Mamičky mám takú otázku mám 5ročnú dcérku a teraz čakám bábätko a chcela by som sa spýtať či ste vajíčko s bábätkom nechávali pri starších (5 ročných) deťoch v zadu na sedadle alebo keď ste šoférovali ste mali vajíčko v predu (samozrejme vypnutý airbag)? Zdá sa mi to totiž ešte skoro dcérka je malá a nemyslím si že by bábätko malo byť vedľa nej, no počúvam zase z okolia že je nebezpečné mat ho na sedadle spolujazdca... Poradíte mi prosím???
A prečo by nemohlo byť vedľa nej? V čom vidíte problém? Ja mám síce 4-ročnú a tiež čakám druhé, preto nevidím dôvod ich nenechať oboch vzadu.
Ja som mala obe vzadu. Preco by nemali byt spolu?
@ssima28 Sedadlo spolujazdca je NAJNEBEZPEČNEJŠIE miesto v aute. To je celé 😉 A 5 ročná dcérka je malá na čo prosím ťa 🤔 Veď tá už by ju tam mala prizrieť 😉
Ja mám deti v podobnom veku, bábätko som vozila pri sebe vpredu pokiaľ bolo vo vajíčku, bolo to super, starší sedel vzadu v sedačke. Pohodička 🙂 určite by som bábo vozila v predu, máš ho pod dohľadom... aspon ten môj, ked chcel cumeľ a pod... máš ho pri ruke.
Máme vzadu 4 ročnú a 2a pol ročnú, airbag sa nám vypnúť nedá tak bpli odjakživa spolu vzadu, teraz junior bude v strede medzi nimi, čiže 3 deti do 4 rokov vzafu... Nevidím najmenší problém, aj tak sa mám venovať jazde a nie dieťaťu na vedľajšom sedadle 😉
Nas bude mat 11 mesiacov, dcera bude at 3.5 roka a sedavaju spolu stale vzadu
Nechapem preco by nemali byt spolu. Ale ja napriklad nechapem ani mamicky co sedia vzadu s detmi, takze zrejme nie som smerodajna 😂
Obe deti, kym boli este male a sedeli vo vajci, tak cestovali vedla mna vpredu.
Mám rozdiel deti 16mesiacov. A sú spolu odjakživa vzadu
Ani malú dcérku keď bola prvá som ju v predu nikdy nemala. Načo? Mimco v aute spí - aspoň tie moje vždy došli a neskôr staršia to mladšie zabávalo. Pohľad na súrodenca je viac ako na tapacir v aute.
Moj mal3 ked sa nam narodil druhy syn a od zaciatku sedavaju spolu v zadu
Ja mamsom len hednu ale kamaratka vozila starsiu vzadu a mensiu vo vajci.vpredu
ja mam tri deti (6 rokov a 7 mesiacov,4 roky a 3 mesiace a 2 roky a 6 mesiacov) a od malička boli všetky spolu vzadu a nebol problém žiadny a ja vždy v predu takže si nemyslím ze by to mal byť problém...
Vozila som vpredu vajicko, po ruke..mala hocikedy v aute plakala, neviem si predstavit mat ju vzadu. Takto som jej vedela podat dudlik a vidiet, ci je ok, hlavne male mimi co nedrzi este hlavicku treba kontrolovat, aby sa neudusilo..z toho dovodu povazujem zas predne sedadlo pre mimi za bezpecnejsie. Potom uz sa vozils vzadu ked mala par mesiacov.
mala som vsetky deti v predu vedla mna, vypnuty airbag, najbezpecnejsie vajko na trhu.
auto je najnebezpecnejsie cele, ked na ceste stretnes debila a mas smolu, je uplne jedno kto kde sedi. bohuzial je to tak, treba hlavne dobre priputavat a mat dobru autosedacku, jazdit opatrne a predvidat. mat vsak babo v predu je prakticke.
Myslela som to tak že bábätko je ešte malé stále hrozí udusenie alebo vracanie po papani a podobne... Nevravím neskôr to je samozrejmosť že bude bývať v zadu... No mam vajicko s bázou a naozaj prehadzovat bázu každý deň z predneho na zadné sedadlo a naopak s mojimi poškodeným platničkami by som nedala.staršia má škôlku na opačnom konci mesta a aj keby ráno bola ona v zadu vedľa malého čo potom zo škôlky? Predsa tá cesta nejaký čas trvá nechať bábätko samé v zadu? Takisto budem musieť chodiť na cestu ktorá trvá minimálne 1,20h autom sama z bábätkom 2x-4x do týždňa v aute a zdá sa mi to také riskantné nechať ho v zadu a nevidieť čo sa deje? Či náhodou nevracia alebo nevyplul dudel či vôbec dýcha proste sledovať ho...stále sa bavím o novorodencovi tj tak do 6m...
@lubik87 nemyslela som to tak že by staršia robila zle skôr tak že tým že ešte bude mimčo malé a ona mu bude vedieť tak maximálne podať dudel a zabaviť ho no ak by sa niečo stalo predsa....a potom tu je situácia kedy budem chodiť s malým sama a to pod nikoho dohľadom nebude skôr o to sa bojím...
@ruzasipova nebudem cestovať stále s tou staršou na tie dlhšie cesty a mam vajíčko s bázou a poškodené platničky čiže to nebudem môcť ja prehodiť ak mi rozumiete... Ak už raz dám (môj muž ju dá) bázu a autosedačku na jedno miesto tak tam musí ostať ja s bázou nepohnem bohužiaľ 😔
@beky1813
@montemotherone áno viem to ale novorodenec je ešte maličký a podla mňa ho treba sledovať aj kvôli dýchaniu alebo vracaniu a ako som vyššie písala tá staršia snami na dlhé cesty chodiť nebude teda nie tak často ako by som potrebovala...
@fokuska,
@puplatko
@sono2
@baja15 mam vajicko s bázou a nedá sa mi to prekladať koli poškodeným platnickam takže ak raz bude vajicko v zadu musí tam aj ostať lebo tú bázu neprelozim a na dlhé cesty somnou staršia dcéra chodiť nebude teda nie tak často ako by som potrebovala 😔
@montemotherone ta teoria o najnebezpecnejsom sedadle je celkom dobre vyvratena. skusim to najst.
@ssima28 aj prveho aj druheho aktualne vozim na prednom. ked starsi vyrastol z vajicka, kupovala som sedacku od 0 kg, co sa da dat do protismeru a stale sedel vedla mna. potrebovala som ho mat pod kontrolou, vidiet. aj ked ideme s muzom spolu, ja sedim vzadu pri starsom a maly je na prednom.
https://m.topky.sk/cl/10/1321584/Prevratna-stat...
len tak pre zaujimavost. kolke z vas, co ste tak proti prednemu sedadlu mate deti vzadu vpravo?
https://auto.rodinka.sk/detske/autosedacky/bezp...
Zrejme je to vec názoru 🙂 v každom článku je buď alebo...
Ja mam napriklad 2 autosedacky a jedrn podsedak a auto mamemam octaviu klasiku. Takxe jedna autosedacka musi byt v predu
@conspi samozrejme, ze to je tak, preto som v prvom prispevku aj písala, ze auto je v pripade nehodey nebezpecne cele, ziadne statisiky nemusia nikoho zachranit, treba investovat do dobrej sedacky a dobre priputat, co vela zien nerobi, hlavne ze deti nesedia na mieste spolujazdca. 😒
nikdy, ani babo ani neskor, som nevozila deti vpredu. Aktualne vozim dve deti, starsia, v lete bude mat 4 roky, sedi vzaduv reboarderi (cize stale proti smeru jazdy) a mladsia ma tri mesiace a je vzdadu vo vajicku od previo dna. Ziadane take vpredu. So starsou som dokonca jazdila vela sama a bola tiez stale vzadu sama. Co akoze sa ma stat? Mam tam zrkadla, vidim, co sa vzadu deje. Tiez rano do skolky, a zo skolky je babo same vzadu. Pocas jazdy sa nema vodic co zabavat s babom. Mne ked dieta vzadu mrkoce, zastanem.
@ssima28 a preco by nemohli byť spolu? Podľa mňa je už dosť veľká aj rozumná a nebude.jej robiť zle skôr pomôže.....u nás sa vozili vzadu dcérka.ma.teraz 15 m syn 6 rokov takže nemal.ani 5 a pekne sa o ňu stará do teraz keď treba