Moja skúsenosť je taká, že chlapom zdravá strava príliš "nevonia". Ste na tom podobne? Ak máte tip, ako ste presvedčili toho svojho na zeleninové fašírky alebo koláč bez cukru, sem s nim, mne sa veru zídu🙂 Najpraktickejšie rady odmeníme, tentoraz cenou pre vašu mužskú polovičku - pivom Zlatý Bažant 🙂
No jednoducho vravim mu ze musi jest zdravo aby za mnou stihal v tempe ci uz pri detoch alebo ked sme sami v posteli hehe🙂ps:zlaty bazant zbonuje🙂
moj muz napriklad zapekanu sparglu alebo inu zapekanu zeleninu lubi, obcas si to dokonca sam vypyta... nedokazal by to jest stale (steak je steak), na obed v praci ma takmer vzdy maso, tak vecere sa snazim bezmasite, alebo nieco lahsie... a hladny muz zje (takmer) vsetko 😉 cize ho nepotrebujem presviedcat, proste navarim a bud bude hladny, alebo to zje, nie je "rozsmradeny" 😀
@janka_bazant najlepšie "presviedčanie" je osobný príklad. Nikdy som manžela nenútila do zdravej stravy, ale keď som si uvarila ja, tak vždy chcel ochutnať. Až nakoniec celkom nenápadne presedlal na zdravšie varianty, takže u nás to išlo akosi samo 😉
Nenutim;)to je asi základ...urobim si zeleninu na rozne spôsoby a chválim do nebies;)kazdopadne chlapom treba dať jedlu chuť,to zn.doma mam vždy pikantnú omáčku chilli rôzne gril.korenia všetkého druhu,korenia na šaláty ochutené oleje,pekne naservírujeme....ak robim zeleninové fašírky alebo placky vždy mu k tomu udusim maso alebo naparim rybu okoreníme a nie je problém...raw koláče miluje lebo do nich dávame sladké ďatle...a taktiež do palaciniek pridavam datlovy sirup...ak jedlo dobre vyzerá a chutí myslim ze ziadny chlap by nemal mať problém zjesť aj zdravšiu variantu...
No u nas som ta nezdravsie stravujuca sa ja. Priatel da do ust z masa max. rybu a inak objednava vsetky zdrave a RAW a neviemake potraviny... takze to ja som ten humusak, co tlaci na veceru sunkovy chlieb :D a zaje ho tablou cokolady.
Zdravo jest ma praveze naucil manzel....ryby, zelenina na vsetky sposoby, salaty, strukoviny, vsetko s pouzitim riadnej davky olivoveho oleja, dobre vino....on by zo slovenskej stravy asi umrel 😎
@jasminet Tak ale dať si k takej dobrej zelenej špargli steak 🙂 Mňam! 🙂
@xandra7 Ale tak dobrý šunkový chlebík s kúskom čerstvej papriky je super 🙂
@pribinak Hahahaha! 😀 😀
@pribinak vyborne, posielam tomu môjmu ako tip na dnesnu veceru🙂
@janka_bazant chces mat tichu domácnosť?
@pribinak tohto sa trochu obavam, ze by mi to nepreslo🙂
MOJ OSVEDCENI SPôSOB AJ DO ZDRAVEHO JEDLA PRIDAM TROSKU SLANINKY 🙂 ABY ZAVONALA A FUNGUJE TO DOKONALE 🙂
@monicka821 Toto by zafungovalo asi aj na mňa 🙂
@janka_bazant, naopak, mna manzel naucil na salaty, kedysi som samotny zeleninovy salat nezjedla. Kedysi sa venoval kulturistike a mal velmi striktny rezim. Celkovo on zje aj dietne, aj detske prikrmy, ja som fajnovejsia. Je to dost o povahe a ako ma clovek nastavene chute a pevnu volu. Aj to ci sa o zdravu vyzivu zaujima sam od seba a nie z donutenia.
@matus_bazant tak to verím este nikdy neodolala 🙂
Nechat ho vyhladovat!!!! Hladny muz zje aj zeleninove fasirky ,moj si uz niekedy zo zufalstva otvori jogurt 😀
Muž a zdravá strava nejde dokopy, preto celá akcia musí byť veľmi sofistikovaná a maskovacia... ja to robím tak že urobím mäsko na zdraví spôsob a na tanier pridám čerstvú zeleninku pekne poukladanú. Zdravé polievky "ostatočne ochutím!" a tajne zamieňam nezdravé potraviny za tie zdravšie 🙂
Poznám ešte jedno radikálne riešenie postaviť muža na váhu a podsunúť mu malé tričko alebo tesnú košeľu 🙂 potom bude papať aj ztravé veci 😀
@magdicka111 Vsak to, presne takto sofistikovane na to ja musim ist, ale obavam sa odhalenia🙂
@janka_bazant myslim ze chlap je tvor natolko lenivy, ze zje to co sa mu strci pod nos 😀 cize staci nalozit na tanier a podsunut
@janka_bazant no v prípade odhalenia odporúčam zahrať, že to tam sa ocitlo omylom 🙂
S dospelým tak isto ako s tým 4 ročným, placky sú viaczeleninové, fašírky toho mäsa tiež moc nepobrali a sú aj dosť nasucho. Je ťažké vyberať zeleninu z jedla ak je už rozmixovaná. Takže máme zeleninové polievky, akurát sú pomixované. Naša ryža je taká farebnejšia... Teraz robím príkrmy pre mladšieho a jeden kelímok pravidelne končí aj v nejakom dospeláckom jedle. A sušená paprika a čerstvý cesnak spravia chutné jedlo pomaly aj zo sadrokartónu. Všimla som si, že čím viac cesnaku nacápem do jedla, tým menej mužovi chýba mäso. Mäso ľúbime, robíme, ale netreba ho jesť denne.
v prvom rade dlhodoby proces - minula sa biela muka kupila som spaldovu ked isiel varit (ano moj mm aj vari) nemal na vyber a musel pouzit co bolo. takisto to bolo s bielym cukrom, cetovinami, ryzou, pecivom, .... par krat som "zabudla" kupit sirup tak musel pit cistu vodu. aj ked teraz asi stale uplne nechape vyznam zdravej stravy, da si aj klobasu a podobne nezdrave delikatesy, uz sam pyta zeleninu k obedu, nabehol na stravovaci rezim - ranajky/obed/vecera a co je dolezite - sam dochadza na to ze takto sa lepsie citi a nie je to len tym ze si kupil kvalitnejsi salam 🙂
@janka_bazant ale vsak - do zeleninovej polievky namiesto mrvenice ako zavarku pouzit krupy, pohanku a podobne - mojmu chuti, ze aka fajnova husta polievka 😀 do zelenin. fasirok mrkvu nastruhat zahustit pohankovymi vlockami namiesto rozkov, cokoladovy kolac hmmm, ten ja raaaad, a hla - v nom cvikla s horkou cokoladou - na vrch vanilkova zmrzlina 😵
@janka_bazant alebo ešte pridať k takému zdravému jedlu Váš bažant alebo radler 😀 😀 😀 toto určite zaberie
@jasminet Ano aj je taká hnedšia, aj je v nej pravidelne vykydnutý nejaký téglik s príkrmom, napríklad batat plus mrkva, alebo zemiak plus hrášok, zemiak plus brokolica. Ale tá brokolica mala výbušné dohry, tak s tou narábam veľmi opatrne. Akože vegeta 🙂 A sušená paprika je taká ta usušená paprika, čo visí v strapcoch, zaprášená, ako dekorácia v chalupárskych kuchyniach. Akurát naša nie je zaprášená a neslúži ako dekorácia. Vezmeš, pomrvíš, prostrúhaš, Je to vlastne to isté ako mletá, akurát odpadá ten cirkus okolo baliaceho materiálu.
No ved ked pečienkou koláč tak muzovi nebesiam na nos, ze tam davam spádovú muku miesto obyčajnej, ci kokosový cukor miesto bieleho
Ani ked robim šalát rak nemusi vediet, ze dresing nie je z majonézu, ale z jogurtu
Fasirky urobím masové, ale pomeliem do nich mrkvu ci cuketu a do vnútra dam prekvapenie par zrniečik kukurice