Do koľkých rokov mali vaše deti autosedačky?

10. aug 2024

Ahojte do koľkých rokov mali vaše deti autosedačky? Alebo do kedy plánujete aby ich mali ak máte ešte malé deti ?

marzii35
10. aug 2024

Môj bude mať 6 a bude mať ešte dlho 😀

egonsk
10. aug 2024

do prekrocenia 150cm vysky, ako pozaduje zakon ;)

jamidea
10. aug 2024

Podsedak bude mat do 151cm vysky

autor
10. aug 2024

@marzii35 my máme len do 6r protismerku. A potom bude mať klasickú autosedačku v smere.
Ale teda často vídam prvákov/druhákov už bez sedačky

autor
10. aug 2024

@jamidea tak podsedak nechráni, myslela som normalnu autosedačku.
I keď asi lepšie podsedak ako nič

anjelicek26
10. aug 2024

Moji stvrtacka a piatak su stale vo velkych sedackach (nemaju 150cm)...nech to ini robia ako chcu, takto to robim ja...

egonsk
10. aug 2024

protismerka? vajicko na prednom v prktismere je na par mesiacov, ale potom uz v smere jqzdy. Neskor klasicka autosedqcka s viacero upinanim do 26kg napriklad potom podsedak, alebo este vacsia autosedacka do 160cm.

autor
10. aug 2024

@egonsk ako protismerna autosedačka do 125cm a 36kg. Je to pre dieťa oveľa bezpečnejšie. Z vajíčka ísť do smeru jazdy je nevhodné a nebezpečné

anjelicek26
10. aug 2024

@egonsk toto bolo mozno 15 rokov dozadu... sedacky sa zmenili...

tani777
10. aug 2024

Jaaaaj u nas aj skolkari bezne bez sedaciek 🤷‍♀️ dedina,co si budeme...starsia (takmer 7r.,cca 125cm)ma uz poslednu kategoriu,v tej bude kym sa do nej vlezie..mladsia (takmer 4r.,cca 110cm) ma v jednom aute este besafe otocnu (uz v smere),v druhom minikid - protismer do 125cm...no a ked z nich vyrastie,pojde do poslednej-tiez kym sa do nej vlezie..jazdime denne,niekedy viac,niekedy menej,ale je tu veeeeela zvery,a hlavne,niektori ludia idu jak sialeni,lebo vsak najblizsie mesto 30km,tak naco davat pozor 🤷‍♀️

egonsk
10. aug 2024

protismerka do 125cm a 36kg? To je co za hlupost? Si necitala manual, alebo kde ju mas umiestnenu? Lebo vypnut airbag sa da iba u spolujazdca.

autor
10. aug 2024

@egonsk je viacero takých a sú to čisto protismerne, inak sa ani upevniť nedajú. A dávajú sa normálne dozadu

anjelicek26
10. aug 2024

@egonsk reboarder pozeraj, je ich vela a ano niektore aj do 36kg a 125cm https://www.kindersitzprofis.de/Kindersitze/Reb...

egonsk
10. aug 2024

@anjelicek26 ako som pisal - sedacka v protismere sa smie pouzit iba s vypnutym airbagom a ten sa da iba u spolujazdca. Ak ju pouzijes na inom sedadle NESMIE byt v protismere - vystrel airbagu moze rozbit hlavu v tom lepsom pripade...

andrejka1974
10. aug 2024

Moje deti sedeli do 10 rokov v normálnej sedačke

autor
10. aug 2024

@egonsk axkid movekid, axkid minikid, besafe stretch...
Skús si prečítať najskôr, píšeš blbosti

anjelicek26
10. aug 2024

@egonsk tie sedacky sa davaju normalne dozadu. Prosim ta kde tam by im ublizil v protismere airbag? Aky airbag? Ty mas ako sofer v hlavovej opierke sedadla airbag, ktory sluzi pre osobu za tebou? Ja myslim, ze to vzhladom na bezpecnost ani nie je integrovane take nieco dodnes v autach. Tam su len bocne airbagy vo dverach a tie chrania pri bocnom naraze uplne irelevantne, ako je dieta otocene...

nikaeli
10. aug 2024

Môj má 6,5 a cestuje v autosedačke. Zatiaľ sa to nechystáme meniť.

egonsk
10. aug 2024

chcelo by to potom asi citat manual, alebo pouzit rozum. V pripade aktivacie airbagu v lepsom pripade dietatu rozbije hlavu a nos, v tom horsom mu aj zlomi vaz. Ale vsak ok, urcite mas vela najazdeneho a rozumies tomu a aj si videla co spravi vystreleny zadny airbag, resp. viacero airbagov... Prajem ti aby sa ti nikdy ziaden neaktivoval s dietatom v protismernej sedacke na zadnom sedadle.

autor
10. aug 2024

@egonsk bože ty si múdry. Robíš si hanbu teraz, nastuduj si, alebo sa zdrz vyjadrenia. V dobrom pre teba to píšem

judit47
10. aug 2024

@egonsk prosim fakt si pozri crash testy a nastuduj si to a nerob si ti hanbu🙂

jana_eyre_2
10. aug 2024

Kým nemajú 151cm.😉 Druhá dcéra má 149cm, 11r a už je síce na podsedaku, ale má také bočnice na hlavu (také ma aj najstarší čo má 163cm).. autosedačku mala do konca tohto školského roka.. najmladší bude mať autosedačku kým nevyrastie, ma 8rokov..

egonsk
10. aug 2024

@anjelicek26 douc sa nieco o autach, alebo si pozri manual aut s airbagmi aj za poslednych 15-20 rokov. Moje auto ma kopec airbagov ... v stlpikoch, v opierkach, v sedadlach - vpredu aj vzadu.

egonsk
10. aug 2024

@judit47 na rozdiel od teba videa s crashtestami pozeravam a dokonca ovladam aj ine parametre, ktore zjavne tu podcenujete vy "starostlive mamicky".

autor
10. aug 2024

@egonsk jediný kto sa tu má doučiť si ty. Ani netusis akeho s prepáčením blbca zo seba teraz robíš. Ale tak to sa tak hovorí, že takí ľudia nevedia o sebe že sú takí. Trpí len okolie

judit47
10. aug 2024

@egonsk ked budes mat napozeranych len polovicu testov s autosedackami na roznych miestach v roznych typoch aut ako ja tak potom sa mozme bavit, ty starostlivy sofer.

annm81
10. aug 2024

@egonsk Štandardom sa dnes stáva protismer čo najdlhšie - a na počte mrtvych deti je vidieť rozdiely medzi krajinami a ich prístupom.

autor
10. aug 2024

@judit47 ak sa do auta a soferovania rozumie, tak ako sa rozumie do autosedačiek, tak Boh nás ochraňuj na cestách

anjelicek26
10. aug 2024

@egonsk nechcem byt zla, ale ja chodim aj ku crasch testom pracovne, aj k tym neverejnym, vo vyssich rychlostiach... toto je na dlho a uz je prilis neskoro na moju chut to detailne preberat...

egonsk
10. aug 2024

@anjelicek26 no ked pracujes pre trnavsku PSA, tak sama vies, ze tie krabice drzi pokope len farba a protihlukova izolacia, inak su ako konzervy tenke... Ale ved ok, ja uz mam vyssie deti, takze uz nepotrebuju ani podsedak. A autorka nech si kludne riskuje ako len chce, lebo ja mam davno cez milion kilometrov najazdenych a keby ma stretla na ceste, urcite je ona nebezpecnejsi element na ceste ako ja 😁