Ahojte, akurat vyberame prve vajicko pre nase prve babo a som z toho stratena. Chceme urcite s isofixom ale bojim sa, ze ked budeme vyberat dalsiu autosedacku po vajicku, tak nebude uz pasovat na isofix zakladnu k vajku a budeme musiet isofix znova kupovat. Ci nemusim sa toho bat? Chceme kupovat Britax Bromer Baby Safe 3, a co som zatial prestudovala, tak budem musiet aj autosedacku kupovat tejto znacky, co mozno nebudeme chciet...no nie je najlacnejsia ta isofix zakladna, tak preto sa pytam skusenejsich. dakujem 🙂
@hederamonstera zakladna na vajco je len na vajco, sedačky pre staršie deti sú na inom princípe v aute
@luliu Některý základny jdou i na pokračovací sedačky
Vieš že isofix nesedi na každy typ sedačiek? Ak maš šikme sedačky bude ti vajce s isofixom na nič, navyše isofix NIE JE bezpečnejši ako pas. Univerzalna pokračovacia sedačka ktoru daš na každe sedadla je akurat tak nuna prym a joie i spin 360 a tie maju isofix zabudovany. Pozri na fb skupinu deti v aute.
takze nemusim sa teda zamyslat nad tym, aby mi autosedacka sedela na isofix co kupim k vajcu? ok. dakujeem
@dominika_sk ako staci, ze bude vajko polozene len na sedacke? to mi pride take nebezpecne, neviem
@hederamonstera Maxi Cosi tak ma. Isofix spolocny pre vajičko aj Maxi Cosi Pearl
@hederamonstera 100ludi 100 nazorov…
ja budem objednavat toto https://www.autosedacky24.sk/ROMER-Baby-Safe-3-...
aj kvoli tomu ze zakladna pasuje na pokracovaciu, nemyslim ze mi bude vadit ze budem musiet kupit potom od Romera dalsiu…
Zakladnu chcem hlavne kvoli castemu presuvaniu autom + moznosti otocit sedacku do dveri.
@hederamonstera pútanie pasom je rovnako bezpečné ako isofix ak obe správne nainštalujes. Je hrozne obmedzujúce sa spoliehať na jedinú značku aj do budúcna. Hlavne keď nevieš, či na isofixe od jednej značky nebude padať hlava..
@panda21 a ako to teda zistim? Objednam a ked tak vratim tovar alebo da sa to aj inak zistit?
@anne_mary2 asi to tak tiez spravim
@anne_mary2 Tak pokračovací sedačka pak nemusí sedět dítěti. Třeba konkrétně Römer není vhodnej pro drobný děti 🤷🏻♀️
@hederamonstera 1. Pozri tu skupinu
2. Ake maš sedačky v aute? Su šikme? Ak ano isofix nie je dobra volba
3. Sto ludi sto nazorov tu neplati, bezpečnosť je len jedna a najdoležitejšia
4. d test nie je relevantne hodnotenie, do bodovania rataju aj elementy ako pratelnosť poťahu a ine kraviny čiže v konečnom dosledku može vyhrať sedačka ktorej poťah sa da prať a je omnoho menej bezpečnejšia ako niektora s horšim bodovanim
5. Maxi cosi pearl nie je dobra sedačka
@hederamonstera Pokiaľ viem, tak je aj v zákone(vyhláške), že pokiaľ má auto isofix, musí byť autosedačka upevnená isofixom. Môj názor je, že je to určite bezpecnejšie, lebo sedačka je priamo napojená na konštrukciu auta a nie iba na sedadlo pásom. To je ale od témy. My sme mali vajíčko so základňou od cybex-pasovalo na kočík adaptérmi, predala som ho bez problémov, druhá autosedačka bola britax so základňou, aj tú som predala, teraz máme tretiu tiež britax už bez základne. Vôbec som sa nezamýšlala nad tým, či by boli pokračovacie, pri vajíčku skôr, či ho viem dat na kočík. Podľa mňa to potom aj lepšie predáš spolu. Alebo ak budete mať druhé bábo, potom budeš mať iba 1 základňu, druhú treba dokupovať.
@hederamonstera zistíte to tak, že pôjdete po overených značkách na typi sedadiel. Napríklad britax je známy tým, že nesedí na sikme sedacky, lebo deťom padá hlava, plus mu chýbajú vložky, takže nesedí chudym deťom. Vajíčko by som kúpila klippan dinofix, alebo cybex aton M, ak nejazdite často, pútanie pásom stačí a je bezpečné rovnako ako základňa. Neskôr vyberať pokračovaciu keď dieťatko vyrastie a podľa aktuálnych mier dieťaťa vyberať sedačku..
@hederamonstera a teda ak ste z BA, máte v BA úžasný showroom, kde sa dajú skúšať sedačky. Pani majiteľka sa tomu venuje dlho, poskusa rôzne sedačky do vašeho auta, nastaví správne na vaše dieťa atď. Nemusíte kúpiť a vracať, staci ísť do showroomu a skúšať so skúsenými 😊
@dominika_sk Isofix je určite bezpečnejši
@luliu nie nie je. Naštuduj si.
@dominika_sk akú pokračovaciu by si teda poradila na šikmé sedadlá? Najlepšie otočnú s isofixom alebo aj keď nebude otočná, aspoň ten isofix. A ešte ďalšiu na pásy. Ja už mám v tom tiež hokej 😁 okrem britax keď teda není vhodný na šikmé sedačky.
@callisia na šikmé najlacnejšia otacacia na iso a bezpečná Joei i-spin 360 (nie joei i-spin 360 E lebo ta nemá vložky a tie treba dosť dlho, a ani joei spin 360 bez toho "i", lebo to je starší model a nemá taký dobrý sklon). Potom z drahších Nuna prym (tu odporúčam osobne, krásne sedí v našom VW.) Najdrahšia Besafe izi turn, ta vyrovná uuuuplne všetky sedačky, ma super základňu. Bez iso, čisto iba na pásy Joei steadi (tu mame v druhom aute a tiež pekne urovná sklon keď sa podloží), alebo joei stages do 18kg protismer a v smere jazdy ešte do 25kg (dieťa sa pripútava už pásom auta od 18kg).
co znamena veta “ isofix nesedi na sikme sedacky” ??
Pytam sa, lebo sikme sedacky ( ak myslime sklon pod zadkom vzadu aj operadlo su sikme vsade ), a brat mal odo mna auto jeden cas pozicane a vozil tam vzadu 2 deti ( jedno britax so zakladnou ), druhe ine so zakladnou, a pasovali tam obe :D
Taktiez spominanu sedacku so zakladnou som skusala dat so svojho auta ze vobec ako to tam bude a uplne v pohode tam vsetko sadlo..
Nikde v predajni ked som sa pytala na vajicka zakladne znacky sa ma nikto nepytal na typ auta, preto ma to zaujima normalne
@callisia ake velke dieťa?
@anne_mary2 lebo niektoré základne ako ma britax napríklad, má veľmi slabý sklon polohovania, proste aj na najviac lezatom padá dietatku hlava pri spánku. Stačí si pozrieť skupinu na fb Deti v aute, dať do lupy "padá hlava" a všetky padania hlavy v iných sedačkách sa dali upraviť vložkami alebo nastavením hlavovej opierky (niekedy padá hlava, keď je opierka hlavy nízko, a tlačí dieťa, alebo má zle nastavené vložky). A väčšina Britaxov čo tam nájdeš, proste nevyriešia nijako, ani vlozkami (ktore britax ani nemá poriadne) ale ani opierkou.. Proste ma nedostatočný sklon na báze 🤷♀️
@anne_mary2 a ešte teda dodam, sú aj auta, ktoré majú "lavice" proste úplnú rovinu. Alebo bývajú aj tak postavené isofixi, že bývajú viac hore na chrbtovej časti a tým pádom sú vlastne "zarovno" s tou prednou časťou.. A teda isofix pasuje všade, normálne či bude padať hlava nespoznas, az pri spánku a jazde. A ešte, predajne sú stavané na zisk, tie predajú hoci čo.
@anne_mary2 takto, niekde je isofix zapadnutý úplne v sedačke, niekde je na sedačke (a tá keď je šikmá tak proste autosedacka musí mať dostatočné polohovanie, čo britax nemá), alebo je isofix, ktorý je aj tak vyššie v tej sedačke a tak dokáže vyrovnať tu sedačku kúsok 🤔
@panda21 ďakujem. Dieťa sedí už dávno, má už takmer 1,5 roka. Máme sedačku romer do 13 kg ale už mu začína byť dosť úzka.
@dominika_sk onedlho 1,5 roka. 81cm, 11kg
@callisia nuna prym alebo najlacnejšia ale velmi dobra varianta joie i spin 360 ale takto ako to pišem, nie joie i spin 360 E. V pasovych nie som velmi zbehla.
@hederamonstera naše prvé vajíčko je silver cross wave, bez isofixu... Sme spokojní, tak sme objednali toto:
https://rearfacing.ie/products/silver-cross-mot...
Já bych určitě takhle nepřemýšlela. Pokud chcete k vajíčku isofix, tak ok, ale následující sedačka na něj bude sedět od každý značky zpravidla jen jedna a to je hodně limitující. Většina sedaček po vajíčku už má zabudovaný isofix