dalekooooo pred pohodlnostou

liwinka9
autor
28. sep 2022

Druhe má 6

85miska
28. sep 2022

@liwinka9 tak môžete dať autosedačku dopredu. Už môže byť otočený v smere jazdy a zapnutý airbag

selu11
28. sep 2022

@liwinka9 Nechcete dať radšej jedno dieťa dopredu v autosedačke?

liwinka9
autor
28. sep 2022

No manžel nechce aby dieta sedelo v predu

luliu
28. sep 2022

@liwinka9 a to 6 ročne je už na podsedaku, všakže?

liwinka9
autor
28. sep 2022

Ani som nevedele že v tomto vwku už môze sediet v predu

luliu
28. sep 2022

@liwinka9 a vpredu v sedačke je bezpečnejšie ako vzadu na podsedaku
Dieťa od narodenia môže sedieť v sedačke vpredu....

liwinka9
autor
28. sep 2022

@luliu ano on je ale on aj musi kôli váhe nezmesti sa da autosedačky

vroni
28. sep 2022

@liwinka9, aha. A ten istý manžel chce, aby sa pri nehode dieťaťu niečo stalo? Lebo 2,5 ročne na podsedaku je riskovanie života dieťaťa.

liwinka9
autor
28. sep 2022

@vroni to ani nie on chcel ten podsedak ale ja ale asi to zvažim

kulumulu123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simsalabim
28. sep 2022

@liwinka9 na tvojom mieste si sadnem dopredu a deti nech sedia v sedackach vzadu. Ved uz mas velle deti! Trocha nudy ich nezabije. Ja som teda sedela vzdy vpredu a deti sa naucili, ze v aute sa sedi v sedacke a musia sa zabavit same.

vroni
28. sep 2022

@liwinka9, podsedak pre 2,5 ročne dieťa nie je sedačka ale vražedná zbraň. Dieťa nemá do bokov vôbec žiadnu ochranu, takže bude pri náraze volne lietať a pas ho suverénne uskrti.

kulumulu123
28. sep 2022

@liwinka9 toto pise odbornik na autisedacky

začnem s podsedákom a asi ťa nepoteším. Napriek tomu, že to vyzerá ako super cenovo dostupná, jednoduchá možnosť, za mňa jednoznačne nie. Nie ani pre staršie (8, 10 ročné) dieťa, ale už vôbec nie pre štvorročné.

Vysvetlím prečo. Áno, dieťatko to zdvihne, takže klasický pás by ho nemal uškrtiť pri náraze. Ale inak neposkytuje nijakú, doslova nijakú ochranu, ktoré to štvorročné telíčko potrebuje. Sama mám aj štvorročného syna, a aj šesťročného, ale teda obaja, aj s najmladším (2r.) majú svoje autosedačky - dokonca tri, na sedadlách vzadu. Nevedela by som si predstaviť, kebyže do nás napr. niekto narazí, a náraz z boku, taký nebezpečný, by ich ohrozil a pritom by nemali nijaké istenie zo strán.

Ak už sa chceš presunúť na nejakú autosedačky, ktorá bude kompaktnejšia, ľahší a aj lacnejšia, silno odporúčam Maxi-Cosi Rodi SPS (nám sa veľmi osvedčila) - stojí cez 70 eur cca, v akciách občas aj menej.
Je to najjednoduchšie a bezpečnejšie riešenie pre štvorročnú, až do 12 rokov, resp. až do momentu, keď už autosedačku a ani podsedák nebude treba - postačí pás, ktorý pôjde pekne cez rameno. Naozaj to nezaberá miesto, úsilie, a ani nestojí veľa peňazí. A preto sme ju aj vybrali, keďže sme potrebovali, pri troch deťoch vzadu, niečo čo najkompaktnejšie a zároveň bezpečné. Jasné, že sú aj lepšie, drahšie, prepracovanejšie autosedačky.

Ja sa len snažím dať najakceptovateľnejšie riešenie namiesto navrhovaného podsedáku, ktorý naozaj neodporúčam - videla som crash testy s podsedákom a čo taký náraz takému dieťaťu na podsedáku spôsobí.

doriiis
28. sep 2022

Podla vyhlasky nejde o vek ale o vysku.Podla vyhlasky by kazdy nizsi ako 150 cm mal sediet v autosedacke.

luliu
28. sep 2022

@liwinka9 6 ročné dieťa sa do sedačky zmestí, tam sa zmestia aj 10 ročné deti, ale to tu nebudeme riešiť ....

luliu
28. sep 2022

@doriiis to nie je celkom pravda, čo sa vyhlášky týka do toho sa ráta aj podsedak, 150 je vpredu bez sedacky

liwinka9
autor
28. sep 2022

Dakujem za rady chcela som iba radau nie poučovanie ale ja tak dakujem 😉

andrejka1974
28. sep 2022

@liwinka9 určite nie ,nie je to bezpečné