Dobrý ďeň ,prosím vás môže 2 a pol ročna sedieť na podsedaku?
@zuzinka888 samozrejme aj za mňa je to bezpečnejšie ale sve deti v zadu tak to sa lesva pohnem pri nich keď sedim
2,5 ročné dieťa na podsedáku? To je veľmi zlý nápad.
@liwinka9 zvaz si ci je pre teba dolezitejsie sediet vzadu medzi detmi alebo ich bezpecnost pocas havarie.... Mam 2.5r syna a nedokauem si dost dobre predstavit ako by sedel na podsedaku v aute priskrteny bezpec pasom 🤦♀️🤷♀️😫....
Náš sedel do jedenástich v autosedačke a tá mu aj zachránila pri havárii život, 2,5 ročné dieťa už nie je bábätko, pokiaľ chápe normálne, tak toto sú situácie, kedy sa má vedieť správať a vydržať, neviem si predstaviť ako vyzerá to, čo opisuješ, že nedokáže vydržať. Určite by som dieťa nedala na podsedák, pokiaľ by preňho ešte bola na trhu autosedačka.
Druhé dieťa dopredu a normálne sedačky. Kde je problém?
Dcéra bola v sedačke do 10 rokov, syn do 9 rokov. A keby im nebola mala, neriešila by som jej zrušenie. V živote su určite priority a bezpečnosť je dalekooooo pred pohodlnostou
Druhe má 6
No manžel nechce aby dieta sedelo v predu
Ani som nevedele že v tomto vwku už môze sediet v predu
@liwinka9 na tvojom mieste si sadnem dopredu a deti nech sedia v sedackach vzadu. Ved uz mas velle deti! Trocha nudy ich nezabije. Ja som teda sedela vzdy vpredu a deti sa naucili, ze v aute sa sedi v sedacke a musia sa zabavit same.
@liwinka9 toto pise odbornik na autisedacky
začnem s podsedákom a asi ťa nepoteším. Napriek tomu, že to vyzerá ako super cenovo dostupná, jednoduchá možnosť, za mňa jednoznačne nie. Nie ani pre staršie (8, 10 ročné) dieťa, ale už vôbec nie pre štvorročné.
Vysvetlím prečo. Áno, dieťatko to zdvihne, takže klasický pás by ho nemal uškrtiť pri náraze. Ale inak neposkytuje nijakú, doslova nijakú ochranu, ktoré to štvorročné telíčko potrebuje. Sama mám aj štvorročného syna, a aj šesťročného, ale teda obaja, aj s najmladším (2r.) majú svoje autosedačky - dokonca tri, na sedadlách vzadu. Nevedela by som si predstaviť, kebyže do nás napr. niekto narazí, a náraz z boku, taký nebezpečný, by ich ohrozil a pritom by nemali nijaké istenie zo strán.
Ak už sa chceš presunúť na nejakú autosedačky, ktorá bude kompaktnejšia, ľahší a aj lacnejšia, silno odporúčam Maxi-Cosi Rodi SPS (nám sa veľmi osvedčila) - stojí cez 70 eur cca, v akciách občas aj menej.
Je to najjednoduchšie a bezpečnejšie riešenie pre štvorročnú, až do 12 rokov, resp. až do momentu, keď už autosedačku a ani podsedák nebude treba - postačí pás, ktorý pôjde pekne cez rameno. Naozaj to nezaberá miesto, úsilie, a ani nestojí veľa peňazí. A preto sme ju aj vybrali, keďže sme potrebovali, pri troch deťoch vzadu, niečo čo najkompaktnejšie a zároveň bezpečné. Jasné, že sú aj lepšie, drahšie, prepracovanejšie autosedačky.
Ja sa len snažím dať najakceptovateľnejšie riešenie namiesto navrhovaného podsedáku, ktorý naozaj neodporúčam - videla som crash testy s podsedákom a čo taký náraz takému dieťaťu na podsedáku spôsobí.
Podla vyhlasky nejde o vek ale o vysku.Podla vyhlasky by kazdy nizsi ako 150 cm mal sediet v autosedacke.
Dakujem za rady chcela som iba radau nie poučovanie ale ja tak dakujem 😉
@liwinka9 určite nie ,nie je to bezpečné
Moze. No je na tebe aby si zvazila ci je to aj bezpecne. Za mna nie. Sedačka- bez diskusie.