Aký doplnok do autosedačky používate, aby deťom nespadla hlava?

gbgb
15. jún 2021

Maminky čo používate, aby deťom neklesala hlava do predu a nelietaka keď zaspia v autosedačke. Aby to neodmietali (1,5r a 4r). Ďakujem

marzuz89
15. jún 2021

@gbgb ziadny takyto doplnok sa nesmie z hladiska bezpecnosti pouzivat. Treba spravne vybrat sedacku a hlava lietat nebude 🙂

gbgb
autor
15. jún 2021

@marzuz89 no popalili sme sa vo vybere, tak uz to nezmenim. Predražený šuvix som kupila. Zaspi a kym idem po rovine ok, ale na zakrutach a kopcekoch hlava dolu.

jolana2804
15. jún 2021

@gbgb a jaký máte sedačky, že dětem padá hlava?

gbgb
autor
15. jún 2021

@jolana2804 Britax i-size starsie dieta

andreatytler
16. jún 2021

@gbgb neda sa to vratit? Ja som tiez kupila sedacku, kde spal v uplnom predklone... hlava na kolenach☹, tak som ju vratila a kupila inu.
Nekupuj ziadne pridavky. Je to nebezpecne. Tu ide o zivot tvojho dietata. Ak sa neda vratit, ozelej tie peniaze a kup novu.

alexandra2468
16. jún 2021

@gbgb a ona sa neda polohovat?
My mame britax dualfix. Ked zaspi, napolohujem trochu lezmo a hotovo.

jolana2804
16. jún 2021

@jolana2804 no jo, britaxy jsou na tohle blbý no

gbgb
autor
16. jún 2021

@alexandra2468 je na max myslim a dalej ma uz aj tak isofix nepusti.

marzuz89
16. jún 2021

@jolana2804 britaxy nie su na toto blbe😉, mame tiez britax dualfix a da sa polohovat, so spankom nie su ziadne problemy 🤔

evkao
16. jún 2021

@marzuz89 zavisi od sklonu sedadiel, na niektorych v Britaxe detom hlava pada

gbgb
autor
16. jún 2021

@evkao no to je dost mozne, len este rok minimalne nemozem vymenit auto 😩. Nejazdim dlhe trasy,ale aj 45 min je katastrofa, ked musim zastat alebo okrikovat dieta.

evkao
16. jún 2021

@gbgb tak jednoduchsie ako vymenit auto je vymenit autosedacky 🤷🏻‍♀️

bigapple
16. jún 2021

@gbgb ahoj, nasa sedi uplne rovno, vytiahnuta aby videla na cestu a ked zaspi hlava sa jej naklana bud dopredu alebo dozadu a to je jedno v akej sedacke sedi. Ona ma 3,5 a sedacku uz nie je mozne az tak polohovat ako pri malych. Tiez rozmyslam nad riesenim :/ pozerala som obrazky na pintereste ...

gbgb
autor
16. jún 2021

@evkao prepac,nemam teraz 300€ na novu.

jolana2804
16. jún 2021

@marzuz89 Na nevhodným sklonu sedadel, jsou na tohle fakt asi nejhorší z těch oblíbených sedaček.

evkao
16. jún 2021

@gbgb mne sa ospravedlnovat nemusis 🙂 a kvalitna, bezpecna sedacka nemusi stat hned 300,-€ (a ak by sa riesila nova sedacka/sedacky, Britax by si zrejme predala)
ja mam sedacku po synovi, chcela som ju nechat pre dceru, ale tiez nie je sklonom najvhodnejsia do nasho auta (tiez mu padala hlava, ked spinkal), takze ju idem predat, nieco dolozim a radsej kupim dcere taku, kt.jej bude sediet a vyrovna aj sklon sedadiel v nasom aute

gbgb
autor
16. jún 2021

@evkao ja sa nechcem unahlit. O rok auto vymenim a ked pojdem do prace,tak zas budem mat ine auto, muz detto. Od septembra musim kupit dalsiu muzovi do auta. Do skolky budeme vozit na striedacku asi. Takze 2 deti = 4 sedacky.

pondelok01
17. jún 2021

@gbgb aj ste na nieco prisli? My mame tiez taku sedacku, asi to bude tym, ze mame sikme sedanky v aute, ale teda podla vyrobcu je nase auto vhodne. Prvykrat mame ist na dlhsiu cestu, a neviem co s tym, okrem toho, ze jej budem tu hlavicku celu cestu napravat.

pondelok01
17. jún 2021

@gbgb ja som kupila toto, ale moc jej to nepasuje za hlavicku. https://www.codokazemama.sk/produkt/stabilizacn...

panda21
25. aug 2021

Ak treba viacej sedačiek išla by som do univerzálnych joei steadi alebo stages. Pútajú sa pásom, čiže žiadne padanie hlavy a su lacné. Za 300€ kúpiš 2 sedačky. Predate obe romerky a máte 4 sedačky za ne ako nič.

pondelok01
25. aug 2021

@panda21 predat romerku, aby tu pisal niekto dalsi, s rovnakym problemom je teda ozaj riesenie.

jolana2804
25. aug 2021

@pondelok01 Proč by měl někdo stejnej problém? Když bude mít vhodný sklon sedadel, tak žádnej problém nebude

panda21
25. aug 2021

@pondelok01 ale veď romerku stačí vybrať do správneho typu auta a hlava padať nebude. Romer iba nevie dostatočne vyrovnať sklon šikmých sedadiel. Na rovných problém nebude.

pondelok01
25. aug 2021

@panda21 ja inak nechapem, taky vychyreny vyrobca, v navode zoznam konkretnych aut, do ktorych je sedacka vhodna, a aj tak je to naprd. To lebo privela aut ma sikme sedacky a by sa menej predavalo alebo kde je chyba?

panda21
25. aug 2021

@pondelok01 britax sa ešte vezie na tej vlne úspechu, ale bohužiaľ, ich sedačky sú zastaralé. Aj skoro vo všetkých obchodoch ju predávajú, ja neviem či majú zamestnanci väčšie odmeny za britax alebo čo. V návode píšu iba auta, ktoré majú isofix a dokáže sa sedačka naň upevniť, oni šikmosť neberú do úvahy. Britax sa proste zasekla na svojej vlne minulého storočia. Žiadne vložky, plytka hlavova opierka, skoro žiadne polohovanie. Napríklad Joei i-spin 360 je rovnako drahá, má lepšie vložky, lepší sklon (fakt vykoriguje brutálne šikmé sedačky), má lepšie otáčanie a má rovnakú známku z bezpečnosti. To isté nuna prym, tá je ešte o kúsok lepšia od joei. A napríklad oproti besafe izi je britax taka škodovka proti mercedesu a tú skoro nik nepozná 😁 kľudne stačí kuk joei a britax a už len tie vložky stačí vidieť, no kde sa asi bude dieťa cítit lepšie?

mima0
25. aug 2021
jolana2804
25. aug 2021

@mima0 To snad ne 😔 Tohle se vůbec nedoporučuje. Jediná bezpečná vychytávka je polštářek pod bradu Sandini sleepfix

pondelok01
25. aug 2021

@panda21 tak bratranec ma joei, a rovnaky problem, ze babatku ide odkvecnut hlava

zuzanka.zuzu
25. aug 2021

toto je problém viacerých na koňovi, doma plná skriňa ňuňuňu oblečenia čo to decko nemá šancu ani 2x obliecť ale autosedačka naprd 😀 my máme cybex cloud Z polohovateľné do ľahu a je to superšpica keď napr. stojíš v BA zápche tak vyrovnávam aj v aute (inak sa to v aute nesmie počas jazdy) ale v BA tvorí 50% môjho času v aute buď semafór alebo kolóna 😀